Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχέδιο νόμου για τις οπτικές ίνες
  • [02] Στη ΜΕΘ παραμένουν δύο πρόσκοποι

  • [01] Σχέδιο νόμου για τις οπτικές ίνες

    Το σχέδιο νόμου για την "Οπτική Ινα στο Σπίτι", το οποίο τίθεται σήμερα σε Δημόσια Διαβούλευση, παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Οπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης το Σχέδιο Νόμου για την οπτική ίνα στο σπίτι (Fiber to the Home), αποτελεί το βασικό εργαλείο που θα οδηγήσει την Ελλάδα από τη θέση του ουραγού στην πρωτοπορία των νέων τεχνολογιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο μιας και είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναπτύσσει ένα τέτοιο δίκτυο στο σύνολο της επικράτειας.

    Ο επενδυτικός προϋπολογισμός του έργου καταρχήν αγγίζει τα 2,1 δισεκ. ευρώ. Ο στόχος είναι το έργο να προχωρήσει με το μοντέλο της σύμπραξης δημόσιου - ιδιωτικού τομέα. Ειδικότερα 700 εκατομμύρια θα είναι η εθνική συμμετοχή, 100 εκατομμύρια ανά έτος με βάση την εξέλιξη των υποδομών 1,4 δισ. θα προσελκύσουμε από ιδιώτες επενδυτές, είτε μέσα από τη χώρα μας είτε έξω από τη χώρα μας.

    Η πρωτοβουλία αυτή του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, οδηγεί σβ ένα ψηφιακό άλμα. Συνιστά κρίσιμη υποδομή για τα επόμενα 30 χρόνια, γεφυρώνει το ψηφιακό χάσμα μεταξύ κέντρου και περιφέρειας, διασφαλίζει την ισότητα ευκαιριών σε όλους τους Έλληνες, αποκτά την ίδια αξία ακριβώς που είχε ο εξηλεκτρισμός τον 20ο αιώνα. Δύο εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 54 πόλεις της Ελλάδος, σε συνολικά 186 Δήμους της χώρας, συνδέονται με καλώδιο οπτικής ίνας δημιουργώντας νέες ψηφιακές λεωφόρους της πληροφορίας. Αυξάνεται θεαματικά η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, μειώνεται το κόστος, βελτιώνεται η ποιότητα και η αξιοπιστία σε σχέση με τις υπάρχουσες υποδομές.

    Θα δημιουργηθούν μέχρι και 3 εταιρίες ειδικού σκοπού, οι οποίες θα συγκροτηθούν για να αναλάβουν η κάθε μια ένα από τα 3 κομμάτια του έργου και βεβαίως η διάρκεια σύμπραξης θα είναι 30 ετών. Αναλογικά το κράτος ουσιαστικά καταβάλλει χρηματοδοτική συμβολή ύψους 350 ευρώ ανά νοικοκυριό ή επιχείρηση για τη διάθεση της οπτικής ίνας. Και κάθε πάροχος δικτυακών ή ηλεκτρονικών υπηρεσιών θα καταβάλλει μηνιαίο μίσθωμα για τη χρήση της ίνας στον «ΕΦΟΔΙΑ», δηλαδή στο φορέα διαχείρισης.

    Σήμερα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών το σχέδιο νόμου και ξεκινά και επισήμως η Δημόσια Διαβούλευση. Η διαγωνιστική διαδικασία θα έχει ξεκινήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2010. Ο χρόνος υλοποίησης του project, σε πρώτη φάση είναι 7 χρόνια, η κρατική συμμετοχή είναι 100 εκατομμύρια κάθε χρόνο και είναι το 1/3, αλλά προχωράει παράλληλα με την εξέλιξη και την ταχύτητα υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου.

    [02] Στη ΜΕΘ παραμένουν δύο πρόσκοποι

    Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Εντατική Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, δύο από τους ανήλικους πρόσκοπους -ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι- που τραυματίστηκαν μαζί με εννέα άλλους προσκόπους και δύο συνοδούς, στον Κουτσουρά του Δήμου Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας όταν ενώ περίμεναν στη στάση για να πάρουν το λεωφορείο έπεσε πάνω τους ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο.

    Βελτιωμένη είναι η εικόνα του τρίτου παιδιού, ενός αγοριού 11 χρόνων, το οποίο βγήκε σήμερα απο τη Μονάδα Παίδων και έχει μεταφερθεί στην παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

    Επίσης, βελτιωμένη εμφανίζεται και η κατάσταση της υγείας του 15χρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ενώ καλύτερα στην υγεία τους είναι και τα υπόλοιπα παιδιά που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου.

    Τους τραυματισμένους προσκόπους επισκέφθηκε σήμερα στα τρία νοσοκομεία ο νομάρχης Λασιθίου Σήφης Αναστασάκης και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους.

    Εξάλλου, στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 20χρονος οδηγός, αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε πάνω στα παιδιά.

    Ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης, αλλά και μέχρι να συμπληρωθεί η σχετική δικογραφία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 August 2009 - 14:30:25 UTC