Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση στην κυβέρνηση

  • [01] Επίθεση στην κυβέρνηση

    "Οι φωτιές του 2009 οφείλουν να αποτελέσουν την κόκκινη γραμμή για το κράτος και τους πολίτες. Πρέπει οι τελευταίες αυτές καταστροφές να σηματοδοτήσουν το τέλος μιας εποχής και ενός μοντέλου ανάπτυξης που έχει ως νομοτελειακή κατάληξη ό,τι δεν γίνεται τσιμέντο να γίνεται στάχτη" υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, τονίζοντας πως "σήμερα χρειάζεται μια νέα αρχή που βάζει τέλος στην εποχή της απουσίας σχεδιασμού και επιβράβευσης της καταπάτησης και της κερδοσκοπίας στη γη, τέλος στο κράτος της αναποτελεσματικότητας που κλείνει το μάτι στην ανομία και την αυθαιρεσία".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην δήλωσή του ότι την ώρα που δινόταν η μάχη κατά των πυρκαγιών δεν ήταν η ώρα αναζήτησης ευθυνών, όμως σήμερα που "αντικρίζουμε με απέραντο πόνο τις στάχτες ενός εγκλήματος" τίθεται ένα τριπλό καθήκον:

    Πρώτον η αξιολόγηση των αιτίων και ο καταλογισμός των ευθυνών για την τραγωδία.

    Δεύτερον η λήψη άμεσων μέτρων αποκατάστασης των ζημιών και της παραγωγικής βάσης που καταστράφηκε.

    Τρίτον, ριζικές τομές ώστε να αποκλειστούν παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην δήλωσή του καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση που δεν υπάρχει πόρισμα για τα λάθη στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών του 2007 καθώς και για την μη αξιοποίηση της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου του 2008 για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

    "Απέδειξε ότι δεν σέβεται τον πολίτη, έχοντας κρυφτεί πίσω από την προπαγάνδα των "ασύμμετρων απειλών" επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί με την προσπάθεια "αλλαγής του άρθρου 24 του Συντάγματος άνοιξε τις ορέξεις σε καταπατητές", γιατί δεν αξιοποίησε την προσφερθείσα διεθνή και ευρωπαϊκή βοήθεια για αποκατάσταση και πρόληψη, γιατί δεν αξιοποίησε τους εθελοντές και την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί "άφησε την Πυροσβεστική με 3500 λιγότερους άνδρες, ενώ συνέχιζε τις ρουσφετολογικές προσλήψεις αγροφυλάκων".

    "Ευθύνες, συνεπώς, υπάρχουν και πρέπει να καταλογισθούν. Ευθύνες πρωτίστως πολιτικές, ευθύνες επιχειρησιακές, ευθύνες χειρισμών. Η καταστροφή αυτή είναι τελείως αδικαιολόγητη - γιατί θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν τα παθήματα του 2007 είχαν γίνει μαθήματα" τονίζει ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

    Σε ότι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι "τα πράγματα δεν διορθώνονται με μέτρα εκ των υστέρων και σίγουρα όχι με μέτρα καθυστερημένα ή αποσπασματικά ή βραχείας και "προεκλογικής" λογικής όπως αυτά του 2007".

    Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στην δήλωσή του επισημαίνει ότι είναι "η ώρα για ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την όσο το δυνατό καλύτερη προστασία όλου του πρασίνου που έχει μείνει στη χώρα μας αλλά και την αποκατάσταση των δασών που έχουν χαθεί με μια συγκροτημένη πολιτική πρόληψης, με σχέδιο διάσωσης για την Αττική της οποίας οι τέσσερις ορεινοί όγκοι πρέπει και θα είναι δάσος".

    "Αλλά κυρίως με ένα σαφές μήνυμα: Καμιά ανοχή στην ανομία και στην έλλειψη σχεδιασμού. Θα επανεξετάσουμε το σύνολο του νομικού και θεσμικού πλαισίου.

    Αυτό θα γίνει πράξη με ουσιαστικά μέτρα για την εξάλειψη της καταπάτησης των δασικών εκτάσεων και την εφαρμογή τους χωρίς καμιά εξαίρεση" προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι "δεσμεύομαι ότι η αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα ανεχτεί τέτοια φαινόμενα."

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλήγει σημειώνοντας ότι (η αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) θα εκπονήσει ένα σχέδιο "Πράσινης Ανάπτυξης" που "αλλάζει ριζικά τα δεδομένα στη χωροταξία και τις χρήσεις γης, κατοχυρώνει τα αυτονόητα - μια βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, που κληρονομεί στα παιδιά μας ένα καλύτερο περιβάλλον από αυτό που εμείς παραλάβαμε" ενώ προσθέτει ότι η προσπάθεια θα γίνει μαζί με την "κοινωνία, τους εθελοντές, τους ενεργούς Έλληνες και Ελληνίδες που πιστεύουν ότι τίποτα δεν είναι γραφτό και ότι τη μοίρα μας τη δημιουργούμε."


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 August 2009 - 18:30:15 UTC