Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αλλάζουμε την καθημερινότητα του πολίτη"
  • [02] "Η αποχή είναι ψήφος ανοχής"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Δυναμική αντιπολίτευση"
  • [05] "Ενότητα αριστεράς και οικολογίας"
  • [06] "Πολιτικές εξελίξεις"

  • [01] "Αλλάζουμε την καθημερινότητα του πολίτη"

    Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, στο Πεδίον του Αρεως, θα μιλήσει το βράδυ ο πρωθυπουργός.

    Τον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό στον Άλιμο επισκέφθηκε χθες ο κ. Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων επέκτασης των γραμμών του Μετρό.

    «Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα στο μεγαλύτερο συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικό έργο της χώρας. Επεκτείνουμε το Μετρό στα νότια προάστια, στις δυτικές συνοικίες, στο Περιστέρι, στην Ανθούπολη και στο Χαϊδάρι. Συνεχίζουμε προς τον Πειραιά και λησμονημένες περιοχές της πρωτεύουσας: στην Αγία Βαρβάρα, στο Κορυδαλλό, στη Νίκαια», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    «Χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με έργα, με σημαντικά έργα, αλλάζουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Αναβαθμίζουμε συνολικότερα την ποιότητα ζωής στο Λεκανοπέδιο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και κατέληξε:

    «Κάποιοι μπορεί να επενδύουν συστηματικά στην άρνηση, στην ισοπέδωση και στο ψέμα. Δεν μπορούν να αλλάξουν. Έχουν μείνει πίσω, στο χθες. Όμως η Ελλάδα αλλάζει, η Ελλάδα προοδεύει, η Ελλάδα πάει μπροστά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η αλήθεια του έργου μας».

    Ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι την ερχόμενη άνοιξη οι δήμοι της Ηλιούπολης, του Αλίμου, της Αργυρούπολης και του Ελληνικού θα αποκτήσουν σύγχρονους σταθμούς Μετρό. Η απόσταση από τον Αλιμο μέχρι το κέντρο της Αθήνας θα διανύεται με το Μετρό μέσα σε 12 λεπτά, ενώ σήμερα με ΙΧ αυτοκίνητο απαιτείται σε ώρα αιχμής, ίσως και πάνω από μισή ώρα.

    Επίσκεψη στην Τροχαία Αθηνών

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί στην Διεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, όπου ενημερώθηκε εκτενώς από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ταξίαρχο Δημήτριο Σκαρλάτο για τη δραστηριότητα των Υπηρεσιών Τροχαίας και τα προγράμματα οδικής ασφάλειας που εφαρμόζονται σε όλη την Αττική. Ενημερώθηκε ακόμη για τα αυξημένα μέτρα τροχαίας που έχουν σχεδιαστεί, με σκοπό την διευκόλυνση μετακίνησης των πολιτών για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος και εν όψει του εορταστικού τριημέρου Πεντηκοστής και Αγ. Πνεύματος .

    «Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω και τη σοβαρή δουλειά που γίνεται εδώ, που κάνει η Τροχαία, για την εμπέδωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας. Δουλειά που έχει - και θέλω να το υπογραμμίσω αυτό - μετρήσιμα, θετικά αποτελέσματα» τόνισε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις τους και επισήμανε ότι τη χρονιά που μας πέρασε, είχαμε μια ενθαρρυντική μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, σε σχέση με το 2007, γεγονός που αποδεικνύει πως «με κοινή, έντονη προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα».

    «Τις επόμενες μέρες, λόγω της μετακίνησης των πολιτών για τις Ευρωεκλογές, αλλά και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το οδικό δίκτυο της χώρας θα δεχθεί έντονη κυκλοφοριακή φόρτιση. Για την ομαλή μετακίνηση, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, για την αποφυγή ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων και, πάνω απβ όλα βέβαια, για την πρόληψη και την αποτροπή ατυχημάτων, είμαι βέβαιος ότι οι γυναίκες και οι άντρες της Τροχαίας, για μια ακόμη φορά, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους».

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στη «σοβαρή δουλειά που κάνει καθημερινά η Ελληνική Αστυνομία για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες»και διαβεβαίωσε το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. ότι «η πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό τους, τους εμπιστεύεται και προσπαθεί πάντα να διασφαλίζει τους όρους που επιτρέπουν στην Αστυνομία να επιτελεί το καθήκον της».

    «Μια σειρά από οικονομικοί και κοινωνικοί λόγοι οδηγούν στην αύξηση της παραβατικότητας. Είναι επίσης γνωστό ότι νέες μορφές εγκληματικότητας δημιουργούν νέα δεδομένα. Σβ αυτό το περιβάλλον, η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία, στο πλαίσιο του Συντάγματος, με πλήρη σεβασμό στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

    Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Μπούτσικας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Βασιλείου Τσιατούρα (ο οποίος συμμετέχει στην TASK FORCE των Αρχηγών Αστυνομιών στη Χάγη).

    "Πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης"

    "Η Ν.Δ. δεν είχε και δεν έχει κανένα δίλημμα. Διαλέγει το δρόμο της ευθύνης. Τον δρόμο του χρέους. Το δρόμο για μια ισχυρή και περήφανη πατρίδα στην καρδιά της Ευρώπης", τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, στην προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

    «Οι περήφανοι Μακεδόνες δηλώνουν και σήμερα παρόντες. Οι αντιξοότητες δεν μας πτοούν. Παρά τη βροχή είμαστε εδώ, αποφασισμένοι, δυνατοί. Δεν βρίσκω λόγια να σας ευχαριστήσω για την αποψινή παρουσία σας. Η σημερινή συγκέντρωση, κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι συγκλονιστική.

    Η Θεσσαλονίκη αποφάσισε. Η Μακεδονία στέλνει μήνυμα παντού στην Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός μόλις ανέβηκε στο βήμα και πρόσθεσε: «Η εμπιστοσύνη σας είναι η μεγάλη μου δύναμη. Είναι αμοιβαία και βαθιά ριζωμένη η σχέση αυτή. Από εδώ ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή. Από εδώ δεσμεύτηκα να υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες που μας ενώνουν. Δεσμεύτηκα να υπηρετώ, με όλες τις δυνάμεις μου, όλους τους Έλληνες. Αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Όποιο κόστος κι αν χρειαστεί. Πάνω από όλα είναι η Πατρίδα μας».

    Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι παρόντες την Κυριακή στις ευρωεκλογές και να ψηφίσουν «ναι» στη σταθερότητα και στη σιγουριά.

    Η Ελλάδα ακολουθεί, σήμερα, πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης. Βάση και στήριγμά της, στην πορεία αυτή, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η μεγάλη εθνική επιλογή που οραματίστηκε και έκανε πράξη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, επισήμανε και υπενθύμισε πως όταν η Ν.Δ. έκανε αυτή την επιλογή κάποιοι αναζητούσαν «τριτοκοσμικούς» δρόμους.

    Αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο της πενταετούς διακυβέρνησης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτα το μεταρρυθμιστικό της έργο και σημείωσε ότι σε κάθε προσπάθεια της αντιμετώπιζε έντονες αντιδράσεις βολεμένων συμφερόντων. «Σε κάθε μεταρρύθμιση αντιμετωπίζαμε την πολεμική του Συστήματος ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε αλλαγή αντέτασσαν ένα μονότονο «όχι». Δεν ήθελαν να αλλάξουν κατεστημένες δομές. Δεν ήθελαν να αλλάξουν πρακτικές και νοοτροπίες που κράταγαν, επί δεκαετίες, πίσω τη Χώρα μας», είπε.

    Αναγνώρισε τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν σε αυτή την πορεία, «δεν διεκδικήσαμε ποτέ το αλάθητο. Κάναμε, όπου χρειάστηκε, την αυτοκριτική μας», παρατήρησε, αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε πως «κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει το έργο μας».

    Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση και τη συμπεριφορά του απέναντι στην οικονομική κρίση και σημείωσε: «Στις πιο δύσκολες ώρες για την Πατρίδα μας, αδιαφορούν για τα συμφέροντα της χώρας. Μιλούν για ναυάγια και υπόσχονται θαύματα. Υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Αλλά δεν λένε από πού θα τα έβρισκαν. Δημαγωγούν. Βουλιάζουν στο λαϊκισμό. Βουλιάζουν στην ανευθυνότητα. Δεν αλλάζουν».

    Στο ΠΑΣΟΚ έχασαν την ψυχραιμία τους, είπε και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι σκανδαλολογεί, κινδυνολογεί και βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της πατρίδας.

    «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση σε κανένα από τα μεγάλα και δύσκολα ζητήματα», τόνισε. «Και επειδή δεν έχει θέσεις, επειδή δεν έχει συγκροτημένο πρόγραμμα, επειδή δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, σκανδαλολογεί ανεύθυνα. Όταν όμως σκανδαλολογεί απλώς θυμίζει, έτσι, το παρελθόν του. Και το παρελθόν του είναι νωπό. Το ξέρουμε όλοι! Το θυμούμαστε όλοι! Γιατί το έχει βιώσει ο Τόπος. Και δεν θέλει να το βιώσει ξανά! Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αοριστολογεί και υπεκφεύγει. Βάζει το κομματικό, πάνω από το εθνικό. Έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν «βαρβάρους» όλα τα κόμματα, όλους τους πολίτες εκτός ΠΑΣΟΚ. Έφτασαν στο σημείο να απαιτούν να παραμερίσουμε όλοι, να παραμερίσετε όλοι, για να περάσει το Σύστημα ΠΑΣΟΚ. Ρωτήστε τους, λοιπόν: Ποιά σχέση έχουν όλα αυτά με τη Δημοκρατία; Έως πού θα φτάσει η αλαζονεία τους; Και κάτι ακόμα: θλίψη και μόνο θλίψη προκαλεί το επίπεδο της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ξεκίνησε με το απαράδεκτο και υβριστικό δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Χωρίς κανένα θετικό μήνυμα γιατί απλούστατα δεν έχει τίποτα θετικό να προτείνει και τώρα κορυφώνεται λίγο πριν την κάλπη με μαύρη διαφήμιση. Καταλαβαίνω γιατί την ώρα αυτή καταφεύγουν στην γκρίζα προπαγάνδα. Είναι προϊόν πανικού. Μεγάλου πανικού. Το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Με ψεύδη και λασπολογίες επιδιώκουν την υποβάθμιση της προεκλογικής εκστρατείας υποτιμώντας και την νοημοσύνη των πολιτών. Παραπληροφορούν, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν. Τους είδατε, τους μάθατε, τους ξέρετε. Παριστάνουν, τώρα, τους καταγγέλλοντες. Προσπαθούν να αποδώσουν στην Κυβέρνηση ευθύνες των ημερών τους, των διπλανών τους, των κυβερνήσεών τους. Δεν αλλάζουν. Δεν μπορούν να αλλάξουν Δεν τους παρακολουθούμε σε αυτόν τον κατήφορο. Δεν τους παρακολουθούμε στην απόπειρά τους να δημιουργήσουν νοσηρή ατμόσφαιρα. Δεν τους ακολουθούμε στην επιλογή του διχασμού και της πόλωσης. Ο καθένας κρίνεται από το ήθος του Οι πρακτικές τους είναι ξένες στις αντιλήψεις μας. Έχουμε άλλες προτεραιότητες. Έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα να χειριστούμε».

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα κι απευθύνθηκε στα Σκόπια λέγοντας πως «ως Μακεδόνας πρωθυπουργός το λέω προς κάθε κατεύθυνση: Η Ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, δεν ξαναγράφεται».

    [02] "Η αποχή είναι ψήφος ανοχής"

    «Η Αθήνα αποφάσισε, ψήφισε ΠΑΣΟΚ» διακήρυξε ο Γιώργος Παπανδρέου, μλώντας στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του Κινήματος στο Πεδίον του Άρεως, σε μια μεγάλη, όπως χαρακτηρίσθηκε, συγκέντρωση, από το βήμα της οποίας κήρυξε πανστρατιά για την Κυριακή των εκλογών. Για να περιοριστεί η αποχή και να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών και να αλλάξει πορεία η χώρα, όπως τόνισε. Και κατήγγειλε ότι υπάρχουν πολλοί που προπαγανδίζουν την αποχή, γιατί θέλουν τον πολίτη αμέτοχο.

    Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, αλλά και στους πολίτες που ψήφισαν ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, τονίζοντας ότι «ο αγώνας μας είναι και δικός τους αγώνας» και χρησιμοποίησε πολλές φορές τη φράση «μαζί μπορούμε».

    Η ομιλία του κ. Παπανδρέου περιείχε πολλές καταγγελίες κατά της κυβέρνησης, αλλά και επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε ότι «έκλεισε τη Βουλή για να συγκαλύψει και να παραγράψει τα αδικήματα των υπουργών του». Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, «κατεδάφισε την Ελλάδα».

    Ενώ αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «άνοιξε τα αεροδρόμια για να κλείσει στόματα» και μέσα στον πανικό της «άρχισε να συλλαμβάνει γυναικόπαιδα».

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το σύνθημα «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα βουλιάξει και την Κυριακή θα αλλάξει πορεία. Και εμφανίσθηκε αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα συμφέροντα για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει κατά της σπατάλης, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας.

    «Στο όνομά σας είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ και με τα μεγάλα συμφέροντα και με τη διαφθορά που διαλύει την Ελλάδα και μαζί θα νικήσουμε γιατί μόνο χρέος μου είναι το χρέος μου στο λαό και στην πατρίδα» διακήρυξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    «Απόψε, μιλάει η Αθήνα και στέλνει το μήνυμα της νίκης σβ όλη την Ελλάδα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας, σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα που είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πορεία και να βάλουμε και πάλι τον πολίτη και τις ανάγκες του στο κέντρο της πολιτικής» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    «Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη. Αποφασίζουμε για την Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι «κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος χρήσιμη, ψήφος για το παρόν και το μέλλον.»

    «Η νίκη θα είναι νίκη της μεγάλης μας δημοκρατικής παράταξης, των πολλών πάνω στους λίγους και ισχυρούς» τόνισε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου καλώντας τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στις κάλπες και τονίζοντας ότι «υπάρχουν εκείνοι που προπαγανδίζουν την αποχή: Οι λίγοι, οι ισχυροί, οι «ημέτεροι», που πολύ θα ήθελαν να τους αφήσουμε στην ησυχία τους».

    «Η αποχή είναι ψήφος ανοχής στον κατήφορο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «την Κυριακή αλλάζουμε για να μην βουλιάξουμε».

    «Όσο καλές και αν είναι οι δημοσκοπήσεις αυτό που μετράει είναι η ψήφος την Κυριακή, γιατί μόνο η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ «πονάει» τις δυνάμεις της ανομίας, της ατιμωρησίας και της πελατειακής σπατάλης των χρημάτων του ελληνικού λαού» είπε ο κ. Παπανδρέου.

    «Μόνο η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ δίνει ρεαλιστική κυβερνητική προοπτική στα όνειρα του λαού μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    «Η κυβέρνηση Καραμανλή παρέλαβε μια Ελλάδα με προοπτικές, αυτοπεποίθηση, με αναπτυξιακή δυναμική και αισιοδοξία και την κατεδάφισε» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρεώνοντας την κυβέρνηση «αμαχητί ήττες ιστορικών ευκαιριών για την πατρίδα», υπηρέτηση των «αρεστών» και όχι των άξιων και βούλιαγμα «στην ανισότητα, την ανομία και την αποσύνθεση του κράτους δικαίου».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής της και είπε ότι το δίλημμα της 7ης Ιουνίου είναι καθαρό: Απόδοση «λευκής επιταγής» στην κυβέρνηση ή θα μπει «τέρμα στις επιταγές χωρίς αντίκρισμα».

    «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» είναι το δίλημμα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι «ψήφος στην ΝΔ είναι ψήφος σε αυτούς που βύθισαν την Ελλάδα σε κρίση, ψήφος σβ αυτούς που επενδύουν στο ψέμα, στην πόλωση και στη συκοφαντία, ψήφος σε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που μας εμπαίζουν όταν λένε ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη ενώ στην πραγματικότητα οργανώνουν την συγκάλυψη, ψήφος σε μια κυβέρνηση που άνοιξε τα αεροδρόμια για να κλείσει στόματα, κι ύστερα άρχισε πανικόβλητη να συλλαμβάνει γυναικόπαιδα, ψήφος σε μια κυβέρνηση που σκανδαλολογεί για να κρύψει πραγματικά σκάνδαλα, ψήφος σε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε ομηρεία».

    «Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, είναι ψήφος για να αλλάξουμε ρότα και να μπούμε στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης, της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου, της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής, ψήφος που ανοίγει τον δρόμο για να αποκτήσει η χώρα σοβαρή, αξιόπιστη κυβέρνηση και να μετατραπεί σε μία ευνομούμενη πολιτεία» τόνισε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

    «Δεσμεύομαι σε κάθε πράξη, σε κάθε σκέψη, σε κάθε απόφαση, μοναδική αρχή που θα υπηρετώ είναι το δημόσιο συμφέρον, πάνω και πέρα από όλα και από όλους, δεσμεύομαι να αναστρέψω το σημερινό ήθος και ύφος εξουσίας της κυβέρνησης της ΝΔ» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους πολίτες «που έχουν απογοητευθεί και έχουν χάσει το κουράγιο και την ελπίδα τους», ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε ότι «τίποτα δεν θα αλλάξει αν μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και αν δεν πάμε στις κάλπες για να ζητήσουμε αλλαγή πορείας».

    Απευθυνόμενος στους αναποφάσιστους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «οι αρχές και οι αξίες δεν χάθηκαν σε αυτόν τον τόπο» και τους κάλεσε για «μια νέα αρχή».

    «Απευθύνομαι και στους συμπολίτες μας που ψήφισαν, στις προηγούμενες εκλογές, τη ΝΔ και ένιωσαν προδομένοι, σε όσους πίστεψαν τις υποσχέσεις και εξαπατήθηκαν και τους λέω ότι εμείς δεν τους βάζουμε απέναντί μας, αλλά τους θέλουμε κοντά μας και μαζί μας γιατί ο αγώνας μας είναι και δικός τους, γιατί η πατρίδα έχει δικαίωμα στο μέλλον, και γιατί την βαρβαρότητα που ζούμε όλοι, την ζουν κι αυτοί» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «εμείς ενώνουμε και δεν πολώνουμε».

    «Απόψε, απευθύνομαι σβ αυτούς που πίστεψαν στο όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου, σβ αυτούς που στήριξαν το έργο του Κώστα Σημίτη, στα εκατομμύρια των πολιτών που μας εμπιστεύθηκαν το 2004, που μας ψήφισαν το 2007. Σβ αυτούς που στάθηκαν όρθιοι κι ήταν κοντά μας στις δύσκολες στιγμές. Απευθύνομαι στο μεγάλο ρεύμα του ΠΑΣΟΚ και τους λέω πως την Κυριακή είναι η ώρα της πανστρατιάς» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, καλώντας ταυτόχρονα στην πανστρατιά αυτή «με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο χέρι όλους όσους πονάνε αυτόν τον τόπο και πιστεύουν ότι μας αξίζουν καλύτερες μέρες».

    «Απευθύνομαι σε όλους αυτούς και τους λέω: Το ΠΑΣΟΚ είστε εσείς! Ναι - Υπάρχει μια άλλη Ελλάδα που την ξέρω, την έχω συναντήσει όταν οργανώναμε τους Ολυμπιακούς, όταν παλεύαμε για την Κύπρο, όταν πρωτοστατούσαμε στα Βαλκάνια, όταν χτίζαμε μεγάλα έργα, όταν δημιουργούσαμε το ΕΣΥ, τα ΚΑΠΗ, το ολοήμερο σχολείο, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Κινήματος και των ευρωπαίων σοσιαλιστών καθώς και στους πέντε εθνικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας πως απέναντι στο ΠΑΣΟΚ στην μάχη της Κυριακής «έχουμε όλες τις δυνάμεις του κατεστημένου και τα συμφέροντα ισχυρών που δεν αντέχουν το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για πράγματα που πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν».

    «Δεν αντέχουν να βλέπουν την κοινωνία να λέει «μπορούμε», διότι θέλουν την κοινωνία αδύναμη, ανήμπορη, παραιτημένη, καθώς αυτό τους βολεύει» είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι «μόνο το ΠΑΣΟΚ δίνει σήμερα λύση».

    «Προχωρούμε με τη στήριξη του ελληνικού λαού, πέρα από κομματικές προτιμήσεις, για να κάνουμε μαζί μια νέα αρχή. Εγώ δεν σας ζητάω απλά να αλλάξουμε κόμμα στην κυβέρνηση, ζητάω να αλλάξουμε πολιτική στον τόπο, να κάνουμε ριζικές αλλαγές, δημοκρατικές αλλαγές, για να βάλουμε την Ελλάδα σε μια νέα πορεία» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου διαβεβαιώνοντας ότι «μπορούμε να το πετύχουμε, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ και στις πολιτικές που μπορούν να μας οδηγήσουν στο μέλλον».

    «Οι εκλογές της Κυριακής είναι ένα δημοψήφισμα. Και η απάντηση σβ αυτό το δημοψήφισμα, για κάθε πολίτη, είναι μια: Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρόεδρος του Κινήματος ο οποίος έκλεισε την ομιλία του προτρέποντας τους συγκεντρωμένους «φεύγοντας να αφήσουμε καθαρούς τους δρόμους. Να δείξουμε ότι είμαστε πράσινοι και στην φιλοσοφία μας και στην στάση ζωής μας, καθώς αυτή είναι η διαφορά μας, εμείς κάνουμε τα πιστεύω μας πράξη και σήμερα και αύριο ως κυβέρνηση».

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον (08:30:00, Θεσσαλονίκη/Δικαστικό Μέγαρο). Με σύνθημα «προστατεύουμε συνειδητά το περιβάλλον!» ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνοντας ανακύκλωση πλαστικού, συγκεντρώνοντας πλαστικές σακούλες και ανταλλάσσοντάς τες με πάνινες οικολογικές τσάντες στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου

  • Συνέντευξη Τύπου του κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ "USS Bataan" και ξενάγηση στους χώρους του πλοίου (10:00:00, Θεσσαλονίκη/Λιμάνι)

  • Γενική δοκιμή μετάδοσης αποτελεσμάτων στο υπουργείο Εσωτερικών (11:00:00, Αθήνα/Σταδίου)

  • Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με εκπροσώπους αυτοδιοικητικών φορέων, μέλη περιβαλλοντικών και εθελοντικών οργανώσεων, στην Πάρνηθα (11:00:00, Αθήνα/Πάρνηθα)

  • Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέκο Αλαβάνο, στην πλατεία Αριστοτέλους (19:30:00, Θεσσαλονίκη/πλατεία Αριστοτέλους)

  • Κεντρική ομιλία Κώστα Καραμανλή στην Αθήνα (20:00:00, Πεδίον Άρεως)

  • ΠΑΣΟΚ - Προεκλογική ομιλία Γ. Παπανδρέου (20:30:00, Ηράκλειο)

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Προαγγελία προκριματικών Μουντιάλ 2010

  • Μπάσκετ-Προαγγελία Ευρωμπάσκετ γυναικών με τη συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών

  • Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό Λιγκ Γυναικών (1η εβδομάδα)

    17:00:00, Ορεστιάδα/Ορεστιάδα

    17:00 Ελλάδα-Βουλγαρία

  • Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό Λιγκ Ανδρών

    19:00:00, Ορεστιάδα/Ορεστιάδα

    19:00 Ελλάδα-Βέλγιο

    [04] "Δυναμική αντιπολίτευση"

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε υποβαθμισμένες περιοχές κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί, από τη συμβολή των οδών Αγίας Ζώνης και Ανοίξεως στο Μαρκόνι. Στη 13:00 θα επισκεφθεί το ξενοδοχείο HILTON, όπου θα μιλήσει με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου στο χώρο του εστιατορίου προσωπικού.

    "Μας ενδιαφέρει να είμαστε δυναμική αντιπολίτευση όσο ο λαός είναι στη γωνία και όταν ο λαός θα νικήσει θα πάρουμε και εμείς τις ευθύνες μαζί με το λαό, μαζί με άλλες δυνάμεις και τότε θα κριθούμε για την εξουσία. Αλλά σήμερα κρινόμαστε στα δύσκολα", τονίσε η κ.Αλ.Παπαρήγα μιλώντας σε εργαζόμενους του Δήμου Ασπρόπυργου.

    «Όταν λέμε ανυπακοή και απειθαρχία στην ΕΕ, εννοούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να διαθέτει κρατική αμυντική βιομηχανία, όπου πραγματοποιούνται όσο γίνεται περισσότερα έργα, για την άμυνα της χώρας βεβαίως και όχι για επιθετικούς εξοπλισμούς», ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων στην ΕΒΟ, όπου περιόδευσε στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

    «Να φύγουμε πια από αυτή την κατάσταση σε τέτοιες μονάδες, όπως είναι εδώ στην Μάνδρα να μπορούν να κατασκευάσουν σύγχρονα οπλικά συστήματα ή μέρος οπλικών συστημάτων και όμως να έχουν απομείνει 136 εργαζόμενοι και να λυμαίνονται κυριολεκτικά και μόνο για λόγους κερδοφορίας το χώρο οι ιδιώτες. Είναι ευθύνη των κυβερνήσεων και πολύ μεγάλη μάλιστα ευθύνη, γιατί δεν μιλάμε για οποιαδήποτε παραγωγή, αλλά παραγωγή που έχει σχέση με την ικανότητα άμυνας της χώρας και την όσο γίνεται απεξάρτηση από αγορές του εξωτερικού, από μονοπώλια του εξωτερικού, που τη δύσκολη στιγμή μπορούν να εκβιάζουν διπλά και τριπλά», πρόσθεσε η κα Παπαρήγα.

    [05] "Ενότητα αριστεράς και οικολογίας"

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, συνοδευόμενος από την υποψήφια του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Σπανούδη θα βρεθεί την Παρασκευή 05/06 στον Ασωπό και στην Θήβα

    Σε ανοικτή συγκέντρωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα της αριστεράς και της οικολογίας, που την χαρακτήρισε, ως επείγουσα απάντηση στην κρίση.

    Μάλιστα, όπως σημείωσε «η ενότητα της Αριστεράς με την οικολογία, είναι ο μόνος δρόμος για να αποτρέψουμε το μεγάλο σχέδιο που μας ετοιμάζουν, δηλαδή το να περάσει το τεράστιο βάρος της κρίσης αποκλειστικά στους εργαζόμενους και το περιβάλλον». Όπως τόνισε «είναι μια επείγουσα απάντηση στην κρίση, με επίκεντρο την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, την διεύρυνση του κοινωνικού κράτους, τα πολιτικά και τα κοινωνικά δικαιώματα».

    Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι «απευθυνθήκαμε στις δυνάμεις του ΚΚΕ και των Οικολόγων - Πράσινων, καθώς και στην βάση του ΠΑΣΟΚ», αλλά όπως πρόσθεσε «ξέρουμε ότι πριν τις εκλογές είναι δύσκολο να πάρουμε θετική απάντηση από τις πολιτικές δυνάμεις στις οποίες απευθυνόμαστε». Και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ περιχαρακώνεται και εξαντλεί την ρητορική του στην προσπάθεια να αποδείξει ότι είναι η μοναδική αριστερά στον τόπο. Ενώ οι Οικολόγοι έχουν επιλέξει να μαζέψουν ψήφους χαλαρής συμπάθειας και χαλαρής διαμαρτυρίας. Αλλά έτσι πολύ λίγα μπορούν να καταφέρουν για την περιβαλλοντική υπόθεση».

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού τόνισε σε αυτό το σημείο ότι μετά τις εκλογές όλα πρέπει να μπουν στο τραπέζι. Και συμπλήρωσε: «Η ανάγκη για ενότητα είναι σήμερα ώριμη σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Γιατί τώρα είναι η ώρα για την μεγάλη ανατροπή. Για να αλλάξουμε το τοπίο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

    Ακόμη στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς, στους νέους και τις νέες και την ελπίδα αυτή κανείς δεν μπορεί να την νικήσει». Επίσης τόνισε ότι «οι νέοι, οι εργαζόμενοι και όλοι όσοι πλήττονται από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα υψώσουν το ανάστημά τους». Όσον αφορά τις εκλογές της Κυριακής ο πρόεδρος του Συνασπισμού υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος, γιατί δεν υπάρχει χαλαρή κοινωνία».

    [06] "Πολιτικές εξελίξεις"

    Ο ΛΑ.Ο.Σ δεν πρόκειται να επιτρέψει να δοθεί στην ΠΓΔΜ το όνομα της Μακεδονίας ή παράγωγό του, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

    Για τη Ν.Δ. ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως «αν θέλει να έχει μέλλον μπορεί να σωθεί αν έρθει μαζί μας» και σημείωσε πως μετά τις ευρωεκλογές θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

    Σχετικά με τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων μαλώνουν όχι για το ποιος έκλεψε περισσότερα, αλλά για το ποιος έκλεψε καλύτερα.

    Τόνισε την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα των λαθρομεταναστών και παρατήρησε: «Δεν αντέχουμε δύο εκατομμύρια μετανάστες. Εδώ και τώρα να βάλουμε ποσόστωση. Να καθαρίσουμε τον τόπο. Να πάρουμε πίσω τα πάρκα μας, τις πλατείες μας, τις γειτονιές μας».

    Είπε ακόμα ότι «ο ΛΑ.Ο.Σ δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα μουσουλμανική χώρα» και ο ίδιος δέχεται να ανοίξουν όλα τα τζαμιά στην Ελλάδα με τον όρο ότι η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη θα ξαναγίνει ναός της Ορθοδοξίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 June 2009 - 4:30:28 UTC