Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση για τη νέα γρίπη
  • [02] Νέοι αυτοκινητόδρομοι
  • [03] Ο Γιουσέιν Μπολτ στην Ελλάδα

  • [01] Συνεδρίαση για τη νέα γρίπη

    Συνεδριάζει στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης, υπό την προεδρεία του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

    Εγκυκλίους που αφορούν στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, έστειλε το Υπουργείο Παιδείας, καθώς σήμερα ανοίγουν οι δημόσιοι -αλλά και πολλοί ιδιωτικοί- παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου, οι αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΠΕΠΘ έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και έχουν δρομολογήσει και υλοποιήσει δράσεις, αναφορικά με την επιμόρφωση σχετικά με τη νέα γρίπη και τον περιορισμό μετάδοσης του ιού. Όλες οι δράσεις θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα:

    Έχει συσταθεί αρμόδιο Συντονιστικό όργανο για την πρόληψη- αντιμετώπιση του ιού της γρίπης, το οποίο συνεδριάζει σε καθημερινή βάση.

    Αποστέλλεται προσωπικό φυλλάδιο ενημέρωσης για τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης σε κάθε εκπαιδευτικό όλης της χώρας. Σχετικό έντυπο υλικό θα διανεμηθεί και σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και σε φροντιστήρια, Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. όλης της χώρας.

    Μέσα στο επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει, με στελέχωση από ενημερωμένο προσωπικό, γραμμή τηλεφώνου για την εκπαιδευτική κοινότητα και για όλους τους φορείς αρμοδιότητας του ΥΠΕΠΘ, σχετικά με την ενημέρωση για τον ιό της γρίπης.

    Σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.. οργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια ανά νομό, τα οποία απευθύνονται στους προϊσταμένους και διευθυντές των σχολικών μονάδων, καθώς και σε όσους εμπλέκονται με τη σχολική κοινότητα (π.χ. σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, προσωπικό καθαρισμού κ.α.).

    [02] Νέοι αυτοκινητόδρομοι

    Στις αρχές του 2015 εκτιμάται ότι μπορεί να είναι έτοιμοι οι νέοι αυτοκινητόδρομοι Αττικής, η επέκταση δηλαδή της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού προς τα Μεσόγεια, αλλά και την παραλιακή λεωφόρο.

    Οπως ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού με σύμβαση παραχώρησης γίνεται σε μηδενική βάση και σε μία φάση.

    Ο χρόνος κατάθεσης των προσφορών ορίστηκε για τις 22 Δεκεμβρίου και αν δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με ενστάσεις, μπορούμε στις αρχές του 2010 να έχουμε ανάδοχο.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, η διάρκεια κατασκευής του τεράστιου αυτού έργου, μήκους 71,6 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού περίπου 1,80 δισ. ευρώ, θα κυμανθεί από 55 έως 65 μήνες.

    Ο κ. Σουφλιάς δήλωσε ότι προβλέπεται και ενδιάμεση αποκλειστική προθεσμία 50 μηνών για να παραδοθεί νωρίτερα το κρίσιμο τμήμα του δρόμου των 14,7 χιλιομέτρων της δυτικής περιφερειακής Υμηττού από Κατεχάκη και Ούλοφ Πάλμε μέχρι τη λεωφόρο Ποσειδώνος, που ολοκληρώνει το μεγάλο εσωτερικό δακτύλιο και διοχετεύει την κυκλοφορία εκτός του οικιστικού ιστού της πόλης.

    Το έργο των νέων αυτοκινητοδρόμων, εκτός από την επέκταση της δυτικής περιφερειακής Υμηττού μέχρι τη λεωφόρο Ποσειδώνος, που θα είναι υπογειοποιημένη κατά 85%, περιλαμβάνει:

    - τη μεγάλη σήραγγα Υμηττού, μήκους 4 χιλιομέτρων, με τις εκατέρωθεν προσβάσεις της που θα συνδέει τη νότια πλευρά του λεκανοπεδίου με τα Μεσόγεια από τον ανισόπεδο κόμβο Σακέτα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Μεσογείων, μήκους 6,3 χιλιομέτρων.

    - τον οδικό άξονα από ανισόπεδο κόμβο Μεσογείων (μετά τη μεγάλη σήραγγα Υμηττού μέχρι τη Ραφήνα, μήκους 18,6 χιλιομέτρων προς την Αττική οδό και το Αεροδρόμιο) όπου θα υπάρξουν και άλλες σήραγγες μήκους 2,6 χιλιομέτρων στο λόφο Ετος.

    - τον οδικό άξονα από τον ανισόπεδο κόμβο Μεσογείων μέχρι την Αγ. Μαρίνα μήκους 14,2 χιλιομέτρων, στον οποίο προστέθηκε και ο κλάδος Καλυβίων, μήκους 5,9 χιλιομέτρων.

    - την ολοκλήρωση του άξονα Σταυρού-Ραφήνας σε μήκος άλλων 6,1 χιλιομέτρων μέχρι τη λεωφόρο Σπάτων-Λούτσας.

    - την ανακατασκευή και υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος μήκους 2 χιλιομέτρων.

    -συνδετήριο οδικό τμήμα προς το κέντρο της Αθήνας από ανισόπεδο κόμβο Σακέτα μέχρι την Ούλοφ Πάλμε. Μήκος 3,8 χιλιομέτρων του τμήματος αυτού, που θα διέρχεται μέσα από την Πανεπιστημιούπολη, θα είναι υπόγειο.

    Οπως εξήγησε ο υπουργός, θα υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα, ώστε να διόδια θα καταβάλλονται ανά χιλιόμετρο, δηλαδή οι οδηγοί θα χρεώνονται ανάλογα με την απόσταση που θα διανύουν, που είναι και το δίκαιο σύστημα.

    Ενα άλλο σημείο που υπογράμμισε ιδιαίτερα ο κ. Σουφλιάς είναι ότι στο σύνολο του έργου προβλέπεται η φύτευση και συντήρηση περισσότερων από 350.000 δέντρα. Συνολικά θα φυτευτούν 5,5 χιλιάδες στρέμματα κατά μήκος της οριογραμμής του οικιστικού ιστού σε ολόκληρο το δυτικό μέτωπο Υμηττού.

    Οσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, προβλέπεται επίσης η τοποθέτηση στον Υμηττό συστήματος πυρανίχνευσης σε όλη την περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως πάρκο Natura.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έκανε λόγο για ένα πολυσύνθετο έργο, στη μελέτη του οποίου ελήφθησαν υπόψη τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των φορέων.

    Παράλληλα με την επέκταση της δυτικής περιφερειακής Υμηττού, προχωρούν οι διαδικασίες και για τα υπόλοιπα έργα στο λεκανοπέδιο, όπως η επέκταση της λεωφόρου Κύμης μέχρι την εθνική οδό, η μετατροπή της λεωφόρου Λαυρίου-Μαρκοπούλου σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, η μερική υπογειοποίηση της λεωφόρου Αλεξάνδρας και η διαπλάτυνση της λεωφόρου Κηφισού από Αχαρνών μέχρι την Αττική οδό.

    Σε ό,τι αφορά το μετρό, ο κ. Σουφλιάς είπε ότι αποτέλεσε απόλυτη προτεραιότητα για το ΥΠΕΧΩΔΕ στα 5,5 χρόνια που είναι ο ίδιος υπουργός και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες παραδίδεται ο σταθμός στο Νομισματοκοπείο και μέχρι τέλος του χρόνου θα παραδοθούν άλλοι τέσσερις σταθμοί, στο Χολαργό, το Περιστέρι, την Ανθούπολη και το Χαϊδάρι.

    Την επόμενη άνοιξη παραδίδονται οι σταθμοί στην Ηλιούπολη, τον Αλιμο, την Αργυρούπολη και το Ελληνικό, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι ο σταθμός της Αγ. Παρασκευής.

    Τέλος, είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός και έξι ακόμη σταθμούς της επέκτασης από Χαϊδάρι προς Πειραιά, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τη μεγάλη γραμμή σχήματος U με 20 σταθμούς από Γαλάτσι-Πανεπιστημίου - Γαλάτσι-Μαρούσι.

    [03] Ο Γιουσέιν Μπολτ στην Ελλάδα

    Το πιο... καυτό όνομα του παγκοσμίου στίβου, ο Τζαμαϊκανός τρις «χρυσός» Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και ρέκορντμαν στα 100 και 200 μέτρα, Γιουσέιν Μπολτ, θα λάβει μέρος στο World Athletics Final της IAAF, που θα διεξαχθεί το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου στο «Καυτανζόγλειο» της Θεσσαλονίκης.

    Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είναι χαρά μας που θα έρθει ο Μπολτ. Θέλουμε να επισκεφτεί και διάφορα σχολεία και να υπογράψει δια ζώσης αυτόγραφα, δίνοντας χαρά στα παιδιά.»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 August 2009 - 12:30:23 UTC