Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξάνεται το κονδύλι για την απόσυρση κλιματιστικών
  • [02] "Οχι στις απελάσεις"

  • [01] Αυξάνεται το κονδύλι για την απόσυρση κλιματιστικών

    Αυξάνεται κατά 5 εκατομμύρια ευρώ το κονδύλι που διαθέτει το υπουργείο Ανάπτυξης για απόσυρση κλιματιστικών στην Αττική, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κωστής Χατζηδάκης, καθώς διαπιστώνεται αυξημένο ενδιαφέρον των καταναλωτών για τη δράση.

    Σύμφωνα με στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΝ, κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του προγράμματος απόσυρσης, πουλήθηκαν 21.000 κλιματιστικά σε όλη τη χώρα, από τα οποία 13.000 στην Αττική. Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 15 εκατ. ευρώ, ενώ τα 5 επιπλέον εκατατομμύρια θα διατεθούν μόνο για την Αττική, όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη ζήτηση. Το επιπλέον κονδύλι επαρκεί για την απόσυρση άλλων 20.000 περίπου παλιών συσκευών. Η επιδότηση που δίνεται μέσω του προγράμματος απόσυρσης είναι 35%, με όριο τα 500 ευρώ.

    [02] "Οχι στις απελάσεις"

    «Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι θύματα των επεμβάσεων και της εκμετάλλευσης του ιμπεριαλισμού» τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών, με αφορμή πρόσφατη «ομαδική απέλαση 55 Πακιστανών με ειδική πτήση τσάρτερ, σε συνεργασία με τον πρεσβευτή της χώρας».

    Στην ερώτηση, ο κ. Χαλβατζής επικρίνη την κυβέρνηση γιατί «εναρμονισμένη με τα αντιδραστικά και απάνθρωπα μέτρα που εφαρμόζει η Ε.Ε. απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες» προχώρησε σε μια πράξη που «είναι είναι αντίθετη με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που απαγορεύει τις μαζικές απελάσεις» και σημειώνει πως «υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι οι απελαθέντες διατρέχουν κινδύνους λόγω της απέλασης, με δεδομένο ότι στο Πακιστάν κυβερνά ένα αυταρχικό, αμερικανόδουλο καθεστώς και η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο πολεμικών επιχειρήσεων των ιμπεριαλιστών με 2,5 εκατ. πρόσφυγες».

    Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάνει λόγο για «απροθυμία των ελληνικών κυβερνήσεων να χορηγούν πολιτικό άσυλο» βάζοντας εμπόδια ακόμη και σε ανθρώπους που σύμφωνα με τον ΟΗΕ είναι πρόσφυγες και ερωτά τον υπουργό Εσωτερικών «αν θα σταματήσουν οι απελάσεις των προσφύγων και μεταναστών και αν θα πάρει μέτρα για λύσεις που θα σέβονται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών».

    «Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει ζητήσει να δοθεί λύση που θα σέβεται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, για νομιμοποίηση της προσωρινής ή μακροβιότερης παραμονής τους στη χώρα μας (παροχή ασύλου ή ανθρωπιστικού καθεστώτος, άδεια διαμονής), για διευκόλυνση της οικειοθελούς μετακίνησής τους σε άλλες χώρες της ΕΕ, για εγκατάστασή τους σε ανοικτούς χώρους φιλοξενίας που θα πληρούν τις στοιχειώδεις προδιαγραφές αξιοπρεπούς διαβίωσης» τονίζει ο κ. Χαλβατζής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 June 2009 - 10:30:18 UTC