Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών
  • [02] Επίσκεψη στην Κέρκυρα
  • [03] Ημερήσια Ατζέντα: 10/7/2009

  • [01] Συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών

    Συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Χωρίς δημοσκοπήσεις 25 μέρες πριν τις εκλογές

    Την κατάθεση τροπολογίας, με την οποία θα απογορεύεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων 15 ημέρες, πριν από τις εκλογές, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

    Ο κ. Παυλόπουλος είπε, ότι «η πρόσφατη εμπειρία των ευρωεκλογών απέδειξε ότι ο στόχος για τον οποίο είχε γίνει η ρύθμιση να δημοσιοποιούνται δημοσκοπήσεις, μέχρι και δυο ημέρες πριν από τις εκλογές, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Είναι προτιμότερο και για λόγους ποιότητας της δημοκρατίας και του προεκλογικού αγώνα να ξαναγυρίσουμε στο καθεστώς το οποίο ίσχυε, δηλαδή οι δημοσκοπήσεις να γίνονται μόνο μέχρι 15 ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών».

    Ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε, επίσης, τον πρωθυπουργό για την πορεία εφαρμογής του περιφερειακού σχεδιασμού, στο λεκανοπέδιο, για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. «Ο περιφερειακός σχεδιασμός, μετά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ξεκαθάρισε το τοπίο για τις περιοχές της Κερατέας και του Γραμματικού και θα υπάρξουν εργοστασιακές λύσεις για το μέλλον, ώστε να μη στρωθεί σκουπίδι, όπως αρχικά, δυστυχώς, είχε προγραμματισθεί», τόνισε.

    Ο υπουργός χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις και υπογράμμισε πως θα εφαρμοστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός, καθώς «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εκθέσει τη χώρα σε κινδύνους, οι οποίοι αφορούν πρόστιμα, επειδή κάποιοι δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι υπάρχει ισότητα ενώπιον των δημοσίων βαρών».

    Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία προετοιμασίας του προγράμματος «Θησέας 2» και ανέφερε ότι, έπειτα από παρεμβάσεις, που έγιναν, με το πρώτο πρόγραμμα του «Θησέα», έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι επιδόσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα θέματα της γραφειοκρατίας και στα θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς.

    [02] Επίσκεψη στην Κέρκυρα

    Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο Γ. Παπανδρέου. Το μεσημέρι θα μιλήσει σε Διεθνές Συνέδριο για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, που διοργανώνει το University of Fraser Valley (Καναδάς) σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα το Ανοιχτό Σχολείο στην Ελλάδα και θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων Τουρισμού της Κέρκυρας.

    "Ανεξέλεγκτο παιχνίδι κερδοσκοπίας"

    Το Κυπριακό, τα θέματα της μετανάστευσης και οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα είναι τα κλειδιά για το άνοιγμα των νέων κεφαλαίων αναφορικά με τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας τον επόμενο Δεκέμβριο, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου σε ομιλία του το μεσημέρι στο Ευρω-Μεσογειακό Επιχειρηματικό Forum.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε επίσης την πρότασή του για ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014, χρονολογία συμβολική καθώς τότε θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την έναρξη του Αβ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μεσόγειο αλλά και ευρύτερα. Η ΕΕ, όπως είπε, κυριαρχείται από νεοσυντηρητικές δυνάμεις που λειτουργούν φοβικά απέναντι στις εξελίξεις με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί τεράστιες ιστορικές ευκαιρίες. Υπενθύμισε επίσης ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε προωθήσει από τις αρχές της δεκαετίας του β80 μορφές ευρω - μεσογειακής συνεργασίας.

    Περιγράφοντας το πλαίσιο στο οποίο κινούνται οι ευρωμεσογειακές σχέσεις και οι σχέσεις μεταξύ των χωρών της περιοχής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον πόλεμο του Λιβάνου πριν τρία χρόνια, τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα λίγους μήνες νωρίτερα, τις συγκρούσεις στην Τεχεράνη που επηρεάζουν την περιοχή, το μέλλον του Ιράκ, το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα Δυτικά Βαλκάνια, τις εξελίξεις με τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, την κλιματική αλλαγή και την αύξηση του πληθυσμού στη Νότια πλευρά της Μεσογείου σε συνδυασμό με τη μείωση και γήρανση στο Βορρά. Συνεχίζοντας, έθεσε τρεις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των ευρωμεσογειακών σχέσεων που είναι η επίλυση του Μεσανατολικού, η ασφάλεια των επενδύσεων σε συμφωνία με την ΕΕ και η ενίσχυση του εμπορίου, των επενδύσεων και των ενδοπεριφερειακών συναλλαγών.

    «Η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Χρειάζεται ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση που θα υπάρξει "λαού θέλοντος" ώστε η χώρα να αποκτήσει πρωτοβουλίες και σχεδιασμό για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου» κατέληξε ο κ.Παπανδρέου.

    [03] Ημερήσια Ατζέντα: 10/7/2009

  • 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων, στο Λιτόχωρο Πιερίας. - 09:00:00, Λιτόχωρο.

  • Συνεδριάζει η Ολομέλεια Διοίκησης της ΓΣΕΕ - 09:30:00, Αθήνα/Πατησίων 69.

  • Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος θα συναντηθεί με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.). - 11:00:00, Αθήνα/Βουλή.

  • Εκδήλωση Harley Davidson Γλυφάδας στις 11:30, στις εγκαταστάσεις της (Λεωφ. Βουλιαγμένης 96, Γλυφάδα), με αφορμή την επίσκεψη του Harley-Davidson Demo Truck - 11:30:00.

  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ - 12:30:00, Αθήνα/Περισσός.

  • Εκδήλωση με θέμα "Βιώσιμη Ανάπτυξη: Ένα συλλογικό στοίχημα" διοργανώνει η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και το WWF Ελλάς στο Κέντρο Πληροφόρησης, στον οικισμό Πύλη του Δήμου Πρεσπών. - 13:00:00, Πύλη/Πρέσπες. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη διάκριση του προγράμματος LIFE- Φύση (2002-2007): "Προστασία και Διατήρηση Ειδών Πουλιών Προτεραιότητας στη Λίμνη Μικρή Πρέσπα" ως ένα από τα πέντε καλύτερα προγράμματα που ολοκληρώθηκαν στην Ε.Ε. την περίοδο 2007-2008.

  • Συνεργασία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με την ΥΠΕΞ Ντ. Μπακογιάννη - 13:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου.

  • Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ε. Στυλιανίδης θα παρουσιάσει τη λειτουργία του απλοποιημένου μηχανογραφικού συστήματος εξέτασης για τη χορήγηση άδειας οδήγησης (κατηγορία επιβατικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών), σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες. - 13:30:00, Κομοτηνή.

  • Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση ΟΤΕ - 16:30:00, Αθήνα/Μέγαρο ΟΤΕ, Κηφισίας 99, Μαρούσι.

  • Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Κέρκυρα.

    Αθλητική Ατζέντα

  • Μπάσκετ-Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών (Β' κατηγορία-Α' όμιλος-4η ημέρα): Ελλάδα-Πορτογαλία - 13:00:00, Οχρίδα, ΠΓΔΜ.

  • Μπάσκετ-Ευρωπαϊκό Νεανίδων Β΄ κατηγορίας (Προημιτελικά): Ουγγαρία-Ελλάδα - 13:30:00, Ελιάτ, Ισραήλ.

  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Νέων Σκαφών 470 στο Ναυτικό Ομιλο Θεσσαλονίκης από τις 10 μέχρι και τις 18 Ιουλίου, Θεσσαλονίκη.

  • Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα, Βελιγράδι, ΠΣΑΤ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 July 2009 - 4:30:25 UTC