Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα"
  • [02] "Χρειάζεται άλλη πολιτική"
  • [03] "Ασφάλεια για τον πολίτη"
  • [04] "Εφικτή η αυτοδυναμία"

  • [01] "Βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα"

    «Στις 5 Οκτωβρίου βάζουμε τέλος στην παρακμή του δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την επίσκεψή του στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «χαριστικές ρυθμίσεις για τις τράπεζες, κακοδιαχείριση, σπατάλη, διαφθορά, έλλειψη μηχανογράφησης, έχουν βάλει το ΙΚΑ στο κόκκινο».

    Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεσμεύτηκε» για «βασική, αξιοπρεπή και δίκαιη σύνταξη για όλους», για «βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους ασφαλισμένους και, βέβαια, και για τη νέα γενιά».

    Κατά την επίσκεψή του στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ, και αφού είχε επισκεφθεί νωρίτερα το υποκατάστημα του ΙΚΑ Ζωγράφου, όπου ενημερώθηκε από γιατρούς και προσωπικό για τα προβλήματα του χώρου, ο κ. Παπανδρέου επισκέφτηκε τον τομέα αποστολής των μηχανογραφικών καταστάσεων, την αίθουσα διαχειριστών και τον τομέα των ελεγκτών-καταχωρητών.

    Εκεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε, μεταξύ άλλων, με εργαζόμενους με προγράμματα stage (στέιτζ), για τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για εργασιακό «μεσαίωνα».

    Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στις παραπάνω επισκέψεις συνόδευσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    [02] "Χρειάζεται άλλη πολιτική"

    Δεν αρκεί να ψηφίσεις άλλο κόμμα πρέπει να ψηφίσεις και άλλη πολιτική, ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας προς τους πολίτες, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

    Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική απασχόλησης που ακολουθήθηκε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τη γενίκευση της εργασιακής ανασφάλειας και τη διεύρυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων.

    Η τρέχουσα κρίση, είπε, δεν αποτελεί παρά φυσική και αναγκαία συνέπεια της χρεοκοπίας αυτής της πολιτικής, ενώ συγχρόνως λειτουργεί ως άλλοθι για την αύξηση του αριθμού των ανέργων.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι με την κρυφή ανεργία ο συνολικός αριθμός των ανέργων προσεγγίζει το 15%, δηλαδή γύρω στις 750.000 σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι δεν προτείνουν τίποτα συγκεκριμένο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ούτε για νέες θέσεις εργασίας.

    Η δική μας κεντρική προγραμματική θέση, τόνισε ο κ.Τσίπρας, είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση χωρίς ανάκαμψη της απασχόλησης, χωρίς τον τερματισμό της εργασιακής επισφάλειας και τη διασφάλιση της πλήρους σταθερής και ποιοτικής εργασίας για όλους.

    Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, να ενισχυθούν τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων, να υπάρξει προστασία και στήριξη των ανέργων.

    Όπως επεσήμανε και ο υπεύθυνος εργατικής πολιτικής Αλέκος Καλύβης ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την κατασκευή κοινωνικών υποδομών, που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, την υιοθέτηση ενός σχεδίου με στόχο τον οικολογικό μετασχηματισμό του συνόλου της οικονομίας και να υπάρξει προστασία από τις απολύσεις.

    [03] "Ασφάλεια για τον πολίτη"

    «Η Αστυνομία πρέπει να προστατευθεί. Τον τελευταίο καιρό η Αστυνομία έτυχε διαφόρων βολών και διαβολών. Αυτή η απαξίωση και ο ευτελισμός λειτουργεί αρνητικά στο έργο το οποίο καλείται να επιτελεί καθημερινώς η Αστυνομία. Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία. Πιστεύουμε ότι είναι ο κυρίαρχος πυλώνας για κοινωνική ειρήνη. Γερή Αστυνομία σημαίνει περισσότερη ασφάλεια για τον πολίτη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την επίσκεψη την οποία πραγματοποίηση στη ΓΑΔΑ, συνοδευόμενος από υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του.

    Ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, με ανώτατα στελέχη καθώς και με προσωπικό των υπηρεσιών, ενώ περιηγήθηκε και στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

    [04] "Εφικτή η αυτοδυναμία"

    Κάθε μέρα που περνάει, η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ "έρχεται και πλησιέστερα", δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υποψήφιος του Κινήματος στην Α΄ Αθήνας Κώστας Σκανδαλίδης.

    Ο ίδιος, ως συντάκτης του ισχύοντος εκλογικού νόμου, ξεκαθαρίζει ότι αυτοδυναμία δίνει ποσοστό γύρω στο 38,5 % το κατώτερο και 42% το ανώτερο, ανάλογα με τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή.

    Αναφέρει επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να πάει σε επαναληπτικές εκλογές αν πάρει αυτοδυναμία με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς και ότι είναι ανοιχτό σε συνεργασίες ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, στη βάση, πάντως, της πρότασης που διατύπωσε ο κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.

    Χαρακτηρίζει λάθος την προσπάθεια προσδιορισμού του "μεσαίου εισοδήματος" αριθμητικά, ενώ καταλογίζει στην κυβέρνηση έλλειψη σχεδίου και ότι γι αυτό "κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση".

    Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Αλμούνια τονίζει ότι αυτό στο οποίο αναφέρεται ο κοινοτικός Επίτροπος είναι η αναξιοπιστία της κυβέρνησης, η οποία υποσχέθηκε έλλειμμα 3,7% και το πήγε πάνω από το 7%.

    Αναφέρει επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει ούτε μια μέρα ανοχής, αν αναπαράξει το μοντέλο της ΝΔ, ενώ ξεκαθαρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, δεν πρόκειται να προβεί σε μαζικές απολύσεις των διορισμένων από τη ΝΔ.

    Αυτό με το οποίο θα ασχοληθούμε, τονίζει είναι "με το όργιο των προεκλογικών ρουσφετιών".

    Η συνέντευξη του Κώστα Σκανδαλίδη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ έχει ως εξής:

    ΕΡ: Είμαστε πλέον πολύ κοντά στον χρόνο των εκλογών κι ακόμα το θέμα της αυτοδυναμίας δεν έχει ξεκαθαρίσει. Επειδή ο ισχύων εκλογικός νόμος φέρει το όνομά σας, μπορείτε να μας προσδιορίσετε σε ποιες περιπτώσεις, με βάση τα δημοσκοπικά δεδομένα, μπορεί να υπάρξει αυτοδυναμία;

    ΑΠ: Kατ΄ αρχάς ο εκλογικός νόμος που ισχύει φέρει μεν την υπογραφή μου δεν αποτελεί, όμως, προσωπική μου απόφαση, αλλά της τότε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Θα θυμάστε ότι η πρότασή μου ήταν πολύ ευρύτερη και αφορούσε μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, όπως οι ολιγοεδρικές περιφέρειες, το μικτό σύστημα λίστας - σταυρού, η θέσπιση βουλευτών Περιφέρειας, η διπλή κάλπη. Αλλαγές που έκτοτε αποτέλεσαν τη βάση της τελικής διατύπωσης που σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ εισηγούνται και δεσμεύονται. Αυτοδυναμία μπορεί να υπάρξει σε περίπτωση πεντακομματικής Βουλής ανάμεσα στο 40 - 40,5%, σε περίπτωση τετρακομματικής ανάμεσα στο 38-38,5% και σε περίπτωση εξακομματικής ανάμεσα στο 41,5 και 42%. Η απροσδιοριστία αφορά μόνο στο ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής.

    ΕΡ: Κατά την προσωπική σας γνώμη, πόσο πιθανή είναι η αυτοδυναμία για το ΠΑΣΟΚ και από τι θα εξαρτηθεί; Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ή ισχνής πλειοψηφίας, πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιδιώξει κυβέρνηση συνεργασίας ή να προτιμήσει τη λύση των επαναληπτικών εκλογών;

    ΑΠ: Ο στόχος της αυτοδύναμης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας είναι για μας εφικτός και όσο περνούν οι μέρες του προεκλογικού αγώνα έρχεται και πλησιέστερα. Πιστεύω ότι η νίκη μας θα είναι μεγάλη. Σε ό,τι αφορά τα σενάρια η δέσμευση μας για ευρύτερη συσπείρωση, συστράτευση και συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ισχύει ως πάγια στρατηγική. Άρα είτε αυτοδύναμοι είτε όχι, η πρόσκληση είναι δεδομένη. Όσο για τις επαναληπτικές εκλογές αυτό έχει νόημα μόνο σε περίπτωση που παρ΄ όλα αυτά δεν προκύψει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Για την ισχυρή πλειοψηφία νομίζω ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το ξεκαθάρισε απόλυτα. Είναι δυνατό να σε ψηφίσει ο λαός αυτοδύναμο και επειδή δεν σου έδωσε περισσότερες έδρες να τον ξανακαλέσεις στην κάλπη; Αστεία πράγματα.

    ΕΡ: Σε κάθε περίπτωση είναι έτοιμο το ΠΑΣΟΚ για συνεργασίες προκειμένου να αποκτήσει την ευρεία κοινωνική πλειοψηφία που απαιτείται, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου;

    ΑΠ: Προτείναμε και προοδευτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση για την επανεκκίνηση της χώρας, και χρονοδιάγραμμα ριζικών αλλαγών στο μοντέλο διακυβέρνησης και το κράτος και θεσμική ανασυγκρότηση της δημοκρατίας και κανόνες ευρύτερης αναδιανομής του πλούτου. Νομίζω ότι είναι επαρκής βάση και υπεύθυνη πρόταση για συζήτηση και σύγκλιση με τις δυνάμεις της ανανεωτικής αριστεράς και της οικολογίας. Εξ άλλου η κοινή γνώμη αποτύπωσε ήδη τη θετική της ανταπόκριση. Έχουμε ανοικτές πόρτες.

    ΕΡ: Εσχάτως, λόγω και της επίμονης αναφοράς του ΠΑΣΟΚ στα μεσαία εισοδήματα, τέθηκε θέμα προσδιορισμού τους. Εσείς θα μπορούσατε να προσδιορίσετε το εισόδημα, πάνω από το οποίο ο τρόπος φορολόγησης θα αλλάζει;

    ΑΠ: Είναι λάθος να προσδιορίζουμε απλά και μόνο με αριθμούς εισοδήματος τη φορολόγηση και αυτό επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει. Χρειάζεται κοινωνική δικαιοσύνη και ο φόρος να προκύπτει με βάση και το εισόδημα αλλά και τις ανάγκες και τις δαπάνες κάθε νοικοκυριού και τα μέλη που το απαρτίζουν. Το σίγουρο είναι ότι με την πρότασή μας τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα θα καταβάλλουν αυτό που πραγματικά τους αναλογεί και χωρίς παραθυράκια για να υπάρξει δικαιοσύνη. Η ενιαία προοδευτική και τιμαριθμοποιημένη κλίμακα για όλα τα εισοδήματα αποτελεί φορολογική επανάσταση και διασφαλίζει όχι άνοιγμα αλλά κλείσιμο της ψαλίδας και μείωση της ανισότητας. Αν σ΄ αυτό προστεθούν οι πολιτικές ενίσχυσης των ασθενέστερων, η αναθέρμανση της αγοράς, η αλλαγή του "Τειρεσία", η ενίσχυση των δανειοληπτών και η αύξηση των κοινωνικών δαπανών για παιδεία, υγεία έχουμε ένα πρώτο πακέτο πραγματικής αναδιανομής.

    ΕΡ: Η ΝΔ κρίνει ανεφάρμοστα και πολύ υψηλού κόστους όσα υπόσχεστε ότι θα εφαρμόσετε ως κυβέρνηση. Και το ερώτημα που εξακολουθεί να τίθεται είναι που θα βρείτε τα χρήματα. Θα τα βρείτε και από πού;

    ΑΠ: Η Κυβέρνηση προσπαθώντας να κρύψει, ανεπιτυχώς το δικό της έλλειμμα σχεδίου για τη χώρα, κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Το που θα βρείτε τα λεφτά είναι ένα επιχείρημα το οποίο έχουμε σαφέστατα απαντήσει και για να είμαστε και ακριβείς το 10 δισ. που είπε ο κ. Καραμανλής ότι απαιτούνται για την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας είναι σε βάθος 4-ετίας και για τον πρώτο χρόνο απαιτούνται 3 δισ. που αντιστοιχούν στο 1% περίπου του ΑΕΠ και αποτελούν ποσό που εύκολα μπορεί να δαπανήσει μία Κυβέρνηση. Τρία δισ. απαιτούνται για το επίδομα αλληλεγγύης, τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων και τις δεσμεύσεις μας στην Παιδεία και την Υγεία τον πρώτο χρόνο. Αυτά για να σταματήσει το ανέκδοτο πια του που θα βρούμε τα λεφτά. Θα τα πάρουμε απ΄ αυτούς που δεν πληρώνουν, απ΄ αυτούς που τους χαρίζονται απίστευτα ποσά, απ΄ αυτούς που κερδοσκοπούν σε βάρος των άλλων, απ΄ αυτούς που λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο.

    ΕΡ: Αυτή την εβδομάδα ο αρμόδιος Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια έκανε μια δήλωση για το τι πρέπει να κάνει η νέα ελληνική κυβέρνηση. Θεωρείτε ότι η δήλωση αυτή είναι προάγγελος μιας αρνητικής στάσης της Κομισιόν, απέναντι σε όσα ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στη Θεσσαλονίκη;

    ΑΠ: Ο κ. Αλμούνια μάλλον έχει θέμα με την αναξιοπιστία της σημερινής Κυβέρνησης που υποσχέθηκε έλλειμμα 3,7% και είναι πάνω από 7%. Εμείς , γνωρίζοντας την κατάσταση, από τις 5 Οκτωβρίου ξεκινάμε μία νέα αξιόπιστη διαπραγμάτευση με την ΕΕ και ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να χτίζουμε την αξιοπιστία μας με τους εταίρους χωρίς να εκθέτουμε τη χώρα και βαδίζοντας σε δρόμους ανάπτυξης. Το σχέδιό μας και οι θέσεις μας είναι σαφείς και υλοποιήσιμες. Εξ΄ άλλου νομίζω ότι δεν είμαστε η μόνη χώρα που διεκδικούμε την αναθεώρηση του προγράμματος σταθερότητας στην Ευρώπη. Θα βρούμε ισχυρούς συμμάχους γι αυτό.

    ΕΡ: Στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ δεν μετέχουν κορυφαία στελέχη του, με σημαντικότερο τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο που εργάσθηκε για την ένταξη στην ΟΝΕ είναι εκτός ψηφοδελτίων. Ποιο ακριβώς είναι το μήνυμα που ήθελε να στείλει ο κ. Παπανδρέου αποκλείοντας τα συγκεκριμένα στελέχη;

    ΑΠ: Στο ΠΑΣΟΚ βαδίζουμε όλοι μαζί συλλογικά και δυναμικά ανεξαρτήτως θέσεων. Το αποδεικνύουμε καθημερινά και σίγουρα παράπλευρες απώλειες πάντα θα υπάρχουν . όμως η ενότητα και η πολυσυλλεκτικότητα του χώρου είναι δεδομένη. Τα ψηφοδέλτιά μας αναδεικνύουν την πείρα , τη θέληση , την ανανέωση και το δυναμισμό που εκπέμπει το ΠΑΣΟΚ σήμερα. Δεν διαπίστωσα τους αποκλεισμούς που αναφέρατε πέρα από την έγκαιρη παραίτηση κάποιων από τα ψηφοδέλτια. Μόνο για τον Κ. Σημίτη υπήρξε θέμα που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε απόλυτα στη Θεσσαλονίκη.

    ΕΡ: Ακούγεται τελευταία, από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι μια κυβέρνηση υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν θα έχει περίοδο χάριτος. Είσαστε τόσο βέβαιοι ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν εύκολα; Ή μήπως δεν είναι τόσο μεγάλα, όπως τα έχουν περιγράψει τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

    ΑΠ: Η χώρα είναι σε βαθιά και πολύπλευρη κρίση. Δεν ισχυριζόμαστε ότι όλα είναι εύκολα. Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και με βάση το ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα που παρουσίασε ο Πρόεδρος στη ΔΕΘ δεσμευόμαστε ότι από τις 5 Οκτώβρη, εφόσον μας εμπιστευθούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, θα δουλέψουμε σκληρά με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Οι πολίτες θέλουν να δουν και με τη θέλησή τους θα το δουν, ότι υλοποιούμε τις δεσμεύσεις και τις προτάσεις μας. Δεν υπάρχει θέμα περιόδου χάριτος αλλά θέμα αξιοπιστίας και το στοίχημα αυτό είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε. Αν η επόμενη μέρα είναι μια άλλη μέρα για τη διακυβέρνηση ο λαός θα στηρίξει δυνατά. Αν απλά αναπαράξουμε το μοντέλο της Ν.Δ ούτε μέρα ανοχής δεν θα ΄χουμε. Αλλά ήδη αυτό ξεπεράστηκε με την πρόταση που διατυπώσαμε και τις αλλαγές που επαγγελλόμαστε.

    ΕΡ: Ποια είναι η θέση σας σχετικά με την τύχη όλων εκείνων που έχουν προσληφθεί τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο; Θα προχωρήσετε σε μαζικές απολύσεις;

    ΑΠ: Δεν διεκδικούμε την εξουσία από εκδίκηση και για λόγους αλαζονείας. Αρχή μας ο σεβασμός στον πολίτη ακόμη και εάν αυτός αντιμετωπίστηκε πελατειακά και υποτιμητικά από τη σημερινή Κυβέρνηση στην αγωνία της εξασφάλισης μίας θέσης εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες του. Στόχος μας να αλλάξουμε το πελατειακό σύστημα εξουσίας και ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αναλάβει προσωπικά το στοίχημα αυτό καθώς έχει εντοπίσει την ανάγκη ανατροπής του. Δεν πρόκειται να γίνουν μαζικές απολύσεις με κανένα τρόπο. Μόνο για το όργιο των προεκλογικών ρουσφετιών θα ασχοληθούμε.

    ΕΡ: Πολιτεύεστε στην Α΄ Αθήνας, μια πολύ δύσκολη περιφέρεια για το ΠΑΣΟΚ και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές διεκδικήσατε το δημαρχιακό αξίωμα. Πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει την πρωτιά και στη συνέχεια το Δήμο Αθηναίων;

    ΑΠ: Η Αθήνα , όπως και η χώρα μας συνολικά, έχει ανάγκη από αλλαγή πορείας. Έχω δηλώσει στρατιώτης της προσπάθειας για να αλλάξουμε την πορεία του Δήμου μας και πιστεύω ότι το 2010 μπορεί να γίνει η ανατροπή με τη συνεργασία και τη συστράτευση όλων των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων. Προέχει η μεγάλη νίκη στις βουλευτικές εκλογές και η δρομολόγηση μιας ανατροπής με τη δυναμική μιας νέας μεταπολίτευσης. Οι μάχες που έπονται θα έχουν πυξίδα και στόχο, δεν θα είναι μάχες χαρακωμάτων.

    -


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 September 2009 - 12:30:31 UTC