Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική στην κυβέρνηση για αγροτική πολιτική

  • [01] Κριτική στην κυβέρνηση για αγροτική πολιτική

    Σε συγκέντρωση στη Λάρισα θα μιλήσει το βράδυ, ο κ.Γ.Παπανδρέου.

    O αγροτικός τομέας της οικονομίας "ζει το απόλυτο αλλαλούμ με την κυβέρνηση της ΝΔ", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου,μετά την επίσκεψή του σε αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού Μαγνησίας, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με αγρότες της περιοχής.

    Ο κ. Παπανδρέου καταλόγισε στην κυβέρνηση "έλλειψη σχεδιασμού, αλλά και αφάνταστη ταλαιπωρία για τον αγρότη, ακόμα και για να πάρει τις ενισχύσεις του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα βασικά του δικαιώματα, τα δικαιώματα ζωής, θα μπορούσε να πει κανείς". Και πρόσθεσε ότι "σαν να μην έφτανε αυτό ο αγρότης πληρώνει και χαράτσι, για να μπορέσει να πάρει αυτές τις βασικές ενισχύσεις".

    Αναφέρθηκε και στις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες, τονίζοντας "έχουμε δεσμευτεί για μια Νέα Εθνική Στρατηγική για τον αγροτικό τομέα. και θα αναθεωρήσουμε τον τρόπο απόδοσης των δικαιωμάτων, για να αντιμετωπιστούν οι αδικίες και να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Να ξεφύγουμε από τη ρουσφετολογική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας". Ανέλαβε επίσης τη δέσμευση να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ "με κάθε τρόπο, ώστε και ο αγρότης να έχει το απαραίτητο κέρδος και την ευημερία, αλλά και η χώρα μας να έχει ανταγωνιστικά προϊόντα".

    "Υπάρχουν ισχυρά συμφέροντα που θέλουν ένα κράτος ελεγχόμενο γιατί τους βολεύει και θα πολεμούν με κάθε μέσο τον εκδημοκρατισμό της πολιτείας και το κράτος δικαίου, ενώ έχουν καλυφθεί πίσω από την ασυλία, την ατιμωρησία, το βόλεμα και την κάλυψη που τους προσφέρει ο πρωθυπουργός και η ΝΔ" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου σε εκδήλωση του Κινήματος στο ΣΕΦ με θέμα το κοινωνικό κράτος.

    "Εγώ και προσωπικά, και μαζί σας, θα δώσω την μάχη απέναντι σε αυτές τις πρακτικές και αντιλήψεις, έχω την θέληση και την δύναμη να δώσω την μάχη αυτή γιατί δεν χρωστάω σε κανένα" υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    "Το κοινωνικό κράτος είναι η ανθρωπιά της πολιτικής μας πρότασης" είπε επιγραμματικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι "το κοινωνικό κράτος προϋποθέτει πριν απ' όλα την ύπαρξη ευνομούμενου κράτους" και υπογραμμίζοντας ότι το "κοινωνικό κράτος δεν είναι μόνο ηθική υποχρέωση απέναντι στους αδύναμους".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι για τους νεοσυντηρητικούς το κοινωνικό κράτος είναι "αναγκαίο κακό για να αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη και αντιαναπτυξιακό "βαρίδι" για τα συμφέροντα των ισχυρών", επισημαίνοντας ότι για τους σοσιαλδημοκράτες το κοινωνικό κράτος "αποτελεί βασικό εργαλείο για έξοδο από την κρίση και οικονομική ανάπτυξη".

    "Μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ στην Ελλάδα σημειώνεται η μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα σε όλη την Ευρώπη με την κοινωνική πολιτική να εξαντλείται σε επιδόματα, τον ένα στους τέσσερις νέους να είναι φτωχός, το ΕΣΥ να καταρρέει και 11 δισ. ευρώ να χάνονται από την διαφθορά στα νοσοκομεία", είπε ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας επίσης λόγο για ανασφάλιστη και μαύρη εργασία και ημιαπασχόληση και προσθέτοντας ότι η ίδια η κυβέρνηση δίνει το παράδειγμα της ανομίας και της ατιμωρησίας.

    "Η ελληνική οικογένεια απορροφούσε μέχρι τώρα τους κοινωνικούς κινδύνους, όμως η δυνατότητα αυτή μειώνεται" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι πρέπει να δημιουργηθούν κοινωνικές υπηρεσίες που θα κάνουν τις οικογένειες ασφαλείς, με σταθερές θέσεις εργασίας, επενδύσεις στην Παιδεία, επαγγελματική κατάρτιση, προστασία από τον δανεισμό, διευκόλυνση όσων αδυνατούν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, ασφάλεια των εργαζομένων και νέα μεταναστευτική πολιτική που θα εντάσσει ισότιμα τους μετανάστες στην αγορά εργασίας προστατεύοντας ταυτόχρονα τους Έλληνες εργαζομένους.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στην δίκαιη και γενναία αναδιανομή του πλούτου όχι απλώς ως "διανομή πλεονάσματος" αλλά με δημόσιες επενδύσεις, συμπλήρωση των παροχών, επιδότηση εργασίας και δημιουργία κοινωνικού κράτους με αποκεντρωμένες δομές που θα έχουν ενιαίο προϋπολογισμό και πόρους ως ποσοστό του ΑΕΠ.

    Στόχος μας την "επόμενη μέρα" είναι να διασφαλίσουμε πλήρη απασχόληση με αξιοπρεπή και ποιοτική εργασία και επενδύσεις στη "πράσινη ανάπτυξη" που θα διασφαλίσει 250.000-400.000 θέσεις εργασίας την επόμενη 10ετία είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναφερόμενος και στα δικαιώματα των εργαζομένων έκανε λόγο για προστασία και διασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, νέα ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ριζική αναθεώρηση του συστήματος "ενοικίασης εργαζομένων" και αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του ημερομισθίου με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

    "Όλα αυτά θα γίνουν μετά από διαβούλευση" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει υποστήριξη στους νέους άνεργους και απολυμένους, 4ετής επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος προκειμένου να εισέλθουν στην αγορά εργασίας οι νέοι, προώθηση της νέας επιχειρηματικότητας, προγράμματα κοινωνικής εργασίας και τερματισμό των προγραμμάτων stage στο δημόσιο.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά σε σύστημα αποκεντρωμένων κοινωνικών υπηρεσιών με επέκταση των βρεφονηπιακών σταθμών, πρόληψη της μαθητικής διαρροής και ανάπτυξη σύγχρονων υπηρεσιών για παραβάτες ανηλίκους, χρήστες ναρκωτικών, αποφυλακισμένους, μετανάστες και Ρομά.

    Επίσης αναφερόμενος στο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης μίλησε για "στοχευμένες εισοδηματικές ενισχύσεις καθώς οι κοινωνικές ανάγκες είναι διαφοροποιημένες από περιοχή σε περιοχή".

    "Η σωτηρία του ΕΣΥ είναι εθνική ανάγκη" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος μίλησε για ολοήμερη λειτουργία χειρουργείων και διαγνωστικών υπηρεσιών, αξιολόγηση, χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, και πρόσληψη 3.000 γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ετησίως σε αντικατάσταση των συνταξιοδοτούμενων.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ως την "μεγαλύτερη κοινωνική αδικία" την "ανισότητα και την ύπαρξη προνομιούχων μπροστά στην ζωή και τον θάνατο".

    Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό ο κ. Παπανδρέου είπε "τέλος στην ασυνέπεια του δημοσίου προς τα ταμεία και όσων εισφοροδιαφεύγουν, τέλος στο μεγάλο φαγοπότι των προμηθευτών και των μεσαζόντων" ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών.

    Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της διαφανούς διαχείρισης με κανόνες για όλους, έτσι ώστε, μεταξύ άλλων να αποφεύγονται και επενδύσεις στα "τοξικά ομόλογα", όπως είπε, ενώ πρόσθεσε ότι "στις καταχρήσεις θα είμαστε αμείλικτοι".

    Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση του κοινωνικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου αφού επανέλαβε το ερώτημα "που πάνε σήμερα τα χρήματα" είπε ότι θα υπάρξει ανακατονομή των πόρων του υπάρχοντος προϋπολογισμού, εξοικονόμηση χρημάτων από τους "παχυλούς μισθούς του κομματικού στρατού της ΝΔ", χτύπημα των αδιαφανών προμηθειών και της φοροδιαφυγής, τερματισμός των χαριστικών ρυθμίσεων για λίγους, καθιέρωση ισονομίας για όλους και απλού φορολογικού συστήματος καθώς και αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο επίσης για την καθιέρωση ετήσιων μετρήσιμων στόχων ως ποσοστού του ΑΕΠ και αυστηρό έλεγχο της τήρησης του προϋπολογισμού από την Βουλή.

    Ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι στις 7 Ιουνίου "ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα" και αφού τόνισε ότι στις ευρωεκλογές μπορεί να γίνει το πρώτο βήμα για μια νέα αρχή που θα ολοκληρωθεί με την νίκη και αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, πρόσθεσε ότι "μαζί μπορούμε να δώσουμε την νικηφόρα μάχη με στόχο την ριζική αλλαγή της πολιτικής στον τόπο, για μια δημιουργική Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη στο επίκεντρο της οποίας θα είναι ο πολίτης".

    Μήνυμα προς τους ψηφοφόρους

    Η ψήφος που αλλάζει τα πράγματα είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, τονίζει ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, σε μήνυμά του που απευθύνει μέσω της εφημερίδας Real News. Και προσθέτει ότι "η διαμαρτυρία δεν αρκεί για να αλλάξει πορεία η χώρα", καθώς, όπως αναφέρει, "το κατεστημένο και η κυβέρνηση το μόνο που φοβούνται και καταλαβαίνουν είναι η ψήφος που αλλάζει τη χώρα".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητεί από τους ψηφοφόρους να προσέλθουν για να ψηφίσουν, ενώ ιδιαίτερη πρόσκληση απηύθυνε στους νέους, από τους οποίους ζητεί "να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον τους".

    Ταυτόχρονα, ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι, όπως τονίζει, δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη διαφθορά, τα δώρα στους πλουσίους, την επιβολή φόρων στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα κλπ. Και τους καλεί να συμβάλουν ώστε "να ανακοπεί αυτή η αδιέξοδη πορεία".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 May 2009 - 14:30:12 UTC