Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νίκη Κεντροδεξιάς στη Βουλγαρία
  • [02] Προσωρινή συμφωνία

  • [01] Νίκη Κεντροδεξιάς στη Βουλγαρία

    Το κόμμα GERB της αντιπολίτευσης στην Βουλγαρία προηγείται στις βουλευτικές εκλογές σύμφωνα με τα exit poll που δείχνουν ότι κερδίζει 117 έδρες έναντι 39 του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Τα exit poll που διεξήχθησαν από την Alpha Research και την Sova Harris δείχνουν πως το κεντροδεξιό GERB του δημάρχου της Σόφιας Μπόικο Μπορίσοφ συγκεντρώνει ποσοστό 38,5% ως 41% και οι Σοσιαλιστές 17,9% ως 18,4%

    "Η μεγάλη είδηση της συνέντευξης μας είναι, ότι ο αρχηγός του GERB Μπόικο Μπορίσοφ αναλαμβάνει την ευθύνη να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας".

    Αυτά τα λόγια ο γνωστός πολιτικός συντάκτης του τηλεοπτικού καναλιού bTV Νικολάι Μπαρέκοφ είπε στο τέλος της πρώτης συνέντευξης, την οποία παραχώρησε ο ιδρυτής και ηγέτης της νικήτριας δύναμης στις σημερινές εκλογές σε βουλγάρικο μέσο πριν την επίσημη συνέντευξη του GERB στα βουλγάρικα και ξένα ΜΜΕ αργότερα τη νύχτα.

    Υπενθυμίζεται, ότι ο άτυπος αρχηγός του GERB και δημοφιλέστερος πολιτικός της Βουλγαρίας, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις τα τελευταία πέντε(τουλάχιστον) χρόνια, δεν έχει δεσμευτεί μέχρι στιγμής με ρητές δηλώσεις, ότι θα αναλάβει προσωπικά την προεδρία του νέου Υπουργικού συμβουλίου σε περίπτωση εκλογικής νίκης.

    Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο κ. Μπόικο Μπορίσοφ αντιμετώπιζε πάντα το θέμα αυτό υπό τον πρίσμα των εκλογικών αποτελεσμάτων του κόμματος του.

    [02] Προσωρινή συμφωνία

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα πως πιστεύει ότι θα υπάρξει την Δευτέρα στη Μόσχα μια προσωρινή συμφωνία ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και το Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την υπογραφή στο τέλος του 2009 της τελικής συμφωνίας για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων και μια νέα συνθήκης START.

    "Πιστεύω πως θα έχουμε μια ανακοίνωση", δήλωσε στη Μόσχα ο Γκάρι Σαμόρ, ανώτατος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, αρμόδιος για θέματα εξοπλισμών.

    "Σίγουρα δεν πρέπει να περιμένουμε μια τελική συμφωνία, υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά, όμως πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε ορισμένα πράγματα που θα δείχνουν ότι σημειώνεται πρόοδος στο θέμα αυτό", διευκρίνισε.

    Ο Σαμόρ είπε ακόμα πως οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι θα καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία πριν το τέλος της χρονιάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 July 2009 - 20:30:22 UTC