Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εθνική συνεννόηση, Εθνική συστράτευση"
  • [02] "Αλλη πορεία για την διακυβέρνηση της χωρας"
  • [03] "Δεν είναι μόδα η αποχή"
  • [04] Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟ

  • [01] "Εθνική συνεννόηση, Εθνική συστράτευση"

    "Απέναντι στα ψεύτικα διλήμματα, απαντούμε με θετική πρόταση: Εθνική συνεννόηση. Εθνική συστράτευση. Εθνική απάντηση στη διεθνή πρόκληση. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, έτσι ώστε να περιορίσουμε τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης. Να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για να προωθήσουμε σήμερα τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Να προχωρήσουμε, όλοι μαζί, σε ένα νέο κύμα μεταρρυθμίσεων, που θα βάλει τη χώρα στους νικητές της παγκόσμιας κρίσης" Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής την ομιλία του στη συγκέντρωση της ΝΔ που έγινε απόψε το βράδυ στη Λαμία.

    Ο κ. Καραμανλής εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι "αντί να αλλάξουν, βουλιάζουν στην αναξιοπιστία τους" ενώ σε πολλά σημεία της ομιλίας του αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για αλαζονεία, αναξιοπιστία και ανευθυνότητα.

    "Αντί να αλλάξουν βουλιάζουν στην προσπάθειά τους να δραπέτευσαν από τα δύσκολα. Βουλιάζουν στην κινδυνολογία, ακόμα και σε βάρος της ίδιας της χώρας" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για τα συνθήματα που χρησιμοποιεί. "Επιχείρησαν να πολιτικοποιήσουν τη δικαιοσύνη και να ποινικοποιήσουν την πολιτική" υπογράμμισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του και συμπλήρωσε: "Ξεκίνησαν μια αβάσιμη σκανδαλολογία. Άφησαν στην άκρη τις πολιτικές για τα πραγματικά προβλήματα και κατέφυγαν σε ύβρεις για "βαρβάρους". Άρχισαν να μιλούν για ναυάγια που υπάρχουν μόνο στη φαντασία τους".

    Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ψεύτικα τα διλήμματα που προβάλλει το ΠΑΣΟΚ ενώ συγχρόνως προσδιόρισε την απάντηση του κόμματος του στη φράση "εμείς απαντάμε με θετικά μηνύματα". Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Καραμανλής πρόβαλε την ανάγκη της εθνικής συνεννόησης και της εθνικής συστράτευσης.

    "Να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για να προωθήσουμε σήμερα τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος" υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής για να συμπληρώσει "να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, έτσι ώστε να περιορίσουμε τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης".

    "Αντί της συνεννόησης, ζητούσαν να κάνουμε "τόπο" για να περάσει η Ελλάδα, όπως μας είπαν" σημείωσε ο κ. Καραμανλής για να συμπληρώσει συνεχίζοντας ότι "ταυτίζουν το κόμμα με την ίδια τη χώρα έφτασαν στο σημείο να ζητούν από όλα τα κόμματα να παραμερίσουν για να περάσει το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η αντίληψη, αυτή είναι η νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ. Αιχμάλωτο είναι το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν του. Αντί να αλλάξει βουλιάζει στην αλαζονεία του".

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε διεξοδικά στις δυσκολίες που συνάντησε η κυβέρνηση λέγοντας ότι "Σε κάθε βήμα αντιμετωπίζαμε έντονες αντιδράσεις βολεμένων συμφερόντων. Σε κάθε μεταρρύθμιση αντιμετωπίζαμε τη στείρα άρνηση της αντιπολίτευσης. Σε κάθε αλλαγή αντιμετωπίσαμε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ένα μονότονο "όχι". Δεν μπόρεσαν ποτέ να καταλάβουν γιατί αλλάζουμε τα πράγματα. Πολεμούσαν αδιάκριτα αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ταυτίζονται με την αντίδραση, υπηρετούσαν τη συντήρηση".

    Ο Κ. Καραμανλής έκανε ειδικότερη αναφορά στα επιμέρους σημεία της κυβερνητικής πολιτικής, όπως οι μεταρρυθμίσεις για την παιδεία, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το χωροταξικό αλλά και η νέα ενεργειακή πολιτική. Αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα τα οποία, όπως είπε, εξελίσσονται και στις καινοτομικές δράσεις. Αναφερόμενος στα οικονομικά θέματα υπογράμμισε την μείωση της ανεργίας κατά 4 μονάδες, και την αποκλιμάκωση των ελλειμμάτων. Απαρίθμησε τα μέτρα πολιτικής για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, όπως σημείωσε, και ανέλυσε διεξοδικά το που ακριβώς βρίσκεται η χώρα μας σε σχέση με τον ευρωπαϊκό χάρτη αυτή την περίοδο.

    "Η πιο μεγάλη αδυναμία της οικονομίας μας βρίσκεται στο χρέος που άφησαν οι κυβερνήσεις του χτες" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι φέτος πληρώνουμε 12 δισ. ευρώ μόνο για τους τόκους. "Παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά για το συλλογικό καλό" σημείωσε ο κ. Καραμανλής για να συμπληρώσει ότι "απαντάμε με υπευθυνότητα στις προκλήσεις των καιρών, σεβόμαστε στην πράξη τις νέες γενιές".

    [02] "Αλλη πορεία για την διακυβέρνηση της χωρας"

    «Υπάρχουν συμφέροντα που σήμερα βολεύονται και καλοπερνάνε με την ανομία, την ατιμωρησία, την αδικία, την ανισότητα. Συμφέροντα που δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ένα κράτος δικαίου. Για αυτούς ο μόνος φόβος είναι το ΠΑΣΟΚ. Κανέναν άλλον δεν φοβούνται. Διότι μόνο το ΠΑΣΟΚ σήμερα εγγυάται μια άλλη πορεία για την διακυβέρνηση της χώρας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου μιλώντας στην Λάρισα.

    Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται κυβέρνηση αξιόπιστη και δυναμική και πρόσθεσε ότι «γιβ αυτό και θα μας χτυπούν όπως μπορούν, γιβ αυτό θέλουν να πριμοδοτούν τους μικρότερους και την αποχή, (καθώς) φοβούνται την μεγάλη αλλαγή».

    «Δεν ιδρώνει το αυτί τους για την ψήφο διαμαρτυρίας. Αλλά τρέμουν μια κυβέρνηση προοδευτική με βούληση για μια νέα πορεία» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το μήνυμα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ενώ απευθύνθηκε «ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας που έχουν απογοητευτεί και θεωρούν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο», αλλά και στους ψηφοφόρους της ΝΔ «που εμπιστεύτηκαν και ένοιωσαν την εγκατάλειψη» λέγοντας ότι «τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» και καλώντας τους να δώσουν μαζί με το ΠΑΣΟΚ και με την ψήφο τους το μήνυμα ότι αυτή η χώρα μπορεί καλύτερα και αξίζει περισσότερα.

    «Ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος σε αυτούς που βύθισαν την Ελλάδα σε κρίση οικονομική, θεσμική, πολιτική και αξιών. Είναι ψήφος στους υπαίτιους της διαφθοράς και της παραγραφής! Είναι ψήφος σβ αυτούς που επενδύουν στο ψέμα! Είναι ψήφος σε αυτούς που ζουν προστατευμένοι από την πραγματικότητα που ζει καθημερινά ο πολίτης» είπε ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι «η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ελπίδας, ψήφος για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος και ανοίγει τον δρόμο για να αποκτήσει η χώρα σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση».

    «Την κρίση, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τη δημιούργησαν πολιτικές και πολιτικοί που μέτρο δεν είχαν τον άνθρωπο και το δημόσιο συμφέρον, αλλά την ασύδοτη κερδοσκοπία οι οποία ταυτίζεται, στη συνείδηση του ευρωπαίου πολίτη, με συγκεκριμένα συντηρητικά κόμματα και πρόσωπα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλώντας για σοσιαλιστική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα επιτρέψει «να διεκδικήσουμε σοσιαλιστή Πρόεδρο της Επιτροπής».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η μάχη της 7ης Ιουνίου είναι «μια μάχη για να βάλουμε τέλος στις πολιτικές της βαρβαρότητας» και πρόσθεσε ότι «όταν το είπα αυτό, η κυβέρνηση έκανε ότι δεν καταλαβαίνει και διέπραξε μια ακόμη βαρβαρότητα χρησιμοποιώντας τους ψηφοφόρους της ΝΔ σαν ανθρώπινη ασπίδα για να κρύψουν το σκάνδαλο της πολιτικής τους».

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν ευθύνονται οι ψηφοφόροι της ΝΔ, για «τις πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, δεν έχουν καμιά ευθύνη για την θεσμική βαρβαρότητα που διαπράχθηκε όταν έκλεισαν τη Βουλή για να πετύχουν την παραγραφή, καμιά ευθύνη για την ανομία και την ατιμωρησία των ισχυρών, για τη βαρβαρότητα των stage, που κρατάει χιλιάδες νέα παιδιά στην ομηρεία και καταρρακώνει την αξιοπρέπειά τους, για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία με την απάτη των ομολόγων, για τη λεηλασία της δημόσιας γης, της δημόσιας περιουσίας, για το μέγα σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, για τα εκατομμύρια που χάνονται στη μαύρη τρύπα της διαφθοράς».

    «Ντροπή σας κύριε Καραμανλή» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναφερόμενος και στην υπόθεση της Siemens είπε ότι «όταν έρχονται νέα στοιχεία όπως τώρα με την Mayo, σφυρίζουν κλέφτικα».

    «Η θέση μας είναι διαφάνεια για τους πάντες και τα πάντα. Για όλες τις υποθέσεις. Όποιον και αν αφορούν. Έρευνα για τα πάντα. Και αυτή η θέση δικαιώνεται» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    «Και απόψε από εδώ, από τη Λάρισα, από τη Θεσσαλία, ζητώ από τον κ. Καραμανλή να πάψει επιτέλους να κρύβεται και να πεί καθαρά στους Β¨Έλληνες πολίτες ποιους νέους φόρους ετοιμάζεται να επιβάλλει μετά τις ευρωεκλογές» είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «θέλουμε τον ψηφοφόρο της ΝΔ σύμμαχο στην προσπάθειά μας να κάνουμε μια νέα αρχή».

    Αναφερόμενος στα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής, αλλά και της αγροτιάς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «η Λάρισα ξέρει καλά τα έργα αυτής της κυβέρνησης που εγκατέλειψε τους αγρότες, τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, ενώ οι αγρότες ξέρουν πως δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από μια κυβέρνηση που τους εξαπάτησε».

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για το σύνολο της αγροτικής πολιτικής της και για το ότι ήταν «ουσιαστικά απούσα από κάθε διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες», αναφέρθηκε στα 10 μέτρα άμεσης στήριξης των αγροτών για την αντιμετώπιση της κρίσης που είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ, καθώς και σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία όπως ή σύνδεσή της με την Εγνατία, τα έργα της Κάρλας και τα προβλήματα στην βιομηχανία μετάλλου, τσιμέντου και κατασκευών.

    «Δεσμευόμαστε να δώσουμε μάχες στην Ε.Ε. και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη στήριξη του αγροτικού τομέα και μετά το 2013» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεσμευόμενος παράλληλα να δώσει ιδιαίτερο βάρος στο θέμα των υδάτινων πόρων της περιοχής ώστε να αποφευχθεί η «ερημοποίηση» της Θεσσαλίας.

    Επίσης αναφερόμενος στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις και πρότεινε οι αγώνες να είναι «πράσινοι», περιβαλλοντικά φιλικοί και η Ελλάδα να πρωτοπορήσει με ένα πρότυπο διοργάνωσής τους.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στους πέντε εθνικούς στόχους που έχει θέσει το Κίνημα, αναφέρθηκε και στους στόχους των σοσιαλιστών στην Ευρώπη, ενώ αναφερόμενος στην αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας είπε ότι «η συντήρηση λέει πως η αναθεώρηση απαιτεί ομοφωνία και άρα δεν γίνεται».

    «Μας λένε να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και να σκύψουμε το κεφάλι. Να παραιτηθούμε. Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και δεν είδα οι Έλληνες να θέλουν να παραιτηθούν» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    «Πέρα από κομματικές προτιμήσεις, να πάμε μαζί σε μια πορεία για μια νέα αρχή. Διότι δεν ζητώ να απλά να αλλάξουμε κόμμα στην κυβέρνηση, αλλά να αλλάξουμε πολιτική για τον τόπο» τόνισε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι «αυτό το μήνυμα ο ελληνικός λαός θα το δώσει - όσο σκληρό και αν είναι - σε κάθε εξωθεσμικό κέντρο. Θα στηρίξει τον αγώνα μας γιατί γνωρίζει ότι δεν χρωστάω σε κανέναν».

    «Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη ψήφος που δίνει κυβερνητική προοπτική στα όνειρα του λαού μας», είπε ο κ. Παπανδρέου καλώντας να «μην πάει ούτε μια ψήφος χαμένη, αλλά να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και τονίζοντας ότι η «ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη που «φωνάζει» ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και τη νίκη και αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές».

    [03] "Δεν είναι μόδα η αποχή"

    Ο πρόεδρος τους Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος του στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή, ενώ παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι νέοι θα πάνε να ψηφίσουν και θα διαψεύσουν πολλούς. "Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος γιατί δεν υπάρχει χαλαρή κοινωνία. Οι νέοι βρίσκονται στην επισφάλεια, την πίεση της κρίσης γι αυτό όσοι θέλουν να μας πείσουν να μην πάμε να ψηφίσουμε και να γυρίσουμε την πλάτη στην κάλπη θα διαψευστούν" είπε.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι πολίτες δεν είναι δεδομένοι και στο τσεπάκι κανενός. Υπάρχουν πολίτες, ανέφερε, με κρίση που δεν κατευθύνονται από δημοσκοπήσεις και τυχαίους τίτλους εφημερίδων, αλλά έχουν άποψη και απηύθυνε ευρύ κάλεσμα να ψηφίσουν και να βουλιάξουν οι πολίτες τα κόμματα εξουσίας "για να μη ζούμε στην ανασφάλεια", όπως είπε.

    Οι ευρωεκλογές, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, θα καθορίσουν τις εξελίξεις στη χώρα και θα κριθεί αν οι επόμενοι αγώνες θα έχουν νίκες, γιατί έρχονται πολύ σκληρά μέτρα. Δεν είναι μόδα η αποχή από τις εκλογές, ανέφερε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη θα τους κοντύνουμε την Κυριακή για να μην μας μαυρίσουν τη ζωή την επόμενη μέρα. Αν επαληθευτούν, είπε, οι προβλέψεις και στηριχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει η ΝΔ να εφαρμόσει σκληρά μέτρα που ετοιμάζει και το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορεί να μιλά με αλαζονεία για αυτοδυναμία. Χαρακτήρισε ανούσια και βλακώδη την αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίοι, όπως είπε, ασχολούνται με προεκλογικά σποτάκια γιατί τίποτα διαφορετικό δεν έχουν να προτείνουν εκτός από τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μην ξεχνάτε, ανέφερε, ότι από κοινού ψήφισαν τη Συνθήκη της Λισσαβόνας και τόνισε ότι δεν μπορούν να πείσουν κανένα, γιατί ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι και τους έχει γυρίσει την πλάτη.

    Δεν υπάρχει, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, πουθενά στην Ευρώπη αυτή η παντελή έλλειψη κοινωνικής προστασίας. Το κράτος της διαπλοκής και του ρουσφετιού το δημιούργησαν, είπε, αυτοί που κυβερνούν τόσα χρόνια και που σήμερα ασχολούνται με πράσινους παπαγάλους και γαλάζιους βαρβάρους.

    Ο κ. Τσίπρας σχολίασε και τη Δικαιοσύνη η οποία στέλνει, όπως είπε, στη φυλακή μαζί με βαρυποινίτες κάποιους που φορούν πράσινα παπούτσια αλλά κάποιους άλλους, όπως στην υπόθεση Siemens, τους αφήνει εκτός και αγοράζουν σπίτια στην Ουρουγουάη για να πάνε εκεί να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.

    Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δημιούργησαν, είπε, ένα γερασμένο πολιτικό σύστημα και επιμένουν να το στηρίξουν, αλλά οι πολίτες θα τους γυρίσουν την πλάτη. Τα παπαγαλάκια της ΝΔ που φωνάζουν καταστροφή ανέφερε ότι είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, "ο λαγός της κυβέρνησης" κ. Μίχαλος και ο κ. Μπαρόζο που φωνάζουν, είπε, ότι στην Ελλάδα είναι ακριβή η εργασία και τόνισε ότι αυτά είναι τα πραγματικά παπαγαλάκια.

    Από την άλλη πλευρά αναρωτήθηκε οι στρατιές των συμβασιούχων και οι εργαζόμενοι στα stages που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ προς τα πού οδηγούν, στο Σοσιαλισμό ή στην βαρβαρότητα και τόνισε ότι έχει πάθει μετάλλαξη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

    Το πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, είναι αν με το μήνυμα που θα δώσουμε με την ψήφο μας την Κυριακή θα βάλουμε φρένο στην επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση και αν θα μείνουν βαθιά στο συρτάρι τα μέτρα που ετοιμάζουν για μετά τις ευρωεκλογές.

    Τέλος, ανέφερε ότι η ιστορία γράφεται με ρήξη και ανυπακοή σε αυτό που μας ετοιμάζουν και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής.

    [04] Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟ

    Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε την πρώτη θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, που εξασφαλίζει τη συμμετοχή στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γιώργος Καραγκούνης με πέναλτι στο 30΄ και ο Αντε Ρουκάβινα στο 36΄ σημείωσαν τα γκολ για τους νικητές. Οσο για την Ενωση, κατέλαβε τη δεύτερη θέση και θα αγωνιστεί στον Δ΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

    ΠΑΟΚ - ΛΑΡΙΣΑ: 1-0

    Ο ΠΑΟΚ και η Λάρισα ολοκλήρωσαν τη φετινή σεζόν, με τους Θεσσαλονικείς να αναδεικνύονται νικητές 1-0 στη μεταξύ τους αναμέτρηση, που έγινε στην Τούμπα για την 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Ο Αναστασάκος στο 22ο λεπτό σημείωσε το μοναδικό γκολ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του η οποία κατέλαβε την 4η θέση στην τελική κατάταξη της Σούπερ Λίγκας για την περίοδο 2008/2009. Μία θέση παρακάτω "τερμάτισε" η ΑΕΛ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 May 2009 - 20:30:20 UTC