Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Έχουμε ξεκάθαρη πολιτική"
  • [02] "Σχέδιο με όραμα απέναντι στην κρίση"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "΄Οχι στην αποχή"
  • [05] "Διαφορετική πολιτική"
  • [06] "Εχουμε επιχειρήματα"
  • [07] Αναμετρήσεις

  • [01] "Έχουμε ξεκάθαρη πολιτική"

    Σε εκδήλωση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, στις 11.30 στο ξενοδοχείο Intercontinental.

    Χθες, ο κ. Κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το 17ο Γυμνάσιο στο Περιστέρι, για να παραστεί στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

    Απευθυνόμενος στους μαθητές ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι μια γενιά εξοικειωμένη με το διαδίκτυο: "Είσθε έτη φωτός μακριά από τη δική μου γενιά", είπε και αναφέρθηκε στο νέο μέτρο της διανομής ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές της Α' Γυμνασίου.

    Τόνισε ιδιαίτερα ότι τα βιβλία των παιδιών που θα πάρουν τα κουπόνια για να αγοράσουν υπολογιστές έχουν ήδη περάσει στο διαδίκτυο, ενώ 13.000 σχολεία έχουν δημιουργήσει ψηφιακή κοινότητα. Όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόσθεσε, έχουν τουλάχιστον ένα εργαστήριο πληροφορικής. Ο πρωθυπουργός συνέχισε προτρέποντας στους μαθητές να προσπαθούν. Εσείς, είπε, αμείβεστε με την προσπάθειά σας. Το σχολείο είναι πολύτιμο για ένα ακόμη λόγο: είναι το σκαλοπάτι της κοινωνικής ζωής. Αξιοποιείστε το. Πρέπει να αξιοποιήσετε αυτό το χρόνο με διάλογο και να μιλάτε ανοιχτά με τους δασκάλους σας.

    Ο κ. Καραμανλής εξομολογήθηκε ακόμα στους μαθητές ότι η σημερινή είναι μια ξεχωριστή ημέρα και για την οικογένειά του γιατί τα παιδιά του πάνε και αυτά στην Α' Δημοτικού σήμερα. Και όπως ξέρετε, είπε, τα πρωτάκια έχουν τη μεγάλη αγωνία. Όσον αφορά στη γρίπη συνέστησε προσοχή στους κανόνες καθαριότητας και τήρησής τους.

    Απευθυνόμενους στους εκπαιδευτικούς τόνισε ιδιαίτερα ότι αναγνωρίζεται το έργο και η προσφορά τους. Και πρόσθεσε: "Ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στο έργο σας". Στη συνέχεια επισκέφθηκε τους μαθητές στις τάξεις τους.

    Συνέντευξη στο MEGA

    Την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο κ.Κώστας Καραμανλής, στο κανάλι «MEGA» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.

    Ο πρωθυπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασιών μετεκλογικά ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβερνητική του πρόταση προς τον ελληνικό λαό, η οποία όπως είπε είναι ξεκάθαρη και ειλικρινής και περιγράφει την αλήθεια, θα τύχει αποδοχής και θα ψηφιστεί. Επίσης επανέλαβε με κάθετο τρόπο ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συνεργαστεί με τον ΛΑ.Ο.Σ., τον οποίο κατηγόρησε για ανεύθυνο λαϊκισμό και ακραίες θέσεις, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας όμως ότι θεωρητικά θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται, λόγω τελείως διαφορετικών αντιλήψεων.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα παραιτηθεί από την ηγεσία της ΝΔ εάν χάσει τις εκλογές και θα παραμείνει αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης:

    «Είμαι ένας άνθρωπος που πάνω από όλα είναι μαχητής. Κι αυτό σημαίνει ότι γι' αυτά που πιστεύω και για τις πολιτικές που πρεσβεύω πάντα θα δίνω τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Άμα είμαι χρήσιμος για τον τόπο εξυπακούεται, αυτό είναι βασική προϋπόθεση. Πιστεύω ότι είμαι ακόμα πάντως, στα 53 μου, χρήσιμος για τον τόπο. Κατά συνέπεια δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί να φύγω» είπε.

    Για τα ψηφοδέλτια και τους υποψηφίους ανέφερε ότι «μέσα στις γενικές αρχές είναι η συμπεριφορά, η διαδρομή του καθενός, κατά πόσο συνάδει και με το πνεύμα και με την πολιτική και με το ήθος της παράταξης, αναμφισβήτητα. Καθαρές κουβέντες».

    Παράλληλα έκανε αυτοκριτική για τις αδυναμίες που σημειώθηκαν τα 5μιση χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, ενώ ανέφερε ότι ο Αχιλλέας Καραμανλής θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις Σέρρες.

    «Θα είναι ανηφορικός ο δρόμος για δυο χρόνια, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αλλά από την άλλη πλευρά, πρώτον, δεν πιστεύω ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και τρομάζω όταν ακούω αυτά τα νεφελώδη και μάλιστα διανθισμένα με διάφορες υποσχέσεις, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι δεν πιστεύει σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

    «Και δεν πιστεύω σε κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι γιατί έχω κάποια θεωρητική προκατάληψη, ούτε μόνο διότι το παρελθόν, το ιστορικό παρελθόν της ελληνικής πολιτικής ζωής δεν έχει ευοίωνα τέτοια προηγούμενα, αλλά και διότι πιστεύω πολύ βαθιά στη δυνατότητα του να είναι μια κυβέρνηση αποτελεσματική, ισχυρή και πάνω από όλα να έχει ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και πολιτική εφαρμογή» είπε.

    Για τον ΛΑ.Ο.Σ. είπε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας και είναι για τον ίδιο ζήτημα αρχής.

    «Η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστεί με τον ΛΑΟΣ» τόνισε και ανέφερε ότι «με το ΠΑΣΟΚ. Θα μπορούσε θεωρητικά κανείς να πει, αν βρεθεί ένας κοινός τόπος πλεύσης. Βλέπετε όμως σήμερα ποια είναι η πραγματικότητα. Και δεν αναφέρομαι στο παρελθόν, ούτε στις αν θέλετε αντεγκλήσεις τις προεκλογικές».

    Είπε ότι η ΝΔ έχει προτείνει μια δύσκολη πολιτική, ενώ το ΠΑΣΟΚ στην ουσία δεν έχει κατανοήσει ούτε την κατάσταση, δεν έχει πρόγραμμα.

    «Το ζήτημα δεν είναι να αρχίσουν τα παζάρια και απλώς να μοιράζουμε πρόσωπα. Το ζήτημα είναι μια ξεκάθαρη πολιτική. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες. Κατά συνέπεια καταλήγω. Το βλέπω σχεδόν ανέφικτο με τα σημερινά δεδομένα. Θεωρητικά θα μπορούσε κανείς να το σκεφτεί. Στην πράξη όμως δεν γίνεται» είπε ο κ.Καραμανλής, και είπε ότι εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, «πιθανότατα να κάνουμε πάλι εκλογές».

    Ο πρωθυπουργός έκανε αυτοκριτική και είπε ότι εάν ξεκίναγε από την αρχή θα πήγαινε πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο αποφασιστικά και με λιγότερες ευαισθησίες σε κρίσιμα ζητήματα και μεταρρυθμίσεις.

    «Δεν μπορεί να ξεκινάω το διάλογο για το ασφαλιστικό και για παράδειγμα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν προφάσεις και να φεύγουν. Δεν μπορεί να ξεκινάω το διάλογο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τελικά να μένουν ελάχιστοι φορείς που δεν ήταν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι» είπε και πρόσθεσε:

    «Εγώ δε λέω ότι δεν έχω κάνει λάθη ή δεν έχω κάνει παραλείψεις, αλλά επιτέλους πρέπει να δούμε τα πράγματα με το όνομά τους καθαρά. Και τώρα με την εμπειρία που κουβαλάω πια λέω ξεκάθαρα, ναι, εφόσον οι Έλληνες πολίτες το θέλουν, σας λέω ένα δύσκολο πρόγραμμα, μια δύσκολη πολιτική, θα την εφαρμόζω κοιτάζοντας μόνο το συμφέρον του τόπου και όχι άλλες δήθεν πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες».

    Δηλώσεις Γ. Κουμουτσάκου

    Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ειδικότερα το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ανέδειξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, για να συνεχίσει την επίθεσή του ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του, τους οποίους κατηγόρησε για "αοριστολογία, αντιφάσεις και αναξιοπιστία".

    Από την οικονομία και τους θεσμούς, τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, σήμερα η αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ χτυπά κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

    Ακολούθως ο κ. Κουμουτσάκος διάβασε απόσπασμα από συνέντευξη του αρμοδίου για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο αναφέρει ότι "η Νέα Δημοκρατία μετέτρεψε ένα θέμα διαφοράς με τη γείτονα για το θέμα του ονόματος σε ένα θέμα καθολικής αντίθεσης με τα Σκόπια. Αν γίνουμε κυβέρνηση θα εξαφανίσουμε αυτή την αρνητική κατάσταση, θα περιορίσουμε αυστηρά τις διαφορές μας στο θέμα του ονόματος και θα αναπτύξουμε σχέσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Δεν είναι σωστό η κ. Μπακογιάννη να μην έχει ποτέ δει την ηγεσία των Σκοπίων ή να μην τηλεφωνιέται μαζί τους, επειδή υπάρχει έξαρση στο θέμα του ονόματος".

    Με βάση αυτό το απόσπασμα του τομέα εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι "δίνει λευκό συγχωροχάρτι στην ηγεσία των Σκοπίων, στον εθνικιστή Γκρούεφσκι και παράλληλα προαναγγέλλει μονομερείς κινήσεις για τη μεταβολή της κατάστασης, μονομερή περιορισμό της διαφοράς στο θέμα της ονομασίας".

    Ο Γ. Κουμουτσάκος έθεσε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το ερώτημα:

    "Γιατί λίγο πριν τις εκλογές αισθάνονται την ανάγκη να υποχωρήσουν και να υπαναχωρήσουν; Ποιους ακούει και υπακούει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Αυτή είναι η επίσημη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Τι σχεδιάζει; Τι μαγειρεύει; Με ποιους συνεννοείται;".

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι "αυτά συνιστούν άτακτη υποχώρηση στο Σκοπιανό, που σπάει την εθνική γραμμή και δείχνει επικίνδυνη κρυφή ατζέντα".

    Ανέφερε, τέλος, ότι η ΝΔ, οι Έλληνες πολίτες και οι Μακεδόνες, περιμένουν άμεσες απαντήσεις από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ: "Αποκρούει ή όχι αυτές τις θέσεις ο κ. Παπανδρέου;".

    Απαντώντας εξ άλλου σε σχετική ερώτηση είπε ότι η τοποθέτηση της ΝΔ βασίζεται σε σαφή και καθαρά λεγόμενα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και θα ήταν ανευθυνότητα από την πλευρά τους αν δεν αναδείκνυαν πτυχές και διαστάσεις αυτού του θέματος.

    Ο Γ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε χθες με τη συνέντευξη του κ. Κ. Καραμανλή στο MEGA CHANNEL για το φόρο της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

    Είπε δε ότι ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου ψεύδεται γιατί δήλωσε ότι για ακίνητο αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ ο ιδιοκτήτης θα πλήρωνε φόρο 4 χιλιάδες ευρώ. Η αλήθεια είναι, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, ότι για μία οικογένεια με δύο παιδιά για ακίνητο αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ ο φόρος ήταν 1.500 ευρώ.

    Συνεχίζοντας ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι με τη νομοθεσία της ΝΔ όλοι οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων πληρώνουν ΕΤΑΚ, ενώ αντίθετα δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο οι μικροϊδιοκτήτες με ακίνητα αντικειμενικής αξίας μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ.

    Ο φόρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ένας διάτρητος φόρος που μπορούσε κανείς να τον αποφεύγει εύκολα, τον πλήρωνε μόνο όποιος ήθελε, είπε.

    Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το 2003 τα συνολικά έσοδα ήταν 171.500.000 ευρώ, ενώ με τον καινούργιο φόρο της ΝΔ μόνο από το ΕΤΑΚ των νομικών προσώπων εισπράχθηκαν 300 εκατ. ευρώ.

    Και συνέχισε λέγοντας ότι επί ΝΔ εφαρμόστηκαν χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, με συνέπεια και ακρίβεια για τα χαμηλά εισοδήματα.

    Για Κώστα Σημίτη

    "Βεβαίως, όπως ξέρετε, η επόμενη Βουλή θα ασχοληθεί κυρίως με την Οικονομία. Σε μία κρίσιμη περίοδο, η παρουσία του κ. Σημίτη, με την εμπειρία που έχει, θα ήταν χρήσιμη", δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έμεινε εκτός των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμίζοντας ωστόσο ότι η ΝΔ "κατά πάγια πρακτική δεν σχολιάζει εσωκομματικά θέματα άλλων κομμάτων".

    [02] "Σχέδιο με όραμα απέναντι στην κρίση"

    Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία θα παρουσιάσει το βράδυ ο πρόεδρος του Κινήματος, στην καθιερωμένη ομιλία του, από το βήμα της 74ης ΔΕΘ.

    Το σύνθημά μας «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ταιριάζει απόλυτα στη Θεσσαλονίκη", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στη σύντομη εισήγησή του σε σύσκεψη, που είχε χθες με παραγωγικούς φορείς της πόλης.

    Ο κ. Παπανδρέου διαπίστωσε «καθυστέρηση όλων των μεγάλων έργων», αλλά και «πελατειακές διευθετήσεις», υποστηρίζοντας πως αυτή είναι η συνολική εικόνα της χώρας, που δεν της επιτρέπει να πάει μπροστά, καθώς «δημιουργείται συνολική κρίση - όχι μόνο οικονομική- και ανασφάλεια στον επιχειρηματία και τον εργαζόμενο, τα οποία δεν επιτρέπουν την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε στρατηγικό σημείο για τη χώρα και τα Βαλκάνια».

    Πρόσθεσε δε, πως «απαιτείται ένα συνεκτικό σχέδιο με όραμα για να βγει η χώρα από την κρίση με συντονισμό όλων των δυνάμεων, από το κράτος μέχρι τους παραγωγικούς και τους τοπικούς φορείς».

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε, επίσης, συναντήσεις με τις διοικήσεις της HELEXPO AE και της ΔΕΘ, καθώς και με τα προεδρεία των αντίστοιχων συλλόγων των εργαζομένων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άκουσε τα προβλήματα που του αναφέρθηκαν, ενώ του ζητήθηκε, εάν το ΠΑΣΟΚ είναι η αυριανή κυβέρνηση, να στηρίξει τη δημιουργία νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου.

    Αυτό ήταν και το μοναδικό σημείο στο οποίο συμφώνησαν διοικήσεις και εργαζόμενοι, γιατί κατά τα άλλα, οι διαφωνίες τους ήταν αρκετές και σημαντικές. Για παράδειγμα οι διοικήσεις μίλησαν για κερδοφορία των επιχειρήσεων, κάτι που αμφισβήτησαν έντονα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι υποστήριξαν ότι από την πλευρά των διοικήσεων ειπώθηκαν πολλές ανακρίβειες.

    Διαφωνίες υπήρξαν, επίσης, και ως προς τον χαρακτήρα του νέου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου με τους εργαζόμενους να διαφωνούν με τη λογική των καταναλωτικών εκθέσεων. Επίσης, από την πλευρά των διοικήσεων τέθηκε θέμα ιδιωτικοποίησης μέρους της HELEXPO, κάτι με το οποίο διαφωνούν οι εργαζόμενοι.

    Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την έκπληξή του όταν άκουσε τους εργαζόμενους να του λένε ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως μελέτη για το προτεινόμενο νέο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο και ότι όσα λέγονται για αυτό είναι μόνο κάποιες σκέψεις. Από την πλευρά των εργαζομένων τέθηκε και θέμα σχετικά με τη στελέχωση των διοικήσεων των δύο εταιριών, θέμα για το οποίο ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα τοποθετήσει διοικήσεις με αξιοκρατικά κριτήρια παντού και όχι μόνο στη ΔΕΘ.

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας ουσιαστικά στην πρόταση περί ιδιωτικοποίησης που προτάθηκε από την πλευρά των διοικήσεων των δύο εταιριών αναφέρθηκε περισσότερο στην ανάγκη να γίνει το δημόσιο πιο αποτελεσματικό, πιο απλό και με κανόνες διαφάνειας. Και σημείωσε ότι οι δυνατότητες της Ελλάδας είναι πολλές, αλλά υπάρχει πάντα ένα θέμα διαχείρισης και στην περίπτωση της HELEXPO και της ΔΕΘ. Τόνισε, πάντως, ότι η όποια προσπάθεια δημιουργίας νέου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου πρέπει να συνδυαστεί με την εν γένει αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης.

    Εκτός ψηφοδελτίων ο Κ. Σημίτης

    Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεν αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου να ηγηθεί είτε του ψηφοδελτίου της Αβ Πειραιώς είτε της Αβ Αθηνών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Σημίτης απάντησε ότι εάν δεν ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν επιθυμεί οποιαδήποτε άλλη θέση.

    Όπως αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι κκ Παπανδρέου και Σημίτης, "ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον πρώην Πρωθυπουργό είτε να εξακολουθήσει να ηγείται του ψηφοδελτίου της Α΄ Πειραιά, είτε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθήνας. Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τον πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος απάντησε ότι, εάν δεν ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν επιθυμεί οποιαδήποτε άλλη θέση".

    «Στις συνομιλίες μας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός. «Εύχομαι στο ΠΑΣΟΚ τη νίκη στις εκλογές και κάθε επιτυχία» πρόσθεσε ο κ. Σημίτης.

    Δεν κατεβαίνει στην Πέλλα ο Γ. Πασχαλίδης

    Ο πρώην υπουργός Γιώργος Πασχαλίδης, o οποίος είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του νομού Πέλλας του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος.

    Την απόφαση του αυτή κοινοποίησε με γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αφού ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την απόφαση τους, μετά την πρόταση της Ν.Ε. Πέλλας, να με εντάξουν εκ νέου στους συνδυασμούς του κινήματος, θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι δεν επιθυμώ εν τέλει να είμαι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Στις συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα στο Νομό Πέλλας παραχωρώ, στο όνομα της χρήσιμης ανανέωσης, τη θέση που μου προτάθηκε στο ψηφοδέλτιο στη νεότερη γενιά των στελεχών που εκδήλωσαν αληθινό ενδιαφέρον συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες».

    Ο κ. Πασχαλίδης προσθέτει: «Συνεχίζω τον πολιτικό μου αγώνα υπέρ των θέσεων του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών της Πέλλας χωρίς ιδιότητες τίτλων και αξιωμάτων, όπως έπραξα άλλωστε και στα πέτρινα χρόνια (2005-2009), μετά την βάρβαρη αφαίρεση της βουλευτικής μου ιδιότητας με το πραξικόπημα των λευκών ψηφοδελτίων αλλά και στο σύνολο της πολιτικής μου διαδρομής στα 35 χρόνια ενεργούς παρουσίας στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες πάντα μέσα από τις γραμμές του ΠΑΣΟΚ.

    Θυμίζω σε όσους έχουν λόγους να ξεχνούν αυτή τη θλιβερή ιστορία των λευκών ψηφοδελτίων, πως στις 9 Μαΐου 2005, με την απόφαση 12/2005 του εκλογοδικείου, οδηγήθηκα παρανόμως εκτός κοινοβουλίου με την επιλεκτική, μόνο στη Πέλλα και για μια φορά μόνο κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, προσμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων στο εκλογικό μέτρο. Αυτό που σήμερα έχει σημασία, είναι η επιστροφή της κλεμμένης έδρας στο ΠΑΣΟΚ, για αυτό και καλώ τους πολιτικούς μου φίλους να συμβάλλουν στη μεγάλη νίκη του κινήματος στις 4 Οκτωβρίου 2009. Όπως έχω υποστηρίξει, με την προκήρυξη των εκλογών, καινούριες μέρες ξημερώνουν στην Ελλάδα και την Πέλλα. Η κατάρρευση της κυβέρνησης της Ν.Δ. ανοίγει το δρόμο για τη νέα αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος».

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • 74η ΔΕΘ: 15o ετήσιο συνέδριο του CEREAN (Central European Real Estate Associations Network) με τίτλο «REAL ESTATE: Μύθοι και Πραγματικότητα», στο πλαίσιο της ΔΕΘ, στο Σ.Κ. "Ι.Βελλίδης" (10:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

  • Ο Κ. Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (11:30:00, Ξενοδοχείο Intercontinental)

  • 74η ΔΕΘ: Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στην 74η ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" (20:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

  • Περιοδεία Αλέκας Παπαρήγα στην Αττική:

    11:30: Περιοδεία στην Αγ. Μαρίνα της Ηλιούπολης.Θα συζητήσει με κατοίκους στην εργατογειτονιά της Αγ. Μαρίνας

    19:30: Περιοδεία στη Λαμπρινή, από την πλατεία Αγ. Ανδρέα (τέρμα της οδού Τραλλέων).

    20:00:Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Λαμπρινή, στην πλατεία Αγίου Ανδρέα

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισκεφθεί στις 11:00 το υποκατάστημα των Mc Donald's στο Σύνταγμα (Ερμού 2).

  • Επίσκεψη Γ. Καρατζαφέρη στην Τρίπολη (12:00 Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Μαίναλον)

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (3η ημέρα)

    Λαρισα - Ατρομητος Αθ. 16:45 Σκαϊ

    Αρης - ΠΑΣ Γιαννινα 19:00 Νova

    Ολυμπιακος - Καβαλα 19:00 ΝΕΤ

  • Υδατοσφαίριση-Διεθνές τουρνουά νέων ανδρών «Βικέλας Καπ» (2η ημέρα), Ερμούπολη

    19.00 Ισπανία-Σερβία

    20.30 Ιταλία-ΕΛΛΑΔΑ

  • Ποδόσφαιρο-Β΄ εθνική (1η ημέρα): Διαγόρας-ΟΦΗ - 15:00:00, Ρόδος

  • Χάντμπολ-Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ανδρών (1ος γύρος, α΄ αγώνας): Γκαμάντουε Σέκια-Διομήδης Αργους - 19:30:00, Ρουμπιέρα (ITA)

  • Αυτοκίνητο-Φόρμουλα Ένα-Επίσημα δοκιμαστικά γκραν πρι Ιταλίας (13ος αγώνας της χρονιάς)

  • Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό Ανδρών (ημιτελικοί), Σμύρνη/Σμύρνη (TUR), 17:30 Πολωνία-Βοπυλγαρία

    20:30 Ρωσία-Γαλλία

    [04] "΄Οχι στην αποχή"

    Περιοδεία στην Αττική πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η κ. Αλ.Παπαρήγα.Το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης και το βράδυ στη Λαμπρινή. Αύριο, θα βρεθεί τα Καραγιαννέϊκα και στη συνέχεια στο Παγκράτι.

    Σε ομιλία της στο Χαϊδάρι η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε "τραγικό λάθος του εργαζόμενου λαού και ιδιαίτερα των υποψιασμένων, αν ενστερνισθούν την άποψη ότι η εκλογική αναμέτρηση είναι ένα ντέρμπι Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ".

    Αυτό που θα μετρήσει την επόμενη μέρα, επισήμανε η κ. Παπαρήγα, θα είναι ο συσχετισμός των δυνάμεων μεταξύ των μονοπωλίων και των εργαζομένων και για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε, έχει ιδιαίτερη σημασία "ένα δυνατό ΚΚΕ και στην τρίτη θέση στη Βουλή".

    Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, καθώς "το δεύτερο σενάριο για κυβερνήσεις συνεργασίας δεν προχωράει καλά, εφόσον η συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους "κουτσαίνει" και "το μόνο που θα έμενε να ποντάρουν είναι στον ΛΑΟΣ".

    Ειδικότερα για τον ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι πρόκειται για "ένα αδίστακτο κόμμα σε διατεταγμένη υπηρεσία, που απευθύνεται στο λαϊκό κόσμο για να τον εκμαυλίσει". Πρόσθεσε, ακόμα, ότι σημαντική μερίδα της αστικής τάξης και των επιχειρηματιών θεωρούν τον ΛΑΟΣ λύση, αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

    Αναφερόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές που έχει το κόμμα της υπάρχει και το γεγονός ότι το κόμμα αυτό "υπήρξε το δεξί χέρι της σπίλωσης της ιστορίας του αριστερού κινήματος. Είναι ένα κόμμα αφερέγγυο και αναξιόπιστο, αφού δηλώνουν ότι μετά τις εκλογές θα αποφασίσουν από το ποιον αρχηγό θα έχουν μέχρι τη στάση τους απέναντι στη σοσιαλδημοκρατία".

    Τέλος, αναφερόμενη στην αποχή τόνισε ότι "η αποχή δεν βοήθησε στις ευρωεκλογές, πήγε στράφι, καλλιεργεί την αποστασιοποίηση, την αποπολιτικοποίηση και τον ωχαδερφισμό".

    Εκκληση προς τους πολίτες που δεν θα ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ενισχύσουν το ΚΚΕ και όχι τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που "δεν έχουν αντίθεση με τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου και δηλώνουν ότι μετά τις εκλογές θα δουν τα προγράμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και θα συζητήσουν το αν θα πάνε μαζί τους",απηύθυνε από το σχολικό συγκρότημα της Χωραφά στο Περιστέρι, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Επίσης πρόσθεσε ότι στα δύο μεγάλα κόμματα "πρέπει να τους κόψουμε τα φτερά" και αυτό "δεν πρέπει να γίνει με την αποχή, η αποχή πρέπει να μετατραπεί σε καταδίκη, τουλάχιστον όποιο μέρος της εξέφραζε πολιτική θέση και όχι σνομπάρισμα και αδιαφορία".

    [05] "Διαφορετική πολιτική"

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισκεφθεί σήμερα το υποκατάστημα των Mc Donald's στο Σύνταγμα.

    «Η κοινωνία δεν ασχολείται με το αν στις λίστες των ψηφοδελτίων θα είναι οι "βαρόνοι", τα "σέντερ μπακ", ή οι αστέρες της τηλεοπτικής ζωής. Η κοινωνία ενδιαφέρεται για το αν θα εφαρμοστεί μια διαφορετική πολιτική από αυτήν, που την βουλιάζει στο τέλμα της εργασιακής αβεβαιότητας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων.

    «Το στοίχημα που έχουμε να δώσουμε είναι αν από τις 4 του Οκτώβρη και μετά θα έχουμε μια κοινωνία όρθια με μια διαφορετική πολιτική για τη χώρα, ή θα έχουμε μια απλή κυβερνητική εναλλαγή με μία από τα ίδια και την κοινωνία να βουλιάζει», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Απαντώντας σε ερώτηση κατά την επίσκεψή του, στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, σχετικά με την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, είπε ότι «όσον αφορά το ντιμπέιτ των δύο, εμείς προτείναμε να υιοθετήσουμε το γαλλικό μοντέλο (σσ. δηλαδή, αντιπαράθεση όλων μαζί και όλων ανά δύο). Από εκεί και πέρα, δεν διαφωνούμε με το να δούμε αυτήν την αντιπαράθεση μεταξύ των κυρίων Παπανδρέου και Καραμανλή, γιατί θα είναι μια τηλεοπτική αντιπαράθεση, που θα φανερώσει έκδηλα τις ομοιότητες, τις συμπτώσεις των πολιτικών προτάσεων και των προγραμματικών θέσεων των δύο μονομάχων».

    Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

    H Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με σαφήνεια από την ιδρυτική του διακήρυξη και με όλες τις μέχρι σήμερα αποφάσεις του έχει τοποθετηθεί και δεσμευθεί ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης και κυβερνητικής συνεργασίας, ή ακόμη και "ανοχής" στα κόμματα που είναι υπεύθυνα για την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό, σαφώς, αφορά και το ΠΑΣΟΚ».

    Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «σήμερα ο λαός έχει ανάγκη από ισχυρή αντιπολίτευση για την αλλαγή των συσχετισμών και όχι για την εναλλαγή κεντροαριστερής ή κεντροδεξιάς διαχείρισης της κρίσης» και προστίθεται ότι «το δίλημμα της ακυβερνησίας, που τίθεται, είτε από αυτούς που προωθούν την αυτοδυναμία, είτε από αυτούς που θέλουν συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι υποκριτικό, γιατί στόχος τους είναι η υφαρπαγή της ψήφου του λαού για να εξαπολύσουν νέο κύμα επίθεσης στους εργαζόμενους».

    Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

    Οι πρόωρες εκλογές δεν γίνονται για την εξυπηρέτηση κανενός εθνικού συμφέροντος, αλλά για την εξυπηρέτηση στενών κομματικών και ιδιοτελών συμφερόντων, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Για τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή επισήμανε ότι ταύτισε τον εαυτό του με το καλό, όμως τα μέτρα που εξήγγειλε στην 74η ΔΕΘ είναι για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

    Για δε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι στις δημόσιες ομιλίες του χρησιμοποιεί «φανταχτερά λόγια», όμως σε ένα non paper που διανεμήθηκε και αφορά τα όσα θα πει στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο «δεν υπάρχει ούτε όραμα, ούτε διακριτό σχέδιο, ούτε κάτι που να μπορούμε να πάμε όλοι μαζί. Μόνο γενικόλογες εξαγγελίες».

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι σε προγραμματικό επίπεδο υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει προτάσεις για κοινή δράση σε συγκεκριμένους τομείς και εισέπραξε αοριστολογίες, είτε απαξιωτικές απαντήσεις από το ΠΑΣΟΚ, είπε.

    Κάλεσε, μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ, αν θεωρεί ότι υπάρχουν οι προγραμματικές προϋποθέσεις ας προτείνει από τώρα συνεργασία και όχι μετεκλογικά.

    Για την τηλεμαχία μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι προσβάλει στην ποιότητα της δημοκρατίας και πρότεινε να υιοθετηθεί το γαλλικό μοντέλο για ανά δύο τηλεμαχίες στις οποίες θα μετάσχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

    Στην πορεία προς τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να επιβάλλει μια εναλλακτική ατζέντα με βασικούς στόχους τη δημιουργία ασπίδας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Στη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 74ης ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα προβλήματα που εκδηλώθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναγνώρισε ότι έχουν πληγώσει τον κόσμο της Αριστεράς και έχουν προκαλέσει θυμό και σημείωσε πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι παρά τις δυσκολίες ο ΣΥΡΙΖΑ αντέχει, παραμένει ενωμένος και δίνει τη μάχη των εκλογών.

    Είπε ότι υπάρχουν και προσωπικές ευθύνες, για τον εαυτό του τόνισε ότι έχει κάνει αυτοκριτική, ενώ σημείωσε πως ούτε καν σκέφτεται να παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

    Σχετικά με τον Αλέκο Αλαβάνο είπε ότι υπάρχουν πολιτικές διαφορές, αλλά την ώρα τις εκλογικής μάχης αυτές παραμερίζονται και πορεύονται όλοι μαζί.

    Ως προς τη στάση της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ τόνισε ότι ο ίδιος ως Πρόεδρος λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις θέσεις και απόψεις της.

    Σε ό,τι δε αφορά τη στάση των στελεχών της παρατήρησε πως «δεν υπάρχουν αποστασίες στον χώρο μας».

    Τον εκλογικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας τον προσδιόρισε με το σύνθημα: «Θέλουμε 3% συν τη δική σου ψήφο».

    Για το ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι από την αρχή ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα και διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να λειτουργεί με συλλογικές διαδικασίες και σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις.

    Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία μίλησε για «αποτυχία του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι γελοιοποίησης» και υπογράμμισε:

    «Άργησε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ η κα Παπαρήγα. Δεν μας ξάφνιασε, περιμένουμε χειρότερες επιθέσεις και μας θλίβουν. Είμαστε υπερήφανοι στο ΣΥΡΙΖΑ που συνθέτουμε τις διαφωνίες μας. Ντροπή πρέπει να αισθάνεται η ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία όταν το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο έψαχνε για τρομοκράτες στους νέους διαδηλωτές, εκείνη έδειχνε με το δάκτυλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεγαλύτερη ντροπή από αυτή δεν υπάρχει».

    -

    [06] "Εχουμε επιχειρήματα"

    Στην Τρίπολη θα περιοδεύσει σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

    Χθες, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, από την Πύργο Ηλείας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για κατάκτηση μιας βουλευτικής έδρας στο νομό, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε την πρόθεση του να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ροδόπης.

    Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε ακόμη ότι η «κυβέρνηση αναγκάστηκε να συρθεί πίσω από τον ΛΑΟΣ και να προχωρήσει σε μία σειρά μέτρων για τους κουκουλοφόρους, του ελέγχου των Τραπεζών, τους ημιυπαίθριους χώρους και άλλα σοβαρά ζητήματα». Επίσης πρόσθεσε ότι «σαν κόμμα διαθέτουμε ευρεία σκέψη και ο πολιτικός μας λόγος έχει επιχειρήματα».

    Όσον αφορά στην προκήρυξη των πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το λόγο για τον οποίο οι εκλογές δεν έγιναν νωρίτερα» και πρόσθεσε: «Γιατί η χώρα έπρεπε να ζει στην αβεβαιότητα και να έχει αυτή την επιβάρυνση των εκλογών». Αναφερόμενος στην οικονομία ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «η συνταγή που προτείνει είναι λανθασμένη», ενώ σημείωσε ότι «δεν γίνεται τη στιγμή που έχει στεγνώσει η αγορά, ο κ. Καραμανλής να αφαιρεί περισσότερα χρήματα από εκεί».

    Επίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση και πως «με την επιβολή φόρων αφαιρεί χρήματα από την αγορά».

    Στην συνέχεια ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιτέθηκε στο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, επειδή όπως είπε «άφησε έξω από τα ψηφοδέλτια ότι καλύτερο είχε το ΠΑΣΟΚ».

    Το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Καρατζαφέρης παρακολούθησε τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 6ο Βιοκλιματικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου.

    Απευθυνόμενος στους μαθητές τους συνέστησε «γερή προσπάθεια», τονίζοντας πως «τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή και όλα κατακτώνται».

    Ο κ. Καρατζαφέρης, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της γρίπης, υποστήριξε ότι δεν είναι η πραγματική διάσταση αυτή που παρουσίαζε το υπουργείο πριν από μερικούς μήνες και συμπλήρωσε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει το θέμα αυτό πιο θαρρετά. «Η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει», είπε και κατέληξε: «Εξάλλου, οι συνολικοί θάνατοι στην Ελλάδα από τη γρίπη είναι πολύ λιγότεροι από τα θύματα των τροχαίων μιας ημέρας».

    Υποψηφιότητες

    Υποψήφιος με το ΛΑΟΣ στη Β΄ Πειραιώς, θα είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Ανατολάκης, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Καρατζαφέρη.

    "Χαίρομαι που ο Γ. Ανατολάκης θα δώσει μαζί μας τη σκληρή μάχη της 4ης Οκτωβρίου. Εμείς όλοι θα παίξουμε επίθεση και εκείνος θα αναλάβει την άμυνα, και ιδιαίτερα την άμυνα ενάντια στα προβλήματα που περικλείουν τη νεολαία μας. Ξέρει καλύτερα απβ τον καθένα τα νέα παιδιά, μια που τα παιδιά τον αγαπάνε και υπήρξε ίνδαλμα όχι μόνο στον Ολυμπιακό, εξ ου και η κάθοδός του στη Β΄ Πειραιά, αλλά και σαν αθλητής της Εθνικής Ελλάδος", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και υποσχέθηκε "εκπλήξεις" μέχρι την επόμενη Τρίτη, τελευταία ημέρα υποβολής υποψηφιοτήτων.

    Εξάλλου, έγινε γνωστό ότι ο Ηλίας Ψινάκης δεν θα είναι τελικά υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

    "Με τον κ. Ψινάκη διερευνήσαμε την δυνατότητα της καθόδου του στις προσεχείς εκλογές. Ο χρόνος επωάσεως της ιδέας δεν ήταν αρκετός για τελικές αποφάσεις", δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε:

    "Ο ΛΑΟΣ, επιμένει στην άποψη του για την προσέγγιση των μη πολιτικοποιημένων πολιτών, ιδιαιτέρως νεοτέρων ηλικιών με την επιστράτευση ατόμων που έχουν απήχηση σε αυτόν τον χώρο. Η Δημοκρατία θα δοκιμαστεί στο προσεχές διάστημα. Όσο περισσότερο είναι απλωμένη τόσο περισσότερο θα αντέξει στις προκλήσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων".

    [07] Αναμετρήσεις

    Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ηρακλή, στο ΟΑΚΑ, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 3ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι το λογικό φαβορί, αλλά θα πρέπει να προσέξει πολύ, καθώς φέτος η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ανανεωμένη και μπορεί να απειλήσει...

    Δύσκολη αποστολή θα έχει και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα παίξει στην έδρα του Πανθρακικού και θέλει μόνο τη νίκη, για να παραμείνει στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογικής κλίμακας. Σαφώς πιο εύκολο έργο θα έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί στον Πειραιά την «νεοφώτιστη» Καβάλα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Τρίπολη κόντρα στον τοπικό Αστέρα.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής και των τηλεοπτικών μεταδόσεων:

    Σαββατο 12 Σεπτεμβριου

    Λαρισα - Ατρομητος Αθ. 16:45 Σκαϊ

    Αρης - ΠΑΣ Γιαννινα 19:00 Νova

    Ολυμπιακος - Καβαλα 19:00 ΝΕΤ

    Κυριακη 13 Σεπτεμβριου

    Αστ. Τριπολης - ΠΑΟΚ 16:45 Νova

    Εργοτελης - Ξανθη 16:45 Νova

    Λεβαδειακος - Πανιωνιος 19:00 Νova

    Πανθρακικος - Παναθηναϊκος 19:00 Νova

    ΑΕΚ - Ηρακλης 21:15 Νova


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 September 2009 - 4:30:27 UTC