Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ατμομηχανή" της απασχόλησης ο τομέας της Πληροφορικής

  • [01] "Ατμομηχανή" της απασχόλησης ο τομέας της Πληροφορικής

    Ο ευρύτερος τομέας της Πληροφορικής θα αποτελέσει μια παγκόσμια "ατμομηχανή" της απασχόλησης στα επόμενα χρόνια, καθώς εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 5,8 εκατ. νέες θέσεις εργασίας κατά την επόμενη τετραετία, σύμφωνα με μια νέα διεθνή έρευνα από την εξειδικευμένη εταιρία International Data Corporation (IDC).

    Η έκθεση εκτιμά ότι η Πληροφορική θα αποτελέσει την αιχμή του αναπτυξιακού δόρατος και ως κλάδος θα πρωτοστατήσει στην έξοδο των οικονομιών του πλανήτη από την κρίση, δημιουργώντας πάνω από 75.000 σημαντικές νέες επιχειρήσεις ως το 2013 και προσθέτοντας νέες θέσεις εργασίας με μέσο ρυθμό 3% ετησίως, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

    "Οι χώρες που ενισχύουν την καινοτομία και επενδύουν στις υποδομές, την εκπαίδευση και τις δεξιότητες των πολιτών τους, θα έχουν ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά", δήλωσε ο Στιβ Μπάλμερ, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, η οποία ήταν ο χορηγός της έρευνας της IDC, που μελέτησε την μελλοντική επίδραση της πληροφορικής σε 52 χώρες, οι οποίες συνεισφέρουν το 98% των παγκόσμιων δαπανών στον τομέα αυτό.

    Η αύξηση της απασχόλησης στον τομέα της πληροφορικής αναμένεται να είναι τριπλάσια από την αύξηση των θέσεων εργασίας γενικά στις οικονομίες του πλανήτη, καθώς σιγά-σιγά βγαίνουν από την οικονομική κρίση. Σύμφωνα με την IDC, ενώ ο κόσμος ακόμα υποφέρει από την ύφεση, παρατηρείται ήδη μια τεχνολογική "αναγέννηση", που σηματοδοτείται από διαρκείς παρουσιάσεις στην αγορά νέων προϊόντων λογισμικού και ηλεκτρονικών συσκευών.

    Η IDC εκτιμά ότι οι δαπάνες διεθνώς για προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής θα αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό λίγο πάνω από 3%, δηλαδή με περίπου τριπλάσιο ρυθμό σε σχέση με την αναμενόμενη μέση ετήσια αύξηση του ΑΕΠ των χωρών ως το 2013. Ακόμα πιο σημαντική - γύρω στο 4,8% ετησίως -εκτιμάται ότι θα είναι η αύξηση του τζίρου ειδικότερα για λογισμικό, το οποίο θεωρείται ότι θα αποτελέσει την κυρίαρχη δύναμη πίσω από την αναζωογόνηση της αγοράς πληροφορικής.

    Η έκθεση επίσης επισημαίνει ότι σταδιακά θα υλοποιείται η νέα πραγματικότητα του "υπολογιστικού νέφους", όπου οι διάφορες εφαρμογές πληροφορικής θα παρέχονται στους χρήστες (εταιρίες και ιδιώτες) online με την μορφή υπηρεσιών πλέον και όχι ως πακέτα λογισμικού που θα αγοράζονται και θα εγκαθίστανται στα κομπιούτερ των χρηστών. Η εξοικονόμηση χρημάτων που θα προκύψει για τον χρήστη (ο οποίος πια δεν θα νοιάζεται για τη συντήρηση, ανανέωση κλπ των προγραμμάτων του λογισμικού του), αναμένεται να οδηγήσει σε επιπλέον αύξηση της ζήτησης για νέα προϊόντα πληροφορικής.

    Κείμενο: Π.Δρακόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 October 2009 - 8:30:24 UTC