Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιτροπή για την κρίση στον Τύπο
  • [02] Νέα προγράμματα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας
  • [03] Στο δρόμο οι ροδακινοπαραγωγοί
  • [04] Προς ένταξη στην ΕΕ η Ισλανδία
  • [05] Ένα ιπποφορβείο με ιστορία δεκαετιών στην περιοχή της Λαζαρίνας

  • [01] Επιτροπή για την κρίση στον Τύπο

    Τη συγκρότηση διακομματικής Επιτροπής που να συζητήσει την κρίση στον Τύπο και τη διαμόρφωση του τοπίου στο χώρο της νέας διαδικτυακής ενημέρωσης και της ψηφιακής τηλεόρασης, αποδέχθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Κώστας Γκιουλέκας, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόταση του Πάνου Σόμπολου, μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

    Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Γκιουλέκας προανήγγειλε για το επόμενο χρονικό διάστημα, μέτρα που αφορούν τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ανακοίνωσε πως το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να εισαχθεί πιλοτικά μάθημα μέσων ενημέρωσης στην Γβ Λυκείου, για την εξοικείωση των «αυριανών ακαδημαϊκών πολιτών» με τη διαδικασία σύνταξης και ανάγνωσης μιας εφημερίδας.

    Παράλληλα, ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, δέχθηκε επικρίσεις εκ μέρους των προσκεκλημένων δημοσιογράφων-συνδικαλιστών, για τον τρόπο διανομής της κρατικής διαφήμισης και την προετοιμασία της ψηφιακής τηλεόρασης.

    «Οι καταγγελίες για την κρατική διαφήμιση είναι σήμερα πολύ λιγότερες απβ ό,τι στο παρελθόν», απάντησε ο Κ. Γκιουλέκας και συμπλήρωσε: «Εμείς καθιερώσαμε την ανάρτηση, στο Διαδίκτυο, των στοιχείων για τη διασπορά της. Υπάρχει το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει πως για να δοθεί κρατική διαφήμιση σε ένα μέσο, θα πρέπει να υπάρχει αναγνωσιμότητα. Εγώ δεν ισχυρίζομαι πως όλα είναι καλώς καμωμένα. Βεβαίως υπάρχουν προβλήματα. Το υπουργείο πάντως, δεν ελέγχει τον τρόπο κατανομής της κρατικής διαφήμισης, αλλά το αν κατευθύνεται το 30% στην Περιφέρεια. Υπάρχουν προβλήματα με επιστροφές, με χρήματα κάτω απβ το τραπέζι. Χωρίς όμως καταγγελίες, δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

    Τα μέλη του Δ.Σ. του συνδικαλιστικού σωματείου των δημοσιογράφων, Π.Σόμπολος, Φ. Πετραλιά, Δ. Τσαλαπάτης και Δ. Κουμπιάς, ζήτησαν να συνδεθεί η κρατική διαφήμιση με «ρήτρα απασχόλησης» και ασφαλιστικής ενημερότητας των επιχειρηματιών, να αναβληθεί επί μία τετραετία η εφαρμογή σχεδίου οδηγίας της Ε.Ε., που αφαιρεί από τις εφημερίδες την αποκλειστικότητα της δημοσίευσης ισολογισμών, να υπάρξει διασπορά των δελτίων ειδήσεων στα τηλεοπτικά κανάλια καθβ όλο το 24ωρο και έλεγχος των νέων εκδοτών, «ώστε να μην μπαίνουν αλεξιπτωτιστές στο επάγγελμα».

    Η κ. Φανή Πετραλιά, κατήγγειλε πως οι άδειες για την ψηφιακή τηλεόραση παραχωρούνται στους έξι μεγάλους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι μάλιστα «έχουν συμπτύξει τραστ», «χωρίς την αναγκαία δημοσιότητα και πρόσκληση ενδιαφέροντος».

    «Η διαδικασία ήταν ανοιχτή. Αν έχει δημιουργηθεί τραστ, θα καταθέσω ερώτηση. Πρέπει να προσέχουμε πάντως τι καταγγέλλουμε», παρενέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΛΑΟΣ). «Δεν θα πρέπει να δοθούν πλέον άδειες για την αναλογική τηλεόραση, γιατί θα ήταν ανήθικο να έρθει κάποιος μετά από 20 χρόνια και να κλείσει τις επιχειρήσεις. Το θέμα είναι πώς θα εξασφαλίσουμε την ψηφιακή τηλεόραση από το 2010», συμπλήρωσε.

    «Βεβαίως υπάρχουν συμφέροντα στο χώρο του Τύπου, αλλά ακόμη δεν έχουν δοθεί άδειες. Όλα είναι ανοιχτά. Έχουμε προβλέψει μίνιμουμ αριθμό εργαζομένων, μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα, δεν είναι προσχεδιασμένο το παιχνίδι», απάντησε ο Κ. Γκιουλέκας.

    Επίδομα ανεργίας στο 70% του μισθού, θέσπιση ασφαλιστικών κινήτρων για την απορρόφηση ανέργων δημοσιογράφων και πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεών τους, πρότεινε ο Δ. Κουμπιάς.

    Να μην προσυπογράψει η κυβέρνηση, ούτε μία απόλυση στον «Ελεύθερο Τύπο», ζήτησε ο Δ. Τσαλαπάτης. «Τα δελτία ειδήσεων δεν μπορεί να είναι μονοθεματικά με επεισόδια σε παράθυρα και μπαλκόνια [β¦]. Δεν μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να έχει κοντράτα-μαϊμού με πανελίστες και οι συνάδελφοι να είναι με 700 ευρώ. Δεν μπορεί να λειτουργούν με εργολαβίες στην ενημέρωση, που είναι εκτός ελέγχου. Δεν μπορεί να υπάρχει ανώνυμη ενημέρωση από το Διαδίκτυο. Άλλο το μπλογκ, άλλο το ΜΜΕ», συμπλήρωσε.

    «Προσωπικά, είμαι αντίθετος να έχουμε μετρήσεις στην τηλεθέαση των δελτίων ειδήσεων», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: «Αν απαγορεύσουμε τις μετρήσεις, όχι μόνον κατά τη διάρκεια των δελτίων, αλλά ενδεχομένως ένα τέταρτο ή μισή ώρα πριν και μετά, θα απομονώσουμε αυτό το παιχνίδι. Είναι κάτι αντίστοιχο αυτό και με την πώληση προϊόντων από τις εφημερίδες. Γιατί έχουμε το φαινόμενο, πολίτες να επιλέγουν τον τρόπο ενημέρωσης, από το dvd που δίνει κάποια εφημερίδα...».

    Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, επέρριψε -για την κρίση στον Τύπο- ευθύνες και στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων. Ειδικά για το κλείσιμο του «Ελεύθερου Τύπου», παρατήρησε πως «ο Ε.Τ. δεν έκλεισε για οικονομικούς λόγους, ή επειδή δεν είχε ποιότητα. Ένας τέτοιος επιχειρηματίας δεν διακυβεύει τη φήμη του απέναντι στις Τράπεζες για 10 εκ. το χρόνο. Έπρεπε να ψάξετε το θέμα παρακάτω».

    «Η ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να σηκώσει το ανάστημά της πολύ περισσότερο απέναντι στους εργοδότες», υποστήριξε ο Μ. Κεφαλογιάννης (ΝΔ). «Χρειάζεται το ποιοτικό κριτήριο στην κρατική διαφήμιση. Αν βεβαίως η Βουλή το αποφασίσει, θα υπάρξει τεράστια σύγκρουση με τράπεζες, ΟΠΑΠ κ.λπ., που θέλουν να κάνουν τη δική τους πολιτική μέσω της διαφήμισης».

    «Οι διαφημιστές κάνουν παιχνίδια σε βάρος της ενημέρωσης και της είδησης, καθώς διαπραγματεύονται με ενιαία συμβόλαια. Κάναμε παίκτη αυτήν την ομάδα, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με διαφορετικό τρόπο», ανέφερε και ο Γ. Τραγάκης (ΝΔ).

    [02] Νέα προγράμματα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας

    Μία νέα δέσμη μέτρων για την ενίσχυση των δομών επιχειρηματικότητας και την απλοποίηση διαδικασιών για τη μείωση του διοικητικού βάρους θα ανακοινωθεί σύντομα όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ι. Μπούγας, σε επίσκεψή του στον ΕΟΜΜΕΧ (Ελληνικός Οργανισμός Μικρών - Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας) ενώ πρόσθεσε ότι στο ίδιο πλαίσιο αναμένονται και νέες δράσεις οι οποίες θα διευκολύνουν τη μεταβίβαση επιχειρήσεων, καθώς και εκσυγχρονισμού πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.

    Ο πρόεδρος κ. Γ. Σουφλιάς σημείωσε την ετοιμότητα του ΕΟΜΜΕΧ για επέκταση της συνεργασίας του με το υπουργείο Ανάπτυξης και στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου με ανάθεση νέων δράσεων. Όσον αφορά, δε, τα προγράμματα "Νεανικής" και "Γυναικείας Επιχειρηματικότητας" που ήδη τρέχουν από 15 Ιουνίου με ενδιάμεσο φορέα τον ΕΟΜΜΕΧ τόνισε το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνει το κοινό.

    Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου κ. Ελ. Σκανδάλη, ο οποίος έθεσε επιπλέον ζήτημα ενίσχυσης του προσωπικού του Οργανισμού εν όψει της σταδιακής συνταξιοδότησης έμπειρων στελεχών του. Για το θέμα αυτό ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

    [03] Στο δρόμο οι ροδακινοπαραγωγοί

    Οι κινητοποιήσεις των ροδακινοπαραγωγών συνεχίζονται σήμερα το πρωί με αποκλεισμούς οδικών αρτηριών. Tρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στο 66ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας (γέφυρα Μακροχωρίου) και στην Εγνατία Οδό, στους κόμβους Κουλούρας και Βέροιας.

    Παράλληλα, περίπου 100 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο Μελισσίου στα Γιαννιτσά.

    Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς να κινούνται από παρακαμπτήριες οδούς, ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

    Αργά το χθες βράδυ, έγινε γνωστό, πως ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αντιπροσωπεία των παραγωγών μεταβαίνει, σήμερα, στην Αθήνα, όπου, το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο. Από τη συνάντηση αυτή, αναμένεται να καθοριστεί και το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

    [04] Προς ένταξη στην ΕΕ η Ισλανδία

    Το κοινοβούλιο της Ισλανδίας ψήφισε χθες να εξουσιοδοτηθεί η κυβέρνηση να αρχίσει ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ, μία προοπτική που ήταν αδιανόητη μέχρι την ώρα που η διεθνής οικονομική κρίση κατέστρεψε την οικονομία της χώρας του βόρειου Ατλαντικού.

    Μέλη του κοινοβουλίου ψήφισαν με ψήφους 33 υπέρ έναντι 28 κατά μετά από ένα τελικό γύρο μαραθώνιων συζητήσεων που διήρκεσαν αρκετές ημέρες. Δύο βουλευτές απήχαν από την ψηφοφορία.

    Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος να σταλεί αίτηση στις Βρυξέλλες αργότερα μέσα στον μήνα κάτι για το οποίο η πρωθυπουργός της χώρας είχε κάνει μία σθεναρή εκστρατεία μετά από την οικονομική διάλυση της χώρας. Εάν η αίτηση εγκριθεί από τα κράτη μέλη της ΕΕ η κυβέρνηση θα θέσει στους Ισλανδούς το θέμα της ένταξης σε δημοψήφισμα.

    Δηλώσεις της πρωθυπουργού της Ισλανδίας

    "Οι συνομιλίες για την ένταξη της Ισλανδίας στην ΕΕ μπορεί να χρειαστούν 2,5 έως 3,5 χρόνια για να ολοκληρωθούν", δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας, χαρακτηρίζοντας ιστορική την απόφαση του κοινοβουλίου να υποστηρίξει το αίτημα για ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

    Η οικονομική κρίση έσπρωξε τη χώρα να επιδιώξει την ένταξή της στην ΕΕ, όμως η Ισλανδία παραμένει διχασμένη για το ζήτημα αυτό και η τελική απόφαση για το κατά πόσο θα ενταχθεί στην Ένωση θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

    "Αυτή είναι πιθανώς η πιο ιστορική ψηφοφορία στην ιστορία του κοινοβουλίου μας, αφότου ιδρύθηκε η Δημοκρατία", δήλωσε στο Ροίτερ μετά την ψηφοφορία η πρωθυπουργός Γιοχάνα Σιγκουρνταρντοτίρ.

    Η ίδια είπε ότι η ψοφοφορία--33 υπέρ και 28 κατά--ήταν το πρώτο βήμα, και πιθανώς να ακολουθήσουν αρκετά χρόνια διαπραγματεύσεων.

    "Ειλικρινά ελπίζω και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε την αναγκαία οικονομική σταθερότητα, και διασφαλίσουμε την ευημερία μακροπρόθεσμα τόσο για τις οικογένειες όσο και για τις επιχειρήσεις", τόνισε η Σιγκουρνταρντοτίρ.

    [05] Ένα ιπποφορβείο με ιστορία δεκαετιών στην περιοχή της Λαζαρίνας

    Εβδομήντα επτά χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το Δεκέμβριο το ιπποφορβείο της Λαζαρίνας, από τους στάβλους του οποίου έχουν "παρελάσει" εκατοντάδες άλογα.

    Ήταν το 1932, όταν ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας "Προνομιούχος Ελληνική Εταιρεία Ιπποδρομιών ΑΕ", Ουίλιαμ Ριζ, προχώρησε στην ίδρυσή του, αφού εξασφαλίστηκε ο ενδεδειγμένος χώρος στα περίφημα Ζωγράφεια κτήματα της Θεσσαλίας και κατασκευάστηκε η σχετική υποδομή. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν εκεί 19 φοράδες και δύο επιβήτορες (αρσενικά άλογα), που αγοράστηκαν στη Ρουμανία, και ξεκίνησε η ιπποπαραγωγή, με αποκλειστικό σκοπό την τροφοδότηση του "νεαρού" τότε ελληνικού ιπποδρόμου.

    Εδώ και χιλιάδες χρόνια, ο Θεσσαλικός κάμπος έχει συνδέσει την ιστορία του με την ανάπτυξη του αλόγου, καθώς το υγρό κλίμα, η πυκνή βλάστηση και το έδαφος ευνοούν σημαντικά την ιπποπαραγωγή.

    Διάσημοι "εκπρόσωποι" των θεσσαλικών αλόγων υπήρξαν ο Βουκεφάλας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι Κένταυροι του Πηλίου, ενώ το ιππικό της Τρίκκη ήταν αυτό που συνόδευσε τους Έλληνες στον Τρωικό πόλεμο.

    Το άλογο υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της θεσσαλικής ζωής και αργότερα, κατά την τουρκοκρατία, κατά την επανάσταση, αλλά και στην απελευθέρωση.

    Η νέα εποχή για το θεσσαλικό άλογο ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν από την ίδρυση του ιπποφορβείου στη Λαζαρίνα, το 1924, όταν ιδρύθηκε η "Προνομιούχος Ελληνική Εταιρεία Ιπποδρομιών ΑΕ", που ανέλαβε την ευθύνη κατασκευής Ιπποδρόμου στο Φάληρο, για τη διεξαγωγή ιπποδρομιών στη χώρα μας. Τον Απρίλιο του 1925 λειτούργησε για πρώτη φορά ο Ιππόδρομος, με Αραβικούς βασικά αλλά και καθαρόαιμους Αγγλικούς δρόμωνες (αγωνιστικά άλογα).

    Η πορεία του Ιπποφορβείου της Λαζαρίνας τα επόμενα χρόνια, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του, Γιάννης Μερίτσης, δικαίωσε τις προσδοκίες των ιθυνόντων της εταιρίας που, εν τω μεταξύ, είχε εισαχθεί και στο χρηματιστήριο (1939). Όλα αυτά τα χρόνια, οι αδιαμφισβήτητοι "πρωταγωνιστές" ήταν τα αγέρωχα καθαρόαιμά του. Δυστυχώς, όμως, ο πόλεμος του 1940-'41 ανέκοψε μια πολλά υποσχόμενη εξέλιξη, καταστρέφοντας εγκαταστάσεις και άλογα. Ο "μίτος" άρχισε να ξετυλίγεται και πάλι από το καλοκαίρι του 1953, όταν η εταιρία αγόρασε τα πρώτα 300 στρέμματα στην ίδια περιοχή και μετέφερε εκεί όλο το δυναμικό των φοράδων από το ιδιόκτητο κτήμα της στην Ανδραβίδα Ηλείας. Αργότερα, έρχονται και οι πρώτοι επιβήτορες. Το 1969 γίνεται η αποσύνδεση του Ιπποφορβείου από τις ιπποδρομίες και ιδρύεται η "ΙΠΠΟΤΟΥΡ Α.Ε.", με αποκλειστικό αντικείμενο την εκτροφή καθαρόαιμων δρομώνων ίππων.

    Σήμερα, το ιπποφορβείο της εταιρίας, όπως λέει ο κ. Μερίτσης, είναι από τα μεγαλύτερα και καλύτερα στην Ευρώπη, με το δυναμικό του να ανέρχεται σε 70 μητέρες (φοράδες) και 10 επιβήτορες, ενώ η ετήσια παραγωγή του φτάνει τα 50-60 πουλάρια (καλύπτοντας έτσι περίπου το 16% της ελληνικής ιπποπαραγωγής).

    "Όλα τα άλογα ανήκουν στην Αγγλική Καθαρόαιμη φυλή. Το καθένα έχει pedigree, δηλαδή ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας. Οι επιβάσεις, δηλαδή οι διασταυρώσεις, είναι φυσικές (απαγορεύεται η τεχνητή γονιμοποίηση), προγραμματίζονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και το ποσοστό γονιμότητας είναι πολύ υψηλό (85-90%). Η κύηση διαρκεί 11 μήνες και μπορεί να διαγνωστεί κατά τις πρώτες 18 ημέρες, μέσω του υπερηχογράφου που διαθέτει η μονάδα εδώ και 15 χρόνια", επισημαίνει ο κ. Μερίτσης.

    Η τεχνολογία όμως θα ήταν άχρηστη αν δεν τη χειριζόταν το έμπειρο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, μας διευκρινίζει ο ίδιος και προσθέτει: "Τα 700 ιδιόκτητα στρέμματα της εταιρίας χωρίζονται σε 24 λιβάδια των 25 στρεμμάτων έτσι ώστε, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, ο ανάλογος ζωτικός χώρος του κάθε ζώου να είναι υπεραρκετός για τη φυσιολογική του ανάπτυξη. Σε κάθε λιβάδι βόσκουν 8-9 άλογα όμοιας κατάστασης, για να μη δημιουργούνται αντιπαλότητες (δηλαδή, χωριστά οι μητέρες με πουλάρι, χωριστά οι έγκυες, χωριστά οι φοράδες που δεν τεκνοποίησαν κ.λπ). Η άψογη κατάσταση των λιβαδιών συντηρείται με λιπάσματα, συνεχή ποτίσματα και κουρέματα. Όλα τα λιβάδια, εκτός από την ξύλινη περίφραξη, περιστοιχίζονται από πυκνές δεντροστοιχίες, για τη μείωση των ηχητικών και οπτικών ερεθισμάτων, που θα μπορούσαν να ταράξουν την απαραίτητη, για την ομαλή λειτουργία του ιπποφορβείου, ηρεμία".

    Πάντως, εκείνο που προκαλεί εντύπωση στον επισκέπτη είναι η δημιουργία ενός τοπίου εξαιρετικής ομορφιάς, καθώς επικρατεί σε κάθε σημείο τάξη, ηρεμία και καθαριότητα.

    Οι κτιριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ατομικά σπιτάκια για τα άλογα (box), ιατρείο (εξεταστήριο) και φαρμακείο, ειδικά box για τις φοράδες μετά τον τοκετό, ειδικό χώρο για τις επιβάσεις, αποθήκες, γραφεία και ξενώνα. Οι χώροι των γραφείων και του ξενώνα στεγάζονται σε οικήματα που χρονολογούνται στα τέλη του 19ου αιώνα και όλες οι επεμβάσεις συντήρησης- εσωτερικά και εξωτερικά- γίνονται με γνώμονα τη διατήρηση της ιστορικής ταυτότητας και αισθητικής.

    Η λειτουργία του και η συντήρηση των κτιρίων και των λιβαδιών επιτυγχάνεται με την απασχόληση 40 ανθρώπων από την ευρύτερη περιοχή.

    Τα πουλάρια μένουν με τη μητέρα τους για έξι μήνες. Στη συνέχεια απογαλακτίζονται σε άλλο χώρο (λιβάδι και box). Στις εγκαταστάσεις της μονάδας μαθαίνουν (με ιδιαίτερη μεταχείριση) να συνηθίζουν το καθάρισμα, το ξυστρί, τη σέλα και το χαλινό. Ακολουθούν, επίσης, πρόγραμμα γυμναστικής στο καινούριο walker της εταιρείας, για την επίτευξη της καλύτερης φυσικής κατάστασης. Ενάμισι έτους εγκαταλείπουν το ιπποφορβείο για να πουληθούν σε δημοπρασία, στην Αθήνα, με στόχο να αγοραστούν (οι τιμές μπορούν να φτάσουν τις 65.000β¬) και να προπονηθούν για να τρέξουν και να διακριθούν στον ιππόδρομο. Η σταδιοδρομία του κάθε πώλου παρακολουθείται και καταγράφεται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές (φτάνουν το 40% των επάθλων) τόσο εντός όσο και εκτός των ορίων της χώρας μας.

    Η επιτυχία κάθε άλλο παρά συμπτωματική είναι, μας λέει ο κ. Μερίτσης, αφού όλη η διαδικασία της παραγωγής ακολουθεί απαρέγκλιτα τις διεθνείς προδιαγραφές και υποστηρίζεται, σε όλα της τα στάδια, από τη σύγχρονη τεχνολογία και το έμπειρο και άριστα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 July 2009 - 6:30:28 UTC