Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δώστε αποδεικτικά στοιχεία"
  • [02] "Με χορηγό τη Siemens"

  • [01] "Δώστε αποδεικτικά στοιχεία"

    Με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο γραμματέας του Κινήματος κ. Γιάννης Ραγκούσης πρόκειται, τις προσεχείς ημέρες, να αποστείλει επιστολή προς τους δικηγόρους του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, ζητώντας τους να γνωστοποιήσουν όποια στοιχεία - αποδείξεις διαθέτει ο πελάτης τους, προκειμένου "να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του, όπως αυτοί εμφανίζονται στην απολογία του στη Γερμανική Δικαιοσύνη, περί χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens", αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

    Στην ίδια ανακοίνωσε "υπογραμμίζεται ότι τέτοια δέσμευση - υποχρέωση, ήδη, έχουν οι ίδιοι αναλάβει με σχετική δήλωσή τους προς την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, αναφερόμενοι σε χρηματοδοτήσεις της Siemens προς τη Νέα Δημοκρατία".

    Και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ καταλήγει:

    "Σταθερή και αμετακίνητη θέση μας είναι και παραμένει η πλήρης διαφάνεια και η ανάγκη να έρθουν όλα στο φως, να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να απελευθερωθεί το πολιτικό σύστημα από κάθε μορφής ομηρία. Το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να μην αφήσει καμία πτυχή του σκανδάλου αυτού στο σκοτάδι, αλλά και να μην επιτρέψει σε κανέναν να συκοφαντεί χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, για ίδιο συμφέρον και στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων, χρησιμοποιώντας ανυπόστατους ισχυρισμούς και αστείες κατασκευές".

    [02] "Με χορηγό τη Siemens"

    «Η κατάθεση Χριστοφοράκου έρχεται να επιβεβαιώσει την κοινή αίσθηση των Ελλήνων πολιτών ότι τα δυο μεγάλα κόμματα επί σειρά ετών έχουν στήσει κοινοπραξία με χορηγό τη Ζίμενς», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «τα στελέχη των δύο κομμάτων που εμπλέκονται και ειδικότερα οι κομματικοί ταμίες δεν μπορεί να ενεργούσαν ερήμην των κομματικών τους ηγεσιών».

    Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους κκ Καραμανλή και Παπανδρέου «να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις στον ελληνικό λαό», ενώ υπογράμμισε ότι οι δύο ηγέτες «οφείλουν να μας απαντήσουν ποιος τα πήρε, πόσα πήρε και τι τα έκαναν και κυρίως οφείλουν να πουν πότε θα επιστρέψουν αυτά τα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο. Γιατί δεν πρόκειται για χρήματα της Siemens αλλά για χρήματα του ελληνικού δημοσίου, που θα μπορούσαν να είχαν γίνει σχολεία, νοσοκομεία, δημόσια έργα».

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Βίτσα, και τον Διευθυντή του Γραφείου Προέδρου, Νίκο Παππά, θα επισκεφθούν σήμερα την ΓΕΣΕΒΕΕ (Αριστοτέλους 46, Αθήνα), προκειμένου να συζητήσουν για τα "αναγκαία μέτρα άμεσης ενίσχυσης και στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εν μέσω οικονομικής κρίσης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 August 2009 - 12:30:18 UTC