Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία για τη λαθρομετανάστευση

  • [01] Συνεργασία για τη λαθρομετανάστευση

    Επίσκεψη στη Ρώμη πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπου συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο κυβερνητικό μέγαρο, Παλάτσο Κίντζι.

    Στο τέλος της συνάντησης και πριν από το επίσημο γεύμα, οι δυο πρωθυπουργοί έκαναν σύντομες δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

    Ο κ. Καραμανλής δήλωσε, ότι "η ΕΕ θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί για την επίλυση κοινών προβλημάτων των δυο χωρών", με αναφορά στη λαθρομετανάστευση.

    Οι δυο χώρες μας συνεργάζονται ήδη στενά και τα σημεία που μας ενδιαφέρουν πετύχαμε να ενταχθούν και στις παραγράφους της τελευταίας ευρωπαϊκής Συνόδου, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Δυο από τα κύρια σημεία που συζήτησε με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ήταν η προώθηση των συμφωνιών επανεισδοχής με τις χώρες προέλευσης και η ενίσχυση της Frontex.

    Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην προώθηση δυο κύριας σημασίας έργων του αγωγού South Stream και του τουρκο - ελληνικού - ιταλικού αγωγού (ITGI) φυσικού αερίου.

    "Η συμφωνία που υπεγράφη μόλις χθες μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας για παρακλάδι του αγωγού ITGI, δίδει στο έργο αυτό ακόμη μεγαλύτερη σημασία", τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, πρόσθεσε επίσης, ότι κατά το γεύμα με τον Ιταλό ηγέτη θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα όπως την Ενωση για τη Μεσόγειο και την κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια.

    Από τη μεριά του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογράμμισε τις άριστες σχέσεις των δυο χωρών, τονίζοντας ότι τα εννέα δισεκατομμύρια ευρώ στα οποία ανέρχονται σήμερα οι εμπορικές συναλλαγές Ελλάδας - Ιταλίας μπορούν σίγουρα να αυξηθούν.

    Σε σχέση με την τουριστική κίνηση ή με τον τουρισμό ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε στη δυνατότητα κοινών πακέτων με ταξίδια στην Ελλάδα και την Ιταλία που θα μπορούν να δελεάσουν κυρίως τους επισκέπτες από την Απω Ανατολή.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά τη λαθρομετανάστευση ο Ιταλός ηγέτης επέμεινε ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι δραστηριότητες, ώστε η ΕΕ να είναι το κύριο σημείο αναφοράς και ανάληψης δραστηριοτήτων για τις συμφωνίες επανεισδοχής με τις χώρες της Αφρικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 July 2009 - 14:30:30 UTC