Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ήθελε... αποκλειστικότητα

  • [01] Ήθελε... αποκλειστικότητα

    "Αθώος" δηλώνει ο βραζιλιάνος τηλεοπτικός παρουσιαστής και βουλευτής, Γουάλας Σόουζα ,ο οποίος κατηγορείται ότι διέταζε δολοφονίες και έστελνε πρώτος τα τηλεοπτικά του συνεργεία στον τόπο του εγκλήματος για να έχει την αποκλειστικότητα της είδησης και να ανεβάζει τα ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής του, που ήταν αφιερωμένη στην εγκληματικότητα.

    Ο Σόουζα εμφανίστηκε ενώπιον της τοπικής βουλής της Αμαζονίας, στην οποία είναι μέλος και προσπάθησε να πείσει τους συναδέλφους του για την αθωότητά του.

    "Είμαι Χριστιανός και έχω τεράστια πίστη, αλλά αν ο Χριστός σταυρωνόταν και πάλι ένοχος θα ήταν ο Γουάλας Σόουζα" τόνισε ο παρουσιαστής. Ο Γουάλας ζήτησε από τους συναδέλφους του να στείλουν μία αντιπροσωπεία για να παρακολουθήσει τις έρευνες της αστυνομίας και της εισαγγελίας, αμφισβητώντας τις μαρτυρίες μελών της συμμορίας που φέρεται να είχε συστήσει για να διαπράτει τα εγκλήματα.

    Η εκπομπή του Σόουζα που είχε τον τίτλο "Ελεύθερο Κανάλι", ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια και μετέφερε στους τηλεθεατές σκηνές από διάφορα εγκλήματα, πριν ακόμη φθάσει η αστυνομία. Το γεγονός αυτό κίνησε τις υποψίες της αστυνομίας, που άρχισε να παρακολουθεί πιό επισταμένα τις δραστηριότητες του Σόουζα.

    Πέρυσι συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του παρουσιαστή. Ο συλληφθείς ομολόγησε ότι είχε κάνει τη δολοφονία κατ` εντολή του Σόουζα, προκειμένου να γίνει "αποκλειστικό θέμα" στην εκπομπή του. "Οι έρευνες έδειξαν ότι ο Σόουζα διέταζε τη διάπραξη εγκλημάτων για να τροφοδοτεί με θέματα την εκπομπή του", δήλωσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της Αμαζονίας, Τόμας Αουγκούστο Βασκονσέλος.

    Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, πρώην αστυνομικός που είχε αποπεμφθεί από το σώμα, κατηγορείται τώρα για τη δολοφονία τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, τη σύσταση συμμορίας και διακίνηση όπλων και ναρκωτικών.

    Η εισαγγελία στο Μανάους, πρωτεύουσα της Αμαζονίας, κατηγορεί ακόμη τον Σόουζα ότι εκτός από την εξασφάλιση υψηλής τηλεθέασης στην εκπομπή του, εξόντωνε και πολιτικούς του αντιπάλους. Οι ανακρίσεις θα έχουν ολοκληρωθεί πάντως σε 15 έως 20 ημέρες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

    Η εκπομπή του Σόουζα είχε υψηλή τηλεθέαση με αποτέλεσμα στις τοπικές εκλογές του 2008 στην Αμαζονία, ο παρουσιαστής να εκλεγεί βουλευτής με τεράστιο αριθμό ψήφων. Το σύνθημά του ήταν η πάταξη της εγκληματικότητας...


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 August 2009 - 8:30:16 UTC