Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν υπάρχει σχέδιο για την οικονομία"
  • [02] Λιώνουν οι πάγοι

  • [01] "Δεν υπάρχει σχέδιο για την οικονομία"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην εισήγησή του κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κύκλου Πράσινης Ανάπτυξης του Κινήματος «αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της συγκυρίας για τη χώρα, στο τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στον πολίτη και την πολιτεία, ενώ μίλησε και για έλλειμμα δημοκρατίας και απαξίωσης θεσμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε, επίσης, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «σε μια περίοδο, που βαθαίνει η οικονομική κρίση, δεν υπάρχει σχέδιο ανάταξης της οικονομίας από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ αντίθετα υπάρχουν σπασμωδικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στους άμεσους στόχους του Κινήματος είναι η επαναφορά της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, μέσω της διαφάνειας και της κατοχύρωσης της αυτονομίας της πολιτικής, και η αντιμετώπιση της κρίσης, μέσω ενός σχεδίου, που περιλαμβάνει την ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος, την αύξηση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω του τραπεζικού συστήματος, τη δημοσιονομική προσαρμογή σε μεσοπρόθεσμη βάση και σε συνδυασμό με τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας στην «πράσινη ανάπτυξη».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απέρριψε το χαρακτηρισμό «νέο φετίχ του ΠΑΣΟΚ» όταν πρόκειται για την «πράσινη ανάπτυξη», ενώ απαντώντας σε ερώτηση πώς θα καλυφθεί το 97% της ανάπτυξης, όταν στις χώρες που προωθούν την «πράσινη ανάπτυξη» καλύπτεται μόλις το 3%, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως «η κατεύθυνση είναι παγκόσμια και τα ποσοστά αυτά είναι παραπλανητικά γιατί "πράσινη ανάπτυξη" σημαίνει επενδύσεις από τις μεταφορές, τη γεωργία, την οικοδομή, την έρευνα, το περιβάλλον και την ενέργεια και σωρευτικά μπορεί να φέρει πάρα πολλές θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι στη ΔΕΘ θα υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη ανάπτυξη», υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι το Κίνημα έχει εκδώσει ένα τόμο 100 σελίδων για το συγκεκριμένο θέμα.

    [02] Λιώνουν οι πάγοι

    Η Ρωσία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν στο κείμενο διακήρυξης για τον πυρηνικό αφοπλισμό, η οποία αναμένεται να υπογραφεί από τους προέδρους της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη Μόσχα, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

    Ο περιορισμός των πυρηνικών οπλοστασίων θα αποτελέσει βασικό θέμα στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα ο πρόεδρος Μεντβέντεφ και ο ομόλογός του των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη ρωσική πρωτεύουσα. Στόχος των επαφών είναι σφαιρικότερα η αποκατάσταση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων που επιδεινώθηκαν σημαντικά υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους.

    Μια συμφωνία επετεύχθη στο "κείμενο της διακήρυξης", ανέφερε πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το Ιντερφαξ.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα πεπεισμένος ότι οι συνομιλίες του με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα έχουν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί "εξαιρετική πρόοδος" με τη Ρωσία σε ένα ολόκληρο φάσμα ζητημάτων.

    "Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω στις εξαιρετικές συνομιλίες που είχαμε στο Λονδίνο", δήλωσε ο Ομπάμα στον Μεντβέντεφ κατά την έναρξη των συνομιλιών τους στο Κρεμλίνο.

    "Και ότι σε ένα ολόκληρο εύρος θεμάτων --στα οποία περιλαμβάνονται θέματα ασφαλείας, οικονομικά ζητήματα, ενεργειακά θέματα, περιβαλλοντικά-- οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν περισσότερα κοινά από διαφορές και ότι αν εργαστούμε σκληρά αυτές τις λίγες ημέρες μπορούμε να σημειώσουμε εξαιρετική πρόοδο που θα οφελήσει τους λαούς και των δύο χωρών", προσέθεσε ο Ομπάμα.

    Υποδεχόμενος τον αμερικανό ομόλογό του στο Κρεμλίνο, ο Μεντβέντεφ εξέφρασε την ευχή οι δύο χώρες να γυρίσουν "τις δύσκολες σελίδες" των τελευταίων ετών και να ανοίξουν νέες.

    "Ελπίζουμε να κλείσουμε εκ νέου τις δύσκολες σελίδες στην ιστορία των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων και να ανοίξουμε νέες", δήλωσε ο Μεντβέντεφ κατά την έναρξη των συνομιλιών τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 July 2009 - 14:30:27 UTC