Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες δημοσκοπήσεις
  • [02] Αντιπλημμυρικά έργα στη ΒΑ Αττική
  • [03] Εκτός εκλογικής μάχης
  • [04] Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Γεωργία
  • [05] Βιολογικό πλυντήριο, από ...πεύκο και ρόμπολο
  • [06] Δεν θα είναι υποψήφιος
  • [07] Διακομματική για εκλογές
  • [08] "Παγώνουν" οι προσλήψεις
  • [09] Με το δεξί...

  • [01] Νέες δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα 5,5 ποσοστιαίων μονάδων για το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO για το MEGA.

    Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26,5%, το ΠΑΣΟΚ 32%, το ΚΚΕ 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6%, το ΛΑΟΣ 6,2%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,7%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρεται σε 19,9%, ενώ το 2,7% αγγίζει η αποχή και το λευκό.

    Σε ό,τι αφορά στις συσπειρώσεις των κομμάτων, σύμφωνα με τη μέτρηση, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό συσπείρωσης 60%, ενώ για το ΠΑΣΟΚ η συσπείρωση είναι στο 76,3%.

    Στο ερώτημα "ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός;" ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζει οριακό προβάδισμα, με ποσοστό 36%, έναντι 35,5% του Κώστα Καραμανλή.

    Στο ερώτημα "ποιος είναι καταλληλότερος να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση;" ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με μικρό προβάδισμα 35%, έναντι 33% που λαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Αναφορικά με την εμφάνιση του Κ. Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ποσοστό 76,8% δηλώνει ότι παρακολούθησε την ομιλία και την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ενώ αρνητικά απάντησε το 23,2%.

    Σε ό,τι αφορά το πώς είδαν οι πολίτες τον πρωθυπουργό και τις οικονομικές εξαγγελίες του στη ΔΕΘ, το 50,8% του συνόλου των ψηφοφόρων δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ειλικρινής στις προτάσεις του για την οικονομία, ενώ αρνητική απάντηση έδωσε το 49,2%.

    Στην ερώτηση "θεωρείτε αναγκαία τα συγκεκριμένα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Καραμανλής για την οικονομία;", "ναι" απάντησε το 51,1% και "όχι" το 43,4%. Σε αντίθεση, στην ερώτηση "πώς κρίνετε τις θέσεις του Κ. Καραμανλή για την οικονομία;", θετικά απάντησε το 36% και αρνητικά το 61,6%.

    Αναφορικά με τη στάση του Κώστα Καραμανλή να ξεκαθαρίσει πως αν χάσει στις εκλογές δεν θα παραιτηθεί, θετικά την κρίνει το 59% και αρνητικά το 30,4%.

    Δημοσκόπηση της Metron

    Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κατά 6,1%, δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΑΝΤ1.

    Με αναγωγή στο σύνολο των ψηφοφόρων, η διαφορά του 6,1% εξασφαλίζει, σύμφωνα με τη Metron Analysis, αυτοδυναμία για το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει ποσοστό 35,7%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 29,6%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,3%, ο ΛΑΟΣ με 4,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%.Σημαντική είναι η πτώση των Οικολόγων-Πράσινων που εμφανίζουν ποσοστό 1,6% στην πρόθεση ψήφου και μένουν εκτός Βουλής.

    Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει συσπείρωση στο 91,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία καταγράφει συσπείρωση στο 76,2%.

    Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κώστας Καραμανλής με 34% έναντι 33% του Γιώργου Παπανδρέου και 20% του «Κανένα».

    [02] Αντιπλημμυρικά έργα στη ΒΑ Αττική

    Ξεκίνησε η εκτέλεση των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της ΒΑ Αττικής, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, προσθέτοντας ότι για την ταχεία αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αποκατάσταση των καμένων περιοχών άρχισε να εφαρμόζεται το επιτυχημένο μοντέλο της Πάρνηθας.

    Εξειδικευμένοι δασεργάτες από την Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα έχουν ξεκινήσει στις καμένες περιοχές τις απαραίτητες αντιδιαβρωτικές εργασίες, όπως κορμοδέματα και κλαδοπλέγματα.

    Άρχισε η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων με επτά εργολαβίες. Αντικείμενο είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων, έργα προστασίας πρανών και κατασκευή αναβαθμών από συρματοκιβώτια ή από σκυρόδεμα σε κατάλληλες θέσεις για τη συγκράτηση φερτών υλικών.

    [03] Εκτός εκλογικής μάχης

    Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής κα Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή επιστολή με την οποία τον ενημερώνει ότι μετά από 28 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στη Βουλή δεν θα είναι υποψηφία στις προσεχείς εκλογές.

    Την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δημοσιοποίησε ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. «Παραμένω απλό μέλος του Κινήματος και εύχομαι στην παράταξή μου καλή επιτυχία» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτοντας ότι ενημέρωσε ήδη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με σχετική επιστολή.

    Δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εθνικές εκλογές ο πρωην Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Αυτό γνωστοποίησε ο ίδιος με γραπτή του δήλωση στην οποία αναφέρει ότι "για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους αποφάσισα να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Θα είμαι όμως παρών και συμμέτοχος με όλες μου τις δυνάμεις για να αναδείξουμε το ΠΑΣΟΚ ισχυρό και αυτοδύναμη κυβέρνηση,που θα φέρει ξανά στην Ελλάδα πρόοδο, ευημερία περηφάνια".

    [04] Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Γεωργία

    Μια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρϊχτερ σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στη Γεωργία, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Τμπιλίσι ανακοινώθηκε από Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστοτούτο USGS.

    Ο σεισμός προκλήθηκε σε βάθος δέκα χιλιομέτρων και το επίκεντρό του 'ήταν περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Κουτάισι.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

    [05] Βιολογικό πλυντήριο, από ...πεύκο και ρόμπολο

    Είναι ένα βιολογικό πλυντήριο, κατασκευασμένο από ...πεύκο και ρόμπολο. Δεν χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε απορρυπαντικά και μπορεί να πλύνει ρούχα, κάθε λογής υφάσματα, ακόμη και χαλιά, αποκλειστικά και μόνο με τη δύναμη και την ορμή του νερού. Δεν πρόκειται για νέο τεχνολογικό επίτευγμα, αλλά για την παραδοσιακή δριστέλλα ή νεροτριβή, έναν ευρηματικό μηχανισμό, που κατασκευάζονταν γύρω στα 1900, σε ορεινές περιοχές με έντονη την παρουσία του νερού.

    Σημείο έντονης κοινωνικής ζωής, η νεροτριβή αποτελούσε πόλο συνάντησης των γυναικών που πήγαιναν να πλύνουν τα ρούχα, αλλά και των αντρών που έκοβαν τα ξύλα στο νεροπρίονο, που λειτουργούσε στην ίδια εγκατάσταση. Παραδίπλα υπήρχε και το μαντάνι, που αποτελούνταν από τέσσερα ξύλινα σφυριά, τα οποία, με τους χτύπους τους, ύφαιναν το ύφασμα. Δεμένη με την παράδοση, η νεροτριβή έπλενε με υπομονή και τέχνη τα προικιά της νύφης, λίγο πριν απλωθούν για να τα θαυμάσει ο κόσμος πριν το γάμο.

    «Επιδέξιοι μάστορες κατασκεύαζαν αυλάκια σε μήκος τριών χιλιομέτρων ώστε να συγκεντρώσουν το νερό από διαφορετικές πηγές σε μία και μοναδική διαδρομή» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας Δίστρατου Ιωαννίνων, Κώστας Παγανιάς και επισημαίνει ότι, η σωστή λειτουργία της νεροτριβής απαιτούσε εξειδικευμένες γνώσεις.

    Τα χρόνια εκείνα οι νεροτριβές ήταν ιδιόκτητες. Στο Δίστρατο υπήρχαν οι νεροτριβές του Ρόφτσια, του Μπάρμπα, του Γούλα, του Τζίμα, του Νάκα και του Τσιαπραγκάνη και όσοι έπλεναν ρούχα και προικιά κατέβαλαν το τίμημα ή έδιναν τα προϊόντα τους ως ανταλλαγή. Τώρα πια, η συντριπτική πλειοψηφία των νεροτριβών ανήκει στους ΟΤΑ, οι οποίοι αναπαλαιώνουν ή κατασκευάζουν εξ αρχής τις εγκαταστάσεις.

    Στο Δίστρατο, η νεροτριβή και το μαντάνι ανήκουν στην κοινότητα, έχουν κατασκευαστεί πριν από 15 χρόνια, η δε συντήρησή τους, που είναι αναγκαία, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Θησέας».

    Σήμερα, ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι νεροτριβές είναι η εγκατάλειψη του παραδοσιακού τρόπου κατασκευής τους. Τσιμέντο και λαμαρίνες έχουν αντικαταστήσει το πεύκο και το ρόμπολο προς χάριν της ευκολίας. Το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο. «Οι δριστέλλες είναι μια προβιομηχανική μορφή καθαριότητας και επεξεργασίας του μαλλιού των προβάτων. Είναι παράδοση και ως τέτοια πρέπει να διατηρηθεί», τονίζει ο πρόεδρος της Κοινότητας του Δίστρατου.

    Κείμενο: Π. Γιούλτση

    [06] Δεν θα είναι υποψήφιος

    Με μια λιτή ανακοίνωση του γραφείου του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

    Στο μεταξύ, δεκτή έγινε από τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ να μην υπάρξει αρχηγός στο ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές να διεκδικήσουν με σταυρό προτίμησης την είσοδό τους στη Βουλή.

    Επιφυλάξεις -αλλά όχι άρνηση - εξέφρασε μόνο η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, η οποία θα ανακοινώσει τη θέση της τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

    Η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ, η οποία καταψήφισε στην ΚΠΕ την πρόταση εκλογικής συμφωνίας με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να αποσαφηνίσει τις θέσεις της στην πανελλαδική σύσκεψη που έχει συγκαλέσει για σήμερα το απόγευμα.

    Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για την κατάθεση του ψηφοδελτίου στον Αρειο Πάγο και από τις ένδεκα συνιστώσες που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να υπάρχει επικεφαλής.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ανάγκη ο ΣΥΝ να παραμείνει ενωμένος και σημείωσε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η εκλογική μάχη.

    Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη διαφωνία του με την εισήγηση του κ. Τσίπρα, εμμένοντας στη θέση της ότι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές πρέπει να είναι ο κ. Τσίπρας.

  • Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισκεφθεί σήμερα την πόλη της Δράμας, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

    [07] Διακομματική για εκλογές

    Αρχισε και επίσημα η προεκλογική περίοδος, με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, την προκήρυξη εκλογών για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 και τη σύγκληση της Βουλής, που θα προκύψει από τις εκλογές, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009.

    Η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων απαγορεύεται τις τελευταίες 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.

    Στη διακομματική επιτροπή, που συνεδριάζει σήμερα, αναμένεται να αποφασιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις της ραδιοτηλεοπτικής προβολής υποψηφίων και κομμάτων και οι εκλογικές δαπάνες.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, στη συνεδρίαση θα συζητηθούν τα θέματα:

    «1. Όροι, προϋποθέσεις και χρόνος προβολής κατά την προεκλογική περίοδο των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων, που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων από τους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, καθώς και τους φορείς παροχής συνδρομητικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών κάθε μορφής στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

    2. Καθορισμός αναγκαίων λεπτομερειών σχετικά με τις εμφανίσεις στα κρατικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα των υποψηφίων βουλευτών και των οριζόμενων εκπροσώπων των κομμάτων ή των συνασπισμών, στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

    3. Καθορισμός ανώτατου ορίου των εκλογικών δαπανών των υποψηφίων βουλευτών.

    4. Εκλογική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

    5. Κατηγορίες αποτιμώμενων παροχών και διευκολύνσεων που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες.

    6. Πινακίδες και βοηθητικά γραφεία υποψηφίων».

    Αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών

    Είκοσι δύο αποφάσεις για την ομαλή και άρτια διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

    Οι αποφάσεις αυτές αφορούν, μεταξύ άλλων, τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρίες, τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας, την εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων.

    Ειδικότερα, οι αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών αφορούν:

    - «Διευκόλυνση ατόμων με αναπηρίες».

    - «Διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από πολίτες με αναπηρίες κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009».

    - «Αναγκαία είδη για τη διενέργεια των προσεχών γενικών βουλευτικών εκλογών».

    - «Συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων στις έδρες των Νομών»

    - «Εκλογείς που δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις γενικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009».

    - «Ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι στρατιωτικών υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις ή στο Λιμενικό Σώμα, προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος».

    - «Παροχή έκπτωσης επί της τιμής των εισιτηρίων των μεταφορικών μέσων για τη μετακίνηση αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, εφόρων δικαστικών αντιπροσώπων και εκλογέων κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009».

    - «Εξυπηρέτηση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και των εφόρων τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

    - «Χορήγηση χαρτιού στα κόμματα και στους συνασπισμούς κομμάτων για την κατασκευή των ψηφοδελτίων που θα χρησιμοποιηθούν στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009».

    - «Καθορισμός διακριτικού γνωρίσματος των εκλογικών σάκων που χρησιμοποιούνται κατά την ψηφοφορία για την εκλογή βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου».

    - «Καθορισμός διαστάσεων κ.λ.π. ψηφοδελτίων και φακέλων που θα χρησιμοποιηθούν κατά την ψηφοφορία για την εκλογή βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

    - «Καθορισμός εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009».

    - «Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων».

    - «Εξασφάλιση θέσεων για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μετακινηθούν αεροπορικώς για την άσκηση των καθηκόντων τους, κατά τις γενικές Βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009».

    - «Έγκαιρη παράδοση αιθουσών διδακτηρίων για τη διαμόρφωση αυτών σε καταστήματα ψηφοφορίας».

    - «Προετοιμασία για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009».

    - «Καθορισμός ωρών λειτουργίας και βαθμού έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων, των εκλογικών κέντρων κ.λ.π. των κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών και άλλων λεπτομερειών».

    - «Καθορισμός χρόνου και τρόπου υποβολής δήλωσης από τους στρατιωτικούς, τους υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις ή στο Λιμενικό Σώμα, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009».

    - «Παροχή έκπτωσης επί του ναύλου των Ε/Γ ακτοπλοϊκών πλοίων, για τη μετακίνηση αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, εφόρων δικαστικών αντιπροσώπων και εκλογέων κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009».

    - «Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών κατά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009».

    - «Ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών, διευκολύνσεις υπαλλήλων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος».

    - «Άσκηση εκλογικού δικαιώματος κρατουμένων».

    [08] "Παγώνουν" οι προσλήψεις

    «Παγώνουν» οι προσλήψεις σε δημόσιο και ΟΤΑ μέχρι να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

    Πλήρες «πάγωμα» των διαδικασιών και στο ΑΣΕΠ μέχρι να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν επιτρέπονται προσλήψεις στο δημόσιο και τους ΟΤΑ την προεκλογική περίοδο.

    Σύμφωνα με πηγές της ανεξάρτητης αρχής, εντός των αμέσως επόμενων ημερών αναμένεται η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία θα απαγορεύονται όλες οι διαδικασίες που αφορούν προσλήψεις, όπως συνέβη και στις προηγούμενες εκλογές του 2007, ενώ σημειώνεται ότι εξαιρούνται προσλήψεις σε περίπτωση φυσικών καταστροφών κλπ.

    Όπως έγινε γνωστό από το ΑΣΕΠ, το «πάγωμα» αφορά όλες τις διαδικασίες ακόμη και την έκδοση προσωρινών ή οριστικών αποτελεσμάτων ή και ενστάσεων που υποβάλλονται σε διαγωνισμούς. Από την αρχή διευκρινίστηκε δε ότι όλες οι διαδικασίες «παγώνουν» με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

    [09] Με το δεξί...

    Σε ένα ακόμη φιλικό... προετοιμασίας μετέτρεψε την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ με την ΠΓΔΜ η Εθνική. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 86-54 της ΠΓΔΜ, στον πρώτο αγώνα της στον Α΄ όμιλο.

    Ουσιαστικά η διοργάνωση ξεκινά σήμερα με αντίπαλο την Κροατία για τους παίκτες της Εθνικής μας.

    "Ήταν η καλύτερη εμφάνισή μας από τότε που ανέλαβα την Εθνική Ελλάδας. Η άμυνα και τα ριμπάουντ έκαναν τη διαφορά. Η αλήθεια είναι πως είχαμε παρακολουθήσει την ΠΓΔΜ και σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να τους υποτιμήσουμε. Γι΄ αυτό και ήμασταν σοβαροί από το πρώτο λεπτό. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε έτσι αρχής γενομένης με την Κροατία.", δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γ. Καζλάουσκας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 September 2009 - 11:25:54 UTC