Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντέρμπι στην πρεμιέρα

  • [01] Ντέρμπι στην πρεμιέρα

    Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει την Κυριακή το βράδυ (21:15) τον Ολυμπιακό, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της πρεμιέρας, στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η Ενωση προέρχεται από ήττα με 2-1 από την Βασλούϊ για το Γιουρόπα Λιγκ και το κλίμα στην ομάδα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, με δεδομένη την αποχώρηση του Σωτήρη Κυργιάκου ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Λίβερπουλ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς καλείται να βελτιώσει την ψυχολογία της ομάδας και να παρατάξει ένα αξιόμαχο σχήμα, έτσι ώστε να μπει «με το δεξί» στο καινούργιο πρωτάθλημα. Στο «στρατόπεδο» των πρωταθλητών, παράλληλα, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική.

    Ο Ολυμπιακός έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ μετά την νίκη με 2-0 στην Μολδαβία επί της Σεριφ. Ο Τιμούρ Κετσπάγια δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στο έμψυχο υλικό της ομάδας και στόχος του είναι να πάρει τους τρεις βαθμούς, απέναντι στην ομάδα με τα «χρώματα» της οποίας έκανε σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα.

    Νικηφόρο ξεκίνημα στη Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2006/07, πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», στην πρόβα τους ενόψει του επαναληπτικού με την Ατλέτικο Μαδρίτης (Τρίτη) για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, επικράτησαν 3-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, χάρη στα τέρματα των Σισέ (9`) και Λέτο (40`, 93`).

    Στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της σεζόν 2009-2010. Η ομάδα του Ιομάρ Μαζίνιο, με τέρμα του Νασούτι στο 68ο λεπτό, επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου και, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις της στη Σούπερ Λίγκα.

    Με θετικό αποτέλεσμα μέσα στα Πηγάδια συνοδεύτηκε η επιστροφή του ΠΑΣ Γιάννινα στα «μεγάλα σαλόνια», καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Ξάνθη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 35΄ με τον Τζάνη και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 58΄ με τον Μαρσελίνο.

    Ο Πανιώνιος με τους νεοαποκτηθέντες (χωρίς τον τιμωρημένο Ριέρα) στην διάθεση του Φερέρα, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, σε μία αναμέτρηση που δεν έχει φαβορί. Οι «κυανέρυθροι» θέλουν να αποδείξουν ότι εφέτος είναι ικανοί για κάτι καλύτερο, όμως τον ίδιο στόχο έχουν και στον «δικέφαλο του βορρά».

    Τέλος, δύσκολο έργο έχει η «νεοφώτιστη» Καβάλα που αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Λεβαδειακό, ενώ ελαφρύ προβάδισμα έχει ο Ηρακλής στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό και ο Αστέρας Τρίπολης στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Λάρισα.

    Το πρόγραμμα της πρεμιέρας, έχει ως εξής:

    Σάββατο 22 Αυγούστου Αρης-Ατρόμητος 1-0

    Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

    Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-3

    Κυριακή 23 Αυγούστου 16:45 Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα NOVA

    16:45 Λεβαδειακός-Καβάλα NOVA

    19:00 Πανθρακικός-Ηρακλής NOVA

    19:00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ NOVA

    21:15 ΑΕΚ-Ολυμπιακός NOVA


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 August 2009 - 18:30:14 UTC