Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ
  • [02] "Ψήφος εμπιστοσύνης και αυτοδυναμία"
  • [03] Νέο σοβαρό κρούσμα της γρίπης Α
  • [04] Αναστέλλεται η έκδοση Χριστοφοράκου
  • [05] Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γ.Βουλγαράκης
  • [06] Αφιέρωμα σε επτά Έλληνες καλλιτέχνες
  • [07] Ημερήσια ατζέντα: 5/9/2009
  • [08] "Δυνατότερο το ΚΚΕ"
  • [09] Δεν έλαβαν απόφαση
  • [10] "Δύναμη ανόδου"
  • [11] Οδηγία για το ΕΤΑΚ
  • [12] "Σταδιακή ανάκαμψη"
  • [13] Κρίσιμος αγώνας

  • [01] Στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για τα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης και το βράδυ στην ομιλία του θα παρουσιάσει τους άξονες της πολιτικής του, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα. Την Κυριακή, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξή του στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

    Συνεδρίαση διυπουργικής για την οικονομία

    Συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή η διυπουργική επιτροπή για την οικονομία.

    Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για την εισήγησή του στο θέμα των πρόωρων εκλογών, υπογράμμισε ότι το συμφέρον της παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το εθνικό συμφέρον. "Υπάρχει μια βασική αρχή που υπηρετεί η ΝΔ και που πρέπει να υπηρετεί η κάθε παράταξη", είπε.

    "Αν θέλουμε να το πάρουμε και με πολιτικά κριτήρια, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι μέσα σε μια πεντάμηνη προεκλογική περίοδο, με οξύτητα, λαϊκισμούς και με αυτή την οικονομική συγκυρία δεν θα υπήρχε όφελος ούτε για την παράταξη", υπογράμμισε ο κ.Σουφλιάς, σημειώνοντας ότι ήταν δεδομένο ότι η θητεία της κυβέρνησης θα έληγε οριστικά τον Φεβρουάριο, μετά την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να μην συμπράξει στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ο Υπουργός της Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου δήλωσε ότι συζήτησαν για όλα τα θέματα της οικονομίας ενόψει και της ΔΕΘ, σημειώνοντας ότι είναι δηλωμένη η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα έχουν όφελος σε βάθος χρόνου. Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο κ.Παπαθανασίου δεν μπορεί να περιμένει.

    [02] "Ψήφος εμπιστοσύνης και αυτοδυναμία"

    Στο 16o Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στην Αρχαία Ολυμπία θα μιλήσει το μεσημέρι στις 12 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου.

    Επαφές με παραγωγικούς φορείς

    Σειρά επαφών με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων είχε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της ΔΕΘ. Συναντήθηκε διαδοχικά με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), φορείς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

    Συνάντηση με ΣΕΤΕ

    "Εκθέσαμε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τις αλλαγές που προτείνουμε, κυρίως διαρθρωτικού χαρακτήρα, διότι έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τις πρόχειρες και γρήγορες αλλαγές, και βεβαίως τα προβλήματα ρευστότητας που υπάρχουν στην αγορά", δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Νίκος Αγγελόπουλος, μετά την συνάντηση του Συνδέσμου με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου.

    "Η ανταπόκριση του προέδρου ήταν θετική και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία, αναμένοντας βεβαίως και την εξέλιξη των πραγμάτων στην πολιτική", είπε ο κ. Αγγελόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς πώς "βλέπει" ως επιχειρηματίας το "ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που ακούγεται" είπε ότι "δεν μας αφορά αυτό δεν είναι δική μας δουλειά, είναι θέματα των κομμάτων, εμείς δεν έχουμε ρόλο σε αυτό".

    Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί όταν λέει "διαρθρωτικές αλλαγές", ο κ. Αγγελόπουλος είπε: "Σήμερα ο τουρισμός έχει μια συγκεκριμένη δομή και κατευθύνεται και ελέγχεται ή δεν ελέγχεται με βάση κάποιες διαδικασίες περασμένων ετών. Πολλά από αυτά πρέπει να αλλάξουν γιατί και ο τουρισμός έχει αλλάξει".

    Για αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που άπτονται της ενίσχυσης του υπουργείου Τουρισμού, του τρόπου λειτουργίας του και της μετεξέλιξης του ΕΟΤ σε "εργαλείο προβολής και μάρκετινγκ στα επίπεδα και στα πλαίσια Γαλλίας και Αγγλίας (Maison de la France και Visit Britain αντίστοιχα) έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Ανδρέας Ανδρεάδης.

    Ο κ. Ανδρεάδης είπε επίσης ότι η κρίση είναι βαθιά, ο τουρισμός θα έχει μια πτώση ίσως 15% στα έσοδά του, όμως είναι και ο τομέας που θα ανακάμψει γρηγορότερα από όλους και υποστήριξε ότι αν πραγματοποιηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνει ο ΣΕΤΕ τότε ο τουρισμός θα γίνει "ατμομηχανή" της οικονομίας.

    Συνάντηση με ΣΕΠΕ

    Συνάντηση είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ. Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΕΠΕ, ο πρόεδρος του δοικητικού συμβουλίου Παντελής Τζωρτζάκης κατέστησε σαφές ότι η στήριξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελεί όχι απλώς ενδεδειγμένη, αλλά τη μοναδική απάντηση στα καίρια προβλήματα της χώρας αλλά και στο σκόπελο της οικονομικής κρίσης, που ακόμα δεν έχει κορυφωθεί στην Ελλάδα και αναμένεται να ενταθεί στους επόμενους μήνες. Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αποτελούν αναγκαιότητα, την οποία η Ελλάδα ανεξήγητα εξακολουθεί να αγνοεί, όταν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας.

    Αναλύοντας την πρόταση του ΣΕΠΕ για σύσταση υπουργείου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ο κύριος Τζωρτζάκης μετέφερε το αίσθημα αγανάκτησης και δυσφορίας του κλάδου από την πλήρη απουσία βούλησης από την πλευρά της Πολιτείας για τον κεντρικό συντονισμό των δράσεων ΤΠΕ, παρά τις πολλαπλές και συνεχείς προτάσεις, παρεμβάσεις και εισηγήσεις του Συνδέσμου.

    Ο ΣΕΠΕ κάλεσε τον κύριο Παπανδρέου να υποστηρίξει την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων για την ενσωμάτωση των ΤΠΕ σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του κράτους, ακολουθώντας το παράδειγμα όλο και περισσότερων χωρών που προοδεύουν. Η μη ενσωμάτωση των ΤΠΕ θα συνεχίσει να καταδικάζει την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις των μετρήσεων διεθνών ερευνών και τους πολίτες της σε διαρκή ένδυα σε ότι αφορά την ποιότητα ζωής τους.

    Συνάντηση με Σύνδεσμο φορέων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

    Ο εκπρόσωπος του συνδέσμου των φορέων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Δημήτρης Κοπελούζος μετά την συνάντηση εκπροσώπων των φορέων με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου "άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή" τις απόψεις τους και πρόσθεσε ότι "πιστεύουμε ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη πολλά από αυτά τα οποία εκφράσαμε και τα οποία δεν είναι αιτήματα αλλά αυτά που πρέπει να γίνουν για να αξιοποιηθεί ο πλούτος αυτής της χώρας".

    Ο Δ. Κοπελούζος ερωτηθείς για όσα πρότειναν οι φορείς στον κ. Παπανδρέου απάντησε ότι "το πιο σοβαρό είναι να μειωθεί η γραφειοκρατία που ταλανίζει την χώρα μας τόσα χρόνια με συναρμοδιότητες πολλών υπουργείων".

    Πρόσθεσε δε ότι "εισηγηθήκαμε να είναι αρμόδιο ένα υπουργείο που να συντονίζει όλες τις ενέργειες, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία των αδειών, ώστε να γίνουν οι επενδύσεις, να αναπτυχθεί η χώρα και να έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας σε μια κρίσιμη οικονομική περίοδο".

    "Υπάρχουν άφθονοι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας", συμπληρωσε.

    Ομιλία στο Θησείο

    «Σήμερα που γιορτάζουμε τα γενέθλια των 35 χρόνων, ξεκινάμε έναν νέο αγώνα για τη νίκη όλων των Ελλήνων» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στο Θησείο για την επέτειο των 35 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, ζητώντας ταυτόχρονα «νίκη με αυτοδυναμία» στις εθνικές εκλογές.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως ήρθε η ώρα του λαού για μια νέα πορεία εθνικής ανάτασης, επισημαίνοντας πως «μπροστά μας ορθώνονται μεγάλες προκλήσεις και προβλήματα, θα δουλέψουμε αδιάκοπα με όλη μας τη ψυχή αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε αντίληψη και κατεστημένο που κρατά τον τόπο μας πίσω».

    [03] Νέο σοβαρό κρούσμα της γρίπης Α

    Ένας άνδρας 48 ετών που νόσησε από τον νέο ιό της γρίπης Α (Η1Ν1) νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου των Αθηνών.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο άνδρας παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

    [04] Αναστέλλεται η έκδοση Χριστοφοράκου

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Δένδια ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ανέστειλε την απόφαση του Εφετείου του Μονάχου για παράδοση στην Ελλάδα του Μ. Χριστοφοράκου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της Siemens.

    [05] Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γ.Βουλγαράκης

    Την απόσυρσή του από την προσεχή εκλογική αναμέτρηση ανακοίνωσε με επιστολή του στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης.

    Ο κ. Βουλγαράκης στην επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό σήμερα αργά το απόγευμα αναφέρει τα εξής:

    "Κύριε Πρόεδρε,

    Στη διαδρομή κάθε πολιτικού, έρχεται η στιγμή που πρέπει να πει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι.

    Σε όλη μου τη ζωή επέλεξα να αγωνίζομαι για τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Να είμαι στρατιώτης της.

    Ειδικά σε αυτή την ιστορική συγκυρία που το κόμμα δίνει μία κρίσιμη μάχη για το εθνικό συμφέρον και το μέλλον της πατρίδας μας, όλοι οι νεοδημοκράτες οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε για τη νίκη.

    Αυτό θα πράξω και εγώ, όπως από παιδί πάντοτε έκανα στα Πανεπιστήμια, στις γειτονιές της Αθήνας, στη Βουλή και στις κυβερνητικές θέσεις που μου εμπιστευτήκατε.

    Και θα το πράξω με αίσθημα ευθύνης, παραμερίζοντας το προσωπικό μου συμφέρον. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση της παράταξης, αλλά όχι από τη θέση του υποψηφίου βουλευτή.

    Σε αυτές τις εκλογές, δεν θα είμαι υποψήφιος, λέγοντας ένα μεγάλο όχι στον κανιβαλισμό της πολιτικής ζωής, στην επιβράβευση του κυνισμού και της πολιτικής ανθρωποφαγίας.

    Η απόφασή μου αυτή δε συνιστά ούτε υποχώρηση, ούτε παραδοχή αδυναμίας. Η σχέση μου άλλωστε με τους συμπολίτες μου της Α Αθηνών, είναι συνεχής, στέρεα και αδιατάρακτη.

    Υπαγορεύεται ωστόσο από την πεποίθησή μου, ότι θα πρέπει να κριθώ με βάση τα πραγματικά γεγονότα και όχι με βάση τα ψεύδη των πολιτικών μου αντιπάλων.

    Αυτό όμως μπορεί να γίνει σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο, προφανώς όχι τώρα και σε καμία περίπτωση, σε βάρος της παράταξης.

    Είμαι βέβαιος ότι ο χρόνος θα δικαιώσει την επιλογή μου και θα ανανεώσει τη σχέση εμπιστοσύνης που χρόνια τώρα έχω με τους Νεοδημοκράτες.

    Με ιδιαίτερη εκτίμηση

    Γιώργος Α. Βουλγαράκης"

    [06] Αφιέρωμα σε επτά Έλληνες καλλιτέχνες

    Συνώνυμο με μία μεγάλη διεθνή διάκριση για επτά ταλαντούχους έλληνες φωτογράφους, είναι το αφιέρωμα που φιλοξενεί για μία εβδομάδα τον Σεπτέμβριο το παγκόσμιας φήμης διαδικτυακό περιοδικό The Black Snapper, το οποίο ειδικεύεται στην παρουσίαση εξεχόντων φωτογράφων από όλον τον κόσμο.

    Οι επτά καλλιτέχνες που παρουσιάζονται στο αφιέρωμα είναι ο, βραβευμένος φωτορεπόρτερ Γιάννης Κοντός, η Χριστίνα Κάλμπαρη, η Αθηνά Χρόνη, ο Βίκτωρ Κοέν, ο Γιώργος Μάκκας, ο Στράτος Καλαφάτης, και ο Γιώργης Γερόλυμπος.

    Η εβδομάδα Ελληνικής Φωτογραφίας ξεκίνησε χθες, στις 13.00, ώρα Άμστερνταμ (14.00, ώρα Ελλάδος).

    Από την ιστοσελίδα του περιοδικού θα παρουσιάζεται καθημερινά και από ένας καλλιτέχνης, με μία σειρά από οκτώ έως είκοσι φωτογραφικά του έργα. Οι εβδομαδιαίες επιλογές γίνονται από τους προσκεκλημένους επιμελητές και τους έλληνες καλλιτέχνες επέλεξε ο επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου.

    Το πρόγραμμα του περιοδικού, φροντίζει εκμεταλλευόμενο τη δύναμη του Ίντερνετ να αναδείξει φερέλπιδες καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, χωρίς αισθητικές προκαταλήψεις και αποκλεισμούς. Κάθε επιμελητής επιχειρηματολογεί για τις επιλογές του και το κείμενό του, όπως και τα σχόλιά του, φροντίζουν να αναδείξουν τη δυναμική του κάθε καλλιτέχνη.

    [07] Ημερήσια ατζέντα: 5/9/2009

  • 74η ΔΕΘ: Εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Αστυνομίας από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκη. - 10:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ.

  • Επίσημο άνοιγμα της έκθεσης "ο Miro της Μαγιόρκα". - 11:00:00, Θεσσαλονίκη/Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.

  • 74η ΔΕΘ: Εγκαίνια περιπτέρου Δήμου Αθηναίων από δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη (περίπτερο 17, st. 14) - 11:30:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ.

  • 74η ΔΕΘ: Εγκαίνια του περιπτέρου της εταιρίας "Ελληνικά Πετρέλαια" από τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη (περίπτερο Α11/3-4) - 11:30:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ.

  • 74η ΔΕΘ: Εγκαίνια περιπτέρου του Υπουργείου Απασχόλησης κακ Κοινωνικής Προστασίας και των προστατευόμενων απ' αυτό οργανισμών και ασφαλιστικών φορέων, από την υπουργό Φάνη Πάλλη Πετραλιά (περίπτερο 16) - 12:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ.

  • 74η ΔΕΘ: Εγκαίνια του περιπτέρου της ΑΤΕΒΑΝΚ (περίπτερο Β12) - 12:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ.

  • Ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο 16o Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, στην Αρχαία Ολυμπία - 12:00:00, Ολυμπία/Αίθουσα Διεθνούς Ολυμπ. Ακαδημία.

  • 74η ΔΕΘ: Εγκαίνια εκθεσιακού χώρου Υφυπουργείου Αθλητισμού από τον αρμόδιο υφυπουργό Γ. Ιωαννίδη. - 12:30:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ.

  • 74η ΔΕΘ: Εγκαίνια περιπτέρου (περ. 17) Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων από τον υπουργό Άρη Σπηλιωτόπουλο. - 12:30:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ.

  • Απόδοση Βραβείου Γκίνες για τους χαυλιόδοντες των Γρεβενών. - 13:00:00, Γρεβενά.

  • Δεξίωση για τους δημοσιογράφους παραθέτουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ Κ. Γκιουλέκας. - 13:00:00, Θεσσαλονίκη/Μακεδονία Παλλάς.

  • Δηλώσεις της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις εκλογές - 13:00:00, Αθήνα/Περισσός.

  • Ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, στο Μακεδονία Παλάς (αίθουσα Αλέξανδρος) - 14:00:00, Θεσσαλονίκη/Μακεδονία Παλλάς.

  • Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντριβανίου - 18:00:00, Θεσσαλονίκη/πλατεία Συντριβανίου.

  • 74η ΔΕΘ: Εγκαίνια του περιπτέρου της ΔΕΗ Α.Ε. από τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη (περίπτερο ΔΕΗ Α.Ε.) - 18:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ.

  • Συγκέντρωση αντεξουσιαστών στην Καμάρα - 18:00:00, Θεσσαλονίκη/Καμάρα.

  • Πανελλαδικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στο Άγαλμα Βενιζέλου. - 18:30:00, Θεσσαλονίκη/Άγαλμα Βενιζέλου.

  • 74η ΔΕΘ: Επίσκεψη υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη., Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ. - 11.30 Εγκαίνια εκθεσιακού χώρου ΕΛΤΑ.

    - 12.00 Εγκαίνια περιπτέρου ΟΤΕ/COSMOTE (περίπτερο 13, stand 9).

    - 12.30 Εγκαίνια περιπτέρου ΥΜΕ (Τομέας Α8, stand 1 μπροστά από το περίπτερο της AUTOLAND).

  • 74η ΔΕΘ: Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ.

    10:00: Αγιασμός ΔΕΘ και επίσκεψη στους χώρους της έκθεσης.

    20.00: ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο "Ι. Βελλίδης.

    Αθλητική ατζέντα

  • Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό Ανδρών (Γ΄ όμιλος, 3η ημέρα) - 17:30:00, Σμύρνη/Σμύρνη (TUR), 17:30 Σλοβακία-Ελλάδα

  • Ποδόσφαιρο-Μουντιάλ 2010 (προκριματικά): Ελβετία-Ελλάδα - 21:30:00, Βασιλεία (CHE)

    [08] "Δυνατότερο το ΚΚΕ"

    Δηλώσεις για τις εκλογές θα κάνει το μεσημέρι η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από τα γραφεία του κόμματος στον Περισσό.

    "Σε αυτή την αναμέτρηση, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγουν αποδυναμωμένοι, δυνατότερο το ΚΚΕ για να γίνει δυνατότερο το κίνημα αντίστασης και αποτελεσματικής αντεπίθεσης", τόνισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δήλωσή της για τις πρόωρες εκλογές.

    "Καλούμε σε πανστρατιά δράσης, όχι μόνο τα μέλη του Κόμματος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, όλους τους φίλους και οπαδούς, αλλά και όλους εκείνους που είχαν στο νου τους να ψηφίσουν ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, αλλά μπήκαν στο κατασκευασμένο ρεύμα της αποχής, πιστεύοντας ότι έτσι θα ασκήσουν πίεση", ανέφερε στη δήλωσή της η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε:

    "Τους καλούμε να πάρουν μέρος στην εκλογική μάχη και ενεργητικά να αναδείξουν ότι η πραγματική αντίθεση, η πραγματική αναμέτρηση διεξάγεται από τη μια μεριά από τη πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη από την πλευρά του ΚΚΕ. Αυτό είναι το σημείο της διαφοράς, το σημείο που χωρίζουν οι δρόμοι και ξεκινάνε οι δρόμοι της διαφορετικής πολιτικής, του διαφορετικού τρόπου και δρόμου ανάπτυξης".

    Απόδειξη για αυτό είναι μία. Η ΝΔ το 2004 δεν άλλαξε κανένα νόμο του ΠΑΣΟΚ, αντεργατικό και αντιλαϊκό, πάτησε σε αυτούς και τους έκανε χειρότερους ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν δηλώνει ότι θα καταργήσει συγκεκριμένους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους, νόμους ιδιωτικοποιήσεων και απελευθέρωσης της αγοράς, αλλά υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια πάνω στο άθικτο έργο και τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ".

    [09] Δεν έλαβαν απόφαση

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, από τους Παν. Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Γ. Θεωνά, συντονιστή Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, Βίτσα Δημ., Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ και Στρατούλη Δημ., μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, θα συμμετάσχουν σήμερα στις 6:00 απόγευμα στην πανελλαδική πανεργατική συγκέντρωση των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

    Χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα η μαραθώνια συνεδρίαση της Γραμματείας της παράταξης.

    Το μόνο σημείο στο οποίο υπήρξε συμφωνία είναι ότι το μεσημέρι του Σαββάτου θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία.

    Η συνεδρίαση της Γραμματείας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των κυρίων Τσίπρα και Αλαβάνου.

    Η ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν φανερή πλέον μετά την χθεσινή, όμοφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, σύμφωνα με την οποία αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ, δηλαδή ο κ.Τσίπρας και με την απόφαση αυτή η αντιπροσωπεία του Συνασπισμού προσήλθε στη συνεδρίαση.

    Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν ομόφωνα την πρόταση του ΣΥΝ και αντιπρότειναν, να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ και παλι ο κ.Αλαβάνος και μετά από ένα εύλογο διάστημα περίπου έξι μηνών να πραγματοποιηθεί οργανωτική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την οργανωτική δομή.

    Σε δηλώσεις τους οι κ.κ. Θεωνάς και Ρινάλντι τόνισαν ότι δεν υπήρξε συμφωνία, σημείωσαν ότι έγινε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και τόνισαν την ανάγκη να ληφθεί απόφαση αύριο (σ.σ. σήμερα). Ο κ. Γλέζος σε δήλωσή του είπε ότι όσοι περίμεναν την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκαν.

    Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ

    Αμετακίνητη στην ομόφωνη απόφαση της, δηλαδή επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να τεθεί ο Α. Τσίπρας, είναι η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού η οποία συνεδρίασε εκτάκτως, μετά την αποτυχία να υπάρξει συμφωνία στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΠΓ σε έκτακτη συνεδρίασή της εξέτασε τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ από τις άλλες συνιστώσες και ομόφωνα κατέληξε ότι η αναλυτική πρόταση με το σύνολο των στοιχείων που κατατέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία περιλαμβάνει την ανάγκη συνέχισης της ενωτικής μας προσπάθειας με τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, με συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει και την πλουραλιστική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πιο αποτελεσματική.

    Η Π.Γ. επαναβεβαίωσε την πρότασή της επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας που θα προκύψει να είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΝ. Νωρίτερα οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν την πρόταση αυτή και αντιπρότειναν να τεθεί επικεφαλής ο κ. Αλαβάνος.

    Υπό το πρίσμα αυτό η σημερινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καθοριστική για την ενότητα της παράταξης. Τις εξελίξεις που θα διαμορφωθούν σήμερα, θα συζητήσει την Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ.

    [10] "Δύναμη ανόδου"

    «Δεν μας ακουμπά ούτε ο πανικός της ΝΔ, ούτε η διάθεση ρεβανσισμού του ΠΑΣΟΚ. Εμάς μας ενδιαφέρει να υπηρετήσουμε την αλήθεια, την ωμή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από λάθη, ολιγωρίες, και ανομήματα τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Ο ΛΑ.Ο.Σ έχει συνειδητοποιήσει πλέον ότι είναι μια δύναμη ανόδου», τόνισε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης.

    [11] Οδηγία για το ΕΤΑΚ

    Oδηγίες για την εφαρμογή του νόμου για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.), έδωσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

    Σύμφωνα με αυτές, για τα φυσικά πρόσωπα από το έτος 2009 και επόμενα έτη για την επιβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, από τη συνολική αξία των κατοικιών των φυσικών προσώπων αφαιρείται ποσό μέχρι εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000 ευρώ) για τους άγαμους. Το ίδιο ποσό αφαιρείται και για διαζευγμένους ή χήρους, εφόσον κατά το χρόνο φορολογίας δεν βαρύνονται με προστατευόμενα, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τέκνα.

    Για τους έγγαμους, αφαιρείται ποσό μέχρι διακόσιες χιλιάδες ευρώ (200.000 ευρώ), επιμεριζόμενο αναλογικά μεταξύ των κατοικιών των ιδιοκτητών που αναγράφονται στην ίδια δήλωση Ε.Τ.ΑΚ. Το ίδιο ποσό αφαιρείται και για χήρους ή διαζευγμένους ή άγαμους που βαρύνονται με προστατευόμενα, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τέκνα, όπως αυτά αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικείου οικονομικού έτους. Το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000 ευρώ) προσαυξάνεται κατά τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000 ευρώ), όταν στη δήλωση φόρου εισοδήματος του οικείου οικονομικού έτους περιλαμβάνονται τρία προστατευόμενα, κατά τον Κ.Φ.Ε., τέκνα και άνω.

    Παράδειγμα:

    Στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2009, ο υπόχρεος Α (χήρος), δήλωσε και τρία προστατευόμενα, κατά τον Κ.Φ.Ε,. τέκνα. Στη δήλωση Ε.Τ.ΑΚ. του Α αναφέρονται κατοικίες του ιδίου και ενός προστατευομένου τέκνου του. Για το έτος 2009 ο Α έχει ποσό απαλλαγής από τις κατοικίες αυτές 230.000,00β¬ που επιμερίζεται στις κατοικίες του ιδίου και του τέκνου του.

    Η απαλλαγή αυτή, από το έτος 2009 και επόμενα έτη, για λόγους οριζόντιας φορολογικής ισότητας χορηγείται και σε φυσικά πρόσωπα που κατοικούν στην αλλοδαπή.

    Η απαλλαγή αυτή χορηγείται ανεξάρτητα από:

    Β· Το είδος του εμπραγμάτου δικαιώματος (πλήρης ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία)

    Β· Το αν το ακίνητο είναι ημιτελές ή έχει οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό (π.χ. διατηρητέο)

    Β· Το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί της κατοικίας

    Επισημαίνεται ότι η απαλλαγή χορηγείται μόνο για την κατοικία και όχι για το γήπεδό της. Δεν χορηγείται επίσης σε βοηθητικούς χώρους κατοικίας (π.χ. αποθήκες, θέσεις στάθμευσης κ.λπ.).

    Για την επιβολή των πρόσθετων φόρων και προστίμων των δηλώσεων Ε.Τ.ΑΚ. φυσικών προσώπων, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 1, 4, 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 1, καθώς και των άρθρων 2, 4, 9, 15, 22, 23 και 24 του ν. 2523/1997 (ΦΕΚ 197 Α΄), όπως ισχύουν. Έτσι:

    Αν δεν υποβληθεί καθόλου δήλωση, επιβάλλεται πρόσθετος φόρος, που ορίζεται σε ποσοστό 2,5% επί του φόρου, την πληρωμή του οποίου θα απέφευγε ο υπόχρεος λόγω μη υποβολής της δήλωσης για κάθε μήνα καθυστέρησης,

    Αν υποβληθεί ανακριβής δήλωση, επιβάλλεται στον υπόχρεο πρόσθετος φόρος, που ορίζεται σε ποσοστό 2% επί του φόρου την πληρωμή του οποίου θα απέφευγε, για κάθε μήνα καθυστέρησης,

    Αν η δήλωση υποβληθεί εκπρόθεσμα, επιβάλλεται πρόσθετος φόρος που ορίζεται σε ποσοστό 1% επί του φόρου που οφείλεται με τη δήλωση, για κάθε μήνα καθυστέρησης.

    Τα ανώτατα όρια για την επιβολή πρόσθετων φόρων ανέρχονται σε ποσοστό 100% για υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης και ποσοστό 200% για την υποβολή ανακριβούς δήλωσης ή μη υποβολή δήλωσης.

    Επίσης, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο (άρθρο 4 του ν.2523/1997) σε περιπτώσεις που δεν προβλέπεται η επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, που ορίζεται από 117 έως 1.170 ευρώ και το οποίο σε διοικητική επίλυση της διαφοράς ή δικαστικό συμβιβασμό περιορίζεται στο 1/3 αυτού.

    Να σημειωθεί ότι δεν επιβάλλεται το ανωτέρω αυτοτελές πρόστιμο σε δήλωση Ε.Τ.ΑΚ. για την οποία δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, εφόσον αυτό έχει ήδη επιβληθεί κατά την παραλαβή της εκπρόθεσμης δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9).

    Ως αφετηρία για την επιβολή των πρόσθετων φόρων και προστίμων, ορίζεται η επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δήλωσης Ε9, του οικείου έτους.

    Για τα νομικά πρόσωπα, το τέλος που αναλογεί στη συνολική αξία των κτισμάτων που υπόκεινται σε φορολογία, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από ένα (1) ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με εξαίρεση τα ημιτελή κτίσματα και τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτήρια.

    Με το 1052212/258/0013 /22-5-2009 έγγραφό μας σας ενημερώσαμε για την εξαίρεση από τον κανόνα του 1β¬/τμ των γεωργικών και κτηνοτροφικών κτισμάτων των νομικών προσώπων και δώσαμε οδηγίες για τον τρόπο αναγραφής στις δηλώσεις Ε.Τ.ΑΚ. έτους 2009 των κτισμάτων αυτών.

    Σας υπενθυμίζουμε ότι γεωργικά θεωρούνται τα κτήρια στα οποία φυλάσσονται ζωοτροφές, σπόροι, γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα και κτηνοτροφικά θεωρούνται τα κτήρια που στεγάζουν ζώα, στα οποία εκτελούνται απλές εργασίες εκτροφής και γενικά φροντίδας ζώων. Δεν εντάσσονται στις ανωτέρω κατηγορίες κτήρια μαζικής διαλογής, συσκευασίας ή μεταποίησης αγροτικών ή κτηνοτροφικών προϊόντων, τα σφαγεία, τα εργαστήρια κατασκευής ή επισκευής αγροτικών μηχανημάτων και οι χώροι στους οποίους ψύχονται τα αποθηκευμένα προϊόντα. Η αξία των ανωτέρω κτισμάτων προσδιορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων.

    Στα νομικά πρόσωπα, τα οποία δεν υπέβαλαν αρχικές δηλώσεις ενιαίου τέλους ακινήτων μετά από παρέλευση τριών μηνών από την καταληκτική προθεσμία υποβολής της δήλωσης, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο που ορίζεται σε πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Ως χρονικό σημείο αφετηρίας για την επιβολή του προστίμου αυτού λαμβάνεται η επόμενη ημέρα εκείνης κατά την οποία έληξε η προθεσμία υποβολής της δήλωσης, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 12 του ν.3634/2008, όπως ισχύει. Σε περίπτωση που έχει δοθεί παράταση με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κατ' εξουσιοδότηση του νόμου, ως κατά νόμο προθεσμία λογίζεται αυτή της παράτασης.

    Η επιβολή του προστίμου αφορά δηλώσεις που η φορολογική τους υποχρέωση γεννήθηκε από την 1η Ιανουαρίου του έτους 2009.

    Το πρόστιμο επιβάλλεται με απόφαση του προϊσταμένου της αρμόδιας δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας στην οποία γίνεται σύντομη περιγραφή της παράβασης, η οποία καταχωρείται και κοινοποιείται αρμοδίως.

    Τονίζεται ότι η επιβολή του είναι ανεξάρτητη από τυχόν πρόσθετους φόρους ή αυτοτελή πρόστιμα που τυχόν επιβληθούν μετά την υποβολή της δήλωσης.

    Σε διοικητική επίλυση της διαφοράς ή δικαστικό συμβιβασμό, το πρόστιμο της παραγράφου αυτής περιορίζεται στα τρία πέμπτα (3/5) αυτού.

    Περαιτέρω, για τη βεβαίωση και την καταβολή του προστίμου εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του ν. 2523/1997, όπως ισχύουν.

    Σε περίπτωση αποδεδειγμένης ανυπαρξίας της παράβασης το πρόστιμο διαγράφεται. Η πράξη διαγραφής πρέπει να περιέχει πλήρη και ειδική αιτιολογία για την ανυπαρξία της παράβασης.

    Υπενθυμίζεται ότι, από το έτος 2008 και επόμενα η δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) δεν αποτελεί συνυποβαλλόμενο έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος αλλά υποβάλλεται αυτοτελώς.

    [12] "Σταδιακή ανάκαμψη"

    Αμετάβλητο, στο ιστορικό χαμηλό του 1%, διατήρησε το βασικό επιτόκιο της ευρωζώνης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ ο πρόεδρός της κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ διαπίστωσε ότι η οικονομία της ζώνης του κοινού νομίσματος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ιδιαίτερα σταδιακή ανάκαμψη από την ύφεση.

    Παράλληλα, η ΕΚΤ αναθεώρησε προς τα άνω τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ της ευρωζώνης φέτος και του χρόνου ενώ οριακά προς τα άνω αναθεώρησε και τις εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού.

    "Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις σταθεροποίησης της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη και αλλού", είπε, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τρισέ. "Αυτό συνάδει με την προσδοκία ότι η σημαντική συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας έφτασε στο τέλος της. Την διαδέχεται, πλέον, μια περίοδος σταθεροποίησης και πολύ σταδιακής ανάκαμψης", πρόσθεσε.

    Ο ίδιος υπογράμμισε, ωστόσο, ότι είναι πολύ νωρίς να αποσυρθούν τα έκτακτα μέτρα τα οποία έδωσαν ώθηση στην οικονομία της ευρωζώνης και γνωστοποίησε ότι η ΕΚΤ θα διαθέσει, αργότερα εντός του μηνός, περισσότερο ρευστό στην αγορά, μέσω δημοπρασίας αναχρηματοδότησης δωδεκάμηνης διάρκειας, με επιτόκιο μόλις 1%.

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποίησε, τέλος, ότι η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή και ερωτηθείς για πόσο χρονικό διάστημα θα διατηρήσει η ΕΚΤ τη σημερινή νομισματική πολιτική της απάντησε: "σήμερα, δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για έξοδο από αυτή την πολιτική".

    Πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις για την οικονομία της ευρωζώνης

    Συρρίκνωση 4,4% με 3,8% της οικονομίας της ευρωζώνης το 2009 αναμένει, πλέον, η ΕΚΤ, ενώ η εκτίμηση του μηνός Ιουλίου έκανε λόγο για συρρίκνωση 4,6%, φέτος.

    Επιπλέον, η σημερινή εκτίμηση της ΕΚΤ για το 2010 κάνει λόγο για ελαφρά αύξηση 0,2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για συρρίκνωση 0,3% του ΑΕΠ, του χρόνου.

    Αναθεώρησε, εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς τα άνω τις εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού, αναμένοντας πλέον διαμόρφωση στο 0,4% το 2009 ( η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για 0,3%) και στο 1,2% το 2010 (η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για 1%).

    [13] Κρίσιμος αγώνας

    Την εθνική ομάδα της Ελβετίας αντιμετωπίζει σήμερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο πλαίσιο των αγώνων για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

    Με τον παραδοσιακό γερμανικό ρεαλισμό αντιμετωπίζει τη σημερινή αναμέτρηση ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ότο Ρεχάγκελ, από την έκβαση της οποίας θα κριθεί εν πολλοίς αν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα για απευθείας πρόκριση ή αν η αγωνία πάρει παράταση.

    «Εμείς θέλουμε να νικήσουμε αλλά και η ισοπαλία είναι καλή γιατί παραμένουμε πρώτοι. Πρέπει να βλέπεις τη βαθμολογία. Εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα να είναι συμπαγής για να πετύχει τον στόχο της. Εμείς θέλουμε να έχουμε ένα καλό παιχνίδι και αν γίνεται να κερδίσουμε. Οι παίκτες πρέπει να είναι πανέτοιμοι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην τοποθέτησή του για την επικείμενη αναμέτρηση.

    Αναφερόμενος στους απόντες Έλληνες ποδοσφαιριστές ο "χερ Ότο" υπογράμμισε ότι "ουδείς αναντικατάστατος", αφού όπως είπε "είναι ορισμένοι παίκτες που δεν είναι μαζί μας. Αλλά θα παίξουν άλλοι και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν το 100%». Ο Γερμανός προπονητής δεν αποκάλυψε ούτε αυτή τη φορά το πλάνο που έχει καταστρώσει για την αυριανή αναμέτρηση, αρκούμενος να δηλώσει πως "δεν υπάρχουν αιφνιδιασμοί, αφού καμία ομάδα δεν παίζει με 15 παίκτες αλλά με 11. Το κόρνερ εκτελείται από τη γωνία και το πέναλτι από τα 11 μέτρα. Πρέπει να έχουμε απάντηση, αν οι Ελβετοί προσπαθήσουν, με τον κόσμο τους, από την αρχή να μας πιέσουν. Αυτό πρέπει να προσέξουμε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 September 2009 - 4:30:39 UTC