Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου''
  • [02] ''Έχουμε πάθος για την Ελλάδα''
  • [03] Στο νοσοκομείο η Ντ.Μπακογιάννη
  • [04] Η ατζέντα της ημέρας
  • [05] "Ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική"
  • [06] Ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικολογία
  • [07] "Συζήτηση για την επόμενη μέρα"
  • [08] Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού
  • [09] ΔΝΤ: Πουλάει χρυσό

  • [01] ''Πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου''

    Σε συστράτευση και συμμετοχή στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, κάλεσε τους πολίτες ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Μέγαρα. "Στις 4 Οκτωβρίου να μη λείψει κανένας" είπε απευθυνόμενος στους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η κρίσιμη παράμετρος της νίκης.

    "Η συστράτευση προχωρά, η συσπείρωση εντείνεται και νικητές θα είμαστε και πάλι εμείς" ανέφερε και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που τον Ιούλιο επέλεξαν αποχή ή ψήφο διαμαρτυρίας, όπως είπε, αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις, αλλά παράλληλα επισήμανε ότι πάνω από όλα ήταν και θα είναι το συμφέρον του τόπου.

    Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαστρεβλώνει τα πράγματα και κατασκευάζει πλασματικές εικόνες. "Επιδίδονται σε αοριστολογίες, μοιράζουν ακάλυπτες υποσχέσεις, προτείνουν επικίνδυνες συνταγές" συνέχισε, προσθέτοντας πως όταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ περιορίζεται σε υποτυπώδεις γενικόλογες αναφορές, οι πολίτες οφείλουν να διερωτώνται όχι για αυτά που λέει, αλλά για αυτά που κρύβει.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι το δίλημμα για όλους είναι αν επιλέγουμε να προχωρήσουμε με σιγουριά και ξεκάθαρο σχέδιο ή να αφήσουμε τη χώρα στους κινδύνους της ανευθυνότητας και της απουσίας οποιουδήποτε σχεδίου.

    Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι το χρέος του 1981 ήταν κάτω από τα 2 δισ. ευρώ και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το παρέδωσαν το 2004 εκατό φορές πιο πάνω. Σημείωσε ότι η ανεργία σήμερα βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα του 2004 και πως αυτό "δεν μπορεί να το προσπερνά το ΠΑΣΟΚ, δεν το συμφέρει βέβαια, είναι όμως η αλήθεια".

    Επιπρόσθετα είπε ότι κανένας δεν μπορεί να ξεχνά πως μέχρι να ξεσπάσει η κρίση είχαμε βελτίωση σε όλους τους οικονομικούς δείκτες, σταθερή μείωση της ανεργίας, χειροπιαστά αποτελέσματα στην οικονομία και την κοινωνία. Ανέφερε ότι σε όλη εκείνη την περίοδο το ΠΑΣΟΚ αντιδρούσε με ένα όχι σε όλα και έκανε πως δεν έβλεπε καμία κρίση, με τον ισχυρισμό ότι όλα ήταν πρόφαση και άλλοθι της κυβέρνησης.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι ανάγκη να πάρουμε τώρα και όχι αύριο, όλα τα αναγκαία μέτρα και να μην αφήσουμε τη χώρα να εγκλωβιστεί σε περιπέτειες. "Αν πιστέψουμε ότι με ευχάριστες συνταγές αντιμετωπίζονται δύσκολες καταστάσεις, οι συνέπειες θα είναι δυσβάστακτες για όλους" συμπλήρωσε.

    Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλα τα δημόσια έργα που έχει προχωρήσει και έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση στη δυτική Αττική, ενώ επισήμανε πως είναι απόφασή του να προχωρήσει σε αλλαγή των ρυθμίσεων που αφορούν στο πανεπιστημιακό άσυλο, ώστε ο θεσμός αυτός να μην ταυτίζεται με την παρανομία, την αυθαιρεσία και το έγκλημα. Επίσης, είπε, ότι δεν μπορεί λίγες δεκάδες άνθρωποι να κλείνουν κάθε μέρα τους δρόμους και δεσμεύτηκε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί.

    Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση σέβεται τα δικαιώματα των μεταναστών που εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας και επιδιώκει την κοινωνική τους ενσωμάτωση. "Όχι, όμως στα ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμης μετανάστευσης, όχι στους σύγχρονους δουλεμπόρους", πρόσθεσε.

    Ενημέρωση Γ.Κουμουτσάκου

    Την αισιοδοξία του ότι τις επόμενες ημέρες, με την ανάδειξη των σοβαρών στοιχείων της εκλογικής αναμέτρησης, η ΝΔ θα οδηγήσει σε ανατροπή των δημοσκοπικών δεδομένων, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Σημείωσε ότι στις δημοσκοπήσεις διαπιστώνεται χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ, αντίθετα, η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ έχει φθάσει στην οροφή της.

    "Οι δημοσκοπήσεις είναι για να ανατρέπονται στην πράξη των εκλογών", ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

    Είπε ακόμη ότι από την αρχή η κυβέρνηση είχε αναλάβει ένα δύσκολο στοίχημα, αλλά έχει την πολιτική ευθύνη να διασφαλίσει το αύριο των επόμενων γενεών.

    Κριτική στο ΠΑΣΟΚ

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα όσα είχε πει σε ομιλία του ο κ. Γ.Παπανδρέου, πριν από δύο εβδομάδες, σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

    Τα όσα είπε ο Γ. Α. Παπανδρέου είναι "λόγια επιπόλαια, ανεύθυνα και επιζήμια για ένα έργο που προσφέρει στη χώρα και στην Θράκη. Ο λαϊκισμός και ο μηδενισμός του κ. Παπανδρέου, εάν εφαρμοστούν, θα βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες. Τι τον ώθησε να εγείρει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης", ρώτησε ο κ. Κουμουτσάκος.

    Και πρόσθεσε ότι η μηδενιστική αντιμετώπιση δημιουργεί πρόβλημα για το έργο που είναι εθνικής σημασίας, βάζει τη χώρα μας στο διεθνή ενεργειακό χάρτη και συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της Θράκης.

    Συνεχίζοντας ο κ.Κουμουτσάκος ανέφερε ότι επί 15 μέρες ο κ. Παπανδρέου αποφεύγει να απαντήσει: "Η σιωπή του είναι εκκωφαντική και ένοχη".

    Ακολούθως ανέφερε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης παρακολουθεί στενά το έργο σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και έχει καλέσει την διεθνή κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή του να είναι σε συνεχή διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς για όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

    Υπάρχει μία συστηματική και διαφανής συνεργασία για την ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

    Υπογράμμισε ακόμη ότι το υπουργείο Ανάπτυξης διαθέτει εμπειρογνώμονες που συνεργάζονται με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, καθώς επίσης έχουν συσταθεί επιτροπές με στόχο την επίλυση ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν.

    Μία τέτοια επιτροπή είναι η Επιτροπή του νομού Έβρου που παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου και γνωμοδοτεί εμπεριστατωμένα.

    Η Επιτροπή χρηματοδοτείται με 700.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και με 300.000 ευρώ από τη νομαρχία Έβρου.

    Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση με νομοσχέδιο έχει χαρακτηρίσει το έργο εθνικής σημασίας και μείζονος εμβέλειας, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν με το έργο του φυσικού αερίου και την ΔΕΠΑ.

    Πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος ότι με την έναρξη λειτουργίας του αγωγού τα τέλη διέλευσης θα διοχετεύονται στην τοπική κοινωνία.

    Η κυβέρνηση απέδειξε ότι η προστασία του ενεργειακού συμφέροντος της χώρας μπορεί να συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος, είπε.

    Περιμένουμε σήμερα που στο ΠΑΣΟΚ έχουν όλα τα στοιχεία να αλλάξουν στάση. Να το κάνουν εδώ και τώρα, τόνισε.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για το θέμα: "Η υπογραφή της χώρας σε διεθνές επίπεδο δεν μπορεί και δεν πρέπει να αμφισβητείται. Είναι πρωτοφανή πράγματα αυτά. Πιστεύω ότι η συμφωνία είναι πολύ σημαντική για τα ελληνικά συμφέροντα. Το επιδιώκαμε 14 χρόνια αλλά η προσπάθεια καρκινοβατούσε ή καθυστερούσε αλλά ή καθυστερούσε και ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ", ανέφερε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες συμφωνίες στον ενεργειακό τομέα που αναβαθμίζουν τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας και εξασφαλίζει το εθνικό συμφέρον. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της επιπολαιότητας και της υπευθυνότητας, ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

    Ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το αν η ΝΔ υπαινίσσεται κάτι περισσότερο στο θέμα αυτό, με δεδομένο ότι οι Αμερικανοί είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στο έργο Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε: "Δεν υπαινισσόμαστε τίποτα, αλλά δημιούργησε κατάπληξη και ανησυχία ότι ο κ.Παπανδρέου ενέταξε ένα θέμα μείζονος σημασίας απρόκλητα και χωρίς να ερωτηθεί στην ατζέντα του. Γιατί αυτή η θέση; Είναι δεδομένο ότι υπάρχει μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Η απορία που διατυπώσαμε είναι εύλογη".

    Σημείωσε ακόμη ότι η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα αυτό εντάσσεται σε μια προσπάθεια συνολικής αποδόμησης των όσων έχουν γίνει, που περιλαμβάνει την Ολυμπιακή Αεροπορία, τον ΟΤΕ, τα λιμάνια. Επισήμανε τέλος, ότι το έργο αυτό έχει ιδιαίτερη εθνική σημασία και χαρακτήρισε ένοχη την σιωπή του ΠΑΣΟΚ.

    Για το ΛΑΟΣ

    Η ψήφος διαμαρτυρίας που μπορεί να εισπράξει το ΛΑΟΣ θα εξελιχθεί σε ψήφο ενίσχυσης μιας ανεύθυνης πρότασης, δήλωσε ο κ.Κουμουτσάκος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ προς τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και πρόσθεσε ότι "πεποίθησή μας είναι ότι οι πολίτες θα καταλάβουν ποιο είναι το διακύβευμα".

    Στην προεκλογική περίοδο υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα για να ασχοληθούμε με πολιτικούς ανταγωνισμούς και τοπικά συμφέροντα, δήλωσε ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την επιστολή τριών βουλευτών της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό που αφορούσε την κίνηση του Αντώνη Σαμαρά, ως υπουργού Πολιτισμού, να εντάξει τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία της Μεσσηνίας.

    Για το ντιμπέιτ

    "Η ΝΔ ήθελε από την πρώτη μέρα τον διάλογο μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών", ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι την ίδια θέση είχε το κόμμα και για την τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο αρχηγών.

    Επεσήμανε τη σημασία που έχει ο διάλογος στις συνθήκες οικονομικής κρίσης, όπου οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον πρωθυπουργό που θα την αντιμετωπίσει και πρόσθεσε ότι "θέλουμε επίσης αναβάθμιση του διαλόγου για να γίνει πιο ουσιαστικός".

    Ανέφερε ακόμη ότι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων και των δημοσιογράφων έγιναν βήματα προόδου, σημείωσε, ωστόσο, ότι ένας διάλογος στον οποίο συμμετέχουν έξι πολιτικοί αρχηγοί με τόσους δημοσιογράφους είναι πρωτόγνωρος, δεν συναντάται πουθενά αλλού, εκφράζει την ελληνική ιδιομορφία, αλλά είναι τεχνικά δύσκολη η διαχείριση μία τέτοιας συζήτησης κατά τρόπο ουσιαστικό.

    Κατέληξε δε λέγοντας ότι όποιοι επηρεάσουν αρνητικά μία υψίστης σημασίας διαδικασία φέρουν και την ευθύνη των πράξεών τους.

    [02] ''Έχουμε πάθος για την Ελλάδα''

    Προσκλητήριο προς όλους τους Έλληνες για "συστράτευση, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την παρακμή και να μπει στο δρόμο της δημιουργίας, της ανάπτυξης και της ελπίδας", μια πορεία την οποία χαρακτήρισε "πορεία εθνικής ανάτασης" απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε συγκέντρωση του Κινήματος στα Γιάννενα.

    Ο κ. Παπανδρέου συνόδευσε την πρόσκλησή του με άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι "απογοητεύτηκαν από την κυβέρνηση τα τελευταία έξι χρόνια" και με αυστηρή προειδοποίηση προς στελέχη του κινήματος τα οποία "ράβουν κοστούμια εξουσίας" τα οποία, όπως είπε, θα μείνουν στην ντουλάπα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική αναφορά δυο φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή. Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε ότι θυμάται την εποχή, που ως φοιτητής την δεκαετία του '70, επισκεπτόταν στα Γιάννενα τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Ο Γ. Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι "δεν έχουμε πάθος για την εξουσία και τις καρέκλες, αλλά πάθος για την Ελλάδα που ξυπνάει για να αλλάξει την πορεία της χώρας". Ζήτησε από τους Γιαννιώτες "ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας για να αλλάξουν τα πράγματα, όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα" και τα οποία "οδήγησαν τη χώρα στην παρακμή που ζούμε όλοι".

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι εκείνη που ευθύνεται για το ότι "δεν έχουμε σήμερα κράτος, ότι αδιαφόρησε συνειδητά για το οικονομικό και το κοινωνικό κόστος των επιλογών της και το μόνο κόστος το οποίο την απασχόλησε ήταν το πολιτικό". Ευθύνες στην κυβέρνηση απέδωσε και "για τη στασιμότητα που παρατηρείται στην Ήπειρο σε σχέση με τα έργα που είχαν δρομολογηθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ". Και τόνισε πως "φτάνουν πια οι δικαιολογίες, φτάνει πια ο χαμένος χρόνος".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο δρόμος που έχει μπροστά της η χώρα και τον οποίο ο ίδιος προτείνει, δεν είναι εύκολος, είναι όμως στρωμένος με κοινωνική δικαιοσύνη, με ελπίδα και αισιοδοξία.

    Ανέφερε επίσης ότι σ' αυτές τις εκλογές συγκρούονται δύο διαμετρικά αντίθετες πολιτικές και ανέφερε μια σειρά παραδειγμάτων. Για να πάει σήμερα μπροστά ο τόπος, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν αρκεί να αραδιάζουμε μια σειρά από μέτρα που δεν υλοποιούνται, αλλά ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο οδηγεί τη χώρα με σιγουριά, δίνει ανάσα στη σημερινή ασφυξία και εγγυάται την ανάπτυξη για το μέλλον. Και χαρακτήρισε αδιέξοδη και κοινωνικά άδικη την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνησή του, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, τις πρώτες 100 μέρες, μέτρα με τα οποία, όπως τόνισε, θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του μεγάλου χρέους που θα κληρονομήσει από τη Νέα Δημοκρατία, της ύφεσης, της ακινησίας της αγοράς και των χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης. Και όπως υπογράμμισε, τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας δεν πρόκειται να βελτιωθούν αν δεν αλλάξουμε μοντέλο ανάπτυξης.

    Αναφέρθηκε στο μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης το οποίο, όπως τόνισε, θα είναι η ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο παράγεται ο πλούτος στη χώρα και ο μεγάλος στόχος για τον ελληνισμό στη σύγχρονη εποχή.

    Επίσης αναφέρθηκε και στις θεσμικές αλλαγές που θα προωθήσει στις 100 πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με πρώτη και βασικότερη τη δημιουργία ενός κράτους το οποίο θα λειτουργεί. Είναι, τόνισε, το μεγάλο μας στοίχημα να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη στους θεσμούς, την πατρίδα και την πολιτεία. Οι αλλαγές στο κράτος, τόνισε, δεν κοστίζουν αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση για να γίνουν και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει αυτή τη βούληση.

    Μάλιστα, όπως τόνισε ο ίδιος, έχει τη βούληση να προχωρήσει ακόμα και σε συγκρούσεις, όπου χρειαστεί, με κατεστημένα συμφέροντα που δεν θέλουν τις αλλαγές, την πρόοδο και την προκοπή του ελληνικού λαού.

    Αναφέρθηκε επίσης στις υποθέσεις αδιαφάνειας του χθες, όπως τις χαρακτήρισε, τονίζοντας ότι ο τόπος δεν σηκώνει άλλη συγκάλυψη και ότι ο ίδιος δεν θα αφήσει στο σκοτάδι αυτές τις υποθέσεις γιατί ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια.

    Αυτή η αλήθεια, όπως ανέφερε, θα είναι η νέα αφετηρία πάνω στην οποία το ΠΑΣΟΚ θα χτίσει τη σχέση εμπιστοσύνης κράτους - πολίτη.

    Η σχέση αυτή, όπως τόνισε, θα επιτευχθεί μέσω συγκεκριμένων πρωτοβουλιών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού, η ενίσχυση των ΚΕΠ που θα επιλαμβάνονται όλων των συναλλαγών των πολιτών με το κράτος και η ενίσχυση του ρόλου του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη όλων των μόνιμων στελεχών του δημοσίου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να προωθήσει όλες αυτές τις αλλαγές και να τεθεί απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να λειτουργήσει σε βάρος του πολίτη.

    Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου στα προβλήματα της Ηπείρου καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι ανέκοψε την πορεία ανάπτυξης της περιοχής. Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα. Και κάλεσε τους πολίτες να γίνουν οι ίδιοι φορείς της αλλαγής. Κάλεσε επίσης τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τα χέρια σε αυτούς που χθες ήταν αντίπαλοι και να τους πείσουν ότι από σήμερα είναι σύμμαχοι και αύριο θα αλλάξουν μαζί την Ελλάδα, θα φτιάξουν ένα καλύτερο αύριο για όλους.

    Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας την παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ενόψει του G-20, δήλωσε ότι όλες οι χώρες έχουν πακέτα αναθέρμανσης της οικονομίας και αντιμετώπισης της κρίσης, πλην της Ελλάδας.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν προχώρησε σε δημοσιονομική προσαρμογή πριν την κρίση και ότι σήμερα αρνείται το προφανές, που συνίσταται στο ότι η οικονομία χρειάζεται "ανάσα τόνωσης" και ότι η αγορά χρειάζεται ενίσχυση της ρευστότητας.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι ενώ όλες οι χώρες μιλούν για την ανάγκη στήριξης της απασχόλησης, αυτό "δεν είναι θέμα προτεραιότητας στη χώρα μας", προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτάσεις στην κατεύθυνση αυτή.

    Σχολιάζοντας την αποστροφή του πρωθυπουργού ότι "δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν κάποιος έχει έλλειμμα για ένα χρόνο", ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι αυτό ελέχθη την ίδια ώρα που η ΝΔ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι θα αυξήσει τα ελλείμματα και πρόσθεσε ότι "σημασία έχει γιατί έχεις έλλειμμα και αν αυτό προκύπτει διότι προχωράς σε ανάταξη της οικονομίας, ή γιατί δεν κατάφερες να ελέγξεις την σπατάλη του δημοσίου, κάνοντας ταυτόχρονα φορολογικά "δώρα" σε έχοντες και κατέχοντες".

    Σε ό,τι αφορά τα όσα είπε ο κ. Καραμανλής στην ομιλία του προς τους ομογενείς στις Βρυξέλλες και την αποστροφή του για "προσωρινά δυσάρεστα μέτρα", ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "το πάγωμα μισθών είναι μονίμως δυσάρεστο μέτρο" και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός υπόσχεται 4 χρόνια πάγωμα μισθών.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για το δημόσιο χρέος και την επιβολή φόρων, ενώ την "παρακάλεσε να αφαιρέσει από το λεξιλόγιό της την λέξη "ανταγωνιστικότητα", εκτός αν δίπλα βάζουν και τις χώρες Καζακστάν, Κολομβία και Μποτσουάνα, οι οποίες βρίσκονται πάνω από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα".

    Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για την ομογενειακή ψήφο ως "επιχείρηση συγκέντρωσης ψήφων", προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ διαφώνησε με τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης γιατί "δεν εκφραζόταν η ομογένεια".

  • ** "Σήμερα είναι η τελευταία μέρα δημοσίευσης δημοσκοπήσεων και ορισμένοι τις δύο εβδομάδες που ακολουθούν θα επιχειρήσουν να κυκλοφορήσουν διάφορα για υποτιθέμενη ανατροπή", δήλωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ "θα τηρήσει τον νόμο και θα λειτουργήσει με μόνο γνώμονα την διεξαγωγή της προεκλογικής περιόδου με όπλα πάνω από το τραπέζι".

    Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ φοβάται ότι υπάρχει κλίμα ανατροπής ή αν έχει υπόψη του κάποιο "κακό προηγούμενο", είπε ότι "οι εκλογές κρίνονται την Κυριακή, δεν φοβόμαστε κάτι, όλοι να έχουμε το νου μας γιατί ξέρουμε πως λειτουργούν κάποιοι".

    "Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "ρεύμα νίκης". Καταγράφουμε την ανάγκη των πολιτών για αλλαγή", τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς αν "υπάρχει αέρας νίκης του ΠΑΣΟΚ ή καταρρέει η κυβέρνηση".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, είπε, επίσης, ότι μετά τις εκλογές "θα ξαναδούμε μαζί με τον κλάδο όλο αυτό το πλέγμα που αφορά τις δημοσκοπήσεις".

  • ** Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε για "σενάρια που αποδίδονται στον κ. Γ. Κουμουτσάκο και λένε πως η χώρα θα ξαναπάει σε εκλογές τον Μάρτιο, επειδή ο κ. Κ. Παπούλιας θα αρνηθεί να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος" και ακόμη αν το ΠΑΣΟΚ "θα είναι κυβέρνηση υπό προθεσμία". Και απάντησε λέγοντας ότι "η ανευθυνότητα της ΝΔ δεν έχει προηγούμενο" και πρόσθεσε ότι περιμένει διάψευση από τον εκπρόσωπο της ΝΔ.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι η εντολή των εκλογέων θα είναι για μια κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και χαρακτήρισε "καταστροφικά για τη χώρα τέτοιου είδους σενάρια".

    Σε ό,τι αφορά την δεύτερη ερώτηση απάντησε λέγοντας ότι "ελπίζουμε σε μια ισχυρή λαϊκή εντολή, δεν αισθανόμαστε και ούτε θα αισθανόμαστε κυβέρνηση υπό προθεσμία".

    Ερωτηθείς αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει το δικαίωμα να προκαλέσει εκλογές με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "το δικαίωμα το έχει πάντα. Οι πολίτες δεν θα συγχωρήσουν μια αντιπολίτευση η οποία απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει νωπή λαϊκή εντολή επιλέγει να παίξει παιχνίδια αντί να βοηθήσει να ξεπεραστούν τα προβλήματα".

    "Τίποτα δεν "κλειδώνει" ως τις εκλογές", απάντησε ο εκπρόσωπος στην ερώτηση αν έχει "κλειδώσει" η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ.

  • ** Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κληθείς να σχολιάσει συνέντευξη της κ. Λούκας Κατσέλη στην οποία "άφησε να εννοηθεί ότι οι εξαγγελθείσες από τον κ. Παπανδρέου αυξήσεις δεν αφορούν εισοδήματα έως 1000 ευρώ", δήλωσε ότι "δεν έχω υπόψη μου την συγκεκριμένη συνέντευξη, ωστόσο ως ΠΑΣΟΚ έχουμε τοποθετηθεί καθαρά για αυξήσεις πάνω από την πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν με την εξαγγελία της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ".

  • ** "Δεν υπάρχει θέμα επανακρατικοποίησης της Ολυμπιακής", δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς σχετικά με όσα είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Πρόσθεσε ότι δεν θα ανοίξει διάλογο με τον επιχειρηματία από το βήμα του εκπροσώπου, αλλά η σχετική συζήτηση θα γίνει μετά τις εκλογές, καθώς και το ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστές.

  • ** "Οι πολίτες δεν θα έχουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Είμαστε σαφείς ότι τα μέσα εισοδήματα δεν θα έχουν πρόσθετα φορολογικά βάρη, τα οποία θα επωμιστούν οι έχοντες και κατέχοντες", απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου στην ερώτηση γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν ξεκαθαρίζει ποιες εισοδηματικές τάξεις αφορά το πρόγραμμα του. Στη δε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα δώσει "αριθμούς για την φορολογία", πέραν των γενικών κατευθύνσεων, απάντησε ότι "έχουμε αίσθηση τι θα παραλάβουμε, απορούμε ωστόσο αν θα βρούμε το "μαξιλάρι" του δανεισμού που είχε πει ο κ. Παπαθανασίου".

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "δεν υπάρχει ορισμός της μέσης οικογένειας που θα καταθέσουμε, γιατί η μέση οικογένεια δεν ορίζεται μόνο από το εισόδημα που δηλώνει".

    Κληθείς να σχολιάσει αποστροφή του Ευ.Βενιζέλου ότι "κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι θα εισπραχθούν οι ανείσπρακτοι φόροι", ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "προφανώς δεν μπορούν να εισπραχθούν 31 δισ. ανείσπρακτοι φόροι. Έχουμε πει εμείς ότι θα μαζέψουμε 31 δις;".

    "Εμείς είπαμε ότι οι ανείσπρακτοι φόροι πήγαν από 13 δισ. στα 31 δισ.", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου επικρίνοντας την κυβέρνηση για την πολιτική της και προσθέτοντας ότι "το πόσα μπορεί να εισπράξει κανείς είναι το μεγάλο ζητούμενο".

    "Ο "κουμπαράς" γεμίζει από την είσπραξη ανείσπρακτων φόρων, από την περιστολή των δαπανών στο δημόσιο, από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, από τα εξοπλιστικά προγράμματα και από την ανάπτυξη", τόνισε ο κ.Παπακωνσταντίνου, ερωτηθείς σχετικά.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς σχετικά με τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής απάντησε ότι "η λογική των τεκμηρίων έχει ξεπεραστεί, υπάρχουν άλλοι τρόποι προσδιορισμού με τους οποίους στέλνεις και ένα ισχυρό, αλλά όχι ισοπεδωτικό μήνυμα".

    Επιπλέον σε ό,τι αφορά την άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους φοροδιαφεύγοντες είπε "αρκεί να χρησιμοποιείται σωστά για να αποκαλύπτονται κέρδη που φοροδιαφεύγουν".

  • ** Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς πως θα φορολογηθούν τα μερίσματα ξένων επενδυτών που δεν υποβάλλουν, νόμιμα, φορολογική δήλωση στην Ελλάδα, είπε ότι "υπάρχουν τεχνικές λύσεις τις οποίες συζητάμε. Να είστε σίγουροι ότι οι αλλαγές στο φορολογικό δεν θα φέρουν τις ελληνικές επιχειρήσεις σε χειρότερη μοίρα σε σχέση με τις ξένες επενδύσεις".

  • ** Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κληθείς να σχολιάσει την, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δυσαρέσκεια της Ρωσίας για τα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τις επικρίσεις της κυβέρνησης ότι το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα, δήλωσε ότι "η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα για μικροκομματικούς σκοπούς".

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ο Γιώργος Α.Παπανδρέου ήταν απόλυτα ξεκάθαρος, έκανε λόγο για "λυσσώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την αποστροφή του" και πρόσθεσε ότι σε δήλωση του εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν υπάρχει "καμία απολύτως αιχμή για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Α.Παπανδρέου, αλλά διάθεση συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω προώθηση των συμφερόντων και των δύο κρατών".

    "Όποιος επιχειρεί να ψαρέψει σε θολά νερά δεν πείθει", πρόσθεσε.

  • ** Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κληθείς να αναφέρει μια "δύσκολη απόφαση" που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ είπε ότι "δύσκολες είναι οι αποφάσεις που θα σταματήσουν πρακτικές με τις οποίες έχουμε συμβιβαστεί όλοι".

  • ** Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς "πως είναι δυνατό να ανακάμπτουν οι οικονομίες και να αυξάνει ταυτόχρονα η ανεργία", είπε ότι "το πόσο γρήγορα ακολουθεί η απασχόληση τον οικονομικό κύκλο έχει να κάνει με τις πολιτικές" και επέκρινε την ΝΔ για έλλειψη πολιτικής απασχόλησης.

    "Πραγματικές πολιτικές όπως αυτές που έχουμε προτείνει με την δυνατότητα των νέων να μπαίνουν για τέσσερα χρόνια με μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, με την κοινωνική εργασία και μια σειρά άλλα πράγματα, είναι αυτές που θα φέρουν πιο κοντά την μείωση της ανεργίας", πρόσθεσε.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι οι μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές και η επιδότησή τους "στην ακριβή διατύπωση θα συνδεθεί με την διατήρηση των θέσεων απασχόλησης".

  • ** "Σημασία δεν έχει ο κ. Χατζηεμμανουήλ, όσο η λογική της κυβέρνησης που προσπαθεί να διασώσει ό,τι μπορεί", δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας την επιστολή του προέδρου του ΟΠΑΠ με την οποία γνωστοποίησε ότι δεν αποδέχεται τον διορισμό του στο ΔΝΤ.

    Σε ό,τι αφορά το σκέλος της εν λόγω επιστολής το οποίο αναφέρεται σε όσα είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "αν και είναι μεγάλος ο πειρασμός να απαντήσω σημείο προς σημείο, και για το κατά πόσο είναι ηθικό ένας πρόεδρος δημόσιου οργανισμού να έχει αποδοχές - συμπεριλαμβανομένων και των μπόνους- που αγγίζουν τις 500.000 ευρώ, δεν θα το κάνω".

    Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και σε απόφαση δικαστηρίου που αφορά σπατάλες από αποστολή στο εξωτερικό με επικεφαλής πρώην υφυπουργό και η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Τα Νέα" και επισήμανε ότι "είναι ενδεικτικό το πώς πολιτεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια".

    [03] Στο νοσοκομείο η Ντ.Μπακογιάννη

    Ατυπη πνευμονία λοιμώδους αιτιολογίας,είναι η διάγνωση με τα μέχρι στιγμής ευρήματα για την Υπουργό των Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

    Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η εστία της πνευμονίας βρίσκεται στο μέσο λοβό του δεξιού πνεύμονα και διευκρίνισαν, πριν από περίπου μισή ώρα, όταν είχαν και τα αποτελέσματα από τις απαραίτητες εξετάσεις, ότι η πνευμονία δεν προήλθε από τον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1 .

    Παρ' ότι δεν έχει διευκρινιστεί τί προκάλεσε την άτυπη πνευμονία στην Υπουργό Εξωτερικών εκτιμάται ότι αυτή μπορεί να οφείλεται σε κάποιο μικρόβιο κλιματιστικού.

    Οι θεράποντες ιατροί της κας Μπακογιάννη της χορηγούν ενδοφλεβίως αντιβίωση και περιμένουν να δουν τα πρώτα απεικονιστικά αποτελέσματα άλλων εξετάσεων που θα γίνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία της πνευμονίας.

    Η Υπουργός είναι ευδιάθετη,περιστοιχιζόμενη από τους οικείους της και τα παιδιά της.

    Οι γιατροί είναι ιδιαίτερα αυστηροί στις συστάσεις τους για το επισκεπτήριο.

    Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλοι οι ασθενείς που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι επισκέπτες μπορεί ενδεχομένως να μεταφέρουν και άλλους λοιμογόνους παράγοντες οι οποίοι δρουν ευκολότερα όταν ο οργανισμός είναι εξασθενημένος λόγω της πνευμονίας.

    [04] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για θέματα κοινωνικής ασφάλισης - 11:00:00, Αθήνα/Περισσός

  • Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισκεφθεί το Ποικίλο Όρος - 11:30:00. Σημείο συνάντησης δίνεται στην είσοδο του Άλσους Δαφνίου (οδός Βουλγαροκτόνου)

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ. - 12:00:00, Θεσσαλονίκη/πλ. Συντριβανίου

  • Συγκέντρωση και ποδηλατοπορεία - 12:00:00, Αθήνα/Πεδίο Αρεως

  • Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου θα έχουν οι εκπρόσωποι της "Συνεργασίας των 12 Φορέων για το Περιβάλλον" - 13:00:00, Αθήνα/Ιπποκράτους

  • Συνέντευξη Τύπου με θέμα "Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: Οικολογική κρίση" - 13:00:00, Αθήνα/Athens Imperial. Αλ. Τσίπρας, η Ελ. Πορτάλιου, Πανεπιστημιακός, υποψήφια στην Α΄ Αθήνας και ο Χάρης Κωνσταντάτος

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα περιοδεύσει σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας

    13:15 Επίσκεψη στην Ιόνια Οδό, στην υπό κατασκευή Σήραγγα Καλυδώνας (περιοχή Ευηνοχωρίου)

    13:50 Επίσκεψη στην υπό κατασκευή μαρίνα Μεσολογγίου. Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού

    15: 15 Επίσκεψη στο φράγμα Αχυρών Ξυρομέρου

  • Προεκλογική ομιλία πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. - 19:30:00, Γιάννενα

  • Ομιλία της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο Θησείο - 19:30:00, Αθήνα/Θησείο

  • "Επιστημονικές εξελίξεις στην Οδοντιατρική" είναι το θέμα της Επιστημονικής Διημερίδας που διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη/Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ

  • Την πόλη της Δεσκάτης θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνος, Γρεβενά

  • Το Auto Business Review διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το ecocars.gr SHOW, ένα θεματικό σαλόνι οικολογικών αυτοκινήτων και εναλλακτικών τεχνολογιών, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή., Θεσσαλονίκη

  • Επίσκεψη του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη στην Κατερίνη και τη Λάρισα.

    Το πρόγραμμα στην Κατερίνη έχει ως εξής:

    12:00: Συνέντευξη Τύπου στη συνεδριακή αίθουσα "Εκάβη".

    13:00: Ομιλία στην αίθουσα "Εκάβη".

    Το πρόγραμμα στη Λάρισα έχει ως εξής:

    17:00: Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο "Αστόρια" (πλατεία Ταχυδρομείου)

    18:00: Ομιλία στο ξενοδοχείο "Αστόρια".

    Αθλητική Ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Β` Εθνική (2η ημέρα): Εθνικός-Θρασύβουλος - 15:00:00, Ελληνικού, Μετάδοση από την ΕΤ3

  • Ποδόσφαιρο-Αντίπαλοι ελληνικών ομάδων, 17:00 Άρσεναλ-Γουίγκαν (Αγγλία, 6η ημέρα)

    21:00 Λόκερεν-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο, 7η ημέρα)

    21:45 Αλκμάαρ-Ναϊμέγκεν (Ολλανδία, 7η ημέρα)

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (4η ημέρα)

    Καβάλα - Ατρόμητος 16:45

    Πανιώνιος - Αστ. Τρίπολης 16:45

    Ηρακλής - Λάρισα 19:00

    [05] "Ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική"

    Συνέντευξη Τύπου για τα νέα μέτρα που έρχονται ενάντια στη κοινωνική ασφάλιση θα παραχωρήσει στις 11 το πρωί η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στις 7:30 το βράδυ θα μιλήσει συγκέντρωση που διοργανώνει η ΚΝΕ, στον πεζόδρομο του Θησείου.

    Η κα Παπαρήγα, μιλώντας χθες σε συγκέντρωση ερευνητών στο "ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος" τόνισε ότι "στις 4 του Οκτώβρη θα κριθεί η ετοιμότητα του λαού για αντίσταση στη στρατηγική της Λισσαβόνας και το πρόγραμμα του Αλμούνια" και πρόσθεσε ότι "η πλουτοκρατία θέλει τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θέλει να κουτσαθεί και πολύ η ΝΔ".

    "Ο τσακωμός μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γίνεται ανάμεσα στο πάγωμα των μισθών και τα ψίχουλα των αυξήσεων" δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ "υποστηρίζει ένα άλλο πεδίο αντιπαράθεσης, την αντεπίθεση από τη σκοπιά της ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική".

    Η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι "ο λαός δεν πρέπει να πέσει στη λούμπα της συζήτησης για το δημοσιονομικό χρέος και τα ελλείμματα. Αποτελεί προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού αυτή η συζήτηση, στην οποία κανείς δεν πρέπει καν να μπει γιατί αλλιώς σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι παραιτούνται από τα δικαιώματά τους και παζαρεύουν για το πόσα θα χάσουν".

    Κάλεσε εξάλλου τα λαϊκά στρώματα να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στην κάλπη, "να μην υποκύψουν στον επικίνδυνο ακραίο και χυδαίο εκβιασμό που λέει φεύγεις από τη ΝΔ και πας στο ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια φεύγεις από το ΠΑΣΟΚ και πας στη ΝΔ. Σ΄αυτόν τον εκβιασμό στοχεύουν και επιχειρηματικά κέντρα, που επιδιώκουν να κάνουν το μυαλό μας αλοιφή. Να ζούμε στη μοιρολατρία, την απογοήτευση και τη σύγχυση".

    Η γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε ακόμα και στην τακτική που όπως είπε υποστηρίζεται από όλα τα κόμματα και αυτά της μικρότερης αντιπολίτευσης, ότι δηλαδή "για την ανάκαμψη της κρίσης χρειάζεται μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, αυτό είναι το φάρμακο, που εμείς όμως, λέμε ότι είναι η ωρολογιακή βόμβα για έναν νέο κύκλο κρίσης".

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα εθνικά θέματα και υποστήριξε ότι αυτά βρίσκονται στο περιθώριο της εκλογικής μάχης, παρότι θα βρεθούν στην ατζέντα των εξελίξεων τους επόμενους μήνες.

    Τέλος, η κα Παπαρήγα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ερευνητικά κέντρα και γενικότερα η έρευνα στην Ελλάδα, και δήλωσε ότι "ο Δημόκριτος και συνολικότερα η έρευνα δεν επιτρέπεται να υποχρηματοδοτούνται, ούτε να καθορίζονται από τις προτεραιότητες της ΕΕ. Η έρευνα και η ανάπτυξη πρέπει να γίνεται προς όφελος του λαού. Είναι απαράδεκτο το καθεστώς των πολλαπλών μορφών εργασιακών σχέσεων που ισχύουν σήμερα στο Δημόκριτο".

    [06] Ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικολογία

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισκεφθεί στις 11:30 το πρωί το Ποικίλο Όρος, ενώ στη μία μετά το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου με θέμα "Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: Οικολογική κρίση".

    Τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για την κοινωνική πολιτική, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που έδωσαν τα στελέχη του Γιάννης Μπανιάς και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος.

    Ο Γιάννης Μπανιάς αναφερόμενος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας σημείωσε ότι η περίοδος μετά τις εκλογές θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την εξωτερική πολιτική της χώρας και κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για τις πολιτικές που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια .

    Επίσης τόνισε ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρωθυπουργός ότι, δηλαδή, μειώθηκαν οι αμυντικές δαπάνες. Αντίθετα, είπε, οι αμυντικές δαπάνες σημείωσαν αύξηση 4,2% το 2009.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ.Μπανιάς, ζητάει να επανεξεταστούν από μηδενική βάση οι αμυντικές δαπάνες και οι πόροι που θα εξοικονομηθούν να διατεθούν για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

    Υπογράμμισε την ανάγκη η Ελλάδα να αποδεσμευτεί από επεκτατικές ενέργειες των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, επανέλαβε τη θέση για διάλυση του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι κανένας Έλληνας στρατιώτης να μη βγει έξω από τα σύνορα της χώρας.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής ο οποίος κατηγόρησε τις κυβερνήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων για αδιαφάνεια στις αμυντικές προμήθειες και επειδή, όπως είπε, θέλουν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής χαμηλά στην ατζέντα της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ υποστήριξε ότι είναι εμφανής η ταύτιση των δύο μεγάλων κομμάτων στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    Ο Νίκος Χουντής σημείωσε επίσης ότι μετά τη σχετική αναδίπλωση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, είναι εκτεθειμένη η Υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε ταχθεί υπέρ της αντιπυραυλικής ασπίδας.

    Για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας

    Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο Γιάννης Μπανιάς σημείωσε ότι υπήρξε συμφωνία, στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από συζητήσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις που θα έπρεπε να συγκεντρώνει ο υποψήφιος.

    Όσον αφορά το δημοσιογράφο Στάθη Σταυρόπουλο, ο Γιάννης Μπανιάς δήλωσε ότι δεν υπήρξε δέσμευση, αλλά βολιδοσκόπηση και πρόσθεσε ότι προτάθηκε στον κ.Σταυρόπουλο να συμμετάσχει -προφανώς σε άλλη θέση- στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και, όπως είπε, ήταν επιλογή του δημοσιογράφου να μην περιληφθεί.

    Το ψηφοδέλτιο επικρατείας

    Ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος είναι ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ στην τελευταία, τιμητική, θέση, έχει τοποθετηθεί ο Γιάννης Μπανιάς.

    Το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ακόλουθο:

    1. ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Δημοσιογράφος

    2. ΓΕΡΟΥ ΚΑΤΙΑ, Ηθοποιός

    3. ΡΗΓΟΣ ΑΛΚΗΣ, Πανεπιστημιακός

    4. ΠΟΛΙΤΗ ΤΖΙΝΑ, Πανεπιστημιακός

    5. ΜΑΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ, Γιατρός

    6. ΧΑΤΖΗΣΟΦΙΑ ΑΝΝΑ, Σεναριογράφος

    7. ΜΠΕΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ, Πανεπιστημιακός

    8. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Γιατρός, μέλος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

    9. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Εκπαιδευτικός

    10.ΜΑΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Γιατρός

    11.ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΠH, Πανεπιστημιακός

    12.ΜΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    Αλ. Τσίπρας: "Χρειάζεται άλλη πολιτική"

    "Δεν αρκεί να ψηφίσεις άλλο κόμμα πρέπει να ψηφίσεις και άλλη πολιτική", ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας προς τους πολίτες, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

    Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική απασχόλησης που ακολουθήθηκε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τη γενίκευση της εργασιακής ανασφάλειας και τη διεύρυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων.

    "Η τρέχουσα κρίση", είπε, "δεν αποτελεί παρά φυσική και αναγκαία συνέπεια της χρεοκοπίας αυτής της πολιτικής, ενώ συγχρόνως λειτουργεί ως άλλοθι για την αύξηση του αριθμού των ανέργων".

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι με την κρυφή ανεργία ο συνολικός αριθμός των ανέργων προσεγγίζει το 15%, δηλαδή γύρω στις 750.000 σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι δεν προτείνουν τίποτα συγκεκριμένο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ούτε για νέες θέσεις εργασίας.

    "Η δική μας κεντρική προγραμματική θέση", τόνισε ο κ.Τσίπρας, "είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση χωρίς ανάκαμψη της απασχόλησης, χωρίς τον τερματισμό της εργασιακής επισφάλειας και τη διασφάλιση της πλήρους σταθερής και ποιοτικής εργασίας για όλους".

    Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, να ενισχυθούν τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων, να υπάρξει προστασία και στήριξη των ανέργων.

    Όπως επεσήμανε και ο υπεύθυνος εργατικής πολιτικής Αλέκος Καλύβης ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την κατασκευή κοινωνικών υποδομών, που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, την υιοθέτηση ενός σχεδίου με στόχο τον οικολογικό μετασχηματισμό του συνόλου της οικονομίας και να υπάρξει προστασία από τις απολύσεις.

    Συνάντηση με τον Σύλλογο Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής

    «Είναι ανάγκη να υπάρξουν τομές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του μεγαλύτερου Ασφαλιστικού Οργανισμού της χώρας, να γίνουν πραγματικές νέες μόνιμες προσλήψεις γιατρών και όχι μόνον συμβασιούχων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Σύλλογο Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ανεπιφύλακτα την κατοχύρωση πλήρων ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων σε όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ και την κατάργηση των απαράδεκτων συμβάσεων έργου και μετατροπής τους σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα.

    [07] "Συζήτηση για την επόμενη μέρα"

    Έντονη κριτική σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ άσκησε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, τόσο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όσο και αμέσως μετά, στην ομιλία του στην πόλη του Κιλκίς.

    Με αφορμή τον αποκλεισμό του Σάββα Τσιτουρίδη από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο κ.Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για πρακτικές δύο μέτρων και δύο σταθμών. «Στην περίπτωση αποπομπής Τσιτουρίδη, αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο κ. Καραμανλής χρησιμοποίησε δύο μέτρα και δύο σταθμά, μια που δεν αποπέμφθηκαν π.χ ο κ. Σουφλιάς ή ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε μεταξύ άλλων για το θέμα αυτό.

    Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του κόμματός του ανέφερε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο του την δυναμική να φθάσει στο 42% χωρίς το «σπρώξιμο» από τον κ. Καραμανλή. Μετά τις εκλογές πιστεύω ότι θα υπάρξει σοβαρότητα να γίνει μια κουβέντα για την επόμενη μέρα. Θα εξαρτηθεί φυσικά από τον αριθμό των βουλευτών που θα συγκεντρώσουν τα κόμματα. Πάντως εγώ, θα συζητήσω και θα ακούσω. Δεν θα πω το στείρο "όχι" των άλλων».

    Κατηγόρησε τη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ για την οικονομική τους πολιτική και τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως και τη Ντόρα Μπακογιάννη, για λάθη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    Αναφορικά με το debate, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει, αν δεν αλλάξουν οι όροι και οι κανόνες που, όπως είπε, «είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των δύο "μεγάλων" που θέλουν να μονοπωλούν την εξουσία».

  • ** Σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα περιοδεύσει στην Κατερίνη και στη Λάρισα.

    [08] Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού

    Εκατοντάδες ομάδες προγραμματιστών και χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε περίπου 90 κράτη, ανάμεσα τους και στην Ελλάδα, θα ενώσουν σήμερα τις φωνές τους για να διεκδικήσουν την εξάπλωση του δωρεάν "ελεύθερου λογισμικού".

    Η Παγκόσμια Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού είναι αφιερωμένη στον Ελεύθερο και Ανοικτό Κώδικα Λογισμικού (ΕΛΛΑΚ), με κύριο στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα οφέλη από την χρήση του ΕΛΛΑΚ στην εκπαίδευση, στο σπίτι και στις επιχειρήσεις. Μια σειρά από εκδηλώσεις διοργανώνουν σήμερα η Ένωση Ελλήνων Χρηστών & Φίλων Linux Ελλάδος (Hellug), η κοινότητα Linux της Θεσσαλονίκης (Thelug), της Λάρισας (LinuxTeam) και των Χανίων (Chania-Lug), στις εξής πόλεις: Αθήνα: Πύλη Πολυτεχνείου (οδός Στουρνάρα στις 11.00), Θεσσαλονίκη (Λευκός Πύργος στις 12.00), Λάρισα (Κεντρική Πλατεία στις 11.00) και Χανιά (Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 17.00).

    Οι εκδηλώσεις - με σύνθημα "Γιορτάζουμε την ελευθερία στο διαδίκτυο"- πραγματοποιούνται 18 χρόνια μετά τη δημιουργία του λειτουργικού συστήματος Linux, το οποίο άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία των λογισμικών ελεύθερου κώδικα. Tο Linux (Λίνουξ), που στηρίχθηκε στον κώδικα του συστήματος Unix, δημιουργήθηκε από τον Φιλανδό φοιτητή και χάκερ Λίνους Τόρβαλντς, ο οποίος, με τη βοήθεια πολλών εθελοντών μέσω του διαδικτύου, κατάφερε να δημιουργήσει έναν λειτουργικό σύστημα, που σήμερα πια ανταγωνίζεται λειτουργικά συστήματα μεγάλων εταιριών, όπως τo Microsoft Windows και το MacOS της Apple. Προγράμματα δημοφιλή πλέον, όπως ο περιηγητής ιστοσελίδων Mozilla Firefox και το σύστημα επεξεργασίας κειμένου OpenOffice οφείλονται στην εξάπλωση του ελεύθερου λογισμικού.

    Το ελεύθερο λογισμικό και το λογισμικό ανοικτού κώδικα (free and open source software) είναι λογισμικό του οποίου η άδεια επιτρέπει στον καθένα να το διαβάσει, να το αλλάξει και να το διαθέσει σε τρίτους. Σύμφωνα με τους απανταχού "πιστούς" του, τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του ελεύθερου λογισμικού είναι πολλαπλά, καθώς καταργεί την απαίτηση για διαρκή αναβάθμιση του εξοπλισμού, ενώ δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ, μνήμη και γραφικά περιβάλλοντα.

    Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ελληνική Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), "αντί το ελληνικό Δημόσιο να αναζητά καινούργιους υπολογιστές, που θα χρησιμοποιούν προγράμματα κλειστού λογισμικού με άδεια χρήσης, θα μπορούσε να εγκαταστήσει ελεύθερο λογισμικό στους ήδη υπάρχοντες. Κάτι τέτοιο θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην μείωση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας. Επιπλέον, το ανοιχτό λογισμικό μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί, ενώ έχει χαμηλό κόστος, μιας και το λογισμικό ανοικτού κώδικα διανέμεται δωρεάν. Επιπρόσθετα, ο καθένας μπορεί να μελετήσει τον κώδικα, να το βελτιώσει και να συμβάλλει στη διάδοση της γνώσης. Το πιο σημαντικό είναι η ανάπτυξη εγχώριας τεχνογνωσίας, προϊόντων και υπηρεσιών και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας".

    Η ΕΕΛ/ΛΑΚ ιδρύθηκε στην χώρα μας το 2008 από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Είναι εταιρεία με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, που έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του ΕΛ/ΛΑΚ στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν, είναι τα πιο πολλά ελληνικά ΑΕΙ, AΤΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα.

    Για περισσότερες πληροφορίες:

    http://mathe.ellak.gr/

    www.ellak.gr

    http://hellug.gr

    http://thelug.gr

    http://linuxteam.cs.teilar.gr/

    [09] ΔΝΤ: Πουλάει χρυσό

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ενέκρινε την πώληση από τα αποθεματικά του περίπου 403 τόννων χρυσού, προκειμένου να διευκολυνθεί το Ταμείο να βοηθήσει, μέσω δανείων, τις φτωχές οικονομίες του πλανήτη -εν μέσω της πρωτοφανούς μεταπολεμικώς οικονομικής κρίσης.

    Στο επίσημο ανακοινωθέν που εκδόθηκε --υπογράφεται από τον Γενικό διευθυντή κ. Ντομινίκ Στρος-Καν-- εκφράζεται η ικανοποίηση που, με αυτό τον τρόπο, θα βοηθηθούν εν μέσω κρίσης πολλές φτωχές χώρες στον κόσμο με (έκτακτο) δανεισμό του ΔΝΤ, ωστόσο τονίζεται ακόμα ότι στόχος είναι "να μη διαταραχθεί η διεθνής αγορά του χρυσού".

    Προς τούτο, αφ ενός μεγάλες ποσότητες χρυσού των αποθεματικών του ΔΝΤ θα αγοραστούν από Κεντρικές Τράπεζες, που με τη σειρά τους θα ενισχύσουν τα εν λόγω αποθεματικά τους, ενώ παράλληλα στην "ελεύθερη" αγορά χρυσού ο χρυσός του ΔΝΤ "θα διοχετεύεται σταδιακά", ώστε να μην επηρεαστεί απρόβλεπτα καθοδικά η τρέχουσα (υψηλή) τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

    Η πώληση αποφασίστηκε από τα κράτη-μέλη την άνοιξη του 2008, εκείνη την εποχή για την ενίσχυση των οικονομικών του ΔΝΤ και προκειμένου να μπορέσει να επενδύσει για τη διαφοροποίηση των πηγών εσόδων του.

    Οι πλούσιες και ανερχόμενες χώρας της Ομάδας των Είκοσι (G20) αποφάσισαν στη συνέχεια κατά τη σύνοδο κορυφής τους στο Λονδίνο, τον Απρίλιο, να κατανείμουν τα έσοδα από τις πωλήσεις χρυσού σε δάνεια με προνομιακούς όρους προς τις πιο φτωχές χώρες.

    Το βάρος αυτό αντιπροσωπεύει το ένα όγδοο των αποθεμάτων που έχει αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ, ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους πολυτίμων μετάλλων στον κόσμο, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το Ταμείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 September 2009 - 4:30:33 UTC