Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολωνία: 8 νεκροί από τις καταιγίδες
  • [02] Θετική η εικόνα των ΗΠΑ
  • [03] Απόδραση με ελικόπτερο

  • [01] Πολωνία: 8 νεκροί από τις καταιγίδες

    Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν στη διάρκεια της νύχτας την δυτική και κεντρική Πολωνία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου πενήντα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

    Οι καταιγίδες ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης καταστρέφοντας σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ δρόμοι αποκλείστηκαν από ξεριζωμένα δέντρα. Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Πόζναν πλημμύρισε και η κυκλοφορία διακόπηκε.

    "Περισσότεροι από 12.000 πυροσβέστες συμμετείχαν τη νύχτα σε πολλές επιχειρήσεις διάσωσης", τόνισε αξιωματούχος της Πυροσβεστικής.

    Η πολωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για καταιγίδες και στην βορειοανατολική Πολωνία.

    [02] Θετική η εικόνα των ΗΠΑ

    Βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Γαλλία, μετά από την εκλογή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στις ΗΠΑ.

    Η έρευνα που διενεργήθηκε σε 25 χώρες από το αμερικανικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Pew Research Center έδειξε ότι η εικόνα των ΗΠΑ στον κόσμο έχει γίνει πλέον "θετική" σε σχέση με το 2000, την χρονιά που ο Τζορτζ Μπους εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Η τάση αυτή που κατευθύνεται από την δημοτικότητα του προέδρου Ομπάμα, είναι ιδιαίτερα έντονη σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία.

    Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης των Γάλλων (75%) βλέπει πιο θετικά τις ΗΠΑ το έτος 2009. Η Γερμανία είναι η ευρωπαϊκή χώρα η οποία παρουσιάζει την μεγαλύτερη αλλαγή στην γνώμη της για τις ΗΠΑ, καθώς το 2008 μόνο το 31% των Γερμανών "έβλεπε" θετικά τις ΗΠΑ, ενώ σήμερα το ίδιο ποσοστό βρίσκεται στο 64%.

    Εκτός από την Γηραιά Ήπειρο, η εικόνα των ΗΠΑ έχει βελτιωθεί και στον μουσουλμανικό κόσμο. Η Αίγυπτος, η Ιορδανία και ο Λίβανος δηλώνουν πιο σίγουρες για την πολιτική των ΗΠΑ, αλλά στην Τουρκία, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Πακιστάν η εχθρότητα απέναντι στις ΗΠΑ παραμένει έντονη.

    Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα όπου η εμπιστοσύνη απέναντι στις ΗΠΑ παρουσιάζει μείωση. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, αυτό αποτελεί συνέπεια της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στο Κάιρο στις 4 Ιουνίου 2009, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης.

    Η έρευνα διεξήχθη από τις 18 Μαΐου έως τις 16 Ιουνίου, ανάμεσα σε 27,000 ανθρώπους, σε 24 χώρες και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

    [03] Απόδραση με ελικόπτερο

    Τρεις κρατούμενοι δραπέτευσαν με ελικόπτερο από φυλακή έξω από την πόλη Μπριζ του Βελγίου, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

    Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι δραπέτες πέταξαν μέχρι την πόλη ¶αλτερ. Εκεί σταμάτησαν μια γυναίκα και της πήραν το αυτοκίνητό της, μια μαύρη Μερσεντές και, αφού λήστεψαν ένα βενζινάδικο, κατευθύνθηκαν προς τα βελγικά παράλια.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφερε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την απόδραση η οποία δεν έγινε από την πτέρυγα υψίστης ασφαλείας, καθώς εκεί έχουν τοποθετηθεί δίχτυα για να αποτρέπουν την πρόσβαση σε εναέρια μέσα.

    Ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι μεταξύ των δραπετών είναι και ένας από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες του Βελγίου, ο Ασράφ Σεκάκι, ο οποίος έχει 16 καταδίκες για βιαιοπραγίες και απαγωγές.

    Το πρακτορείο Belga, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου, ανέφερε ότι ένας από τους συνεργούς τους, που πέταξε το ελικόπτερο μέχρι τη φυλακή, έμεινε πίσω, πιθανότατα επειδή δεν υπήρχε αρκετός χώρος για όλους μέσα στο ελικόπτερο.

    Τον Νοέμβριο του 2007 ο Νορντίν Μπεναλάλ, ο αποκαλούμενος "βασιλιάς των αποδράσεων", δραπέτευσε από τη φυλακή Ίτρε, στα νότια των Βρυξελλών, όταν ένοπλοι συνεργοί του προσγείωσαν εκεί ένα ελικόπτερο. ¶λλοι κρατούμενοι έτρεξαν να ανεβούν στο ελικόπτερο, το οποίο κατέπεσε. Ο Μπεναλάλ και οι συνεργοί του έπιασαν ομήρους δύο δεσμοφύλακες και κατάφεραν να διαφύγουν με ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο εκεί κοντά. Ο Μπεναλάλ συνελήφθη τρεις ημέρες αργότερα στην Ολλανδία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 July 2009 - 6:30:20 UTC