Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί
  • [02] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπόρων
  • [03] Περιοδεία Αλ.Παπαρήγα
  • [04] "Οι νέοι θύματα της κρίσης"

  • [01] Συνεχίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί

    Συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν χθες οι ροδακινοπαραγωγοί Πέλλας, στις συνελεύσεις των κατά τόπους οργανώσεων των παραγωγών, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Χατζηαντωνίου πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας.

    Ο κ. Χατζηαντωνίου ανέφερε ότι χθες μέχρι τη δύση του ηλίου τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και στις διασταυρώσεις Γυψοχωρίου και «Κόνεξ» θα έμεναν ανοιχτά αλλά τόνισε ότι μετά τη δύση του ηλίου θα κλείσουν αφού οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

    [02] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπόρων

    Οργανωμένο κύκλωμα που προωθούσε παράνομους μετανάστες με πλαστά διαβατήρια, από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις ΗΠΑ, μέσω του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος", εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, μετά από πληροφορίες και έρευνες.

    Το κύκλωμα εντοπίστηκε σε συνεργασία με τις γερμανικές, γαλλικές και αμερικανικές αρχές και συνελήφθησαν χθες δεκαέξι άτομα και συγκεκριμένα ένας Ιταλός, που φέρεται ως στέλεχος της οργάνωσης, τέσσερις Αφγανοί, έξι Πολωνοί και πέντε Ιρανοί.

    Οι οκτώ από τους συλληφθέντες είναι μέλη του κυκλώματος, ενώ οι άλλοι οκτώ είναι πέντε ανήλικοι και τρεις ακόμη μετανάστες, που είχαν πλαστά διαβατήρια.

    Οι δυο από τους συλληφθέντες διακινητές αναζητούνταν από τις αστυνομίες της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

    Επίσης, αναζητούνται άλλα δυο μέλη του κυκλώματος, για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

    Οι διακινητές λαθρομεταναστών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Ταξίαρχος Βασίλης Κορδαλής, εντόπιζαν τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς, τους οποίους προμήθευαν με πλαστά διαβατήρια.

    Στη συνέχεια, νόμιμοι μετανάστες έβγαζαν εισιτήρια δήθεν για λογαριασμό τους και μετέβαιναν στο αεροδρόμιο, όπου λάμβαναν κανονικά κάρτα επιβίβασης.

    Τις κάρτες επιβίβασης παραλάμβαναν οι παράνομοι μετανάστες με τα πλαστά διαβατήρια, τα οποία είχαν στοιχεία των αλλοδαπών που έβγαζαν τα εισιτήρια και έφευγαν κανονικά, για τη χώρα που επιθυμούσαν. Στο αεροδρόμιο τους πήγαιναν μέλη του κυκλώματος με ΙΧ αυτοκίνητα.

    Για τη διευκόλυνση αυτή κάθε παράνομος μετανάστης πλήρωνε 1.500 έως 2.000 ευρώ.

    Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο, δέκα πλαστά διαβατήρια, ένα βιβλιάριο καταθέσεων, φωτογραφίες, 5.000 ευρώ και εννέα κινητά τηλέφωνα.

    [03] Περιοδεία Αλ.Παπαρήγα

    Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη, στην Ημαθία και στην Πέλλα θα πραγματοποιήσει αύριο η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Το πρωί η κα Παπαρήγα θα συναντηθεί με τα ΔΣ των Σωματείων και τους εργαζομένους της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη.

    Το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕ-ΜΘ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την ΑΣΟ «Άγιος Κωνσταντίνος» στο Διαβατό Ημαθίας, όπου θα μιλήσει στους ροδακινοπαραγωγούς.

    Το βράδυ η γγ του ΚΚΕ θα μιλήσει συγκέντρωση στην Καλή του δήμου Μενηίδος Πέλλας.

    Στο μεταξύ, σχόλιο του γραφίου Τύπου του ΚΚΕ για την προεδρολογία αναφέρει: «Τα πραγματικά θέματα που αφορούν το λαό είναι η ταφόπλακα στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τα νέα βάρβαρα μέτρα κατά του λαϊκού εισοδήματος, η ανεργία που καλπάζει και όχι ο ψηφοθηρικός καβγάς ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Ο λαός να γυρίσει την πλάτη και στους δυο και στην αντιλαϊκή πολιτική τους»

    [04] "Οι νέοι θύματα της κρίσης"

    Με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει: «Τα στοιχεία της Eurostat απλώς επιβεβαιώνουν αυτό που ζούμε όλοι, δηλαδή την αποτυχία της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας, αλλά και αναδεικνύουν περίτρανα ότι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νέοι είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που γέννησε και υποδαυλίζει την κρίση».

    Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για επανεξέταση από μηδενική βάση των φοροαπαλλαγών και την εισαγωγή νέων τεκμηρίων διαβίωσης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

    «Αυτό που πρώτα απβ όλα χρειάζεται άμεσα ο τόπος και το οποίο δεν απασχολεί καθόλου την κυβέρνηση, είναι η κατάργηση της ουσιαστικής φορολογικής ασυλίας των μεγάλων κερδών, των μεγάλων εισοδημάτων, των μεγάλων περιουσιών και κληρονομιών, καθώς και η κατάργηση των ειδικών καθεστώτων για τους εφοπλιστές και των βoff-shoreβ εταιρειών. Χωρίς τολμηρά μέτρα σβ αυτήν την κατεύθυνση, τα μόνα που απομένουν είναι ημίμετρα και φοροεπιδρομές στα λαϊκά στρώματα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 July 2009 - 6:30:25 UTC