Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Γ. Αλογοσκούφη
  • [02] "Η οικολογία δεν είναι μόδα"
  • [03] Αγνοείται Airbus

  • [01] Ομιλία Γ. Αλογοσκούφη

    Ομιλία σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με θέμα τις ευρωεκλογές, απηύθυνε απόψε ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι η μόνη ικανή πολιτική δύναμη στη χώρα για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, αλλά και τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας μας, επειδή -όπως είπε- είναι η μόνη που έχει το κατάλληλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

    Ο πρώην υπουργός επιτέθηκε ευθέως κατά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης «ούτε φαίνεται να αντιλαμβάνονται τα προβλήματα, ούτε φαίνεται να έχουν σχέδιο για την αντιμετώπισή τους. Αυτά που προτείνουν θα επιδείνωναν τα προβλήματα. Θα μας έφερναν πίσω στην αλήστου μνήμης εποχή του οικονομικού λαϊκισμού. Στη δεκαετία του 1980».

    Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι κληροδότησε στη ΝΔ τεράστιες διαρθρωτικές αδυναμίες στην οικονομία και την κοινωνία και πως η πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του οδήγησε στο να θεωρείται ακόμη και σήμερα η Ελλάδα το «μαύρο πρόβατο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης».

    Ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε κρίσιμες τις επικείμενες ευρωεκλογές και όπως είπε μέσα από αυτές «πρέπει να επιβραβευτεί η μόνη πολιτική δύναμη στη χώρα που εγγυάται το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, της ελληνικής κοινωνίας, τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή».

    Ο πρώην υπουργός τόνισε με έμφαση ότι χρειάζεται σοβαρότητα και επιμονή στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης, και εκτίμησε ότι απέναντί της η ΝΔ έχει «τις πολιτικές δυνάμεις της ανευθυνότητας, του λαϊκισμού και της λασπολογίας» και κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ σε ενότητα και συστράτευση.

    «Στο αγώνα αυτό δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές. Δεν χωρούν ομαδοποιήσεις και ενέργειες που μας απομακρύνουν από τους συλλογικούς μας στόχους. Προέχει η ενότητα» είπε ο κ. Αλογοσκούφης και τόνισε με έμφαση ότι το μέλλον της παράταξης, το μέλλον της χώρας, συνδέεται με την ενότητα της ΝΔ, αλλά «συνδέεται όμως άρρηκτα και με την στήριξη του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της χώρας και της Νέας Δημοκρατίας για πολλά ακόμη χρόνια» όπως είπε.

    Ο Γιώργος Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, καθώς και στην πολιτική της κυβέρνησης την πενταετία που ήταν υπουργός Οικονομίας.

    Υπεραμύνθηκε των επιλογών του και τόνισε ότι η κρίση οδήγησε σε ουσιαστική αναστολή της δεύτερης φάσης της δημοσιονομικής προσαρμογής που είχε προγραμματισθεί.

    «Οι πρώτες επιπτώσεις εμφανίσθηκαν στην υλοποίηση του προϋπολογισμού, ήδη από τα τέλη του 2007 καθώς και το 2008. Οι επιπτώσεις αυτές είναι σήμερα περισσότερο έντονες, λόγω της επιδείνωσης της διεθνούς οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης» είπε ο κ.Αλογοσκούφης. Ανέφερε ακόμη ότι πριν από την εκδήλωση της διεθνούς κρίσης, στόχος της κυβέρνησης ήταν να φτάσει με βάση ένα σφικτό χρονοδιάγραμμα, σε μηδενικά ελλείμματα, αλλά όπως είπε η επίτευξη του στόχου αυτού δεν μπορεί παρά να αναβληθεί.

    «Στην παρούσα φάση πρέπει να γίνει η ελάχιστη δυνατή δημοσιονομική προσαρμογή, ώστε τα δημοσιονομικά ελλείμματα να βρεθούν κάτω από το 3% το συντομότερο δυνατόν. Δεν είμαι όμως καθόλου βέβαιος ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό ή επιθυμητό να γίνει εντός του 2010» είπε ο πρώην υπουργός.

    Τέλος τόνισε ότι η χώρα μας δικαιούται και αυτή ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω από το 3%, όπως και οι πάρα πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, και εκτίμησε ότι η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί στη χώρα μας μόνον αφού αρχίσουμε να βιώνουμε την ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας.

    Επίσης ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι πρέπει να συνεχίσει η κυβέρνηση να δίδει έμφαση στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, στη στήριξη της ανάπτυξης που πλήττεται από τις επιπτώσεις της κρίσης και στην ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων.

    «Προφανώς χρειάζεται να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στη δημοσιονομική προσαρμογή. Προφανώς χρειάζεται να ενισχυθούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της σπατάλης στις δημόσιες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς» τόνισε ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

    [02] "Η οικολογία δεν είναι μόδα"

    «Βουτηγμένοι στα σκάνδαλα» είναι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό δεν πρόκειται να βγει τίποτε, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη για θέματα περιβάλλοντος.

    Αναφερόμενη στην υπόθεση της Siemens επισήμανε ότι τα δυο μεγάλα κόμματα έτσι θα πάνε και ως τις εθνικές εκλογές.

    «Θα σκοτωθούν», είπε χαρακτηριστικά. «Ο ένας θα βγάζει τα άπλυτα του άλλου, αλλά δεν πρόκειται να δικαστεί κανείς, κανείς δεν πρόκειται να παραπεμφθεί. Ο ένας κρατάει τον άλλον», πρόσθεσε.

    Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι είναι «παραπλανητικά» τα διλήμματα «λαϊκισμός ή υπευθυνότητα» της ΝΔ και «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» του ΠΑΣΟΚ και σχολίασε πως ούτε η ΝΔ θα γίνει υπεύθυνη, ούτε το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει και θα φέρει την αλλαγή.

    Υπογράμμισε ότι η προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ βρίσκεται σε εξέλιξη και σε ό,τι αφορά τον κ. Πάγκαλο παρατήρησε πως είναι νόμιμο για ένα κόμμα να προσπαθεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του και να μην έχει διαρροές προς το ΚΚΕ, αλλά δεν πρέπει να καταφεύγει σε «βρώμικα μέσα».

    Για τη δική της στάση είπε ότι θα υπερασπιστεί το ΚΚΕ από τις προβοκάτσιες και τις επιθέσεις. Δεν επιδιώκει την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και αντιπαράθεσης, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αν χρειαστεί.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ άσκησε κριτική και στον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα σχετικά με όσα είπε για την υπόθεση «Γερμανός».

    «Πρέπει λέει να δοθούν στοιχεία, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία κι έχει δίκιο το ΚΚΕ που αντιδρά. Αλλά κι αυτό το ΚΚΕ, λέει, συνεχώς βλέπει ιμπεριαλιστική περικύκλωση. Δηλαδή, τι; Μανία καταδιώξεως έχουμε; Δεν είναι προβοκάτσια αυτά;», τόνισε αναφερόμενη στον κ. Τσίπρα.

    Στη συνέντευξη Τύπου η κα Παπαρήγα παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ για το περιβάλλον.

    Σημείωσε πως το ΚΚΕ είναι 100% οικολογικό κόμμα, δεν αυτοδιαφημίζεται, δεν βλέπει την οικολογία ως μόδα και δεν τη χρησιμοποιεί για ψηφοθηρία, ενώ επέκρινε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τους Οικολόγους ότι «έχουν πάρει εργολαβικά» την οικολογία.

    Εξέφρασε τη διαφωνία της με τα περί «πράσινης ανάπτυξης» που λένε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και απέρριψε την άποψη ότι φταίει το μοντέλο ανάπτυξης. Για το ΚΚΕ δεν φταίει το μοντέλο ανάπτυξης, αλλά ή ίδια η ανάπτυξη και είπε ότι η ανάπτυξη του κεφαλαίου δεν μπορεί να είναι φιλική προς το περιβάλλον.

    Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ είναι αντίθετο με τη Συνθήκη του Κιότο και το δόγμα «ο ρυπαίνων να πληρώνει», διότι το εφαρμόζει η ΔΕΗ και δεν υπάρχουν αποτελέσματα.

    Ομιλία στην πλατεία Αριστοτέλους

    «Η κάλπη της 7ης Ιουνίου είναι κάλπη κρίσης τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και των κομμάτων που τη στηρίζουν, των κομμάτων που κάνουν ανώδυνη κριτική και τελικά την διασώζουν αναγορεύοντάς την σε μονόδρομο», τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την ομιλία της σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Κάλεσε τους πολίτες να αποδυναμώσουν, με την ψήφο τους, την Ε.Ε., τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, τα φιλελεύθερα και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, που, όπως είπε, «αποτέλεσαν τα οχήματα για να περάσει δια πυρός και σιδήρου η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, η στρατιωτικοποίησή της».

    Υπενθύμισε ότι και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ψήφισε υπέρ της Συμφωνίας του Μάαστριχτ και σημείωσε: «H υπογραφή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ως κυβερνήσεων σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ είναι δεδομένη. Το κάνουν προθύμως και ευχαρίστως γιατί η συμμετοχή στην ΕΕ εξασφαλίζει και πλήρη πολιτική προστασία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνολικά του πολιτικού συστήματος. Γιατί η ΕΕ είναι η δικαιολογία τους για τα αντιλαϊκά μέτρα».

    Για τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους και παρατήρησε: «Όταν ο πρωθυπουργός λέει θα προχωρήσω και δεν λογαριάζω το κόστος, στέλνει μήνυμα στην πλουτοκρατία ότι θα συνεχίσει ακάθεκτος. Μήπως τώρα είδατε να πανικοβάλλονται οι ισχυροί επιχειρηματίες, με το ενδεχόμενο να περάσει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ; Μήπως τους είδατε να χλωμιάζουν που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε το σοσιαλισμό;»

    Για τον ΛΑ.Ο.Σ. επισήμανε ότι «κουνά περήφανα και αδιάντροπα μια επιταγή 1 εκατομμυρίου ευρώ για το ταμείο φτώχειας, λες και οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαιώματα, το μόνο που δικαιούνται είναι η ελεημοσύνη. Και μάλιστα δείχνει αυτό το χαρτί περιμένοντας την πληρωμή σε ψήφους».

    Όσο για τους Οικολόγους Πράσινους σχολίασε πως λένε «ότι θα φροντίσουν για τη θεραπεία του περιβάλλοντος, με γιατρούς αυτούς που το μόλυναν, το ρύπαναν και το κατέστρεψαν. Με τις πράσινες μπίζνες και αυτοί κοντά στο ΠΑΣΟΚ».

    Η κ. Παπαρήγα κατήγγειλε ότι το ΚΚΕ δέχεται συκοφαντική επίθεση και δήλωσε: «Εμείς λογοδοτούμε στο λαό, αυτός μπορεί και κριτική να μας κάνει, και σκληρά ερωτήματα να μας βάλει. Δεν λογοδοτούμε στις ηγεσίες κομμάτων μεγάλων και μικρών που έχουν ευθύνη για τον κατήφορο του βιοτικού επιπέδου και των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

    Ως προς το κτίριο που θα φιλοξενήσει το ιστορικό αρχείο του ΚΚΕ είπε ότι θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό και εξήγησε: «Χτυπά ανοικτές πόρτες το γνωστό και μη εξαιρετέο παπαγαλάκι που ανακάλυψε ότι το ΚΚΕ ζητά χρήματα, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νέου κτιρίου. Στείλαμε ενυπόγραφες επιστολές σε όλους εκείνους, άτομα και κυρίως ιδρύματα, κρατικούς φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, διάφορα θεσμικά όργανα, επιστημονικά ινστιτούτα με πλήρη ενημέρωση τι θα κτίσουμε, πόσο θα κοστίσει ακόμα και μακέτες. Ζητήσαμε στήριξη από όλους εκείνους που μας στήριξαν στην μεγάλη καταστροφή για την πλημμύρα. Ζητήσαμε στήριξη όχι για το Κόμμα αλλά για το ανοικτό στο λαό ιστορικό αρχείο, που αποτελεί μέρος της γενικότερης ιστορίας του τόπου. Τίποτε το κρυφό».

    Το ΚΚΕ, τόνισε, ζητάει την ψήφο των εργατοϋπαλλήλων, των μισθωτών, των μικρών επιχειρηματιών, της φτωχής αγροτιάς, των παιδιών της εργατικής, της λαϊκής, της αγροτικής οικογένειας, την ψήφο εκείνων που αισθάνονται ότι προδόθηκαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    [03] Αγνοείται Airbus

    Δεν υπάρχει πλέον "καμιά ελπίδα" για την πτήση της Air France που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι και εξαφανίσθηκε σήμερα το πρωί από τις οθόνες των ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό, έγινε γνωστό από αερολιμενική πηγή στο Παρίσι, ενώ ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί διαβεβαίωσε από το αεροδρόμιο Paris-Roissy ότι "δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μέχρι τώρα που να μας διαφωτίσει για το τι έγινε" και χάθηκε το αεροσκάφος κατά την πτήση του πάνω από τον Ατλαντικό.

    Η Air France ανακοίνωσε πως το αεροπλάνο της, έστειλε αυτόματο μήνυμα στις 05.14 (ώρα Ελλάδας) αναφέροντας "βλάβη στο ηλεκτρικό κύκλωμα" αφού πέρασε μέσα από μια καταιγίδα με ισχυρές αναταράξεις.

    Ο Φρανσουά Μπρούς, διευθυντής επικοινωνίας της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι η πιο πιθανή εκδοχή είναι ότι το αεροπλάνο επλήγη από κεραυνό.

    "Το πιο πιθανό είναι ότι το αεροπλάνο κεραυνοβολήθηκε", είπε ο Μπρους στους δημοσιογράφους. "Το αεροπλάνο εισήλθε σε ζώνη καταιγίδων με ισχυρές αναταράξεις που προκάλεσαν δυσλειτουργίες", πρόσθεσε.

    "Γενικά υπήρξαν στη ζώνη αυτή ισχυρές τροπικές αναταράξεις. Αυτά είναι αεροσκάφη συνηθισμένα σε συνθήκες αυτού του είδους, πρέπει όμως να υπήρξε στην περίπτωση αυτή μία συσσώρευση συνθηκών", είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Οικολογίας και Ενέργειας Ζαν-Λουί Μπορλό.

    Το αεροπλάνο εξαφανίσθηκε από τα βραζιλιάνικα ραντάρ γύρω στις 10.30 μ.μ. της Κυριακής (τοπική ώρα, 04.30 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας), έπειτα από πτήση περίπου τριών ως τρεισήμισι ωρών, δήλωσε κυβερνητική πηγή στη Βραζιλία. Αυτός ο χρόνος πτήσης σημαίνει ότι οι ελεγκτές το έχασαν ενώ βρισκόταν σχετικά κοντά στη Βραζιλία μάλλον, παρά στον προορισμό του, τη Γαλλία.

    Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας Χένρι Ουίσλον δήλωσε ότι αεροπλάνα απογειώθηκαν από το νησί Φερνάντο ντε Νορόνια, στα ανοικτά της βορειοανατολικής ακτής της Βραζιλίας, για να αναζητήσουν το αεροπλάνο της Air France.

    "Ως τώρα θα είχαν εξαντληθεί τα αποθέματα κηροζίνης έτσι πρέπει δυστυχώς τώρα να αντιμετωπίσουμε το πιο τραγικό σενάριο", δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικολογίας και Ενέργειας Ζαν-Λουί Μπορλό. Ο ίδιος προσέθεσε μιλώντας ότι το αεροπλάνο είχε εξαφανιστεί τόσο από τα στρατιωτικά όσο και από τα πολιτικά ραντάρ. Σύμφωνα με τον Μπορλό, το ενδεχόμενο της αεροπειρατείας "έχει σαφώς παραμεριστεί" και προκρίνεται "το ενδεχόμενο ενός δυστυχήματος".

    Το Airbus 330-200 μετέφερε 216 επιβάτες ενώ τα μέλη του πληρώματος ήταν 12. Η μεγάλη πλειοψηφία των επιβατών ήταν Βραζιλιάνοι και Γάλλοι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Air France. Πρόκειται για 80 Βραζιλιάνους, 73 Γάλλους, σύμφωνα με τον κατάλογο της γαλλικής εταιρείας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Air France Χόρχε Ασουνσάο.

    Επέβαιναν ακόμα 18 Γερμανοί, 9 Ιταλοί, 6 Αμερικανοί, 5 Κινέζοι, 4 Ούγγροι , 2 Ισπανοί, 2 Βρετανοί, 2 Μαροκινοί και 2 Ιρλανδοί. Οι άλλες εθνικότητες επιβαινόντων ήταν ένας από την Αγκόλα, ένας Βέλγος, ένας Ισλανδός, ένας Νορβηγός, ένας Πολωνός, ένας Ρουμάνος, ένας Ρώσος, ένας Σλοβάκος, ένας Σουηδός, ένας Τυνήσιος, ένας Φιλιππινέζος και ένας Ελβετός.

    Η Γαλλία θα στείλει δύο αεροσκάφη με σκοπό την ενίσχυση των ερευνών για τον εντοπισμό του Α330. Ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος Breguet Atlantique και ένα Falcon 50 τα οποία βρίσκονταν στο Ντακάρ έχουν εγκαταλείψει την βάση τους στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης για να συμμετάσχουν στις έρευνες, υπό την διεύθυνση του κέντρου διάσωσης της Σενεγάλης, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου, λοχαγός Κριστόφ Πράζουκ.

    Επιπλέον, ένα πλοίο του γαλλικού ναυτικού το οποίο ταξίδευε στον κόλπο της Γουινέας πλέει προς την περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες αλλά όπως τόνισε ο λοχαγός "βρίσκεται ήδη αρκετές ημέρες στην θάλασσα".

    Tο αεροπλάνο της Air France, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πραγματοποιώντας πτήση από τη Βραζιλία στη Γαλλία με 228 επιβαίνοντες, θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων ανατολικά των νήσων Φερνάντο ντε Νορόνια, σύμφωνα με υπολογισμό βραζιλιάνου ειδικού σε θέματα αεροπορικής ασφάλειας.

    Το αεροπλάνο "βρίσκεται το μέγιστο σε απόσταση 300 χιλιομέτρων ανατολικά των νήσων Φερνάντο ντε Νορόνια, προς την κατεύθυνση του Ντακάρ", δήλωσε ο Γουστάβο Αντόλφο Φράνκο Φερέιρα, σμήναρχος εν αποστρατεία των βραζιλιάνικων ενόπλων δυνάμεων.

    Καθώς τα νερά σε αυτήν τη ζώνη δεν είναι παγωμένα, ο Φερέιρα δεν απέκλεισε την πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες, στην περίπτωση που οι πιλότοι κατάφεραν να προσθαλασσώσουν με επιτυχία το αεροπλάνο κοντά στα νησιά αυτά, το ανατολικό άκρο των οποίων βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από τις βραζιλιάνικες ακτές.

    "Αναμφίβολα, (στην περίπτωση αυτή) οι συνθήκες μπορεί να είναι καλύτερες από αυτές του Χάντσον" στις ΗΠΑ, πρόσθεσε, αναφερόμενος στον άθλο ενός αμερικανού πιλότου να προσυδατώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ένα Airbus-320 στα παγωμένα νερά του ποταμού Χάντσον, σώζοντας τη ζωή 155 επιβατών.

    Ωστόσο ο Φερέιρα έκρινε "λίγο πιθανό" να κατέστη δυνατή μια προσθαλάσσωση του Airbus της Air France, καθώς το αεροπλάνο αντιμετώπιζε ηλεκτρική βλάβη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 June 2009 - 18:30:17 UTC