Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις"
  • [02] "Σχέδιο εθνικής ανάτασης"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική"
  • [05] "Επισφαλείς οι εργαζόμενοι"
  • [06] Επίσκεψη στη Εύβοια

  • [01] "Απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις"

    Σε εκδήλωση των Γυναικών της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει το απόγευμα ο πρωθυπουργός.

    Το βασικό δίλημμα των εκλογών, "υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα", επανέλαβε ο κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας χθες σε εκδήλωση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ με άξονα την οικονομία.

    Το κεντρικό δίλημμα για τους πολίτες είναι ξεκάθαρο, είπε ο κ. Καραμανλής: "Να διαλέξουν ανάμεσα στον δύσκολο και υπεύθυνο δρόμο που θα φέρει αποτελέσματα στη μάχη απέναντι στη διεθνή κρίση και στον εύκολο και ανεύθυνο δρόμο που θα φέρει μόνο αδιέξοδα. Και η υπευθυνότητα είναι χρέος στο μέλλον όλων μας, η ανευθυνότητα είναι πολυτέλεια που δεν αντέχει ο τόπος".

    Η χώρα έχει μπροστά της δύο πολύ δύσκολα χρόνια, κατά τα οποία απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις σε συγκεκριμένους στόχους, είπε ο κ. Καραμανλής: Να περιοριστούν οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, να κρατηθούν οι αντοχές της οικονομίας μας και να μπουν γερά θεμέλια για το κτίσιμο της επόμενης μέρας. Απέναντι στις "επιτακτικές ανάγκες" ο κ. Καραμανλής κατέθεσε συγκεκριμένο σχέδιο για τον αυστηρό έλεγχο των δημοσίων δαπανών, για τον πόλεμο ενάντια στη φοροδιαφυγή και για τις διαρθρωτικές αλλαγές που δημιουργούν νέες δομές και προσδιόρισε ότι ο χρονικός ορίζοντας του σχεδίου ανάκαμψης αφορά την διετία 2010-2011 και οδηγεί σε έξοδο από την κρίση.

    "Ο δρόμος της ευθύνης είναι μονόδρομος", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι "επιδίδεται σε έναν αγώνα αοριστολογιών και υποσχέσεων. Αντί να παρουσιάζει σχέδιο καταφεύγει σε ευχολόγια. Αντί να προτείνει λύσεις μοιράζει υποσχέσεις, για την πραγματική οικονομία φάσκουν και αντιφάσκουν. Λένε και ξελένε. Υπόσχονται και ανακαλούν. Το ΠΑΣΟΚ είναι παντελώς ανέτοιμο να παρουσιάσει αξιόπιστο σχέδιο, το μόνο για το οποίο δηλώνουν ετοιμότητα είναι ο δανεισμός και η αύξηση του χρέους. Είναι οι ίδιοι που πήραν το χρέος στο 30% και το πήγαν στο 100% του ΑΕΠ" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    Συνεχίζοντας ρώτησε ο κ. Καραμανλής: "Πώς μπορούν να συγκρατήσουν το έλλειμμα υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες; Πώς μπορούν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή; Επιβάλλοντας νέους φόρους; Πώς μπορούν να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες ξανααγοράζοντας τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή; Πώς μπορούν να ενισχύσουν τους ανέργους πολεμώντας την επιχειρηματικότητα και αυξάνοντας τις δαπάνες του δημόσιου τομέα;".

    Ακολούθως ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του "που επέλεξε να εκβιάσει τη χώρα, και αποφάσισε να μην ψηφίσει στην πρώτη φάση τον Κάρολο Παπούλια ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προκαλέσει εκλογές". Το εθνικό συμφέρον επέβαλε δημοκρατική διέξοδο από τα αδιέξοδα που απεργαζόταν το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι η απόφασή του ήταν δύσκολη αλλά δεν μπορούσε να ήταν καμία άλλη από αυτή που επέβαλε το εθνικό συμφέρον και ήταν να ζητήσει νέα λαϊκή εντολή.

    Στο ερώτημα "γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε τόσο καιρό αυτά που λέει τώρα", ο κ. Καραμανλής είπε:

    -Πρώτον ότι πολλά από τα μέτρα που εξήγγειλε είναι έκτακτα και δεν θα χρειάζονταν αν δεν υπήρχε η παγκόσμια κρίση.

    -Δεύτερον, πολλές από τις αναγκαίες πολιτικές είχαν ήδη δρομολογηθεί αλλά η πίεση της διεθνούς κρίσης επιβάλλει επίσπευση.

    -Τρίτον, από το 2004 ως και το ξέσπασμα της κρίσης η κυβέρνηση προχώρησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που ενίσχυσαν την οικονομία και λειτουργούν σα ασπίδα προστασίας της κοινωνίας.

    -Τέταρτον, δύσκολες και δυσάρεστες αποφάσεις πήρε η κυβέρνηση από το ξεκίνημα της κρίσης ιδίως για τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, για την εξυγίανση του ευρύτερου δημόσιου τομέα και για την ενίσχυση της οικονομίας.

    -Πέμπτον, απέναντι σε κάθε μεταρρυθμιστική παρέμβαση υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ.

    -Έκτον, σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν πράγματι καθυστερήσεις, παραλείψεις, έγιναν λάθη, δεν διεκδικούμε το αλάθητο, διεκδικούμε το καλύτερο για την πατρίδα μας.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα θέματα αυτοδιοίκησης και τόνισε ότι για το επόμενο διάστημα είναι μείζονος σημασίας η μεταρρύθμιση στη διοικητική δομή της χώρας που περιλαμβάνει τρεις καίριας σημασίας, τομείς:

    -Πρώτον τη δημιουργία λιγότερων, περίπου 350 και πολύ ισχυρότερων δήμων.

    -Δεύτερον, την τόνωση της αποκέντρωσης με τον εκσυγχρονισμό των οργανισμών της περιφερειών και την θεσμοθέτηση αναπληρωτών γενικών γραμματέων για κάθε νομό.

    -Τρίτον, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση β΄ βαθμού με αιρετό περιφερειακό συμβούλιο.

    Ο κ. Καραμανλής έκλεισε την ομιλία του σε προσωπικούς τόνους λέγοντας "προσωπικά σας βεβαιώ πώς θα κάνω ό,τι έκανα σε ολόκληρη την πολιτική διαδρομή μου, θα επιμείνω σταθερά και αταλάντευτα στο δρόμο της ευθύνης, στην πρώτη γραμμή της μάχης. Παλεύω και θα συνεχίσω να παλεύω, ειδικά στα δύσκολα, για το μέλλον του τόπου μας. Έχω ακλόνητη πίστη στην πατρίδα μας, έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες και τις Ελληνίδες".

    Πρόγραμμα ομιλιών του πρωθυπουργού

    Ο κ. Κ. Καραμανλής θα μιλήσει σε ανοιχτές συγκεντρώσεις:

    Β· Την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ., στις Σέρρες (Πλατεία Ελευθερίας)

    Β· Το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ., στα Ιωάννινα (Κεντρική Πλατεία)

    Β· Την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ., στη Λάρισα (Κεντρική Πλατεία)

    [02] "Σχέδιο εθνικής ανάτασης"

    Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της 74ης ΔΕΘ, θα παραχωρήσει στη 1 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Τις βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου του ΠΑΣΟΚ για το πως "μπορούμε να αποκτήσουμε την Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε" παρουσίασε ο πρόεδρος του κινήματος Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας χθες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Απευθυνόμενος προς όλους τους πολίτες, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι η ώρα των αποφάσεων, υπογραμμίζοντας ότι είναι η χώρα, η οικονομία και οι πολίτες που χρειάζονται αποφάσεις για το συνολικό συμφέρον της πατρίδας.

    Είμαι εδώ, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να σας μιλήσω για τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε "διαβεβαιώνοντας" το ακροατήριο και τον ελληνικό λαό, "πως υπάρχει ελπίδα ότι στις 4 Οκτωβρίου αρχίζει μια νέα εποχή, η οποία θα στηριχθεί σε ένα νέο σχέδιο εθνικής ανάτασης".

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ορισμένες βασικές, όπως τις χαρακτήρισε, αλήθειες ενώ παρουσίασε και τους βασικούς άξονες του προγράμματος που θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ εφόσον εκλεγεί, τις 100 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής του.

    Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αλήθεια ότι η παρακμή που βιώνει σήμερα η χώρα δεν θα περάσει απλά όταν ξεπεραστεί η διεθνής κρίση, καθώς η παρακμή της Ελλάδας δεν αφορά μόνο την οικονομική κρίση αλλά έχει άμεση σύνδεση με την πολιτική κρίση η οποία είναι μια κρίση θεσμών και αξιών.

    Η δεύτερη αλήθεια, τόνισε, είναι ότι η ελληνική οικονομία έχει καθηλωθεί και πως κάθε προσπάθεια ανάταξης της δεν θα πετύχει εάν δεν συνοδεύεται και από άμεσα μέτρα με διαρθρωτικές αλλαγές στο πρότυπο της ανάπτυξης.

    Η τρίτη αλήθεια, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι ότι η χώρα έφτασε εδώ που βρίσκεται σήμερα διότι υπάρχει ένα πελατειακό κράτος που πνίγει κάθε πρωτοβουλία, ένα κράτος που είναι παραδομένο στη διαφθορά και σέρνεται από κάθε παράγοντα με ισχύ.

    Οι στιγμές, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, απαιτούν σήμερα μια νέα ηγεσία με αίσθημα ευθύνης μπροστά στην κρίση και την παρακμή που μαστίζουν τη χώρα.

    Αναφερόμενος στο σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που αφορά στην οικονομία, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το σχέδιο προβλέπει τη στήριξη της αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης. Ο στόχος όλων αυτών, είπε, είναι να κρατήσουμε την αγορά ζωντανή και να δώσουμε ζωή στην οικονομία.

    Παράλληλα σημείωσε ότι στο κράτος θα εφαρμοστούν άμεσα μέτρα για τη θωράκιση της αυτονομίας της πολιτικής και τη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο δαπανάται κάθε ευρώ του Έλληνα πολίτη.

    Απαντώντας σε όσα ανέφερε κατά τη δική του παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο κ. Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η επιλογή δεν είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στον εύκολο και τον δύσκολο δρόμο αλλά αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο ή θα κάνουμε νέες επιλογές.

    Χαρακτήρισε την πρόταση του κ. Καραμανλή ως καταστροφική για τη χώρα και πρόσθεσε ότι αντί να παγώσουμε την αγορά, όπως πρότεινε ο πρωθυπουργός, χρειάζεται να στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα.

    Εξειδικεύοντας το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών για την οικονομία ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτό θα έχει ως στόχους την στήριξη του εισοδήματος (το οποίο περιλαμβάνει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, παροχή έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης, λήψη μέτρων προστασίας των δανειοληπτών και πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο).

    Δεύτερος στόχος είναι η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ από τον πρώτο προϋπολογισμό, η ένεση ρευστότητας στην αγορά, η αλλαγή του Τειρεσία και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

    Ο τρίτος στόχος αφορά στην προστασία και την ενίσχυση της απασχόλησης και της στήριξης των ανέργων και ο τέταρτος στο νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών με την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων.

    Τις πρώτες 100 μέρες, είπε ο κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή πέντε νομοσχέδια. Το πρώτο θα αφορά στη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και στην αναδιανομή του πλούτου. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν αυξήσεις μισθών και συντάξεων, θα χορηγείται το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης ενώ θα υπάρξουν και παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα ώστε να φορολογούνται όλα τα εισοδήματα με μια προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα.

    Παράλληλα, όπως τόνισε, τα μερίσματα που διανέμονται στους μετόχους θα φορολογηθούν όπως και όλα τα άλλα εισοδήματα, ενώ δεν θα αυξηθεί η φορολογία των επιχειρήσεων. Ωστόσο θα καταργηθούν, είπε, όλες οι χαριστικές φοροαπαλλαγές ενώ τα κέρδη που παραμένουν στην επιχείρηση θα φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή.

    Επίσης θα αντικατασταθεί το ΕΤΑΚ και θα φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία χωρίς να εξαιρείται η περιουσία της Εκκλησίας. Το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε, θα επαναφέρει τον φόρο κληρονομιάς και γονικών παροχών με πιο υψηλό αφορολόγητο για να προστατευθεί η μικρή ιδιοκτησία.

    Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αφορά στην προστασία των δανειοληπτών και την καταπολέμηση της ακρίβειας ώστε να μπει τέλος στις αθέμιτες χρεώσεις, στους πλειστηριασμούς ακινήτων σε εξευτελιστικές τιμές. Παράλληλα θα ξεκινήσει μάχη ενάντια στα καρτέλ, θα αναβαθμιστεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα δημιουργηθεί ειδική υπηρεσία προληπτικής παρακολούθησης της αγοράς και καταπολέμησης των μονοπωλίων.

    Το τρίτο νομοσχέδιο θα αφορά στην στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και την παροχή ρευστότητας στην οικονομία. Θα παρασχεθούν εγγυήσεις απευθείας σε επιχειρήσεις με αντικειμενικά κριτήρια, η ρευστότητα θα διοχετευθεί στην αγορά μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, θα αλλάξει ο Τειρεσίας και θα δημιουργηθεί ταμείο αναχρηματοδότησης της οικονομίας.

    Το τέταρτο νομοσχέδιο θα αφορά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των επενδύσεων με την καθιέρωση σταθερού φορολογικού πλαισίου και απλών διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων. Ο στόχος, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι να μπορεί να ιδρύεται μια μικρή επιχείρηση ακόμα και αυθημερόν. Επίσης ανέφερε ότι ήρθε πλέον η ώρα να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, κάτι που όπως είπε θα γίνει ύστερα από κοινωνικό διάλογο.

    Το πέμπτο νομοσχέδιο θα αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας.

    Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά στοχεύουν στην αναθέρμανση της αγοράς και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Επίσης ανέφερε ότι όλα αυτά αφορούν μια ριζική ανατροπή σε αντιλήψεις και πρακτικές και δηλώνουν τη βούληση του ΠΑΣΟΚ να βάλει τάξη στα οικονομικά της χώρας.

    Απαντώντας στο ερώτημα που έχει τεθεί αν το ΠΑΣΟΚ θα κάνει απογραφή της οικονομίας ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αντιγράψει μικροκομματικές πρακτικές του παρελθόντος για να διασύρει τη χώρα. Ωστόσο σημείωσε η κυβέρνησή του θα ενημερώνει τακτικά τους πολίτες για την κατάσταση της οικονομίας και την πρόοδό της. Και εξήγγειλε την πρόθεσή του να καταστεί η Στατιστική Υπηρεσία πραγματικά ανεξάρτητη μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο.

    Σχετικά με το έλλειμμα το οποίο όπως ανέφερε ξεπερνάει το 7% του ΑΕΠ, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν μπορεί να πέσει στο 3% σε ένα ή δύο χρόνια και για να μειωθεί χρειάζονται μεγάλες τομές στη δημοσιονομική διαχείριση, χωρίς τη λήψη μέτρων εντυπωσιασμού αλλά "να ματώσουμε στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής".

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, θα καταθέσει ένα νέο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο θα εγγυάται ότι στο βάθος της τριετίας θα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας και σταδιακή αποκλιμάκωση του ελλείμματος και του χρέους. Ταυτόχρονα, με το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης θα κατατεθεί στη Βουλή ένα τριετές σχέδιο προϋπολογισμού.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε επίσης μια σειρά μέτρων για το πως μπορούν να ελεγχθούν οι δημόσιες δαπάνες καθώς και μέτρα σωστής λειτουργίας του φορολογικού συστήματος μεταξύ των οποίων η κωδικοποίηση και απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, η αναδιαμόρφωση των φορολογικών υπηρεσιών, η δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, η καθιέρωση δειγματοληπτικού ελέγχου και η επαναφορά του πόιντ σύστεμ, η κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων και οι αυστηροί έλεγχοι στις οφ σορ εταιρείες ακινήτων.

    Αναφέρθηκε επίσης στο αναπτυξιακό σκέλος της οικονομίας τονίζοντας ότι αν δεν δημιουργηθεί νέος πλούτος και δεν αυξηθεί η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, θα τσακωνόμαστε για το μοίρασμα μιας όλο και μικρότερης πίττας. Και υπογράμμισε ότι είναι η ώρα να αποφασίσουμε τι θέλουμε να παράγει η Ελλάδα τα επόμενα πέντε έως είκοσι χρόνια, τι θα εξάγει και που θα επενδύσουμε.

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, από την 5η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια αλλαγής του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας προς τρεις κατευθύνσεις.

    Η πρώτη θα αφορά στην ενέργεια όπου θα αξιοποιηθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με στόχο το 2020 το 20% της παραγωγής ενέργειας να προέρχεται από τις ανανεώσιμες πηγές. Η δεύτερη κατεύθυνση είναι η ανασυγκρότηση της υπαίθρου με την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο αγρότης και ο κάτοικος της υπαίθρου. Ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε την κατάργηση του χωροταξικού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας το οποίο όπως είπε εφαρμοζόμενο θα κατέστρεφε τη χώρα. Η τρίτη κατεύθυνση αφορά στον τουρισμό ο οποίος πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα και ποιότητα στις υπηρεσίες καθώς και μια ισχυρή ελληνική ναυτιλία στον κόσμο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις πυρκαγιές του 2007 και του 2009 τονίζοντας ότι για το κόμμα του αυτές σηματοδοτούν το τέλος της απουσίας σχεδιασμού και της επιβράβευσης της καταπάτησης και της κερδοσκοπίας στη γη. Όπως είπε, θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την όσο το δυνατό καλύτερη προστασία όλου του πρασίνου που έχει μείνει στη χώρα αλλά και στην αποκατάσταση των δασών που έχουν χαθεί. Και τόνισε χαρακτηριστικά " τέρμα στην καταπάτηση δασικών εκτάσεων, χωρίς καμία εξαίρεση".

    Παράλληλα είπε ότι στις 100 πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ θα ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς, το κράτος και το πολιτικό σύστημα, διότι όπως τόνισε "τίποτα δεν μπορούμε να πετύχουμε αν δεν αλλάξουμε το κράτος".

    Μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν άμεσα, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο οποίος θα σπάει τις αχανείς εκλογικές περιφέρειες, θα μειώνει δραστικά τις εκλογικές δαπάνες και θα επιφέρει γερό χτύπημα στο μαύρο πολιτικό χρήμα. Επίσης θα αναμορφωθεί ο θεσμός του "πόθεν έσχες" ώστε να κατάσχονται υπέρ του δημοσίου όσα περιουσιακά στοιχεία δεν δηλώνονται. Ένα ακόμα μέτρο θα είναι η ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των υπογραφών των υπουργών και όλων των πράξεων του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης. Επίσης θα ληφθούν σκληρά μέτρα για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος ώστε οι πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών να είναι εμφανείς.

    Κάθε πράξη του ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο και στην πολιτική και κάθε πρόγραμμα, είπε ο κ. Παπανδρέου, θα υπηρετεί επτά απλές και αυτονόητες αρχές οι οποίες είναι: διαφάνεια, αξιοκρατία, αξιολόγηση και πιστοποίηση, συμμετοχή και διαβούλευση, λογοδοσία και διάκριση εξουσιών, ποιότητα, αλληλεγγύη.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην Παιδεία τόνισε ότι ισχύει η δέσμευσή του για τη διάθεση του 5% του ΑΕΠ καθώς και η διάθεση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ επιπλέον στην παιδεία από τον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταρτίσει η κυβέρνησή του. Θα αλλάξει επίσης ο θεσμός των Πανελληνίων Εξετάσεων οι οποίες δεν θα γίνονται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά για την απόκτηση εθνικού απολυτηρίου.

    Για τον τομέα της υγείας ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε τη δημιουργία μονάδων οικογενειακής ιατρικής οι οποίες θα είναι στελεχωμένες με τον οικογενειακό γιατρό και τον οικογενειακό νοσηλευτή. Θα υπάρχει όπως τόνισε δωρεάν 24ωρη περίθαλψη επτά ημέρες την εβδομάδα για όλο το χρόνο. Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, δεν θα προσλάβει αγροφύλακες αλλά θα καλύψει όλες τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στα νοσοκομεία.

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ασφαλιστικό θα είναι ένα από τα μέτωπα που θα ανοίξει η κυβέρνησή του από τον πρώτο χρόνο, θεωρώντας απαράδεκτο να υπάρχει καθυστέρηση ενός ή δύο ετών για την χορήγηση συντάξεων. Και δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα παρακολουθεί στενά τον υπουργό που θα χειρίζεται τον συγκεκριμένο φάκελο. Ειδικότερα ανέφερε ότι ως το τέλος του 2010 οι συντάξεις θα απονέμονται το πολύ σε τρεις μήνες.

    Επίσης τόνισε ότι στις πρώτες προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ είναι η οικονομική ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος και η κοινοπραξία των τεσσάρων μεγάλων ασφαλιστικών φορέων (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ) με στόχο τον από κοινού έλεγχο των δαπανών υγείας.

    Επίσης τόνισε ότι θα καθιερωθεί η βασική σύνταξη ως κοινή αφετηρία για όλες τις συντάξεις, θα διαχωριστούν οι προνοιακές από τις ασφαλιστικές παροχές και θα υπάρξει η ασφάλιση της καθολικής και άμεσης πρόσβασης του πολίτη στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον γιατρό, στο φαρμακείο, στην προληπτική ιατρική.

    Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η εθνική ανάταση η οποία αφορά πρωτίστως τη διεθνή θέση της χώρας η οποία πρέπει να ανακτήσει την διαπραγματευτική της ισχύ, να υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα εθνικά δίκαια και να κάνει σαφές σε όλους ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο δρόμος που έχει μπροστά της η χώρα δεν είναι εύκολος και πρόσθεσε ότι ο δρόμος που δείχνει με τις προτεραιότητες και τους στόχους που ανέφερε, είναι ο σωστός. Είναι, όπως είπε, οραματικός, ρεαλιστικός και αυτονόητος. Τόνισε επίσης ότι αυτό τον δρόμο πρέπει να τον περπατήσουμε όλοι μαζί, διότι την ιστορία δεν την γράφουν μόνοι τους οι ηγέτες αλλά μια κοινωνία αλλάζει μόνο όταν προσπαθήσουν όλοι μαζί.

    Αντιδράσεις κομμάτων

    ΝΔ:Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. για τις εκλογές, κ. Γ. Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ:

    Όλοι οι πολίτες περιμέναμε να ακούσουμε τι έχει να πει ο κ. Παπανδρέου.Τι έχει να προτείνει για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και τι ήταν αυτό που ακούσαμε σήμερα; Ήταν έκθεση ιδεών. Με πολλές αντιγραφές και ακόμη περισσότερες πρόχειρες σκέψεις. Είναι αδιανόητο ο κ. Παπανδρέου να απαντά στην κρίση του 2009 με θολές εικόνες για το 2012...Σήμερα επιβεβαιώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - χωρίς σοβαρό και αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση -- δεν γνωρίζει που πάει.

    ΚΚΕ:Ο Γ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε για χιλιοστή φορά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πανέτοιμο να επιτεθεί στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού, ότι βαδίζει στο γνώριμο δρόμο που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας χέρι - χέρι με τη ΝΔ. Επομένως είναι ψευδεπίγραφος ο ισχυρισμός του Γ. Παπανδρέου ότι οι δύο πολιτικές που συγκρούονται είναι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

    Αυτό που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ είναι αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, νέα κρατική ενίσχυσή τους και ουσιαστική απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές των νέων εργαζομένων στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας και της «πράσινης ανάπτυξης». Την ίδια στιγμή επιφυλάσσει «αυξήσεις» - εμπαιγμό για τους μισθούς, εμφανίζοντας αυτή την κοροϊδία ως ποιοτική διαφορά του ΠΑΣΟΚ από την πολιτική της ΝΔ!

    Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Μόνο η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης μπορεί να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται μετά τις εκλογές, είτε βρεθεί στην κυβέρνηση η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή την κατεύθυνση θα διαμορφώνονται προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία.

    ΣΥΡΙΖΑ:Όσο και αν προσπάθησε ο κ.Παπανδρέου, μέσα από τις ασαφείς και γενικόλογες τοποθετήσεις του, δεν έπεισε πως το νέο ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζεται δεν είναι το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ που ήδη γνωρίζουμε.

    Χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τους μισθούς και τις συντάξεις, για την κατάργηση συγκεκριμένων αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, χωρίς σαφείς θέσεις για την αναγκαία φορολογική μεταρρύθμιση και με υπεκφυγές στο κρίσιμο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, προσπάθησε να εμφανίσει ως δήθεν προοδευτική μια κατβ ουσίαν βαθιά συντηρητική πολιτική, η οποία θα διευρύνει τις ήδη μεγάλες περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες.

    Η χώρα χρειάζεται σήμερα μια βαθιά αλλαγή πολιτικής με σαφείς ριζοσπαστικές δεσμεύσεις και ανατροπές και όχι αόριστες υποσχέσεις «καλύτερης διαχείρισης» ενός συστήματος -που παρακμάζει μέσα στο τέλμα και την κρίση-, όπως η τετριμμένη και κοινότυπη υπόσχεση περί «μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος».

    ΛΑΟΣ:«"Ρετρό" εμφάνιση που παραπέμπει σε εμφανίσεις Ανδρέα Παπανδρέου. Πολλά "θα" χωρίς επαρκείς εξηγήσεις. Θύμιζε τον Άνθρωπο που ταλαντευόντανε για να πετύχει τον στόχο του χωρίς να ξέρει πώς να το κάνει. Σαν νβ αλλάζεις αλυσίδα στο ποδήλατο εν κινήσει σβ ανηφόρα».

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • 74η ΔΕΘ: Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου (Θεσσαλονίκη, 13.00)

  • Ο Κ. Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση των Γυναικών της ΝΔ (18:30:00, Ξενοδοχείο Κάραβελ)

  • Περιοδεία Αλέκας Παπαρήγα:

    11:30: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα Καραγιαννέικα (συνάντηση στην πλατεία Ορίον). Θα ακολουθήσει συζήτηση στο καφενείο «ΛΕΣΒΙΟΣ» (Βαρδουσίων 3, Γαλάτσι).

    19:45: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο δήμο Παγκρατίου (εκκίνηση Υμηττού & Ιφικράτους).

    - 20:00: Θα συζητήσει με κατοίκους στο Παγκράτι στην πλατεία Μεσολογγίου

  • Την Εύβοια θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης προκειμένου ενημερωθεί για την έκταση των καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες. Στις 11:00 θα βρίσκεται στο Βασιλικό Ευβοίας

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (3η ημέρα)

    Αστ. Τριπολης - ΠΑΟΚ 16:45 Νova

    Εργοτελης - Ξανθη 16:45 Νova

    Λεβαδειακος - Πανιωνιος 19:00 Νova

    Πανθρακικος - Παναθηναϊκος 19:00 Νova

    ΑΕΚ - Ηρακλης 21:15 Νova

  • Ποδόσφαιρο-Β΄ εθνική (1η ημέρα) - 17:00:00

    Δόξα Δράμας-Ηλιούπολη

    Αγροτικός Αστ.-Εθνικός Αστ.

    Καλαμάτα-Ηλυσιακός

    Ιωνικός-Εθνικός

    Πανσερραϊκός-Αναγ.Καρδίτσας

    Θρασύβουλος-Ρόδος

  • Αυτοκίνητο-Φόρμουλα Ένα-Γκραν πρι Ιταλίας (13ος αγώνας της χρονιάς- 15:00:00)

  • Χάντμπολ-Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ανδρών (1ος γύρος, β΄ αγώνας)

  • Ποδόσφαιρο-Γ` Εθνική (1η ημέρα, 1ος όμιλος)

  • Ποδόσφαιρο-Γ` Εθνική (2ος όμιλος, 1η ημέρα)

  • Υδατοσφαίριση-Διεθνές τουρνουά νέων ανδρών «Βικέλας Καπ» (3η ημέρα), Ερμούπολη

    10.00 Ισπανία-Ιταλία

    11.30 ΕΛΛΑΔΑ-Σερβία

  • Ποδόσφαιρο-Αντίπαλοι ελληνικών ομάδων

    18:15 Φούλαμ-Εβερτον

    18:30 Ντιναμό Μπρεστ-ΜΠΑΤΕ Μπορισοφ

    20:00 Μπελενένσες-Μπενφίκα

  • Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό Ανδρών (τελικός, μικρός τελικός), Σμύρνη/Σμύρνη (TUR), 17:30 Μικρός τελικός

    20:30 Τελικός

    [04] "Φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική"

    Συνεχίζει σήμερα την περιοδεία της σε περιοχές της Αττικής η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρωί θα περιοδεύσει στα Καραγιαννέικα και θα ακολουθήσει συζήτηση στο καφενείο «ΛΕΣΒΙΟΣ» (Βαρδουσίων 3, Γαλάτσι).Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Παγκράτι και θα συζητήσει με κατοίκους στην πλατεία Μεσολογγίου.

    Έκκληση προς την εργατιά, τη φτωχή αγροτιά και τα μικρομάγαζα να ανακαλύψουν και να αναδείξουν τη δύναμή τους ψηφίζοντας το ΚΚΕ, απηύθυνε η κ. Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στην Λαμπρινή.

    Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι "τα εργατικά στρώματα σήμερα δεν μπορούν πια να πιστεύουν ότι θα αλλάξει η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που τόσα χρόνια βλέπουν ότι είναι αποκρυσταλλωμένη, ότι είναι μια πολιτική σε όφελος του κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας και γενικότερα της αστικής τάξης. Πρόσθεσε ακόμα ότι "πρέπει να τελειώσει αυτή η κατάσταση όπου άνθρωποι που μας συμπαθούν ελπίζουν ότι τα κόμματα αυτά μπορούν να διορθωθούν, πρέπει να τελειώσει η κατάσταση όπου κάποιοι φοβούνται τον άγνωστο δρόμο της αμφισβήτησης, της ρήξης και της ανατροπής".

    Ειδικότερα μιλώντας για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην ΔΕΘ δήλωσε ότι "από τα δέκα που λέει τα εννέα αφορούν το να δοθεί χρήμα στους επιχειρηματίες γιατί δήθεν με τον τρόπο αυτό θα σωθούν οι εργαζόμενοι".

    Για την Νέα Δημοκρατία είπε ότι είναι ψέμα ο ισχυρισμός της ότι θα υιοθετήσει σκληρά μέτρα για δύο χρόνια αφού εδώ και 5 χρόνια εφαρμόζει σκληρά μέτρα.

    Το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουν τα λαϊκά στρώματα, υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, είναι ποιά δύναμη βάζει φρένο και δημιουργεί δυσκολίες στην εφαρμογή της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και απάντησε ότι τέτοια δύναμη σήμερα είναι μόνο το ΚΚΕ αφού από τα άλλα κόμματα αποδεικνύεται ότι ο μεν Καρατζαφέρης "βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, με νήματα που κινούνται όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα και στο κόμμα του επιχειρεί να διαφθείρει την λαϊκή συνείδηση".

    Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "φθάρηκε νωρίτερα και από τις προβλέψεις μας , απέδειξε ότι είναι ένα Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που προσπαθεί να εμφανισθεί σαν μια αριστεροκομμουνιστική δύναμη, σύγχρονη και αντιδογματική".

    Και πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα στο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στοιχεία κρίσης που χαρακτηρίζουν τα αστικά κόμματα.

    Για το δίλημμα της ακυβερνησίας είπε ότι "οι ακυβέρνητες πολιτείες είναι παραμύθια, δεν θα υπάρξει κενό εξουσίας. Το ζητούμενο είναι να εξασθενήσει η δύναμη τους και να πάρουν την τιμωρία που τους αναλογεί μέσω της ενίσχυσης του ΚΚΕ".

    Πρόβλεψε ότι επίκειται να γίνει πιο επιθετική η κυρίαρχη πολιτική για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου, πράγμα που θα προκαλέσει επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, πλήγμα στο ασφαλιστικό σύστημα, επιδείνωση του τομέα της υγείας και της παιδείας.

    Αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταναστών και υποστήριξε ότι "οι μετανάστες είναι δύναμη ανάκαμψης του εργατικού κινήματος, συναγωνιστικά με τους Έλληνες συναδέλφους τους και αν δεν το κάνουν θα βρεθούν σε χειρότερη θέση".

    Έθιξε ακόμα το ζήτημα της αποχής και υποστήριξε ότι "η αποχή σήμερα δεν δικαιολογείται και είναι συνενοχή". Τέλος απευθύνοντας έκκληση "να ανέβει στα ύψη ο ταξικός πατριωτισμός" προειδοποίησε ότι "τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων δεν έχουν καταλήξει ακόμα εάν θα πρέπει να υιοθετήσουν ήπια στάση έναντι του ΚΚΕ ή να προχωρήσουν σε αντικομουνιστική επίθεση που θα μπορούσε να είναι είτε με μοντέρνο τρόπο , είτε με τον παλιό βάρβαρο τρόπο".

    "Πόλος αντίστασης το ΚΚΕ"

    "Η διαφορά θα είναι αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χάσουν σε ψήφους και ενισχυθεί το ΚΚΕ και εφόσον, αυτοί που απείχαν στις προηγούμενες εκλογές, έμπρακτα καταψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση", δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στην Ηλιούπολη, μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε στην περιοχή.

    Η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι έρχονται χειρότερες μέρες, ότι αναμένεται θύελλα αντιλαϊκών μέτρων και για το λόγο αυτό ένα ισχυρό ΚΚΕ στην τρίτη θέση θα αποτελέσει τον πόλο της δράσης και της αντίστασης.

    Αναφερόμενη ειδικά στο ΠΑΣΟΚ και την πιθανότητα ο Λουκάς Παπαδήμος να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι "κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μαρτυρία ότι ο κ. Παπανδρέου θέλει να δώσει εξετάσεις στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, ότι θα εκπληρώσει τα συμφέροντά του καλύτερα. Σε γενικές γραμμές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν την ίδια οικονομική πολιτική, που είναι η στήριξη του κεφαλαίου, είτε υπουργός Οικονομίας γίνει ο Παπαδήμος είτε η Κατσέλη".

    Ακόμη αναφέρθηκε και στην πράσινη οικονομία και δήλωσε ότι αποτελεί επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να βοηθηθούν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια να ισχυροποιήσουν τη θέση τους: "Αποτελεί το πράσινο φως για ευρωπαϊκά μονοπώλια στον τομέα της ενέργειας, ένα τομέα όπου ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός μέχρι τώρα είναι εξαρτημένος από άλλες χώρες από τις οποίες εισάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο". Χαρακτήρισε δε "επικίνδυνες επενδύσεις" τις επενδύσεις στην πράσινη οικονομία, καθώς μεταξύ άλλων θα αυξήσουν και την ανεργία.

    Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "βρίσκεται σε αδιέξοδο και αυτό οφείλεται όχι στη μάχη προσώπων, αλλά στο γεγονός ότι από τη μία πλευρά έχει σοσιαλδημοκρατικοποιήσει το πρόγραμμά του και από την άλλη θέλει να καταγραφεί ως ένα κόμμα που είναι κατά του δικομματισμού, αριστερό και επαναστατικό". Πρόσθεσε μάλιστα ότι "αριστερή άποψη είναι αυτή που είναι σε κατεύθυνση αντιμονοπωλιακή, αντιϊμπεριαλιστική και αντικαπιταλιστική, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και μια τέτοια πολιτική δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ". Όπως είπε η κα Παπαρήγα ο ΣΥΡΙΖΑ "έχει φθείρει και κακοποιήσει τις ιδέες της ανανέωσης και του ριζοσπαστισμού".

    Αναφέρθηκε ακόμα σε πληροφορίες για ενδεχόμενη "επίθεση" κατά του ΚΚΕ, κάτι που όπως είπε, θα εξαρτηθεί στην πορεία προς τις εκλογές από τις αδημοσίευτες δημοσκοπήσεις, προσθέτοντας ότι "αυτό δείχνει ότι το ΚΚΕ τους φοβίζει".

    Αναφορικά με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ είπε ότι πάνω από 35% είναι νέα πρόσωπα και στο σύνολο υπάρχουν 155 γυναίκες υποψήφιοι ενώ για το θέμα της τηλεοπτικής αναμέτρησης δήλωσε ότι σήμερα, το κόμμα θα λάβει την τελική του απόφαση.

    Επίσης έκανε ειδική αναφορά στην πρόταση του κόμματός της για μαζικούς διορισμούς στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας, των έργων υποδομής και ιδιαίτερα αντισεισμικής θωράκισης και διαχείρισης νερού, καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε μόνιμο προσωπικό και όχι σε «στέιτζ» που συντελούν στη μείωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

    Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

    Υποψήφια στη Β΄Αθήνας και στην Α΄Θεσσαλονίκης θα είναι η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπως προκύπτει από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι ο Κώστας Καζάκος, ενώ τη δεύτερη θέση στο ίδιο ψηφοδέλτιο έχει ο Μάκης Μαΐλης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και την τρίτη ο Τάκης Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και μέλος του Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

    Μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών στην Α΄Αθήνας είναι η Λιάνα Κανέλη, ο Θανάσης Παφίλης και ο Στέλιος Λάμπρου, στην Β΄Αθήνας ο Γιώργος Μαυρίκος, η Εύα Μελά, ο Ιωάννης Πρωτούλης και ο Σπύρος Χαλβατζής.

    Στην Α΄Πειραιά η Διαμάντω Μανωλάκου, στη Β΄Πειραιά η Βέρα Νικολαϊδου, στο υπόλοιπο Αττικής ο Ιωάννης Γκιόκας και στη Β΄Θεσσαλονίκης ο Άγγελος Τζέκης.

    Από τους υπόλοιπους νομούς της χώρας είναι ξανά υποψήφιοι στην Αιτωλοακαρνανία ο Νίκος Μωραϊτης, στην Αχαΐα ο Νίκος Καραθανασόπουλος, στα Δωδεκάνησα η Λίλα Καφαντάρη, στην Κέρκυρα ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, στη Λάρισα ο Αντώνης Σκυλάκος, στη Λέσβο ο Σταύρος Σκοπελίτης και στα Τρίκαλα ο Αχιλλέας Κανταρτζής.

    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το ΚΚΕ κατεβάζει 424 υποψήφιους πανελλαδικά από τους οποίους οι 150 (ποσοστό 35%) κατεβαίνουν για πρώτη φορά και οι 153 είναι γυναίκες.

    Όσον αφορά τις ηλικίες από 20-30 ετών είναι το 12,5%, από 30-40 ετών το 17,45%, από 40-50 ετών το 27,12%, από 50-60 ετών το 34,43% και από 60-70 ετών το 7,78%.

    Όσον αφορά την κοινωνική σύνθεση των ψηφοδελτίων, το 36,32% είναι εργατοϋπάλληλοι, το 8% είναι εργαζόμενοι του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου τομέα και ΟΤΑ, το 10,84% εκπαιδευτικοί, το 4,7% συνταξιούχοι, το 8,72% ΕΒΕ, το 6,36% αγρότες, το 6,13% γιατροί, το 4,24% δικηγόροι, το 3,3% μηχανικοί, το 1,41% δημοσιογράφοι, το 0,94% καλλιτέχνες και 7,54% διάφορες ειδικότητες επιστημόνων, αποφοίτων ΑΕΙ.

    ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

    ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

    1. ΚΑΖΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ του Αναστασίου, Ηθοποιός, Βουλευτής

    2. ΜΑΪΛΗΣ ΜΑΚΗΣ του Νικολάου, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου

    3. ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΤΑΚΗΣ του Βασιλείου, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λάρισας,

    Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

    4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Ελευθερίου, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

    5. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ του Σπυρίδωνα, Μηχανολόγος Μηχανικός, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Υπεύθυνος Τμήματος Οικονομίας

    6. ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Αριστείδη, Τραπεζοϋπάλληλος, Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας

    7. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ του Ιωάννη, Δημοσιογράφος "Ριζοσπάστη"

    8. ΚΡΟΚΙΔΗ ΛΙΝΑ, του Νικολάου, Δικηγόρος

    9. ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΔΗΜΟΣ του Ιωάννη, Βιομηχανικός Εργάτης, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ,

    Πρώην Βουλευτής

    10. ΜΟΛΥΒΔΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ- ΑΔΑΜ του Αδάμ, Καθηγητής Πανεπιστημίου

    11. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Δημητρίου, Καθηγητής Πανεπιστημίου

    12. ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ του Αντρέα, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

    Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

    1. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αθανασίου, Βιοτέχνης, Πρόεδρος ΟΒΣΑ, Μέλος Προεδρείου της ΓΣΒΕΕ

    2. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ανδρέα, Δικηγόρος

    3. ΚΑΝΕΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) του Χρήστου, Δημοσιογράφος, Βουλευτής ΚΚΕ

    4. ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Χρήστου, Εμποροϋπάλληλος, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Εμπορο/λων Αθήνας, Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών

    5. ΚΟΛΙΟΥΣΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ -ΟΛΓΑ του Σωτηρίου, εργαζόμενη στη WIND, Μέλος ΔΣ Επιχειρησιακού Σωματείου, Μέλος του ΔΣ του Σ.Ε.ΤΗ.Π

    6. ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Παναγιώτη, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας

    7. ΜΑΜΑΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Σπυρίδωνος, Επιπλοποιός,Μέλος ΔΣ της ΓΣΒΕΕ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

    8. ΜΑΜΑΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Δημητρίου, Εργάτρια - Κλωστ/ργος (άνεργη), Πρόεδρος Συνδικάτου Κλωστ/ργίας-Ιματ.-Δέρματος, Γραμ. της ΟΕΚΙΔΕ

    9. ΜΕΘΩΝΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ του Παύλου, Τεχνολόγος Ιατρ. Εργαστ. στο Νοσοκ. Αγ. Ανάργυροι, Αντιπρ. της Εκτελ. Επιτ. της ΠΟΕΔΗΝ, Μέλος ΔΣ Σωμ. Εργαζ. Ογκολ. Κηφισιάς, Μέλος Γεν. Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

    10. ΜΙΧΑΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Αγγελή, Νοσηλεύτρια, Μέλος του Τμ. Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ

    11. ΞΗΡΟΥΧΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Ηλία, Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών

    12. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Θεοδώρου, Γυμναστής, Γραμματέας Αθήνας ΚΝΕ

    13. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Ιωάννη, Υπάλληλος ΟΤΕ, Μέλος του Εργατικού-Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ

    14. ΠΑΣΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Εμμανουήλ, Οικοδόμος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Οικοδόμων

    15. ΠΑΦΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ του Σπυρίδωνος, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Ευρωβουλευτής, ΓΓ ΠΣΕ

    16. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ του Ευαγγέλου, Εργάτρια στο Φάρμακο, Γραμματέας Συνδικάτου Φαρμάκου

    17. ΣΕΦΕΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Κωνσταντίνου, Ιδιωτικός Υπάλληλος

    18. ΣΙΩΡΑΣ ΗΛΙΑΣ του Παναγιώτη, Καρδιολόγος στον "Ευαγγελισμό", Αντιπρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΟΕΝΓΕ

    19. ΣΚΙΑΔΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Γερασίμου, Εργάτης, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

    20. ΤΣΑΓΚΑΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου, Εμποροϋπάλληλος, Πρόεδρος Συλ. Εμπορ/λων Αθήνας, Μέλος ΔΣ Ομοσπ. Ιδ. Υπαλ. Ελλάδας, Μέλος Διοίκησης ΓΣΕΕ, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΑΜΕ

    21. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη, Δημοσιογράφος

    Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

    1. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Νικολάου, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

    2. ΒΑΚΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Αποστόλου, Οικοδόμος, Μέλος Διοίκησης Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

    3. ΒΛΑΣΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Σταύρου, Οδηγός ΕΘΕΛ, Μέλος ΔΣ Συνδικάτου ΟΑΣΑ

    4. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ του Πετρόπουλου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας

    5. ΓΚΟΓΚΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Γρηγορίου, Εμποροϋπάλληλος, Μέλος ΔΣ Εμπορ/λων

    6. ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, Εικονολήπτης, Πρ.Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρ. Αττικής, Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ

    7. ΔΡΙΜΑΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ του Νικολάου, Δασκάλα, Πρόεδρος Συλ. Δασκάλων Βύρωνα - Καισαριανής

    8. ΖΙΩΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη, Ελαιοχρωματιστής, Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

    9. ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του Γεωργίου, Λογίστρια, Πρόεδρος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ

    10. ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ ΙΟΥΛΙΑ του Ανδρέα, Εκπαιδευτικός

    11. ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ (ΛΟΥΛΑ) του Χρήστου, Δημοσιογράφος, Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου, Προεδρος ΕΣΥΝ Χαλανδρίου, Υπεύθυνη Τμήμ. Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ

    12. ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Περικλή, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΑΜΕ, Μέλος ΔΣ ΕΚΑ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

    13. ΚΥΡΙΑΖΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Αθανασίου, Εργάτ. Ιματισμού, Γραμ. Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών, Μέλος ΔΣ Ομοσπ. Κλωστ/ργών Ιματ. Δέρματος

    14. ΛΙΑΠΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Λάμπρου, Εργάτης Οδηγός ΦΑΓΕ, Γραμ. Ομοσπονδίας Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

    15. ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Γραμματέας ΠΣΟ, - Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

    16. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Ιωάννη, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός ΤΕ, Μέλος Προεδρείου ΓΣΒΕΕ

    17. ΜΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ- ΕΥΑ του Παύλου, Ζωγράφος Χαράκτρια, Μέλος του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ

    18. ΜΠΑΘΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Λαζαρου, Δάσκαλος

    19. ΜΠΟΡΜΠΟΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Θεοδώρου, Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, Γραμ. Σπου/σας ΑΕΙ Αθήνας

    20. ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Δημητρίου, Βιοχημικός, Πρόεδρος ΟΓΕ

    21. ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ανδρέα, Εργάτης, Πρ. Συνδικάτου Μετάλλου, Μέλος ΔΣ ΓΣΕΕ - ΕΚΑ

    22. ΠΑΛΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Βησσαρίωνος, Συνταξιουχος ΔΕΗ

    23. ΠΑΝΑΓΗ ΣΠΥΡΕΤΑ του Ιωάννη, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ

    24. ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΒΕΤΑ) του Κωνσταντίνου, Υπάλ. Νομαρχίας, Εποπτρια Δημόσιας Υγείας, Μέλος ΔΣ Συλλογων Υπαλλήλων Νομαρχιας Αθήνας, Μέλος ΔΣ Εποπτών Δημόσιας Υγείας, Μέλος ΔΣ Ομοσπ. Συλ. Υπαλ. ΝΑ Ελλάδας

    25. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ του Βασιλείου, Κοινωνική Λειτουργός, Μέλος ΔΣ Σωματ. Ιδιωτ. Κλινικών Αθήνας, Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

    26. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Νικολάου, Αρχιτέκτονας, Μέλος Τμήματος Παιδείας της ΚΕ

    27. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΣ του Χρήστου, Γιατρός, Μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ

    28. ΠΕΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Φιλίππου, Τεχν. Δικτυου ΟΤΕ, Πρ. Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπ/νιών Αττικής

    29. ΠΕΡΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ, Ιδ. Υπάλληλος, Μέλος της Εκτελ. Γραμ, του Π.Α.ΜΕ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

    30. ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Δημητρίου, Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Αθηνών, Γραφ. ΚΣ ΚΝΕ

    31. ΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του Λουίζου, Βιολόγος αυτοπασχολούμενη

    32. ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη, Οικοδόμος, Βουλευτής του ΚΚΕ, Γραμ. του ΚΣ της ΚΝΕ

    33. ΡΟΚΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ευσταθίου, Κομμώτρια

    34. ΣΕΛΕΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Παναγιώτη, Υπαλ. Νοσοκομείου, Γραμ. Σωματ. Εργαζ. Νοσοκ. Αγ Βαρβάρα

    35. ΣΙΟΥΛΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ του Κωνσταντίνου, Δικηγόρος, Γραμ. ΑΕ Δικηγόρων

    36. ΣΚΑΛΟΥΜΠΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Νικολάου, Δικηγόρος, Μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ

    37. ΣΟΥΛΤΑΝΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Γεωργίου, Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, Πρ. Σωματείου Εργαζ. Ιδιωτικών Κλινικών, Μέλος ΔΣ ΕΚΑ, Αναπληρώτρια Γραμ. ΔΣ ΟΣΝΙΕ

    38. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου, Οικοδόμος, Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

    39. ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Τάσσου, Σεισμολόγος Ερευνητής, Πρόεδρος Ενωσης Ελλήνων Ερευνητών

    40. ΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευαγγέλου, Εργάτης χαρτοβιομηχανίας, Αντιπρόεδρος Συνδικάτου Χαρτοβιομηχανίας

    41. ΤΣΑΜΗ ΑΘΗΝΑ του Παναγιώτη, Τεχνολόγος Μηχανικός Κατασκευών- άνεργη,

    Στέλεχος της ΚΝΕ

    42. ΤΣΙΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Βασιλείου, Οδοντίατρος

    43. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου, Συνταξιούχος ΟΤΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας

    44. ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Εμμανουήλ, Βουλευτής του ΚΚΕ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

    45. ΧΑΛΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ του Γεωργίου, Τραπεζοϋπάλληλος Εθνικής Τράπεζας, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας

    46. ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Ιωάννη, Δημόσιος Υπάλληλος στο Κωνστ/λειο Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας, Μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής ΑμΕΑ

    Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ

    1. ΚΟΝΤΑΞΙΔΑΚΗ ΓΙΩΤΑ του Εμμανουήλ, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Εμπορ/λων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά

    2. ΚΥΖΙΛΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑ του Κλεάνθη Εκπαιδευτικός

    3. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ του Εμμανουήλ, Γεωπόνος, Μελος της ΚΕ του ΚΚΕ, Βουλευτής

    4. ΜΟΦΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Σταύρου, Μηχανικός Αυτοκινήτων, Μέλος ΔΣ Βιοτεχνικού Πειραιά, Μέλος ΔΣ ΕΟΒΕΑΜΜΕ, Μέλος ΔΣ ΣΙΣΕΜΑ

    5. ΞΟΥΡΑΦΗΣ ΝΙΚΟΣ του Δημητρίου, Εργαζόμενος στον ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, Πρόεδρος Πανελ. Ενωσης Ελαιουργοσαπουνοιών, Μέλος ΔΣ ΕΚ Πειραιά, Μέλος του ΔΣ Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας Π.Α.ΜΕ

    6. ΡΕΪΣΗ-ΡΑΜΦΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του Φραγκίσκου, Καθαρίστρια, Πρόεδρος Σωματείου Καθαριστριών Δημοσιων Σχολείων Πειραιά

    7. ΤΖΑΤΖΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σπυρίδωνος, Συντ/χος Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, Νομαρχιακός Σύμβουλος

    8. ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ του Λεοντίου, Μηχανικός Ε.Ν., Πρόεδρος ΠΕΜΕΝ, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΝΟ, - Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

    Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ

    1. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ του Κωνσταντίνου, Εμπορος, Αντιδήμαρχος Δήμου Νίκαιας

    2. ΓΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του Βασιλείου, Τεχνολόγος Ιατρικών εργαστηρίων, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελακίων Σαλαμίνας

    3. ΖΑΜΠΕΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ του Αντωνίου, Λογίστρια, Πρόεδρος Συλλόγου Λογιστών Πειραιά, Μέλος ΔΣ ΕΚ Πειραιά, Αναπληρωματικός Γραμ. Πανελ. Ομοσπ. Λογιστών, Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ

    4. ΖΥΜΑΡΗ ΑΘΗΝΑ του Χρήστου, Δημοσιογράφος

    5. ΚΡΟΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΙΑ) του Θεοδώρου, Τεχνικός Αργυροχρυσοχοϊας, Μέλος ΔΣ Ομοσπ. Γυν. Ελλάδας-ΟΓΕ

    6. ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Ιωσήφ, Ναυτεργάτης, Πρόεδρος ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΝΟ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

    7. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ (ΒΕΡΑ) του Αρίσταρχου, Οικονομολόγος, Βουλευτής ΚΚΕ, Γενική Γραμματέας ΕΕΔΥΕ, πρώην Δήμαρχος Νίκαιας

    8. ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Σταύρου, Οδοντίατρος, Μέλος ΔΣ Οδοντιατρικού Συλλόγου

    9. ΠΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Χαράλαμπος, Εκπαιδευτικός, Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Πειραιά

    10. ΠΟΖΑΤΖΙΔΟΥ ΠΑΝΔΩΡΑ του Σάββα, Γιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νίκαιας

    11. ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ του Κωνσταντίνου, Μεταλλεργάτης, Πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕΜ

    Νομός ΑΤΤΙΚΗΣ

    1. ΒΑΡΔΑΒΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ του Γεωργίου, Νοσηλευτής, Συνδικαλιστής στο Θριάσιο Νοσοκομείο

    2. ΒΑΣΙΛΑΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Γεωργίου, Εργαζόμενη Ιντρακόμ, Συνδικαλίστρια

    3. ΓΚΙΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου, Δικηγόρος Βουλευτής, Μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

    4. ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣτου Αναστασίου, Συνταξιούχος γιατρός, Νομαρχιακός Σύμβουλος

    5. ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ιωάννη, ΕΒΕ, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Συνδικαλιστής

    6. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ του Δημητρίου, Οδοντοτεχνίτης

    7. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Ιωάννη, Εργάτης ναυπηγείων, Συνδικαλιστής, Πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Θριασίου

    8. ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ του Δημητρίου, Εμποροϋπάλληλος, Γραμματέας Τομέα ΚΝΕ

    9. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ του Παναγιώτη, Εμπορος, Συνδικαλιστής, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Πρόεδρος Εμπόρων Ραφήνας

    10. ΣΥΡΙΓΟΣ ΒΑΛΣΑΜΟΣ του Νικολάου, Οικοδόμος Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λαυρίου

    11. ΣΩΚΟΥ ΖΩΗ του Ευθυμίου, Εργάτρια, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Φαρμάκου

    12. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Δημητρίου, Φαρμακοϋπάλληλος Συνδικαλίστρια

    13. ΤΟΠΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Γεωργίου, Γιατρός ΙΚΑ, Δημοτικός Σύμβουλος

    14. ΧΑΙΡΙΚΑΚΗ - ΞΑΝΘΑΚΗ ΕΛΙΝΑ του Ανδρέα, αδιόρ. εκπαιδευτικός Μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

    15. ΧΟΡΟΖΑΝΗ ΣΙΣΣΗ του Αντωνίου, Ιδιωτικός υπάλληλος Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Γραμματέας Τομέα Θριασίου της ΚΝΕ

    Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    1. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΚΑ του Νικολάου, Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

    2. ΑΖΑΜΠΗ ΕΥΑ Ξενοδοχοϋπάλληλος

    3. ΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δάσκαλος, Μέλος ΔΣ Διδασκ. Συλλόγου

    4. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ του Κωνσταντίνου, Τραπεζοϋπάλληλος, Γραμματέας ΕΚΘ

    5. ΖΙΩΓΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Ηλία, Πανεπιστημιακός, Νομαρχιακός Σύμβουλος

    6. ΖΩΚΑΣ ΝΙΚΟΣ του Ζήση, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Μέλος ΔΣ ΤΕΕ

    7. ΚΑΛΛΑΝΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του Παναγιώτη, Εμποροϋπάλληλος, Πρόεδρος Σωμ. Εμποροϋπαλλήλων

    8. ΚΑΛΟΥΣΗ ΙΩΑΝΝΑ Καθαρίστρια, Πρόεδρος Σωματείου Καθαριστριών Β. Ελλάδος

    9. ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗ ΟΥΡΑΝΙΑ Αυτοαπασχολούμενη, Γραμματέας Συλλόγου Μικρών Εμπόρων και Αυτοαπασχολουμένων

    10. ΜΩΫΣΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Νικολάου, Λογιστής Ελ. Επαγγελματίας

    11. ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΟΥ ΝΕΝΑ του Ναπολέωντος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός - Υπ. Εργοστασίου

    12. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ Αυτοαπασχολούμενος

    13. ΡΑΪΖΗ ΗΛΕΚΤΡΑ Αυτοαπασχολούμενη

    14. ΡΕΒΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Ιωάννη, Οικοδόμος, Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων

    15. ΤΗΛΙΚΙΔΟΥ ΡΕΝΑ Καθηγήτρια ΤΕΙ

    16. ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ Μηχανικός Υπάλληλος Δήμου

    17. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΑ Πολιτικός Μηχανικός Ελεύθερος Επαγγελματίας

    18. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ιδ. Υπάλληλος, Γραμματέας ΚΝΕ Πόλης

    19. ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΖΩΗ Συνταξιούχος, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου

    20. ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ Ιδ. Υπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

    Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    1. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ του Γεωργίου, Κτηνίατρος Ελ. Επαγγελματίας, Δημοτικός Σύμβουλος

    2. ΙΝΤΖΕΣ ΚΩΣΤΑΣ Τεχνολόγος Τοπογράφος, Μέλος Γραφ. ΚΝΕ

    3. ΚΙΟΥΛΠΕΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Χρήστου, Αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου

    4. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Γεωργίου, Εργάτης, Πρόεδρος Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία

    5. ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ιστορικός

    6. ΝΤΑΓΚΑ ΠΟΠΗ Νοσηλεύτρια

    7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του Χαραλάμπους, Επαγγελματίας Οδηγός, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Οδηγών

    8. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Γιατρός ΕΣΥ

    9. ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Κωνσταντίνου, Δημόσιος Υπάλληλος, πρώην Βουλευτής

    ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

    1. ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του Αντρέα, Γιατρός

    2. ΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Ιωάννη, Εμποροϋπάλληλος, Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

    3. ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ του Ιωάννη, Αγρότης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων

    4. ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Φωτίου, Εκπαιδευτικός

    5. ΛΥΓΕΡΟΥ-ΤΖΙΑΝΤΖΗ ΒΑΝΑ του Γεωργίου, Συνταξιούχος Δημόσιος Υπάλληλος

    6. ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη, Πολιτικός Μηχανικός

    7. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΙΚΟΣ του Επαμεινώνδα, Αγρότης, Βουλευτής

    8. ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Ελευθερίου, ΕΒΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου, Πρώην Διεθνής Διαιτητής

    9. ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗ ΜΑΡΙΑ του Χρήστου, Φυσικός

    10. ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου, Λογιστής Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας

    11. ΤΡΙΑΝΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ του Χριστοφόρου, Εκπαιδευτικός

    Νομός ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

    1. ΓΚΙΟΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Χαραλάμπους, Ανεργη, Πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου Νομού Αργολίδας

    2. ΔΑΓΡΕ ΕΛΕΝΗ του Γεωργίου, Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός, Μέλος Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

    3. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Νικολάου, Εργάτης Μετάλλου

    4. ΜΠΑΒΕΛΗ ΝΑΥΣΙΚΑ συζ. Νικολάου, Αγρότισσα

    5. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Σπύρου, Λογιστής- Φοροτεχνικός, Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Κίου, Γραμματέας Συλλόγου Λογιστών Αργολίδας

    Νομός ΑΡΚΑΔΙΑΣ

    1. ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ του Αντωνίου, Συνταξιούχος ΔΕΗ

    2. ΚΟΛΟΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Ιωάννη, Αγρότης

    3. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Νικολάου, Εκπαιδευτικός, Μέλος Γραμματείας Αρκαδίας του ΠΑΜΕ

    4. ΠΑΓΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ του Γεωργίου, Εμπορος, Οικοδομικών Υλικών

    5. ΦΡΑΓΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ του Νικολάου, Υγειονομικός Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Αρκαδίας

    Νομός ΑΡΤΑΣ

    1. ΒΑΪΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αποστόλου, Λογιστής, Μέλος ΔΣ Σωματείου Λογιστών

    2. ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ του Μιχαήλ, Εκπαιδευτικός, Μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Αρτας

    3. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου, Οικοδόμος, Μέλος ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρτας

    4. ΠΑΝΟΔΗΜΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ του Κωνσταντίνου, Αγρότισσα, Μέλος ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κωστακίων Αρτας

    5. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

    του Λάμπρου, Υπάλληλος ΔΕΗ, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αρτας, Μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Αρτας

    Νομός ΑΧΑΪΑΣ

    1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Νικολάου, Οικοδόμος, Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

    2. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Φωτίου, Οικοδόμος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάτρας Πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Αχαΐας

    3. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ Αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας

    4. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ του Πέτρου, Οικονομολόγος, Βουλευτής

    5. ΚΡΑΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗ του Γεωργίου, Ψυχολόγος, Μέλος ΔΣ του Παραρτήματος Αχαΐας του ΕΣΥΝ, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αχαΐας

    6. ΛΑΪΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Σπύρου, Ρευματολόγος, Μέλος ΔΣ Αθλητικού Συλλόγου "ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΕΥΣ"

    7. ΛΕΚΚΑ ΕΛΕΝΗ του Ερρίκου, Εργάτρια, Συνδικαλίστρια

    8. ΜΠΙΡΛΗ ΕΛΕΝΗ του Νικολάου, Ανεργη, Συνδικαλίστρια στο χώρο των ΑμΕΑ

    9. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του Βασιλείου, Εργαζόμενη στο "ΨΥΧΑΡΓΟΣ", Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές

    10. ΞΥΔΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Κωνσταντίνου, Δικηγόρος, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας

    11. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Γεωργίου, Καρδιολόγος, Εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάτρας

    12. ΤΣΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αντρέα, Εργάτης, Αντιπρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Αχαΐας, μέλος ΔΣ ΕΚ Πάτρας

    Νομός ΒΟΙΩΤΙΑΣ

    1. ΑΝΤΩΝΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αντωνίου, Γιατρός

    2. ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ανέστη, Αγρότης, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ

    3. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Γεωργίου, Εκπαιδευτικός, Μέλος του ΔΣ του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας, Συνδικαλίστρια

    4. ΞΕΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    του Παναγή, Δημόσιος Υπάλληλος, Γραμματέας Κ.Ο. Επαρχίας Θήβας, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τον Ασωπό

    5. ΤΟΓΙΑΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ του Χαράλαμπος, Εργάτης, Γραμματέας Κ.Ο. Επαρχίας Λιβαδειάς

    6. ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Σπύρου, Δικηγόρος

    Νομός ΓΡΕΒΕΝΩΝ

    1. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Μιχαήλ, Δημοτικός Υπάλληλος

    2. ΚΛΕΙΣΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, του Νικολάου, βιομηχανικός εργάτης

    3. ΜΠΟΥΓΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ του Γρηγορίου, Συνταξιούχος Γεωπόνος

    Νομός ΔΡΑΜΑΣ

    1. ΛΙΟΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη, ΕΒΕ

    2. ΜΗΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, Τεχνολόγος Γεωπόνος, Γραμματέας ΔΣ Τεχνολόγων Γεωπόνων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

    3. ΜΠΙΜΠΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χρήστου, ΕΒΕ

    4. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Στεφάνου, Αγρότης, Νομαρχιακός Σύμβουλος Δράμας

    5. ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Νικολάου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων- Εμποροϋπαλλήλων Δράμας

    Νομός ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

    1. ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του Ιωάννη, Μαθηματικός

    2. ΓΟΥΡΛΑΣ ΝΙΚΟΣ του Μιχαήλ, Δημοτικός Υπάλληλος, Μέλος Διοίκησης Σωματείου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καλύμνου

    3. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΛΙΛΑ Ηθοποιός, Βουλευτής ΚΚΕ

    4. ΜΑΚΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ) του Νικολάου, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Βορείων Δωδεκανήσων

    5. ΠΟΤΣΟΣ ΚΑΛΕΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ) του Κωνσταντίνου, Ιδιωτικός υπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μέλος Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Ρόδου

    6. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ του Φιλίππου, Αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κω

    7. ΣΑΡΙΚΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη, Υπάλληλος Δήμου, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ρόδου

    Νομός ΕΒΡΟΥ

    1. ΒΛΙΣΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του Γεωργίου, Καθηγητής, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ

    2. ΓΚΑΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του Χρήστου, Δάσκαλος

    3. ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ ΝΙΚΗ του Δημητρίου, Καθηγήτρια, Μέλος του ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Νομού Εβρου

    4. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Στεφάνου, Εργάτης

    5. ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αποστόλου, Αγρότης, Πρόεδρος ΟΑΣ Εβρου

    6. ΤΡΕΛΛΗ ΦΑΝΗ του Αποστόλου, Ιδιωτική Υπάλληλος, Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εβρου, Πρόεδρος Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης

    Νομός ΕΥΒΟΙΑΣ

    1. ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αντωνίου, Εργάτης, Μέλος της Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

    2. ΒΡΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ του Νικολάου, Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καρύστου

    3. ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Ηλία, Εργάτης, Γραμματέας Αν. Στερεάς Εύβοιας της ΚΝΕ, Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

    4. ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Νικολάου, Αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κηρέως

    5. ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου, Ναυτεργάτης, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Βουλευτής

    6. ΝΤΟΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΣΟΦΙΑ)

    του Πέτρου, Δασκάλα, Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, Νομαρχιακός Σύμβουλος Εύβοιας

    7. ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ - ΡΑΧΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    του Αθανασίου, Συνταξιούχος, Επικεφαλής Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ιστιαίας

    8. ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    του Θεοδώρου, Κτηνίατρος, Δημόσιος Υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΑ, Μέλος του ΔΣ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ

    Νομός ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

    1. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αθανασίου, Εργάτης

    2. ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου, Γεωπόνος, Μέλος Πανελλήνιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας

    3. ΣΤΑΜΕΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ του Μάρκου, Υπάλληλος ΟΤΑ, Μέλος του ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου

    Νομός ΖΑΚΥΝΘΟΥ

    1. ΒΛΑΧΙΩΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ του Παναγιώτη, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Γραμματέας Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Νομού Ζακύνθου

    2. ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ του Παναγιώτη, Δημόσιος Υπάλληλος-Εφοριακός, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Αλληλοβοήθειας της ΠΟΕ - ΔΟΥ

    3. ΚΛΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ του Κωνσταντίνου, Ιδιωτικός Υπάλληλος

    Νομός ΗΛΕΙΑΣ

    1. ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΗ (ΑΒΑ) του Ηλία, Εκπαιδευτικός

    2. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημοσθένη, Αγρότης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας

    3. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Σωτήρη, Οικοδόμος, Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηλείας, Μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πύργου

    4. ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ του Θεοφάνη, Τραπεζικός, Μέλος του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ

    5. ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Νικολάου, ΕΒΕ, Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηλείας

    6. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ ΙΩΑΝΝΑ του Αθανασίου, Τραπεζικός Μέλος Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πύρου

    7. ΚΟΥΦΗΣ ΣΤΑΘΗΣ του Παναγιώτη, Κτηνοτρόφος

    8. ΠΕΡΣΙΔΟΥ ΡΟΥΛΑ του Δημήτρη, Εργάτρια, Γραμματέας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κάτω Παναγιάς

    Νομός ΗΜΑΘΙΑΣ

    1. ΑΛΕΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου, Ζωγράφος, Μηχανολόγος

    2. ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΟΛΓΑ του Αθανασίου, Οικονομολόγος - Λογίστρια

    3. ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Αθανασίου, Γιατρός

    4. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΡΗ του Ηλία, Οικονομολόγος, Συνταξιούχος Τραπεζοϋπάλλος, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων

    5. ΣΟΦΡΟΝΩΦ ΙΩΑΝΝΑ του Ελευθερίου, Δασκάλα, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων Βέροιας

    6. ΤΡΕΜΠΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου, Συνταξιούχος, Μέλος ΔΣ ΕΚ Νάουσας

    Νομός ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

    1. ΑΥΓΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Στυλιανού, Συνεταιριστικός υπάλληλος, Μέλος Τοπικής Γραμματείας ΠΑΣΥ Ηρακλείου, Μέλος Συλλόγου Γυναικών Αρχανών & Γενικού Συμβουλίου ΟΓΕ

    2. ΓΩΝΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου, Οικοδόμος, Μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου & ΔΣ Ομοσπονδίας, Οικοδόμων Ελλάδας Μέλος της Διοίκησης του Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

    3. ΚΑΡΚΑΒΑΤΣΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Στυλιανού, Αγρότης, Αυτοαπασχ/μενος, Μέλος του ΔΣ Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αστερουσίων

    4. ΚΟΚΟΣΑΛΗ-ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ζαχαρία, Υπάλληλος Βιβλιοπωλείου, Γραμματέας Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου

    5. ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ανδρέα, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος, Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηρακλείου, Πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ανατολικής Κρήτης

    6. ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Αντώνιος, Πολιτικός Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου, Μέλος αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης

    7. ΠΡΟΥΚΑΚΗ-ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Αντωνίου, Συνταξιούχος Φυσιοθεραπεύτρια, Μέλος της Επιτροπής Γυναικών ΟΓΕ Ηρακλείου

    8. ΣΚΥΒΑΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ του Κωνσταντίνου, Φυσικός-Ιδιωτική Εκπαιδευτικός

    9. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Νικολάου, Αγρότης, Μέλος της Τοπικής Γραμματείας ΠΑΣΥ Ηρακλείου

    10. ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Δανιήλ, Κοινωνιολόγος, Γραμματέας ΔΣ Ομοσπονδίας Γονέων Νομού Ηρακλείου

    11. ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

    του Εμμανουήλ, Οικοδόμος, Μέλος ΔΣ συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, Πρόεδρος Γονέων ΚΕΘΕΑ (Αριάδνη)

    Νομός ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

    1. ΓΚΙΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ του Δημητρίου, Οικοδόμος Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

    2. ΔΗΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Αθανασίου, Εμπορος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, Γραμματέας ΟΕΒΣΔΕΝ, Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας ΕΒΕ

    3. ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ηλία Μηχανικός

    Νομός ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

    1. ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Εμμανουήλ, Καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Βουλευτής

    2. ΕΞΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ του Θεοφάνη, Οικοδόμος, Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ιωαννίνων

    3. ΚΙΤΣΟΥ ΤΑΣΙΑ του Βασιλείου, Ιδιωτικός υπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων -Εμποροϋπαλλήλων, Πρόεδρος Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοχωρίου

    4. ΜΕΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Θωμά, Δημόσιος Υπάλληλος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Μέλος ΔΣ εργαζομένων ΟΤΑ

    5. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Αναστασίου, Ηλεκτρολόγος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Ηλεκτρολόγων, Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας ΟΕΒΕ

    6. ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΟΛΓΑ του Γεωργίου, Δικηγόρος

    7. ΦΛΟΥΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Κωνσταντίνου, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Πρόεδρος Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττική, Πρόεδρος Εργαζομένων Καζίνο Μοντ-Παρνέ Πάρνηθας, Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

    Νομός ΚΑΒΑΛΑΣ

    1. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ του Νικολάου, Νηπιαγωγός

    2. ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Σταύρου, Πολιτικός Μηχανικός

    3. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Ηλία, Ιδ. Υπάλληλος, Πρ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων- Εμποροϋπαλλήλων

    4. ΛΙΟΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Γεωργίου, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

    5. ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημητρίου, Εκπαιδευτικός, Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας, Πρ. Επιτροπής Ειρήνης

    6. ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη, ΕΒΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Θάσου

    Νομός ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

    1. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ του Βάϊου, Τοπογράφος Μηχανικός, Αναπληρωματικό μέλος ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών

    2. ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΣΟΦΙΑ του Γερασίμου, Χημικός, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Σέκλιζας

    3. ΚΡΑΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Γεωργίου, Υπάλληλος ΟΤΕ, Μέλος ΔΣ ΕΚ Καρδίτσας, Μέλος ΔΣ ΠΕΤ-ΟΤΕ Καρδίτσας, Μέλος ΔΣ ΕΕΤΕΜ Καρδίτσας

    4. ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Στεφάνου, Τελειόφοιτη Παντείου Πανεπιστημίου, στέλεχος της ΚΝΕ

    5. ΜΠΟΥΤΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ του Θωμά, Αγρότης, στέλεχος της ΠΑΣΥ, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Καρδίτσας, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Νομαρχιακός Σύμβουλος

    6. ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ ΑΡΗΣ του Σωτηρίου, Αγρότης, Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Λεύκης

    7. ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΗΣ του Θωμά, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καρδίτσας

    Νομός ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

    1. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη, Γουνοποιός αυτοαπασχολούμενη, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγ. Αναργύρων Καστοριάς

    2. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ του Αρσενίου, Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης την Πληροφορική

    3. ΖΕΓΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Πασχάλη, Γουνεργάτρια, Γραμματεία Π.Α.ΜΕ Καστοριάς

    4. ΜΑΚΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ του Νικολάου, Γουνεργάτης, Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργατών Γούνας Καστοριάς

    Νομός ΚΕΡΚΥΡΑΣ

    1. ΜΑΖΗ ΕΛΕΝΗ του Νικολάου, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Μέλος ΔΣ Σωματείου

    2. ΜΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χρήστου, Ιδιωτικός υπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

    3. ΜΠΟΡΜΠΟΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Θεοδώρου, Καθηγητής, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Συναράδων, Γραμματέας Αθλητικού Ομίλου Συναράδων

    4. ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Οδυσσέα, Εκπαιδευτικός, Νομαρχιακός Σύμβουλος Κέρκυρας

    5. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Μιχαήλ, Γιατρός, Βουλευτής

    Νομός ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

    1. ΙΑΚΩΒΑΤΟΥ ΕΥΓΓΕΛΙΑ - ΜΑΡΙΑ του Παναγή- Κωνσταντίνου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς

    2. ΜΠΟΦΙΛΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του Γεωργίου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς

    3. ΦΑΡΑΚΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ του Γερασίμου, Δημόσιος Υπάλληλος

    Νομός ΚΙΛΚΙΣ

    1. ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του Παναγιώτη, Κτηνίατρος-Κτηνοτρόφος, Πρόεδρος Συλλόγου Κτηνιάτρων Βορείου Ελλάδος

    2. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του Επαμεινώνδα, Επαγγελματίας

    3. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Αλεξάνδρου, Αυτοαπασχολούμενος,

    Μέλος ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου

    4. ΟΡΓΑΤΖΗΣ ΑΚΗΣ του Αναστασίου, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων

    5. ΧΑΛΙΤΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ του Ιωάννη, Φαρμακοποιός, Νομαρχιακός Σύμβουλος

    Νομός ΚΟΖΑΝΗΣ

    1. ΒΟΜΒΑΣ ΚΩΣΤΑΣ του Αστερίου, Εργατοτεχνίτης ΔΕΗ, Μέλος ΔΣ Σωμ. Ενέργειας Δ. Μακεδονίας (ΣΕΕΝ)

    2. ΓΚΟΓΚΟΥ ΕΛΕΝΗ του Κωνσταντίνου, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας , Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Γραμματέας ΣΠ Δυτ. Μακεδονίας της ΚΝΕ

    3. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ του Γεωργίου, Εργατοτεχνίτης ΔΕΗ, Μέλος ΔΣ Σωματείου Σπάρτακου & ενέργειας`

    4. ΛΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του Νικολάου, Δημόσιος Υπάλληλος Νοσοκομείου Κοζάνης, Μέλος της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ

    5. ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΙΚΗ του Τρύφωνος, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Πτολεμαϊδας

    6. ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΝΩΝΤΑΣ του Δημητρίου, Οικονομολόγος, εργαστηριακός, συνεργάτης ΤΕΙ, Μέλος ΔΣ Σωματείου Εκτάκτων ΤΕΙ

    7. ΤΣΙΓΚΑ ΕΦΗ του Κωνσταντίνου, Γεωπόνος, ελεύθερος επαγγελματίας, Μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας, του ΚΚΕ

    Νομός ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

    1. ΑΚΑΡΕΠΗ-ΑΡΜΕΝΑΚΑ ΕΙΡΗΝΗ του Βενιζέλου, Χημικός, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Κορίνθου

    2. ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του Γεωργίου, Μηχανοτεχνίτης Θερμαστής, Αντιπρόεδρος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΦΟΥΛΓΚΟΡ

    3. ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ του Νικολάου, Εμπορος - Ηλεκτρονικός, Αντιπρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων

    4. ΜΠΡΑΒΟΣ ΗΛΙΑΣ του Νικολάου, Μαθηματικός

    5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ του Σπύρου, Μεταλλεργάτης, Μέλος Γραμματείας Κορίνθιας του ΠΑΜΕ

    6. ΦΟΡΤΗ ΓΙΩΤΑ του Σπύρου, Γεωπόνος

    Νομός ΚΥΚΛΑΔΩΝ

    1. ΖΕΠΑΤΟΣ ΧΑΡΗΣ Δημόσιος Υπάλληλος (Περιφέρεια Ν. Αιγαίου), Συνδικαλιστής, Πρόεδρος Υπαλλήλων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

    2. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ ΜΑΚΗΣ Λιμενεργάτης, Συνδικαλιστικής, Πρόεδρος Λιμενεργατών Τήνου

    3. ΡΟΚΟΝΙΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός

    4. ΣΙΓΑΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Συνταξιούχος, Νομαρχιακός Σύμβουλος

    5. ΨΑΡΡΑ ΕΥΔΟΚΙΑ Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

    Νομός ΛΑΚΩΝΙΑΣ

    1. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Νικήτα, Υπάλληλος ΔΕΗ, Μέλος Σωματείου Εργαζομένων που εντάσσεται στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

    2. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Λεωνίδα, Εργατοϋπάλληλος, Μέλος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

    3. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Κωνσταντίνου, Συνταξιούχος Δημοσίου, Νομαρχιακός Σύμβουλος

    4. ΜΕΣΣΑΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Δημητρίου, Οικοδόμος, Μέλος Σωματείου Οικοδόμων Σπάρτης

    5. ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Ιωάννη, Εκπαιδευτικός, Μέλος της ΕΛΜΕ Λακωνίας

    Νομός ΛΑΡΙΣΑΣ

    1. ΑΒΡΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Αντωνίου, Οδοντίατρος

    2. ΓΑΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑ του Ρωσσέτου, Δικηγόρος, Μέλος ΕΠ Θεσσαλίας

    3. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ του Ιωάννη, Επίκουρος Καθηγήτρια Ακτινοφυσικής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

    4. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Αριστείδη, Γιατρός Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας, Μέλος ΔΣ Γενικού Νοσοκομείου και Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

    5. ΛΙΟΛΙΟΣ ΠΑΡΙΣ του Βασιλείου, Υπάλληλος, Γραμματέας ΕΚ Λάρισας, Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννουλης

    6. ΛΟΥΤΡΙΩΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ του Ιωάννη, Εργάτρια, Πρόεδρος Συνδικάτου Κλωστ/τουργίας-Ιματισμού Λάρισας

    7. ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΡΙΖΟΣ του Κυριαζή, Αγρότης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Δημοτικός Σύμβουλος Λακέρειας

    8. ΜΠΑΝΤΟΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου, Αγρότης, Δημοτικός Σύμβουλος Τυρνάβου

    9. ΟΥΝΤΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Γεωργίου, Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Λάρισας, Μέλος της ΟΓΕ

    10. ΣΚΟΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Στυλιανού, Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Λάρισας

    11. ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ του Ηλία, Δικηγόρος, Βουλευτής

    Νομός ΛΑΣΙΘΙΟΥ

    1. ΓΡΑΣΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Χαραλάμπους, Αδιόριστη Εκπαιδευτικός

    2. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Χαριλάου, Επαγγελματίας, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεντριού Ιεράπετρας

    3. ΣΙΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ του Κωνσταντίνου, Λογιστής

    4. ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Εμμανουήλ, Εργάτης, Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου

    Νομός ΛΕΣΒΟΥ

    1. ΒΟΥΛΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΗΛΙΑΣ) του Κωνσταντίνου, Δάσκαλος, Συνδικαλιστής ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

    2. ΔΟΥΚΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ) του Κωνσταντίνου, Μαθηματικός. Γραμματέας Δ.Σ. Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, Μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

    3. ΠΛΑΝΤΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σώζοντος - Σπύρου, Τραπεζικός Υπάλληλος, Συνδικαλιστής Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ) Λήμνου

    4. ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Γεωργίου, Εργατοαγρότης, Βουλευτής ΚΚΕ, Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Λέσβου, Μέλος Γραμματείας Παναγροτικής Αγωνιστής Συσπείρωσης

    5. ΤΟΥΡΒΑΛΗ ΜΑΡΙΑ του Ευαγγέλου, Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου

    Νομός ΛΕΥΚΑΔΑΣ

    1. ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, του Χρήστου, Φαρμακοποιός

    2. ΒΡΕΤΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου, Δικηγόρος, Μέλος Γραμματείας Δημοκρατικής Συσπείρωσης, Πρόεδρος Συλλόγου Τσουκαλαδιωτών Αθήνας

    3. ΚΑΒΒΑΔΑ ΜΑΡΙΑ του Γεώργιου, Λογίστρια, Μέλος Επιτροπής Ειρήνης

    Νομός ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    1. ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Νικολάου, Μεταπτυχιακός φοιτητής Γεωπονίας, Γραμματέας ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ

    2. ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Ιωάννη, Μεταλλεργάτης, Μέλος ΔΣ ΕΚ Βόλου, Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Ιωνίας

    3. ΝΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ του Γεωργίου, Υπάλληλος ΔΕΗ, Νομαρχιακός Σύμβουλος

    4. ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ ΚΥΡΑΤΣΩ του Παναγιώτη, Εκπαιδευτικός

    5. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Δημητρίου, Εκπαιδευτικός,Μέλος Γραμματείας Π.Α.ΜΕ Μαγνησίας, Μέλος ΔΣ Ενωσης Γονέων Βόλου

    6. ΡΟΥΣΗ-ΚΩΤΗ ΑΓΟΡΗ (ΡΙΤΣΑ) ΣΥΖΥΓΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ του Γεωργίου, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας

    7. ΤΣΟΓΚΑΣ ΣΑΒΒΑΣ του Κωνσταντίνου, Λογιστής

    Νομός ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

    1. ΔΙΑΣΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ του Δαμιανού, Οδοντίατρος

    2. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ του Δημητρίου, Καθηγήτρια Ιταλικής Φιλολογίας

    3. ΚΑΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ του Βασιλείου, Δικηγόρος

    4. ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ του Χρήστου, Δάσκαλος

    5. ΜΩΫΣΙΔΟΥ ΔΟΜΝΑ του Θεοδώρου, Εργοδηγός

    6. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΜΑΥΡΑ του Δημητρίου, Τεχνολόγος Μηχανικός

    7. ΤΣΑΠΡΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Ηλία, Οικοδόμος

    Νομός ΞΑΝΘΗΣ

    1. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος του ΔΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων -Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης

    2. ΕΦΕΝΤΗ ΧΑΣΑΝ του Μεχμέτ, Οικοδόμος

    3. ΜΑΧΑΙΡΙΔΟΥ-ΝΕΟΦΥΤΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του Βίκτωρα, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος του ΔΣ Συλλόγου Γυναικών

    4. ΠΥΡΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος του ΔΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης

    5. ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Πολυκάρπου, Φαρμακοποιός, Νομαρχιακός Σύμβουλος Ξάνθης

    Νομός ΠΕΛΛΑΣ

    1. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ του Κωνσταντίνου, Παιδίατρος

    2. ΚΙΣΤΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γαβριήλ, Αυτοαπασχολούμενος Γεωπόνος

    3. ΛΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Ιωάννη, Συνταξιούχος ΔΕΗ

    4. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Νικολάου, Συνταξιούχος ΟΤΑ

    5. ΦΟΥΝΤΑΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του Δημητρίου, Συνταξιούχος ΔΕΗ, Δημοτικός Σύμβουλος Εδεσσας

    6. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του Γεωργίου, Οικονομολόγος - Λογίστρια

    Νομός ΠΙΕΡΙΑΣ

    1. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ του Αποστόλου, Αυτοαπασχολούμενος

    2. ΚΑΡΓΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ του Χριστοδουλου, Οικοδόμος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Οικοδόμων

    3. ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ του Γρηγορίου, Οικοδόμος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Οικοδόμων

    4. ΚΟΥΡΙΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του Κωνσταντίνου, Δασκάλα

    5. ΡΟΥΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ του Παναγιώτη, Επαγ. Ψυκτικός, Πρόεδρος Σωμ. Ψυκτικών Πιερίας

    6. ΣΑΛΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ του Παύλου, Δικηγόρος

    Νομός ΠΡΕΒΕΖΑΣ

    1. ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΩΣΤΑΣ του Ιωάννη, Συνταξιούχος Συνεταιριστικός Υπάλληλος, Μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Νομού Πρέβεζας

    2. ΝΟΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Ανδρέα, Γιατρός, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Πρέβεζας

    3. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του Ευαγγέλου, Γιατρός, Μέλος ΕΣΥΝ

    4. ΤΣΟΒΙΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Εκπαιδευτικός

    Νομός ΡΕΘΥΜΝΟΥ

    1. ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑ του Γεωργίου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Ρεθύμνου, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων Μουσικού Λυκείου Ρεθύμνου

    2. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μιχαήλ, Οικοδόμος, Μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ

    3. ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ του Ιωσήφ, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, Γραμματέας Συλλόγου Γονέων Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνου

    4. ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Γεωργίου, Δημοσιογράφος Συγγραφέας

    Νομός ΡΟΔΟΠΗΣ

    1. ΚΑΚΟΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του Γεωργίου, Ιδιωτικός Υπάλληλος

    2. ΜΠΡΟΥΣΑ ΕΥΘΑΛΙΑ του Αθανασίου, Εργάτρια, Μέλος ΕΚ Ροδόπης, Μέλος του ΔΣ ΦΑΝΚΟ (Λαναρά)

    3. ΣΠΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Θεοδώρου, Οδοντίατρος

    4. ΦΑΪΚ ΦΑΪΚ του Γκαλήπ, ΕΒΕ

    5. ΦΑΚΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σπύρου, Γιατρός

    Νομός ΣΑΜΟΥ

    1. ΛΑΡΔΑΣ ΝΙΚΟΣ του Κωνσταντίνου, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου

    2. ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Εμμανουήλ, Γιατρός, Νομαρχιακός Σύμβουλος

    3. ΣΟΡΟΚΟΣ ΝΙΚΟΣ του Δημοσθένη, Συνταξιούχος ΟΤΕ, Γραμματέας ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ

    Νομός ΣΕΡΡΩΝ

    1. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σάββα, Ιδιωτικός Υπάλληλος

    2. ΜΑΚΙΝΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Αναστάσιου, Καθηγ. Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

    3. ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του Βασιλείου, Αγρότης, Μέλος ΔΣ Αγροτικού Συλλόγου Ν. Σκοπού

    4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΘΕΜΗΣ του Σταύρου, Αυτοαπασχολούμενος

    5. ΡΑΚΙΤΖΗ ΤΙΜΟΘΕΑ Δικηγόρος, Νομαρχιακός Σύμβουλος Σερρών

    6. ΣΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΕΡΜΟΦΥΛΛΗ (ΦΙΛΙΩ) του Χαραλάμπους, Υπάλληλος ΔΕΥΑΣ

    Μέλος ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων ΔΕΥΑΣ

    7. ΣΙΔΕΡΗ ΛΙΑΝΑ του Γεωργίου, Οδοντίατρος

    8. ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Γεωργίου, Καθηγητής Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

    9. ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Δημητρίου, Αυτοαπασχολούμενος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Κρεοπωλών

    Νομός ΤΡΙΚΑΛΩΝ

    1. ΑΡΜΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Κωνσταντίνου, Συνεταιριστικός Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ ΕΚ Τρικάλων

    2. ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ του Κλεομένη, Δικηγόρος, Βουλευτής, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

    3. ΚΟΤΟΥΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

    4. ΛΑΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου, Υπομηχανικός, Μέλος ΔΣ Απογόνων ΠΕΑΕΑ

    5. ΜΠΑΚΑΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Ηλία, Νοσηλεύτρια, Μέλος Γραμματείας Π.Α.ΜΕ Τρικάλων

    6. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ (ΑΝΝΥ) του Χρήστου, Αδιόριστη Εκπαιδευτικός, Μέλος ΝΣ της ΚΝΕ

    7. ΤΑΣΣΙΟΣ ΒΑΙΟΣ του Κωνσταντίνου, Γιατρός, Μέλος ΔΣ ΕΣΥΝ Τρικάλων

    Νομός ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

    1. ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρήστου, Γεωπόνος, Δημοτικός Σύμβουλος Λαμίας

    2. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΩΜΑΣ του Γεωργίου, Αγρότης

    3. ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου, Εργάτης ΛΑΡΚΟ, Γραμματέας Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας

    4. ΠΑΠΠΑ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) του Λάμπρου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Στέλεχος της ΚΝΕ

    5. ΤΣΕΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Ιωάννη, Δικηγόρος, Μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ

    6. ΤΣΕΤΣΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του Κωνσταντίνου, Υπάλληλος ΟΤΑ, Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, Νομαρχιακός Σύμβουλος

    7. ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Ηλία, Γιατρός ΕΣΥ, Μέλος του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Νομαρχιακός Σύμβουλος

    Νομός ΦΛΩΡΙΝΗΣ

    1. ΑΛΕΞΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ του Δημητρίου, Αγρότης, Πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Αλώνων

    2. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ του Αναστασίου, Εργατοτεχνίτης ΔΕΗ, Μέλος του ΔΣ Σωματείου Ενέργειας, παραρτήματος Αμυνταίου, Μέλος ΕΚ Πτολεμαΐδας

    3. ΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Ανέστη, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ

    4. ΤΟΡΛΑΧΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Μιχαήλ, Εμποροϋπάλληλος

    Νομός ΦΩΚΙΔΑΣ

    1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ευθυμίου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Γραμματέας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Φωκίδας

    2. ΓΩΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Νικολάου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΠΗΕΑ)

    3. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεοδώρου, Εργάτης, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, Νομαρχιακός Σύμβουλος Φωκίδας

    Νομός ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

    1. ΠΑΡΘΕΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Οικοδόμος

    2. ΤΖΙΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ Φαρμακοποιός

    3. ΤΡΙΠΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δικηγόρος

    4. ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ν. Φώκιες

    5. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Δικηγόρος

    Νομός ΧΑΝΙΩΝ

    1. ΑΛΑΜΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Εμμανουήλ, Τεχνολόγος Ελεγκτής Τροφίμων, Πρόεδρος Κλαδικού Τροφίμων & Ποτών Νομού Χανίων

    2. ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου, Επαγγελματίας, Πρόεδρος Ποδοσφαιρικού Συλλόγου "ΔΟΞΑ ΠΑΧΑΝΙΩΝ"

    3. ΛΕΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Νικολάου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων

    4. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Κωνσταντίνου, Πολιτικός Επιστήμονας, Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ

    5. ΝΤΑΓΚΟΥΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη, Τεχνολόγος Γεωπονίας, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

    6. ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημοσθένη, Επαγγελματίας, Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων, Μέλος ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γραμματέας Αθλητικού Συλλόγου "ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ"

    Νομός ΧΙΟΥ

    1. ΑΜΠΑΖΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ συζ. Γεωργίου, Εργάτρια, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Χίου

    2. ΑΜΠΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ηλία, Εργάτης Αρχαιολογίας, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Χίου

    3. ΖΩΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ανδρέα, Συνταξιούχος ΟΤΕ, Νομαρχιακός Σύμβουλος

    4. ΚΟΥΝΟΥΠΑΣ ΜΑΡΚΟΣ του Γεωργίου, Οδοντίατρος, Αντιπρόεδρος Αθλητικής Ενωσης Λαγκάδας - Συκιάδας

    [05] "Επισφαλείς οι εργαζόμενοι"

    «Ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στην επισφάλεια έφεραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Θα είμαστε δίπλα τους για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους όσοι δεν έχουν φωνή », δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Τσίπρας ο οποίος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε το υποκατάστημα των Mc Donaldβs στο Σύνταγμα όπου μοίρασε στους εργαζόμενους, οδηγούς εργασιακών δικαιωμάτων.

    "Σε αυτές τις εκλογές κανείς δεν θα ασχοληθεί με την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Πάνω από 1.000.000 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους νέοι, βρίσκονται σήμερα στην επισφάλεια. Πάνω από 300.000 είναι στην μερική απασχόληση.

    Συνολικά υπάρχει μια ολοένα και διευρυνόμενη κοινωνική κατηγορία εργαζομένων που εργάζονται στην αβεβαιότητα με μερική απασχόληση με μπλοκάκια, με ενοικιαζόμενη εργασία κι όλα αυτά διότι οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν υιοθετήσει νόμους αντιεργατικούς, αντιασφαλιστικούς που πρέπει να καταργηθούν" ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

    "Εμείς ήρθαμε σήμερα σε μια συμβολική κίνηση, να μοιράσουμε στους εργαζόμενους των Mc Donaldβs στην πλατεία Συντάγματος βιβλία που αναγράφουν πλήρως τα δικαιώματά τους με βάση την εργασιακή νομοθεσία. Την εργασιακή νομοθεσία η οποία δεν τηρείται ουσιαστικά. Πολλές επιχειρήσεις κάνουν τα στραβά μάτια, επιθεώρηση εργασίας δεν υπάρχει.

    Βρισκόμαστε εδώ ακριβώς για να αναδείξουμε ότι με την παρουσία μας και μετά τις εκλογές θα βρισκόμαστε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, θα βρισκόμαστε δίπλα τους για να δώσουμε δύναμη σε όσους δεν έχουν δύναμη, για να δώσουμε φωνή σε όσους δεν έχουν φωνή και μέσα από την Βουλή κυρίως όμως μέσα από τους αγώνες να αλλάξουμε αυτήν την πραγματικότητα που είναι οδυνηρή", κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    [06] Επίσκεψη στη Εύβοια

    Την Εύβοια θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης προκειμένου ενημερωθεί για την έκταση των καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες. Στις 11:00 θα βρίσκεται στο Βασιλικό.

    Τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Εύβοιας που δοκιμάστηκαν από τις πλημμύρες εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Τρίπολη.

    Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι έχει ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία και τα δύο κόμματα ασχολούνται μόνο με τα οικονομικά και φοβούνται, όπως είπε, να θίξουν τα εθνικά θέματα γιατί αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα τους. Δήλωσε μάλιστα ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στο νομός Ροδόπης. «Σημειωλογικά, για να μην φαίνεται ότι στην περιοχή κάνει μόνο κουμάντο το τουρκικό προξενείο» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στον αποκλεισμό σημαντικών παραγόντων, όπως τους χαρακτήρισε, της πολιτικής ζωής του τόπου και συγκεκριμένα μίλησε για «εκδίωξη Σημίτη» αφού «έχουμε ανάγκη την εμπειρία του και τη γνώση του», παρότι, όπως είπε, ο ίδιος στο παρελθόν τον πολέμησε και πολέμησε και την πολιτική του.

    Χαρακτήρισε έξυπνους και φωτεινούς το Χρήστο Βερελή και τον Αλέκο Παπαδόπουλο, ενώ για τον κ. Τσίπρα είπε ότι περιόρισε τον Αλέκο Αλαβάνο που είναι ο άνθρωπος ο οποίος τον ανέδειξε στην προεδρία του κόμματος. Χαρακτήρισε επίσης την κ. Μπενάκη ως σημαντική απώλεια για την ενεργό πολιτική ζωή.

    Οι αποκλεισμοί, είπε, δείχνουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα φοβούνται τα ισχυρά πολιτικά πρόσωπα και τόνισε ότι αυτό δεν βοηθά τη Δημοκρατία.

    Μιλώντας για τον ΛΑΟΣ, είπε ότι πνέει ένας ούριος άνεμος αφού υπάρχει ευρύτερη αποδοχή, ενώ «στους κόλπους μας έχουμε συμπεριλάβει ό,τι πιο καλό, ό,τι πιο αδιάφθορο υπάρχει». Αναφέρθηκε μάλιστα, χωρίς να τον κατονομάζει, σε πρόεδρο Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ, σε ακριτική περιοχή της χώρας, που «μόλις προσχώρησε» στο κόμμα του ΛΑΟΣ.

    Η ΝΔ είπε ο κ. Καρατζαφέρης, δείχνει την εικόνα σάπιου. Δέκα μέρες τώρα έχουμε προεκλογική περίοδο και τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν κάνει αναφορά στη Ζίμενς γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Το πρώτο συναίσθημα που νιώθει κανένας, πρόσθεσε, βλέποντας και ακούγοντας τον κ. Καραμανλή είναι ένας οίκτος και αναρωτήθηκε, είναι καθαρό ψηφοδέλτιο να φεύγει ο Παυλίδης και όχι η κ. Μπακογιάννη, η οποία απέπεμψε το διευθυντή του γραφείου της αλλά την επομένη τον διόρισε πρόεδρο σε οργανισμό με 8.000 ευρώ μισθό, ή ο κ. Σουφλιάς που έκτισε παράνομα στην Ανάβυσσο;

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο κ. Καραμανλής είναι στριμωγμένος και δέχεται γρονθοκοπήματα από παντού: Όλοι φεύγουν. Ακόμα και ο κ. Χαϊτίδης, πρότυπο βουλευτή στις Σέρρες, φεύγει, αφού το ψηφοδέλτιο στο νομό αρχίζει πάντα από το γράμμα «Κ» λόγω του θείου του κ. Καραμανλή. Για ποια ανανέωση λοιπόν μπορεί να μιλά στα ψηφοδέλτια η ΝΔ;

    Πρέπει να είναι κανείς τυφλός, είπε, για να μη βλέπει ότι το ΠΑΣΟΚ πάει μπροστά. Και το ζητούμενο, ανέφερε, είναι αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι πρωθυπουργός ενός μηνός ή οχτώ ετών. Ο κ. Καραμανλής χάνει από ένα νεκρό ΠΑΣΟΚ και το ερώτημα είναι ποιος θα κάνει αντιπολίτευση στον κακό Παπανδρέου. Γι΄αυτό, συνέχισε ο κ. Καρατζαφέρης, χρειάζεται στήριξη το κόμμα του, γιατί «μόνο ο ΛΑΟΣ θα κάνει αντιπολίτευση». Και αποκάλυψε ότι, προκειμένου να μην έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, πριν από καιρό, πρότεινε στον κ. Καραμανλή να συνεργαστούν. Αλλά δεν το δέχθηκε. Και δεν ζήτησα κανένα αντάλλαγμα είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Για τον κ. Ψινάκη είπε ότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος επώασης της πρότασης και τον ήθελε στο ψηφοδέλτιο για να λειτουργήσει ως αγωγός επικοινωνίας με τους νέους. Και γιβ αυτό το λόγο ζήτησε να είναι μαζί του ο κ. Ανατολάκης και πήγε.

    Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά, παρά τα όσα προσάπτει τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και το κόμμα που ηγείται είπε ότι είναι Χριστιανός με βαθύ συναίσθημα πίστης. Όταν υπάρχει καλή διάθεση μπορεί να συνεργαστούμε. Έχω υποχρέωση, είπε, να το κάνω, αν χρειαστεί για το καλό της Ελλάδας. Και σημείωσε ότι «όποιος δεχθεί να στηρίξει το πρόγραμμά μου θα συνεργαστώ μαζί του». Και οι πυλώνες συνεργασίας ανέφερε ότι θα είναι τρεις: Εξωτερική πολιτική από την Αθήνα, ποσόστωση στους μετανάστες και κοινωνική ειρήνη. Πάνω σε αυτή τη βάση, είπε, μπορεί να υπάρχει συνεργασία για το καλό της χώρας.

    Σχολιάζοντας δηλώσεις της κ. Παπαρήγα και τα όσα είπε για τον πρώην αρχηγό της ΕΥΠ και επικεφαλής Επικρατείας του ΛΑΟΣ, αναρωτήθηκε αν η κ. Παπαρήγα έχει κάτι να φοβάται και ρώτησε γιατί δεν κατηγόρησε η κ. Παπαρήγα το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Τσίμα που τον κατέβασε υποψήφιο στο νομό Καβάλας; Ο εφιάλτης όμως, είπε, θα είναι το βράδυ ο Πούτιν, που ήταν στην Κα Γκε Μπε.

    Ο κ. Καρατζαφέρης είπε επίσης ότι είναι ακραίο να υπάρχει έστω και ένας άνεργος στην χώρα και ότι στο πρόγραμμά του προβλέπεται οι άνεργοι να υποβάλουν μία αίτηση στη νομαρχία και θα πηγαίνουν ως πενταετείς εθελοντές οπλίτες στις ακριτικές περιοχές και εφόσον παντρεύονται θα τους παρέχεται και δωρεάν σπίτι. Έκανε λόγο για ανασύσταση της ΜΟΜΑ και για δημιουργία δημοτικών πρατηρίων.

    Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι πιστεύει πως ήρθε η ώρα και στην Ελλάδα να έχουμε συμμαχικές κυβερνήσεις, και πως πρέπει να φύγουμε από την αλαζονεία των κυβερνήσεων οικογενειοκρατίας.-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 September 2009 - 4:30:32 UTC