Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κωνσταντινούπολη: Φονικές πλημμύρες
  • [02] "Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής"

  • [01] Κωνσταντινούπολη: Φονικές πλημμύρες

    Περισότεροι από 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες που σαρώνουν την Κωνσταντινούπολη το τελευταίο 48ωρο, με αποτέλεσμα σπίτια να κατακλυσθούν από ορμητικά νερά, δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και πολλοί οδηγοί να εγκλωβιστούν στα αυτοκίνητά τους.

    Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες πεοσπάθειες για να απεγκλωβίσουν από σπίτα και αυτοκίνητα παγιδευμένους ανθρώπους, ενώ στρατιωτικά ελικόπτερα υπερίπτανται σε εκτεταμένες περιοχές της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας που επλήγη από τις χειρότερες νεροποντές των τελευταίων 80 χρόνων.

    Οπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Μουαμέρ Γκιουλέρ σε συνέντευξη Τύπου, τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ οκτώ παραμένουν αγνοούμενοι.

    [02] "Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής"

    «Η κοινωνία χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι κυβερνητική αλλαγή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «παρών» στην εκλογική μάχη, ενωμένος παρά τις δυσκολίες.

    Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι «έτσι όπως διεξάγεται μέχρι τα τώρα ο προεκλογικός αγώνας, είναι φανερό ότι στόχος τους είναι να έχουμε δύο μονομάχους, μια ατζέντα σχεδόν όμοια, χωρίς πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις στα κεντρικά ζητήματα, τα κοινωνικά και τα οικονομικά, και το δίλημμα που θα τεθεί στους πολίτες είναι με ποιον από τους δύο θα εφαρμοστεί η ίδια πολιτική».

    Πρόσθεσε πως «οι πολίτες θέλουν να δουν σημαντικές τομές και μεταρρυθμίσεις, που θα αλλάξουν τη ζωή τους, που θα τους δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θέλουν να δουν ποιος από τους δύο θα κυβερνήσει, συνεχίζοντας η ζωή τους να είναι ίδια, συνεχίζοντας η κοινωνία να βουλιάζει στα αδιέξοδα που έχουν προκαλέσει οι σημερινές πολιτικές».

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα ξεπεραστούν τα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ.

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών για να επιβάλλει αυτή την πολιτική ατζέντα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής προστασίας. Θα είναι παρών, ενωμένος, παρά τις δυσκολίες του", είπε και πρόσθεσε:

    "Πολύ σύντομα θα τα ξεπεράσουμε όλα και θα το δείτε. Τα πολιτικά έχουν σημασία. Τα τεχνικά θα τα ξεπεράσουμε".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων και ενημερώθηκε για τα προβλήματα τους. Ο πρόεδρος της Ενωσης Δημήτρης Καμπούρης επισήμανε ότι οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν οικονομική ενίσχυση για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, αποζημιώσεις για την περσινή ξηρασία, έλεγχο της αγοράς για μείωση της ψαλίδας παραγωγού-καταναλωτή, καθώς και την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως οι κτηνοτρόφοι είναι οι Ελληνες με το χαμηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα και αντιμετωπίζονται σαν πολίτες β΄κατηγορίας. Υπογράμμισε ότι το κρίσιμο θέμα είναι η ασυδοσία και η αισχροκέρδεια στην αγορά σε συνδυασμό με τα καρτέλ του κρέατος και του γάλακτος και δήλωσε: «Είναι φανερό ότι αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές και τομές για την αναζωογόνηση της υπαίθρου και τη στήριξη της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας, σε λίγα χρόνια θα εισάγουμε μονάχα προϊόντα. Το κυριότερο, όμως, σε λίγα χρόνια θα ερημώσει η ελληνική ύπαιθρος. Είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε σε εθνική κλίμακα μια πολιτική ανασυγκρότησης της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας και αναζωογόνησης της υπαίθρου. Και αυτό για εμάς είναι εθνικό θέμα. Ένα πολύ σημαντικό εθνικό θέμα».

    Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, περιόδευσε επίσης στο πολυκατάστημα "Φωκάς". Αύριο, ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Επίσης, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ και θα περιοδεύσει στα περίπτερα της έκθεσης.

    Παρούσα η Ανανεωτική Πτέρυγα

    Η Ανανεωτική Πτέρυγα του Συνασπισμού θα είναι παρούσα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο κ. Φ. Κουβέλης σε κλειστή σύσκεψη στελεχών που πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.

    Ο κ. Κουβέλης τόνισε στην ομιλία του ότι οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ανέκοψε το διάλογο για τη σημερινή κατάσταση στον ΣΥΝ , την γενικότερη κρίση του χώρου και τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες.

    Ο κ. Κουβέλης είπε ότι με δεδομένες τις αδυναμίες για μια σαφή πολιτική διέξοδο και την ανυπαρξία πολιτικού χρόνου, ως Ανανεωτική Πτέρυγα αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στο ψηφοδέλτια και πρόσθεσε ότι τα στελέχη της θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται για την ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς.

    Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η Ανανεωτική Πτέρυγα "θα επιδιώξει με την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση να είναι παρούσα στις μετεκλογικές εξελίξεις".

    -


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 September 2009 - 12:30:25 UTC