Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μετωπική αντιμετώπιση των προβλημάτων"
  • [02] "Εχουμε σχέδιο 100 ημερών"

  • [01] "Μετωπική αντιμετώπιση των προβλημάτων"

    "Τώρα είναι η ώρα για μετωπική αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων και των παθογενειών της ελληνικής οικονομίας", τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην τηλεμαχία κορυφής με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και επεσήμανε ότι θα είναι δύσκολα τα δύο επόμενα χρόνια.

    Ο Κώστας Καραμανλής επανέφερε το δίλημμα αν θα ακολουθήσουμε τον ανηφορικό δρόμο της ευθύνης, όπως αυτός που προτείνει η ΝΔ ή το δρόμο των ακάλυτων επιταγών και των ανεύθυνων υποσχέσεων, που είναι αυτός που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε.

    Ο πρωθυπουργός εξήγησε πως το μεγάλο δημόσιο χρέος της χώρας το έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ και το κληροδότησε στη σημερινή κυβέρνηση, επεσήμανε δε πως αν υιοθετηθούν τα όσα υπόσχεται το κόμμα της μείζονος αντιπολιτεύσης θα οδηγηθούμε στο δρόμο της αποτυχίας.

    Επεσήμανε πως η σημερινή κυβέρνηση στήριξε την πραγματική οικονομία και γι αυτό η Ελλάδα βιώνει την διεθνή οικονομική κρίση πιό ήπια από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέδιο και γνώση της πραγματικότητας και ρώτησε τον Γιώργο Παπανδρέου ποιό είναι το πιό δίκαιο φορολογικό σύστημα το οποίο προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

    [02] "Εχουμε σχέδιο 100 ημερών"

    "Δεσμευόμαστε σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα" , τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην αποψινή τηλεμαχία με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    'Εχουμε σχέδιο 100 ημερών ώστε να ξεκινήσει εκ νέου η ελληνική οικονομία, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει να σπαταλά σε πελατειακές εξυπηρετήσεις και η οποία απέτυχε στην οικονομία και ανάμεσα σε μια κυβέρνηση, που δεσμεύεται για νοικοκύρεμα της οικονομίας και θα δώσει ανάσα στην αγορά και ελπίδα και ευμάρεια στην μέση οικογένεια.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα βρεί πόρους για πρόγραμμά της, το οποίο κοστολόγισε χονδρικά στα 2,5 με 3 δισ. ευρώ, σε μέρος των ανείσπρακτων φόρων, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

    Και σημείωσε ότι ο λαός γνωρίζει τους κινδύνους, μετά απο 6 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, ενώ από την άλλη υπάρχει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για νοικοκύρεμα, σοβαρή αναδιανομή του πλούτου και τόνωση της οικονομίας. Αυτή είναι η διαφορά του ΠΑΣΟΚ απο την ΝΔ, τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 September 2009 - 18:30:27 UTC