Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Σχέδιο νόμου για τους δανειολήπτες

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Σχέδιο νόμου για τους δανειολήπτες

    Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είχαν λόγους, οι οποίοι αποδεικνύονται σήμερα, όταν κώφευσαν στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης της SIEMENS, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη, αναφερόμενη στις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

    Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε η κα Καρακλιούμη,είχε ζητήσει να έρθουν όλα στο φως, για όλους, χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους και πρόσθεσε ότι όποιος απευθύνει σχετικά ερωτήματα σήμερα στο ΠΑΣΟΚ παραβιάζει ανοιχτές θύρες.

    Τόνισε, επίσης, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε επισημάνει ότι θα έπρεπε να διερευνηθεί πώς αφέθηκαν να φύγουν στο εξωτερικό σημαίνοντες παράγοντες της υπόθεσης, ενώ έκανε λόγο και για σκοπιμότητα ή απραξία ορισμένων δικαστικών λειτουργών, με την ανοχή της κυβέρνησης και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Αναφερόμενη ειδικότερα στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Νίκου Δένδια η κ.Καρακλιούμη τόνισε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης αντί να πράττει αυτό που ορίζει ο ρόλος του, καλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει τεμαχίζει την υπόθεση.

    Απαντώντας εξ άλλου σε ερωτήσεις για αν οι εξελίξεις στην υπόθεση της SIEMENS μπορεί να οδηγήσουν σε μια αιφνιδιαστική κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης, η κα Καρακλιούμη δήλωσε ότι η ελληνική κοινωνία πλέον δεν αιφνιδιάζεται από τίποτα και ότι η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να αιφνιδιάσει μόνο προς το χειρότερο.

    Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να καταθέσει νέα πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής απάντησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη καταθέσει τρεις προτάσεις για εξεταστική επιτροπή, εισπράττοντας ένα μεγάλο όχι από την κυβέρνηση.

    Γι αυτό, πρόσθεσε, η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες για να αλλάξει η κυβέρνηση. Τόνισε επίσης, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της SIEMENS εκθέτουν περισσότερο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση όσο σιωπούν.

    Η οικονομία

    Αναφερόμενη σε θέματα οικονομίας και ειδικότερα με αφορμή δημοσιεύματα για την ασφυξία των νοικοκυριών, η κα Καρακλιούμη τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ, ύστερα από διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου για τους δανειολήπτες και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κάτι το οποίο η ΝΔ αγνόησε.

    Κι έθεσε το ερώτημα ποιο είναι το σχέδιο και η πρόταση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού προβλήματος.

    Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα για χρησιμοποίηση πληροφορικών συστημάτων για την είσπραξη φορολογικών εσόδων, χαρακτηρίζοντας τη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης επικοινωνιακού τύπου κι έθεσε τέσσερα ερωτήματα: Πρώτο αν έγινε σχετική προετοιμασία για την εφαρμογή τέτοιων συστημάτων, δεύτερο αν υπήρξε μελέτη, τρίτο ποιές επιχειρήσεις αφορά και τέταρτο ποιά οικονομικά στοιχεία θα αφορά.

    Ο ιός της γρίπης

    Αναφερόμενη εξ άλλου στις σημερινές δηλώσεις του υπουργείου Υγείας Δ.Αβραμόπουλου για την υπόθεση της νέας γρίπης, τόνισε ότι το υπουργείο λειτουργεί με διαφορά φάσης μιας εβδομάδας από το ΚΕΕΛΠΝΟ, κι έθεσε τρία ερωτήματα: Πρώτο ποιος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρονται από τα κέντρα επιτήρησης, δεύτερο με βάση ποιες διατάξεις θα γίνεται ο έλεγχος στα φάρμακα και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα και τρίτο ποιος θα καταβάλει το κόστος για τα φάρμακα, δηλαδή αν θα τα καταβάλει το υπουργείο Υγείας ή οι ασθενείς.

  • **Η κα Καρακλιούμη αναφέρθηκε επίσης σε ανακοίνωση της παγκόσμιας ένωσης δημοσκόπων στην οποία εκφράζεται η απορία για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε το νόμο και απαγορεύει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν τις εκλογές. Οπως είπε κ.Καρακλιούμη στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για παρεμπόδιση της έρευνας και της επιστημονικής πληροφόρησης. Επίσης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό μέσω δημοσίου διαλόγου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 August 2009 - 16:30:18 UTC