Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες δημοσκοπήσεις
  • [02] Τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα
  • [03] Εως 3,32% η αύξηση των διδάκτρων
  • [04] Πληροφορίες για τις ευρωεκλογές
  • [05] Νέα προγράμματα λογισμικού "διαβάζουν" τα συναισθήματά των κειμένων
  • [06] Εξελίξεις για Siemens
  • [07] Απώλειες για Εργατικούς
  • [08] Το ντέρμπι των πλέι οφ

  • [01] Νέες δημοσκοπήσεις

    Σταθερό προβάδισμα διατηρεί το ΠΑΣΟΚ εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις η «ψαλίδα» κυμαίνεται από 3,5% έως 4,3%.

    Σε έρευνα της Μetron Analysis για τον ΑΝΤ1, η διαφορά ανέρχεται στις 4,3 μονάδες. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 28,7%, η ΝΔ 24,4%, το ΚΚΕ 7%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,6% και ο ΛΑΟΣ 4,5%.

    Σε δημοσκόπηση της Alco για το Alter η διαφορά είναι 3,5 μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,3% το ΠΑΣΟΚ 29,8%, το ΚΚΕ 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,5%, ο ΛΑΟΣ 3,8% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 6,3%.

    Στο 3,5% διαμορφώνεται επίσης η «ψαλίδα» σύμφωνα με το νέο βαρόμετρο της Public Issue για τον Σκάι. Η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% το ΠΑΣΟΚ 32%, το ΚΚΕ 6,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, ο ΛΑΟΣ 4,5% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 8%.

    [02] Τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα

    Το τέταρτο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) στην Ελλάδα, επιβεβαιώθηκε από το Ινστιτούτο Παστέρ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, ηλικίας 23 ετών, η οποία επέστρεψε την Πέμπτη από τη Νέα Υόρκη, παρουσιάζοντας συμπτώματα βήχα, μυαλγίες και καταρροή, χωρίς πυρετό, λόγω λήψης αντιπυρετικών, ύστερα από ιατρική σύσταση στις ΗΠΑ.

    Στο αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος», η 23χρονη έλαβε ενημερωτικό υλικό, απ΄ όπου ενημερώθηκε για τα συμπτώματα της γρίπης και η ίδια επικοινώνησε με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, απ΄ όπου της συστήθηκε εξέταση.

    Μετά την κλινική εξέτασή της, ελήφθη δείγμα, της χορηγήθηκε αγωγή και της συστήθηκε να παραμείνει στο σπίτι της, ακολουθώντας σχολαστικά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

    Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο περαιτέρω αντιμετώπισης, η ασθενής θα νοσηλευτεί στο ΓΝΝΝΘΑ "Η Σωτηρία" και θα γίνει επιδημιολογική διερεύνηση. Ήδη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».

    Στο μεταξύ, συνεχίζεται η νοσηλεία των δύο κρουσμάτων από το Εδιμβούργο. Όπως έγινε γνωστό, είναι καλά στην υγεία τους και θα βγουν από το νοσοκομείο σύντομα.

    [03] Εως 3,32% η αύξηση των διδάκτρων

    Σε ποσοστό 3,32% ορίστηκε το ανώτατο όριο αύξησης των διδάκτρων για όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της χώρας, τη νέα σχολική περίοδο 2009 - 2010 και η οποία θα ισχύει για όλες τις τάξεις, πέραν της πρώτης, στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια.

    Συγκεκριμένα, υπογράφηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχο η προβλεπόμενη από τον νόμο απόφαση, με την οποία ορίζεται το ποσοστό μεταβολής (Ζ) των διδάκτρων για τις άλλες τάξεις, πέραν της πρώτης, για τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, καθώς και για όλες τις τάξεις του λυκείου, για όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της χώρας, για τη νέα σχολική περίοδο 2009 - 2010.

    Σημειώνεται ότι το ποσοστό της αύξησης (Ζ), σε σχέση με τα δίδακτρα, που ίσχυσαν κατά τη σχολική περίοδο 2008 - 2009, προσδιορίζεται στο 3,32 %, μέχρι του οποίου, κατ΄ ανώτατο όριο, επιτρέπεται να αυξηθούν τα δίδακτρα των προαναφερομένων τάξεων.

    Το ανώτατο αυτό ποσοστό της αύξησης προέκυψε λαμβάνοντας υπβ όψιν τη μέση μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του έτους 2008 και τη μεταβολή των αμοιβών του διδακτικού προσωπικού μεταξύ των δύο σχολικών περιόδων, όπως ορίζει το άρθρο 11, του Ν.3279/04 ΦΕΚ Α΄ 205.

    Το ποσοστό της μεταβολής σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό που ίσχυσε για το έτος 2008 - 2009 και ανερχόταν στο 5% είναι αισθητά μειωμένο, κατά 33,6% (ή σε ποσοστιαίες μονάδες κατά 1,68%).

    Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Εμπορίου έχει αναρτηθεί από τις 30/4/2009 πίνακας με το ύψος των διδάκτρων των πρώτων τάξεων των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων όλων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της χώρας, που θα ισχύσουν τη νέα σχολική περίοδο 2009 - 2010 και τα οποία με βάση διάταξη του σχετικού νόμου διαμορφώνονται ελεύθερα από τους ιδιοκτήτες.

    [04] Πληροφορίες για τις ευρωεκλογές

    Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία των ευρωεκλογών με τρεις τρόπους: μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1500, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr και μέσω της διαδικτυακής πύλης "Ερμής" που λειτουργεί με πολλαπλά κριτήρια επιλογής.

    Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν κατά τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου και του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου, καθώς και των υπευθύνων της εταιρείας Singular Logic, στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως το υπουργείο βρίσκεται σε ετοιμότητα. Πρόσθεσε πως ο ίδιος έχει την πεποίθηση πως οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν με τρόπο που συμφωνεί με το επίπεδο του πολιτικού μας πολιτισμού, ενώ δήλωσε αισιόδοξος και για το ποσοστό αποχής, το οποίο έκρινε πως δεν θα είναι αυτό που θρυλείται, όπως είπε.

    Φέτος, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ένα νέο πιλοτικό σύστημα εναλλακτικής συλλογής και αναμετάδοσης των αποτελεσμάτων στη Β' Εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, σε 502 εκλογικά τμήματα. Το νέο αυτό σύστημα, το οποίο φέρει τα αρχικά SRT, θα λειτουργεί μέσω ενός τύπου κινητού τηλέφωνου με ειδικό πρόγραμμα από το οποίο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, με ειδικούς κωδικούς, θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα προς το υπουργείο Εσωτερικών, παράλληλα όμως με το παραδοσιακό πρόγραμμα που γίνεται μέσω τηλεγραφημάτων.

    Για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους 9.866.913, συν 36.758 Ελληνες που θα ψηφίσουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι κομματικοί συνδυασμοί είναι 27 με 513 υποψήφιους, ενώ τα εκλογικά τμήματα είναι 20.435 συν 97 του εξωτερικού.

    Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται φέτος ανά 15 λεπτά έναντι 30 λεπτών που συνέβαινε σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

    Από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες στις 7 μ.μ., στο επόμενο τρίωρο θα έχει βγει το 15% των αποτελεσμάτων, ισχυρή βάση -όπως επισημαίνεται από τους υπεύθυνους της SingularLogic- για την ένδειξη του συνολικού αποτελέσματος.

    [05] Νέα προγράμματα λογισμικού "διαβάζουν" τα συναισθήματά των κειμένων

    Το Ίντερνετ διευκολύνει την έκφραση των ιδεών και των συναισθημάτων του καθενός μας, αλλά ήδη άρχισε να "τριγυρνά" αθέατα στο διαδίκτυο μια νέα γενιά προγραμμάτων λογισμικού που καταλαβαίνει το συναισθηματικό περιεχόμενο όσων γράφουμε στις ιστοσελίδες, τα blogs κλπ. Σύντομα μπορεί να βρίσκονται και στον υπολογιστή του γραφείου σας!

    Αυτά τα λεγόμενα "εργαλεία ανάλυσης συναισθημάτων" αποτελούν παρακλάδι ενός ευρύτερου τομέα της επιστήμης της πληροφορικής, που προσπαθεί να διδάξει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές να καταλαβαίνουν τα συναισθήματα, τα οποία εκφράζονται σε ένα κείμενο, ακριβώς όπως κάνουν οι άνθρωποι. Οι εμπορικές εφαρμογές του νέου πεδίου ήδη άρχισαν να υλοποιούνται στην αγορά.

    Το νέο λογισμικό ενδιαφέρει, όπως διαφάνηκε εξ αρχής, τις μεγάλες εταιρίες με τα παγκόσμια εμπορικά σήματα (brand names), που θέλουν να ξέρουν τι νιώθουν οι πελάτες και οι υποψήφιοι αγοραστές για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

    Ήδη μια μικρή, αλλά αυξανόμενη, ομάδα εταιριών πληροφορικής αναπτύσσει τέτοιου είδους λογισμικό, που αθόρυβα ψάχνει σε blogs και σε άλλες ιστοσελίδες (π.χ. κοινωνικής δικτύωσης) για να πιάσει το συναισθηματικό σφυγμό όσων γράφονται στο διαδίκτυο σε σχέση με κάποια επιχείρηση και το προϊόν της.

    Μια τέτοια εταιρία, σύμφωνα με το New Scientist, είναι η αμερικανική Sentimine, που π.χ. ανέλαβε με το λογισμικό της να καταγράψει τις on line συναισθηματικές αντιδράσεις του κοινού μετά την παρουσίαση, προ ημερών, της νέας συσκευής ηλεκτρονικής ανάγνωσης (e-reader) Kindle DX της Amazon. Όπως διαπίστωσε, τα περισσότερα (89%) από τα 1.500 κείμενα και μηνύματα που ανέλυσε, όσον αφορά το συναισθηματικό περιεχόμενό τους, ήσαν "ουδέτερα", το 7% "θετικά" και το 4% "αρνητικά". Συγκριτικά, σύμφωνα με την Sentimine, μια προηγούμενη ανάλυσή της, μετά την πρώτη παρουσίαση του MacBook Air της Apple, είχε δείξει ότι τα δύο τρίτα των χρηστών είχαν εκφραστεί θετικά για το νέο προϊόν και τα χαρακτηριστικά του, αν και ένα ανάλογο ποσοστό ήταν αρνητικό για την τιμή του.

    Το λογισμικό συναισθηματικής ανάλυσης έχει και άλλες χρήσεις, για παράδειγμα να παρακολουθεί τους διαφόρους "πολέμους μίσους" που διεξάγονται στο διαδίκτυο ανάμεσα σε αντίπαλες ιδεολογικές ομάδες, π.χ. με ρατσιστικό ή φοντεμανταλιστικό περιεχόμενο. Το πρόγραμμα λογισμικού "JuLiA" της εταιρίας Adaptive Semantics, χάρη σε ένα αλγόριθμο μάθησης που διαθέτει, μπορεί να αναγνωρίζει τα υβριστικά σχόλια και να καταλαβαίνει πότε μια on line συζήτηση "φουντώνει" και ξεφεύγει επικίνδυνα από τα όρια του διαλόγου. Μπορεί ακόμα και να παρέμβει για να κόψει ή να βάλει σε καραντίνα τέτοια εμπρηστικά σχόλια που ξεπερνούν ένα προκαθορισμένο όριο. Ήδη το πρόγραμμα βελτιώνεται από τους σχεδιαστές του, ώστε να είναι σε θέση να καταλάβει καλύτερα τα έξυπνα σχόλια, τους σαρκασμούς και την πολιτική κριτική.

    Μια άλλη εταιρία, η Lexalytics, έχει δημιουργήσει ένα λογισμικό συναισθηματικής ανάλυσης που χρησιμοποιείται για να επηρεάσει σκοπίμως τι συζητάνε στο Ίντερνετ οι χρήστες, πριν είναι πολύ αργά. Για παράδειγμα, μπορεί να εντοπίσει ποιά συναισθηματικά φορτισμένα σχόλια για μια εταιρία μπορούν να επηρεάσουν την μετοχή της στο χρηματιστήριο. Με αυτή τη γνώση, το πρόγραμμα είναι σε θέση να συμβουλεύσει ορισμένους ανθρώπους (π.χ. τα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας) αν πρέπει να χαμηλώσουν τους τόνους των σχολίων τους ή, αντίθετα, να τους ανεβάσουν. Μπορεί ακόμα, εκ των προτέρων, να αξιολογήσει πειραματικά την πιθανή αποτελεσματικότητα μιας ανακοίνωσης της εταιρίας.

    Προς το παρόν, τέτοια προγράμματα λογισμικού χρησιμοποιούνται μόνο από πλούσιες μεγάλες επιχειρήσεις, όμως, όπως δείχνει η μέχρι τώρα εμπειρία, σταδιακά θα γίνουν φθηνότερα και τότε θα αρχίσουν να διατίθενται στο ευρύ κοινό - ίσως και δωρεάν κάποια στιγμή.

    Οι χρήστες των υπολογιστών έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα να παίρνουν βοήθεια από τους ενσωματωμένους "διορθωτές" των επεξεργαστών κειμένου. Με τον ίδιο τρόπο, ίσως στο μέλλον θεωρούμε απαραίτητους τους "αναλυτές" συναισθημάτων των κειμένων μας, οι οποίοι θα μας συμβουλεύουν για το σωστό συναισθηματικό τόνο των κειμένων μας, ανάλογα με την περίσταση για την οποία γράφονται. Από τον διευθυντή μιας εταιρίας, ο οποίος θέλει να έχει το σωστό ύφος στην ανακοίνωση που θα απευθύνει στους μετόχους, μέχρι τον ερωτευμένο που θέλει το μήνυμά του να κάνει την καλύτερη δυνατή εντύπωση στην αγαπημένη του, όλοι μπορεί να βρουν κάτι χρήσιμο στο νέο λογισμικό!

    [06] Εξελίξεις για Siemens

    Στις συλλήψεις των Γιώργου Σκαρπέλη (πρώην στέλεχος του ΟΤΕ) και Ηλία Γεωργίου (πρώην στέλεχος της Siemens) προχώρησε η αστυνομία, με βάση τα εντάλματα που εκδόθηκαν από τον τέταρτο ειδικό ανακριτή κ. Νίκο Ζαγοριανό, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της Siemens.

    Οι δυο συλληφθέντες, που κατηγορούνται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

    Και οι δύο είχαν λάβει νωρίτερα προθεσμία για να απολογηθούν, στις 12 Ιουνίου το πρώην στέλεχος της Siemens και στις 15 Ιουνίου το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ.

    Διεθνές ένταλμα σύλληψης και για το πρώην στέλεχος της Siemens Χρήστο Καραβέλα εξέδωσε ο κ. Νίκος Ζαγοριανός.

    Ο κ. Καραβέλας που είχε κληθεί σε απολογία και δια του συνηγόρου του είχε παραδώσει απολογητικό υπόμνημα δεν εμφανίστηκε στο ανακριτρικό γραφειο.

    Σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Γιάννη Μαρκουλάκο ο εντολέας του δεν βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί.

    Ο κ. Καραβέλας έχει κληθεί για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν τη σύμβαση 8002 του 1997 για ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.

    [07] Απώλειες για Εργατικούς

    Το Εργατικό κόμμα του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν οδεύει προς εκλογική "καταστροφή", την κατακρήμνισή του στην τρίτη θέση στις Ευρωεκλογές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο.

    Σύμφωνα με την έρευνα του Populus για την εφημερίδα The Times οι Εργατικοί υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες, μεταξύ των μεγάλων κομμάτων, μετά από τις αποκαλύψεις των τριών τελευταίων εβδομάδων για τα παράλογα έξοδα των βουλευτών.

    Το Εργατικό κόμμα υπέστη νέα μείωση του ποσοστού του κατά εννέα μονάδες, συγκεντρώνοντας μόλις 16%, οι Συντηρητικοί υπέστησαν μείωση του ποσοστού τους κατά τέσσερις μονάδες, στο 30%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχασαν οκτώ μονάδες, πέφτοντας στο 12%.

    Μεγαλύτερος ωφελημένος της οργής των ψηφοφόρων για τα μεγάλα βρετανικά κόμματα μοιάζει να είναι το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (United Kingdom Independence Party, UKIP), το οποίο προτείνει η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το κόμμα δεν έχει εκλέξει βουλευτές.

    Το ποσοστό του υπερτριπλασιάστηκε, φθάνοντας από το έξι το 19%, από την έναρξη των αποκαλύψεων, και το ποσοστό αυτό, εάν επαληθευτεί, αρκεί για να το φέρει στην δεύτερη θέση.

    Με τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία να αναμένονται μέσα στους επόμενους 12 μήνες --έως τον Ιούνιο του 2010--, εάν σημειωθεί μια τέτοια ήττα των Εργατικών στις ευρωεκλογές είναι βέβαιο ότι θα ανακινηθεί το θέμα της ηγεσίας του Μπράουν, ο οποίος πασχίζει να βγάλει τη Βρετανία από την χειρότερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει η χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και θα επανέλθει στο προσκήνιο το αίτημα της αντιπολίτευσης να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

    Συνολικά το 62% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο Μπράουν επλήγη περισσότερο από το σκάνδαλο των βουλευτικών δαπανών, το οποίο οδήγησε άλλο έναν βουλευτή --τον πρώην υπουργό Γεωργίας Έλιοτ Μόρλεϋ-- να δηλώσει ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά έδρα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

    Η έρευνα έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων με δείγμα 1.001 ενήλικες από την 27η έως την 28η Μαΐου.

    Ο Μπράουν υιοθετεί σκληρή στάση όσον αφορά το σκάνδαλο, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα. "Η δημοκρατία μας επλήγη από τα σκάνδαλα των τελευταίων εβδομάδων" --το χορό των αποκαλύψεων για τα οποία άρχισε η εφημερίδα Daily Telegraph--, είπε. "Είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι χρειαστεί για να αποκαθάρω την πολιτική (ζωή)".

    Ωστόσο ο Μπράουν μοιάζει να οδεύει προς βέβαιη ήττα στις βουλευτικές εκλογές--όποτε και αν γίνουν. Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματά τους δίνουν το προβάδισμα, με 41%, στους Τόρις, με τους Εργατικούς να συγκεντρώνουν μόλις 21%.

    [08] Το ντέρμπι των πλέι οφ

    Το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού δεσπόζει από το πρόγραμμα της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας. Από το παιχνίδι αυτό θα προκύψει η πρώτη θέση και η πρόκριση στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ της επομένης περιόδου.

    Ο πρώτος των πλέι οφ θα συμμετάσχει στους τελευταίους δύο γύρους των προκριματικών του τσάμπιονς λιγκ, όπου λαμβάνουν μέρος ομάδες που δεν κατέκτησαν τον τίτλο, από τις χώρες που βρίσκονται στις θέσεις 1-15 της βαθμολογίας της UEFA. Ο πρώτος από τους δύο διεξάγεται στις 28/29 Ιουλίου και 4/5 Αυγούστου, ενώ ο δεύτερος στις 18/19 και 25/26 Αυγούστου.

    Στο άλλο ματς, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λάρισα, δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση στα πλέι οφ και θα συμμετάσχει στον 3ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (30 Ιουλίου-6 Αυγούστου), ενώ η ομάδα που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση θα παίξει στον 4ο προκριματικό, δηλαδή ένα βήμα πριν από τους ομίλους της διοργάνωσης. Οι αγώνες αυτής της φάσης διεξάγονται στις 20 και 27 Αυγούστου.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα:

    6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΪΟΥ

    (Τούμπα) ΠΑΟΚ - Λάρισα (19:00)

    (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (21:15)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 May 2009 - 6:30:27 UTC