Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού - Προέδρου της Βουλής
  • [02] Μείωση της θητείας από τον Αύγουστο
  • [03] "Ζούμε κομβικές στιγμές"
  • [04] "Ανάγκη συστράτευσης"
  • [05] Εξελίξεις στη Siemens

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού - Προέδρου της Βουλής

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την οποία συζήτησαν για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, ενόψει και της λειτουργίας του θερινού τμήματος, η πρώτη σύνθεση του οποίου ξεκινάει την Τρίτη 16 Ιουνίου, το απόγευμα.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής, που ανέφερε ότι συναντάται συχνά με τον πρωθυπουργό πρόσθεσε, "ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, όπως τις προσδιόρισε και χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Τα νομοσχέδια με τα οποία θα ξεκινήσουμε την επόμενη εβδομάδα, είναι τα εκκρεμούντα νομοσχέδια του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του υπουργείου Ανάπτυξης''.

    Την εντατικοποίηση των προσπαθειών όλων των υπουργών και των υφυπουργών, με στόχο τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου, ζήτησε ο κ. Καραμανλής, μιλώντας το στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Επιλογή και απόφασή μας είναι να αλλάξουμε ό,τι πικραίνει και ό,τι απογοητεύει τους πολίτες, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι πήραμε μια αυστηρή προειδοποίηση, ένα ηχηρό μήνυμα. Μπορούμε, όμως, να ανταποκριθούμε. Είναι υποχρέωσή μας. Η υπευθυνότητα είναι αδιαπράγματευτη επιλογή μας, τόνισε.

    Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην αποχή, την οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή, και είπε ότι ένας στους δυο πολίτες δεν πήγε να ψηφίσει. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε άμεσο πολιτικό διακύβευμα, μπορεί να διευκόλυνε την πρωτοφανή αποχή, σημείωσε, και την χαρακτήρισε ως μήνυμα στο πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι πολίτες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, με αυτόν τον τρόπο, σε βασικές πτυχές της πολιτικής ζωής και τόνισε ότι πρέπει να δούμε όλοι τις ευθύνες μας.

    Ειδικότερα για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Κώστας Καραμανλής έκανε λόγο για υποχώρηση της ΝΔ και διατάραξη της σχέσης της με την κοινωνία. Το μήνυμα ήταν πολύ σοβαρό και καθαρό, οι πολίτες απαιτούν λύσεις, είπε ο κ. Καραμανλής.

    Αναφέρθηκε στις δυσλειτουργίες της κρατικής μηχανής, οι οποίες ταλαιπωρούν τον κόσμο και σημείωσε ότι οι δυσλειτουργίες αυτές αφορούν όλους τους υπουργούς και όλα τα υπουργεία, όλα τα επίπεδα στις σχέσεις κράτους και πολίτη.

    Ζητώ ένταση των προσπαθειών από όλους και σας καλώ να είστε αμείλικτοι, είπε ο κ. Καραμανλής στους υπουργούς και υφυπουργούς.

    Αναφέρθηκε επίσης σε συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών που παραβίασαν τις ξεκάθαρες αρχές που ο ίδιος έθεσε, από το Μάρτιο του 2004.

    Από σήμερα γυρίζουμε σελίδα. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του στον τομέα των αρμοδιοτήτων του, είπε.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε, επίσης, ότι δεν πρέπει να αναζητούνται αλλού τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος, παρά μόνο στους ίδιους τους εαυτούς μας, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Εμείς φταίξαμε, εμείς πρέπει να διορθωθούμε. Ο,τι πικραίνει τους πολίτες πρέπει να αλλάξει και είμαι αποφασισμένος να λάβω οποιαδήποτε πρωτοβουλία χρειαστεί, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Εκτίμησε επίσης ότι η τελική έκβαση του αγώνα δεν πρόκειται να κριθεί από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ενώ χαρακτήρισε την οικονομική κρίση ως την πιο επείγουσα εθνική υπόθεση, η οποία αφορά όλα τα Υπουργεία και όχι μόνο το Υπουργείο Οικονομικών.

    Κάλεσε τους υπουργούς να εποπτεύουν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί για την παραγωγή κυβερνητικού έργου και τόνισε ότι δεν συγχωρείται καμιά ολιγωρία και καμιά καθυστέρηση. Να δούμε τί είναι ανάγκη να αλλάξουμε και να το αλλάξουμε, τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση ήταν απόλυτα ειλικρινής με τους πολίτες προεκλογικά και η συνέπεια αυτή θα είναι σύμμαχός μας και στη συνέχεια.

    Εδωσε έμφαση στην περαιτέρω μείωση των δαπανών και στην εξυγίανση του δημόσιου τομέα και αναφέρθηκε σε σοβαρές καταγγελίες, όπως είπε, για επίορκους λειτουργούς σε εισπρακτικούς μηχανισμούς και τόνισε ότι έχει δώσει εντολή προς τον αρμόδιο υπουργό να πάρει όποια μέτρα χρειαστεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

    Ακόμη αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης του διαλόγου σε θέματα διαφάνειας, μνημόνευσε εκ νέου την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την οποία η κυβέρνηση θα συζητήσει, έδωσε έμφαση στην επίλυση άμεσων προβλημάτων στην υγεία και έκανε ειδική αναφορά στον τομέα της ασφάλειας.

    Είπε ότι θα υπάρξει αυστηρότερη ποινική μεταχείριση στους κουκουλοφόρους, καθώς και αλλαγή πλαισίου που αφορά την ανωνυμία στο καρτοκινητά.

    Ζήτησε ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, έκανε αναφορά στην ανάγκη να ανοίξουν πολλά κλειστά επαγγέλματα και κάλεσε τους υπουργούς να κινηθούν στο τρίπτυχο: υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα, εθνική συνεννόηση.

    Ζήτησε να ενημερώνονται όλα τα κόμματα για τις παρεμβάσεις των υπουργών, τους οποίους κάλεσε να ζητούν προτάσεις από τα κόμματα και να τις συζητούν.

    Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι θα επιμείνει να ζητά εκλογές, παρά το ότι το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από τους πολίτες.

    Ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις Ευρωεκλογές, οι μισοί ψηφοφόροι δεν πήγαν να ψηφίσουν, είπε ο κ. Καραμανλής και χαρακτήρισε το αίτημα για πρόωρες εκλογές πρόφαση φυγής από τα προβλήματα.

    Είναι ανευθυνότητα να ζητά εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση, τη στιγμή που πήρε πιο λίγες ψήφους από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, σημείωσε και επανέλαβε ότι το αίτημά της για δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές αποδοκιμάστηκε από το λαό.

    Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι η ΝΔ μπορεί να ανανεώσει την πλατιά στήριξή της από τους πολίτες και τόνισε ότι δεν είναι νοητές κομματικές συνεργασίες.

    [02] Μείωση της θητείας από τον Αύγουστο

    Την πρόθεσή του να εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ και την Κυβερνητική Επιτροπή τη μείωση της θητείας μόνο στο Στρατό Ξηράς κατά τρεις μήνες, από την ΕΣΣΟ του Αυγούστου, ώστε αυτή να διαμορφωθεί στους εννέα μήνες, γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Μεϊμαράκης μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ "Πρώτη Γραμμή".

    Μειωμένη θητεία, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, θα υπηρετήσουν και όσοι παρουσιάστηκαν στο Στρατό Ξηράς μέσα στο 2009, με τις δυο προηγούμενες ΕΣΣΟ ως εξής: όσοι παρουσιάστηκαν με την ΕΣΣΟ του Φεβρουαρίου θα υπηρετήσουν έντεκα μήνες, μείωση της θητείας κατά ένα μήνα και όσοι παρουσιάστηκαν με την ΕΣΣΟ του Μαίου θα υπηρετήσουν δέκα μήνες.

    Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη με τη μείωση της θητείας στο Στρατό Ξηράς, όλοι οι στρατεύσιμοι θα υπηρετούν στην περιφέρεια.

    Ο Υπουργός ανέφερε ότι οι παράγοντες που κάνουν δυνατή τη μείωση της θητείας είναι η αύξηση του αριθμού των επαγγελματιών οπλιτών, η χρήση της πληροφορικής, η νέα χωροθέτηση των στρατοπέδων και το μέτρο της ηλεκτρονικής φύλαξης αυτών, που προχωρά σταδιακά.

    Ο κ. Μεϊμαράκης τάχθηκε επίσης υπέρ της σταδιακής κατάργησης της θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία.

    [03] "Ζούμε κομβικές στιγμές"

    Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο κ. Καρατζαφέρης απηύθυνε πρόσκληση στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι «νιώθουν την καταστροφή να έρχεται και εκτιμούν ότι δεν θα εκλεγούν στις επόμενες εκλογές», να ενταχθούν στις τάξεις του ΛΑΟΣ. Αυτή η πρόσκληση, όμως, αφορά μόνο την περίοδο των εκλογών.

    Κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να περπατήσουν μαζί για να αποκρούσουν το ΠΑΣΟΚ και είπε ότι «ο κ. Καραμανλής δεν το θέλει αυτό, αλλά εμείς θα αποκρούσουμε μόνοι μας το ΠΑΣΟΚ».

    Είπε ακόμη ότι υποδέχθηκαν, στο κόμμα του, το εκλογικό αποτέλεσμα με σωφροσύνη και συστολή, εκτίμησε ότι «ζούμε κομβικές στιγμές» και υποστήριξε ότι «ο κ. Καραμανλής δείχνει να μην καταλαβαίνει ή και ακόμη χειρότερα, να συνηγορεί στο να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία».

    «Το ΠΑΣΟΚ έδειξε σε αυτές τις εκλογές ότι δεν έχει τη δύναμη να έρθει στην εξουσία», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και υποστήριξε ότι «ο κ. Καραμανλής έχει πάρει στην πλάτη του το Γιώργο Παπανδρέου για να τον φέρει στην εξουσία».

    Επικαλέστηκε κάποιο παλαιό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο -υποστήριξε ότι- του είπε πως οι «Καραμανλήδες» γεννήθηκαν για να φέρνουν τους «Παπανδρέου» στην εξουσία και παρέπεμψε στο 1963, στο 1981 και σήμερα. «Εμείς -είπε ο κ. Καρατζαφέρης- είχαμε τη δύναμη να υποστούμε την ταλαιπωρία με τα σκάνδαλα και τη σκανδαλολογία» και έκανε αναφορά και στο «ΓΕΡΜΑΝΟ» για να μην έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

    «Γι αυτό ζητήσαμε συνεργασία. Ο κ. Καραμανλής δεν θέλησε τη συνεργασία και είναι δικαίωμά του και πρόβλημά του απέναντι στη βάση της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Ανέφερε, ακόμη, ότι «το ΠΑΣΟΚ έρχεται, και δεν έρχεται ποτέ σαν παρένθεση, αλλά έρχεται για δεκαετίες».

    «Τότε υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου, που έπαιρνε μαζί του το λαό. Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου δεν σαγηνεύει το λαό, αλλά ανέλαβε ο κ. Καραμανλής και τον πήρε στην πλάτη του να τον κάνει πρωθυπουργό», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Εμείς στο ΛΑΟΣ κάνουμε έναν αγώνα δημοκρατίας για να μην κατακλυστεί πάλι ο τόπος από το ΠΑΣΟΚ. Θα αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το ΠΑΣΟΚ και όσο και αν το τραβάει ο κ. Καραμανλής στην εξουσία, εμείς θα το σπρώχνουμε στην αντίθετη πλευρά».

    Αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που γράφουν, όπως είπε, ότι ο κ. Καραμανλής θα ακολουθήσει ατζέντα Καρατζαφέρη, δηλαδή ακραία πολιτική χωρίς τους ακραίους. «Το πρωτότυπο είναι πάντα καλύτερο», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι «ο ΛΑΟΣ άλλαξε "πολυκατοικία", παραμένει στην ίδια γειτονιά της κεντροδεξιάς, αλλά άλλαξε πολυκατοικία στην οποία υπάρχουν ένοικοι καταληψίες και τρωκτικά».

    [04] "Ανάγκη συστράτευσης"

    Σε συστράτευση για να προστατεύσουμε τις ομορφιές της πατρίδας μας, ώστε να μην ξαναέχουμε μια Πάρνηθα, μια Ηλεία, ένα Ταϋγετο, ένα Γράμμο κάλεσε από την Βάλια Κάλντα της Πίνδου όλους τους Έλληνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Ο Πρόεδρος επισκέφθηκε τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, σήμερα, σε συνέχεια της χθεσινής του παρουσίας στο Σπήλαιο Γρεβενών για τον εορτασμό της μάχης του Σπηλαίου του 1854.

    Ο Εθνικός Δρυμός της Βάλια Κάλντα είναι μέρος του Εθνικού Πάρκου Πίνδου το οποίο βρίσκεται στους Ν. Γρεβενών και Ιωαννίνων.

    Θεωρείται τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και βιοποικιλότητας. Αποτελεί καταφύγιο για πολλά είδη πουλιών και θηλαστικών (γύπας, βασιλικός αετός, καφετιά αρκούδα, αγριόγιδο, ζαρκάδι) που έχουν εξαφανισθεί από τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Αυτοφυή είναι πολλά είδη πεύκης (μαύρη, λευκόδερμη, κόκκινη), οξιάς και ελάτης.

    Η Εγνατία Οδός θα αυξήσει την προσβασιμότητα στο Εθνικό Πάρκο δίνοντας την ευκαιρία σε πολύ περισσότερους Έλληνες να χαρούν τις ομορφιές του, γεγονός το οποίο έχει ευαισθητοποιήσει τις αρμόδιες Αρχές για να προστατευθεί το περιβάλλον του.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στη Βάλια Κάλντα από τον υπεύθυνο του Εθνικού Δρυμού Γιάννη Τζαρτζάνη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Ο Κάρολος Παπούλιας ζήτησε ιδιαίτερα να ενημερωθεί για τα μέτρα που υπάρχουν για την προστασία του Δρυμού και του Εθνικού Πάρκου. Τέλος, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο βουλευτής Γρεβενών, πρώην υπουργός, Χρίστος Φώλιας.

    [05] Εξελίξεις στη Siemens

    Προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του τέταρτου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού, την Παρασκευή, έλαβε ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής της Siemens Hellas Διονύσης Δενδρινός που συνελήφθη χθες το βράδυ, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

    Ο κ. Δενδρινός κατηγορείται για απάτη κατά συναυτουργία, που αφορά τη σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με την εταιρία Saic για την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας C4I, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Το ένταλμα σε βάρος του κ. Δενδρινού εκδόθηκε καθώς στο ανακριτικό γραφείο έφθασαν πληροφορίες ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε μεταβιβάσεις των μεριδίων ακίνητης περιουσίας του στην Ελλάδα στους δυο γιούς του, γεγονός που θεωρήθηκε προπαρασκευαστική ενέργεια για τη φυγή του στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος με αγνώστους μέχρι στιγμής συναυτουργούς από την Siemens και την Saic, από το 2002 έως και τις 15.9.2003, παρέστησαν στα αρμόδια όργανα του ελληνικού δημοσίου λέγοντας ότι "τόσο η υποψήφια προμηθεύτρια εταιρία Saic όσο και η υπό κατασκευάστρια εταιρία Siemens, είχαν τη δυνατότητα από πλευράς τεχνικής υποδομής και τεχνογνωσίας να παραδώσουν τα συστήματα C4I ολυμπιακής ασφάλειας έτοιμα για πλήρη επιχειρησιακή χρήση εντός προθεσμίας δώδεκα μηνών".

    Και ως προς τον κατηγορούμενο στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ωστόσο "τα παραπάνω γεγονότα που παρέστησες (σ.σ. ο κ. Δενδρινός) προς τα αρμόδια όργανα του ελληνικού δημοσίου ήταν καθ' ολοκληρίαν ψευδή, αφού στην πραγματικότητα οι παραπάνω εταιρίες δεν είχαν τη δυνατότητα από πλευράς τεχνικής υποδομής, αλλά και την κατάλληλη τεχνογνωσία, προσωπικό, μεθοδολογία, τρόπο οργάνωσης, διοίκησης και ελέγχου κατάρτισης όλων των απαραίτητων μελετών, συμπεριλαμβανομένων και των μελετών εφαρμογής, που απαιτούνταν για την εκτέλεση του αντικειμένου της σύμβασης".

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η ζημιά που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε προς το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται στο ποσό 254.999.000 ευρώ το οποίο ισοδυναμεί με το συμβατικό τίμημα που εκταμιεύθηκε υπερ δυο των παραπάνω εταιριών.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Δενδρινού, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Μαρία Κεβγά, κατέθεσαν στον ανακριτή αίτημα ανάκλησης του εντάλματος σύλληψης θεωρώντας το μη νόμιμο.

    Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στους δημοσιογράφους, ο εντολέας τους ούτε λογαριασμούς στο εξωτερικό διαθέτει, ούτε off-shore εταιρίες και επιπλέον όποτε κλήθηκε από τη Δικαιοσύνη εμφανίστηκε κανονικά.

    Σε δήλωσή της η κ. Κεβγά είπε, μεταξύ άλλων, ότι "η δικαιοσύνη φαίνεται να λειτουργεί υπό καθεστώς πανικού ή επικοινωνιακού άγχους", ενώ ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε ότι "υπάρχει κίνδυνος υπό το κράτος του συνδρόμου Καραβέλα οι δικαστές, από εγγυητές να γίνουν απειλή για την προσωπική ελευθερία των πολιτών".

    Στον ανακριτή οι δύο κόρες Καραβέλα

    Το γραφείο του 4ου Ειδικού ανακριτή επισκέφθηκαν χθες οι δύο μικρότερες κόρες του φυγόδικου πρώην στελέχους της Siemens Χρήστου Καραβέλα, καθώς τυπικά ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της χρηματικής εγγύησης που τους έχει επιβληθεί.

    Ο ανακριτής έχει, ήδη, βεβαιώσει τα δύο κορίτσια ότι δεν θα προβεί σε καμμία ενέργεια μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επί των αιτήσεων για εξάλειψη ή μείωση του συνολικού ποσού των 2 εκατομμυρίων ευρώ που τους έχει επιβληθεί ως χρηματική εγγύηση μετά τις απολογίες τους.

    Οι δύο νεαρές υποστηρίζουν πως αδυνατούν να καταβάλουν τα χρήματα, καθώς έχουν δεσμευτεί όλοι οι λογαριασμοί της οικογένειας τους.

    Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους τα δύο κορίτσια είπαν ότι "ζούμε έναν εφιάλτη, αλλά πιστεύουμε στην Δικαιοσύνη και στην κοινή λογική που θέλει τα παιδιά να εμπιστεύονται τους γονείς τους. Είναι αυτονόητο ότι δεν γνωρίζαμε τίποτα και δεν έχουμε καμμία σχέση. Περιμένουμε όλοι την έκδοση των βουλευμάτων στις προσφυγές που έχουμε κάνει, που θα ρυθμίσουν όλα αυτά τα θέματα. Με αγωνία περιμένουμε τα αποτελέσματα για την φυλακισμένη αδελφή και την μητέρα μας, που κι αυτές δεν έχουν καμμία σχέση με όλα αυτά".

    Ο Εισαγγελέας της υπόθεσης κ. Νικολόπουλος έχει εκδόσει διατάξεις απαγόρευσης εξόδου από την χώρα για επτά πρόσωπα - χρηματιστές, επιχειρηματίες κ.α - τα οποία εμπλέκονται και στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά την σύμβαση για την ψηφιοποίηση στον ΟΤΕ και στο σκέλος για την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας C-4I.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 June 2009 - 12:30:27 UTC