Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει αύριο η Διυπουργική για τη νέα γρίπη

  • [01] Συνεδριάζει αύριο η Διυπουργική για τη νέα γρίπη

    Το Εθνικό Σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση πανδημίας με αφορμή τη νέα γρίπη, θα παρουσιαστεί από τον υπουργό υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο και θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 10 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Στην συνεδρίαση θα συμμετάσχουν επίσης οι υπουργοί Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρης Σπηλιωτόπουλος. Το Εθνικό Σχέδιο, όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, στη συνέχεια θα αποσταλεί στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

    Στο μεταξύ ο υπουργός υγείας συναντήθηκε σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας με τα προεδρεία της ΕΝΑΕ (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος) και της ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος), με αντικείμενο την ενημέρωση των Νομαρχών και των Δημάρχων όλης της χώρας σχετικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης. Ο κ. Αβραμόπουλος, που συνέστησε ψυχραιμία λέγοντας ότι "πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η δημιουργία κλίματος ανησυχίας, ανασφάλειας και πανικού, γιατί δεν υπάρχει λόγος", αμέσως μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΕΝΑΕ δήλωσε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση: "τίθεται στην υπηρεσία της εθνικής προσπάθειας, ώστε από κοινού να ορθώσουμε ένα τείχος στην εξάπλωση αυτής της απειλής. Είναι σημαντικότατος ο ρόλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι οι Υγειονομικές υπηρεσίες στους Νομούς θα αναλάβουν ένα σημαντικό μέρος της ευθύνης για την αντιμετώπιση της νόσου".

    Σε ερώτηση για την κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων, ο υπουργός αφού ανέφερε ότι οι ΜΕΘ έχουν αυξηθεί τα τρία τελευταία χρόνια στη χώρα μας, εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα φορτωθεί το νοσοκομειακό δίκτυο της χώρας, με δεδομένες τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος χαρακτήρισε γόνιμη και παραγωγική τη συνάντηση με τον υπουργό και ανέφερε ότι τέθηκαν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις υπό τις οδηγίες του υπουργείου και του κεντρικού εθνικού σχεδιασμού. "Είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου" συμπλήρωσε ο κ. Δράκος που εξήγησε ακόμη ότι συζητήθηκε και η ενίσχυση σε στελεχιακό δυναμικό και πόρους, "για να μπορέσουμε καλύτερα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή" όπως είπε. Τέλος ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ ξεκαθάρισε πως υπάρχει η υποδομή για να λειτουργήσει το σύστημα με τις Νομαρχίες.

    Στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, με την οποία, όπως δήλωσε αμέσως μετά, "είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας από την πρώτη κιόλας ημέρα που εκδηλώθηκε το πρόβλημα". Ο υπουργός επανέλαβε και σε αυτή τη συνάντηση ότι ένα μέρος του σχεδίου δράσης που θα παρουσιαστεί αύριο, αφορά στον ρόλο που θα αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό τον ρόλο των δημάρχων, καθώς "είναι στο σημείο που συναντιέται ο πολίτης με την οργανωμένη πολιτεία".

    "Τον διαβεβαιώσαμε ότι στην έκκλησή του για τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν χρειάζονται πολλά λόγια, το παρών θα είναι άμεσο, εθελοντικό και αποτελεσματικό, υπενθυμίζοντάς του αν και δεν χρειάζεται και αυτό ότι η τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, οι δήμοι και οι κοινότητες σε όποια έκτακτη περίπτωση χρειάστηκε και αναφέρομαι κυρίως στις φυσικές καταστροφές έδωσε πάντα το παρών κατά τρόπο απόλυτα αποτελεσματικό" είπε για τη συνάντηση που είχαν με τον κ. Αβραμόπουλο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

    Ο κ. Κακλαμάνης διαβεβαίωσε ότι την 1η Σεπτεμβρίου, θα είναι έτοιμοι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί να υποδεχτούν τα παιδιά, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τους μετανάστες, ανέφερε ότι και αυτοί θα εμβολιαστούν, "είτε είναι νόμιμα είτε είναι παράνομα στη χώρα μας".

    "Όταν υπάρχει εθνικό σχέδιο δράσης για ζητήματα δημόσιας υγείας τότε σε αυτό συμμετέχουμε όλοι και η αυτοδιοίκηση θα συμμετέχει σαν ένας άνθρωπος πρώτη και καλύτερη" δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρης Κουκουλόπουλος.

    Συνάντηση πρωθυπουργού με υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών

    Το σχέδιο νόμου για την οπτική ίνα στο σπίτι, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Οπως δήλωσε ο υπουργός, μετά τη συνάντηση, το νομοσχέδιο είναι έτοιμο να μπει σε δημόσια διαβούλευση.

    "Είναι ένα σχέδιο νόμου φιλόδοξο που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σ΄ ένα σημαντικό ψηφιακό άλμα, στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Γιατί θα είμαστε το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα χρησιμοποιήσει την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι στο σύνολο της Επικράτειας" τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

    Με το νόμο αυτό, όπως είπε ο υπουργός, ξεκινάει η υλοποίηση ενός σχεδίου που αφορά τη σύνδεση 52 ελληνικών πόλεων από το σύνολο της ελληνικής Περιφέρειας με οπτικές ίνες, εξυπηρετεί 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και δίνει τη δυνατότητα να αρθεί η απομόνωση της ελληνικής Περιφέρειας, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες, σβ όποιο μέρος της Ελλάδας και αν κατοικούν.

    «Η χρήση των νέων τεχνολογιών έχει την αξία που είχε κάποτε ο εξηλεκτρισμός. Οι σύγχρονες εφαρμογές της τηλεκπαίδευσης, της τηλεϊατρικής, της τηλεδιοίκησης, του ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι εφαρμογές οι οποίες θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για την οικονομία και νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης.

    Ερωτηθείς για τις αυξήσεις των εισιτηρίων στον ΟΣΕ ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι συνεχίζεται το σχέδιο εκσυγχρονισμού και εξυγίανσης του Οργανισμού, σημειώνοντας ότι την 1η Αυγούστου αρχίζει η ισχύς της νέας τιμολογιακής και δρομολογιακής πολιτικής.

    Απαντώντας σε ερώτηση ότι κατηγορούν την κυβέρνηση για προεκλογικές εξαγγελίες, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι τα όσα περιγράφει είναι αποτελέσματα μιας επίπονης πολιτικής προσπάθειας, σημειώνοντας ότι δεν είναι κακό μια κυβέρνηση να αναμετριέται με κριτήριο τα αποτελέσματα και όχι τα μεγάλα λόγια.

    «Την κυβέρνηση Καραμανλή την προσδιορίζει η δουλειά και η αποτελεσματικότητα», τόνισε και σημείωσε ότι οι πολιτικές που περιγράφει είναι πολιτικές πνοής, που φέρνουν βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, διότι υπάγονται σε μία ενιαία στρατηγική για την προοπτική του τόπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 July 2009 - 18:30:18 UTC