Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: "Η Ελλάδα στο κέντρο της Ευρώπης"
  • [02] "Ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων"
  • [03] Η τηλεοπτική αναμέτρηση

  • [01] Κ. Καραμανλής: "Η Ελλάδα στο κέντρο της Ευρώπης"

    Στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απαντώντας στην πρώτη ερώτηση της αποψινής τηλεοπτικής αναμέτρησης.

    Η κυβέρνηση πέτυχε μία σειρά από σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα αυτό, τόνισε ο κ. Καραμανλής και εξήγησε ότι η Ελλάδα στήριξε της Κύπρο στο σχέδιο Ανάν, σύμφωνα με την συμπαράσταση της συντριπτικής πελιοψηφίας του κυπριακού λαού.

    Πρόσθεσε ότι έβαλε βέτο στο ΝΑΤΟ για την είσοδο των Σκοπίων σε μία υπόθεση που ήθελε θάρρος και γεναιότητα.

    Επίσης ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις σημαντικές ενεργειακές συμφωνίες στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση, συμφωνίες που καθιστούν την Ελλάδα ενεργειακό δίαυλο, τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, το Σάουθ Στριμ και τον αγωγό Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας. Η κυβέρνηση ακολουθεί μία γενναία και σφριγηλή εξωτερική πολιτική, τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τα αρνητικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που αφορούν την Ελλάδα, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι πολλές φορές είναι υπερβολικά και δεν απηχούν την πραγαμτικότητα.

    Έφερε δε σαν παράδειγμα τα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να δανειστεί και θα αναγκαστεί να καταφύγει στο ΔΝΤ. Τελικά από το πρώτο τετράμηνο η κυβέρνηση έχει καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρας. Θύμησε μάλιστα τα αρνητικά δημοσιεύματα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και είπε ότι είναι σημαντικό να μην τα αξιοποιεί η Αντιπολίτευση σαν ευκαιρία για να δυσφημεί την χώρα. Η Ελλάδα, κατέληξε, μπορεί να είναι στο κέντρο της Ευρώπης.

    Την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση και επανέλαβε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να επιβάλει νέους φόρους.

    "Η διεθνής οικονομική κρίση έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη να προχωρήσουμε με ταχύτερο βηματισμό", είπε ο κ. Καραμανλής ο οποίος απέρριψε την παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι "η κυβέρνηση καθυστέρησε τις μεταρρυμίσεις φοβούμενη το πολιτικό κόστος".

    "Πότε δεν είπα ότι έχουν γίνει λίγες μεταρρυθμίσεις",είπε ο κ. Καραμανλής και θύμισε την αλλαγή του πλαισίου για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, το νέο χωροταξικό, την αποκρατικοποίηση της ΟΑ, την μακροχρόνια μίσθωση του λιμανιού του Πειραιά. Πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε κι άλλες μεταρρυθμίσεις και σημείωσε ότι γίνονται "σε ένα περιβάλλον, όπου ο λόγος της Αντιπολίτευσης είναι εχθρικός".

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην συνέχιση της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού λέγοντας ότι πρέπει να επανεξετασθούν τα βαρέα και αντυγιεινά.

    Είπε ακόμη ότι πρέπει να προχωρήσει η εξυγίανση του συστήματος Υγείας και ανέφερε ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε ο περιορισμός των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικάιου, συνολικά 255 ΝΠΔΔ.

    Αρνήθηκε την παρατήρηση για καθυστέρηση στην ιδιωτικοποίηση της ΟΑ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη από το 2005, αλλά έπρεπε να λυθούν ακανθώδη νομικά θέματα με την ΕΕ.

    Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να βάλλει νέους φόρους. "Δεν σχεδιάζω να βάλω νέους φόρους" είπε χαρακτηριστικά αλλά πρόσθεσε ότι τα δεδομένα λόγω της διεθνούς κρίσης αλλάζουν μήνα με τον μήνα και δεν ξέρει τι θα γίνει σε μερικούς μήνες.

    Μίλησε ακόμη για την προσπάθεια της κυβέρνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη να περιορισθεί το εκτεταμένο φαινόμενο της φοροδιαφυγής.

    Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι "η Ελλάδα βιώνει την κρίση ηπιότερα από άλλες χώρες: η ανεργία στην Ισπανία είναι 18%, τα ελλειμματα σε Αγγλία και Γαλλία είναι μεγαλύτερα από την χώρα μας", είπε.

    [02] "Ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων"

    Νέες εντατικές προσπάθειες εξάλειψης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και έντονης αποκλιμάκωσης του δημόσιου χρέους θα πρέπει να επιδιωχθούν μόλις περάσουμε σε περίοδο ανάκαμψης της διεθνούς οικονομίας, επισήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας σε εκδήλωση Επιμελητηρίων με θέμα "Η Ελληνική Οικονομία μετά τη Μεταπολίτευση, η Κρίση και η Οικονομική Πολιτική".

    Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ.Αλογοσκούφης, ακόμη και εν μέσω της κρίσης, η δημοσιονομική κατάσταση θα πρέπει να ελεγχθεί. Τα δημοσιονομικά ελλείμματα θα πρέπει σε πρώτη φάση να βρεθούν και πάλι κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό ως το τέλος του 2010, όπως απαιτεί από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Ecofin με τις αποφάσεις που ελήφθησαν το 2009, τόνισε ο κ.Αλογοσκούφης.

    Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι λόγω της κρίσης, η έμφαση ασφαλώς θα πρέπει να δοθεί στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, στη στήριξη της ανάπτυξης που πλήττεται από τις επιπτώσεις της κρίσης και στην ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων. "Αυτό απαιτεί βραδύτερους ρυθμούς δημοσιονομικής προσαρμογής, και η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει ίση μεταχείριση σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης", πρόσθεσε ο κ.Αλογοσκούφης.

    Ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι "η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να χτίσει πάνω στα θεμέλια που τέθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας. Η στρατηγική της ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είχε θετικά αποτελέσματα.

    Στην ομιλία του ο κ.Αλογοσκούφης έκανε εκτενή αναφορά στην πορεία των βασικών οικονομικών μεγεθών μετά την μεταπολίτευση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι από το 20% του ΑΕΠ που ήταν ως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε στο 100% του ΑΕΠ σε διάστημα μιας περίπου δεκαετίας. Ένα μεγάλο μέρος του χρέους παρέμεινε εκτός των επίσημων στοιχείων έως και το 1993, όταν ενσωματώθηκε εφάπαξ στα επίσημα στοιχεία.

    Η διεθνής κρίση, ακόμη και αν αποδειχθεί παρατεταμένη, ασφαλώς θα περάσει. Η Ελλάδα πρέπει από τώρα να λειτουργεί όχι μόνο με γνώμονα την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης, αλλά και με γνώμονα την προετοιμασία της για την μακρά περίοδο που θα ακολουθήσει μετά τον τερματισμό της κρίσης, ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης κλείνοντας την ομιλία του.

    Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνο-Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο, και εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων με προσκεκλημένους τον νυν και τους πρώην υπουργούς οικονομίας και οικονομικών καθώς και τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα θέματα της οικονομίας.

    [03] Η τηλεοπτική αναμέτρηση

    Πραγματοποιείται αυτή την ώρα η τηλεοπτική αναμέτρηση των πέντε πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Τη συζήτηση συντονίζει η Μαρία Χούκλη.

    Ερωτήσεις υποβάλλουν από το Mega η Όλγα Τρέμη, από τον ΑΝΤ1 ο Νίκος Ευαγγελάτος, από το Alter ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, από τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, από το Star ο Αιμίλιος Λιάτσος και από το ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη.

    Οι θεματικές ενότητες είναι έξι. Κάθε ερώτηση διατυπώνεται σε 30'', ενώ ο πολιτικός αρχηγός έχει στη διάθεσή του 90'' για να απαντήσει. Η διευκρινιστική ερώτηση γίνεται εντός 30'' και η απάντηση δίδεται σε 1 λεπτό.

    Οι θεματικές ενότητες είναι:

    α) Ευρωπαϊκή Ένωση και Εξωτερική πολιτική

    β) Οικονομία και Ανάπτυξη

    γ) Κοινωνική πολιτική και εργασιακά ζητήματα

    δ) Παιδεία

    ε) Περιβάλλον

    στ) Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση

    Κ. Καραμανλής

    Στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απαντώντας στην πρώτη ερώτηση.

    Η κυβέρνηση πέτυχε μία σειρά από σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα αυτό, τόνισε ο κ. Καραμανλής και εξήγησε ότι η Ελλάδα στήριξε της Κύπρο στο σχέδιο Ανάν, σύμφωνα με την συμπαράσταση της συντριπτικής πελιοψηφίας του κυπριακού λαού.

    Πρόσθεσε ότι έβαλε βέτο στο ΝΑΤΟ για την είσοδο των Σκοπίων σε μία υπόθεση που ήθελε θάρρος και γεναιότητα.

    Επίσης ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις σημαντικές ενεργειακές συμφωνίες στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση, συμφωνίες που καθιστούν την Ελλάδα ενεργειακό δίαυλο, τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, το Σάουθ Στριμ και τον αγωγό Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας. Η κυβέρνηση ακολουθεί μία γενναία και σφριγηλή εξωτερική πολιτική, τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τα αρνητικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που αφορούν την Ελλάδα, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι πολλές φορές είναι υπερβολικά και δεν απηχούν την πραγαμτικότητα.

    Έφερε δε σαν παράδειγμα τα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να δανειστεί και θα αναγκαστεί να καταφύγει στο ΔΝΤ. Τελικά από το πρώτο τετράμηνο η κυβέρνηση έχει καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρας. Θύμησε μάλιστα τα αρνητικά δημοσιεύματα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και είπε ότι είναι σημαντικό να μην τα αξιοποιεί η Αντιπολίτευση σαν ευκαιρία για να δυσφημεί την χώρα. Η Ελλάδα, κατέληξε, μπορεί να είναι στο κέντρο της Ευρώπης.

    Την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση και επανέλαβε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να επιβάλει νέους φόρους.

    "Η διεθνής οικονομική κρίση έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη να προχωρήσουμε με ταχύτερο βηματισμό", είπε ο κ. Καραμανλής ο οποίος απέρριψε την παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι "η κυβέρνηση καθυστέρησε τις μεταρρυμίσεις φοβούμενη το πολιτικό κόστος".

    "Πότε δεν είπα ότι έχουν γίνει λίγες μεταρρυθμίσεις",είπε ο κ. Καραμανλής και θύμισε την αλλαγή του πλαισίου για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, το νέο χωροταξικό, την αποκρατικοποίηση της ΟΑ, την μακροχρόνια μίσθωση του λιμανιού του Πειραιά. Πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε κι άλλες μεταρρυθμίσεις και σημείωσε ότι γίνονται "σε ένα περιβάλλον, όπου ο λόγος της Αντιπολίτευσης είναι εχθρικός".

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην συνέχιση της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού λέγοντας ότι πρέπει να επανεξετασθούν τα βαρέα και αντυγιεινά.

    Είπε ακόμη ότι πρέπει να προχωρήσει η εξυγίανση του συστήματος Υγείας και ανέφερε ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε ο περιορισμός των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικάιου, συνολικά 255 ΝΠΔΔ.

    Αρνήθηκε την παρατήρηση για καθυστέρηση στην ιδιωτικοποίηση της ΟΑ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη από το 2005, αλλά έπρεπε να λυθούν ακανθώδη νομικά θέματα με την ΕΕ.

    Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να βάλλει νέους φόρους. "Δεν σχεδιάζω να βάλω νέους φόρους" είπε χαρακτηριστικά αλλά πρόσθεσε ότι τα δεδομένα λόγω της διεθνούς κρίσης αλλάζουν μήνα με τον μήνα και δεν ξέρει τι θα γίνει σε μερικούς μήνες.

    Μίλησε ακόμη για την προσπάθεια της κυβέρνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη να περιορισθεί το εκτεταμένο φαινόμενο της φοροδιαφυγής.

    Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι "η Ελλάδα βιώνει την κρίση ηπιότερα από άλλες χώρες: η ανεργία στην Ισπανία είναι 18%, τα ελλειμματα σε Αγγλία και Γαλλία είναι μεγαλύτερα από την χώρα μας", είπε.

    Γ. Παπανδρέου

    "Η χώρα μας έχει κάθε λόγο να στηρίξει τις διεθνείς συνθήκες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρα, κάτι που σημαίνει ισχυρή εξωτερική πολιτική που διαπραγματεύεται", απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στην πρώτη ερώτηση της τηλεοπτικής αναμέτρησης των Πολιτικών Αρχηγών που αφορούσε την εξωτερική πολιτική, ενώ στο ιδιαίτερο ερώτημα-αναφορά σε συνέντευξη του στο περιοδικό "Κλίκ" τον Αύγουστο του 1999 περί "μη ύπαρξης προσωπικού του προβλήματος" από τον "αυτοπροσδιορισμό" των μουσουλμάνων της Θράκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "δεν είπε κάτι τέτοιο" και ότι εννοούσε "ατομικό και όχι ομαδικό αυτοπροσδιορισμό".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων και όχι να αφήνει άλλους να το κάνουν, επέκρινε την κυβέρνηση για "κατάθεση των όπλων έναντι της Τουρκίας το 2004, 2005 και 2009 με αποτέλεσμα η Τουρκία να μας θεωρεί δεδομένους" και πρόσθεσε ότι έτσι "δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας".

    Είπε ακόμα ότι εφαρμόζοντας ενεργητική πολιτική επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, "πετύχαμε την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ, τα ΚΠΣ, τα ΜΟΠ και τη Νησιωτική Πολιτική".

    Ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε την απάντησή του τονίζοντας ότι "υπάρχει εναλλακτική προοπτική εξωτερικής πολιτικής με συμμετοχή και όχι απουσία της χώρας", προσθέτοντας ότι "χρειάζεται αλλαγή εξωτερικής πολιτικής με ενεργητική πολιτική".

    Αλ. Παπαρήγα

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απαντώντας σε ερώτηση για τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και τα κονδύλια που εχουν εισρεύσει στην Ελλάδα τόνισε ότι σε ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 80% (των κονδυλίων) πηγαίνουν σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους , παρ' ότι , όπως είπε, γίνονται και έργα που μπορεί να είναι επωφελή για τον λαό.

    Ωστόσο, πρόσθεσε, στην κάλπτη δεν κρίνεται η αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ . Αν η Ελλάδα δεν ήταν στην ΕΕ και είχαμε λαϊκή διακυβέρνηση, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ, θα κέρδιζε πολλά ο λαός, γιατί ο πλούτος του θα ήταν δημόσια περιουσία, δεν θα ήταν υποχρεωμένη η αγροτιά να δέχεται επιδοτήσεις, που, ούτως ή άλλως, μειώνονται. Το κόστος συμμετοχής για το λαό είναι τεράστιο και για την πλουτοκρατία είναι κέρδος η συμμετοχή στην ΕΕ, τόνισε η κα Παπαρήγα

    Στην διευκρινιστική ερώτηση ότι πολλές χώρες επιδιώκουν την ένταξή τους στην ΕΕ , η κα Παπαρήγα απάντησε ότι αν υιοθετήσουμε ο,τι λέει η Ευρωπαική Ενωση θα είμασταν σε αναντιστοιχία με τους εργαζόμενους.

    Σημείωσε, επίσης, ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει κανένα δημοψήφισμα, ούτε για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ούτε για άλλη συνθήκη και κατήγγειλε ότι σε ορισμένες χώρες , κυβερνήσεις στήνουν ακόμη και αγάλματα των ναζιστικών Ες Ες..

    Αλ. Αλαβάνος

    Στην ενότητα Ευρώπη και εξωτερική πολιτική και στο ερώτημα ότι στελέχη της παράταξής του επικρίνουν ότι τελευταία το κόμμα χάνει τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλαβάνος απάντησε "έχουμε πεπραγμένα, έχουμε ενεργή πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την έχουν βιώσει οι εργαζόμενοι". Απευθυνόμενος δε προς τον πρωθυπουργό είπε " γιατί κύριε Καραμανλή; Την θετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που επιτρέπει στα νέα παιδιά αντί να έχουν ευλίγιστες σχέσεις εργασίας να μπορούν να έχουν νομιμότητα δεν την προχωράτε".

    Επίσης σε άλλη ερώτηση σχετικά με το σημείο πέντε του Σχεδίου Πολιτικής Απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το οποίο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί χρησιμοποιούνται για την κερδοφορία του κεφαλαίου και τον περιορισμό της Δημοκρατίας, ο κ. Αλαβάνος απάντησε ότι σήμερα, στην φοβερή κρίση όπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει επικρατήσει η πλήρης ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου, η οικονομία του καζίνο και που οι τράπεζες κάνουν ότι θέλουν, τι σχέση έχει αυτό με μια ευρωπαϊκή πολιτική, προσθέτοντας ότι υπεύθυνη για την κρίση είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Γ. Καρατζαφέρης

    Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος ώστε να αποφανθεί ο ελληνικός λαός αν επιθυμεί την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ τάχθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, απαντώντας σε ερώτηση για την Εξωτερική Πολιτική, υιοθετώντας την λογική Σαρκοζί στο θέμα και δηλώντας την αντίθεση του κόμματός του στην ευρωπαϊκή πορεία της Ευρώπης.

    Στο διευκρινιστικό ερώτημα για το αν υπάρχει αντίφαση με την θέση του ΛΑΟΣ, το γεγονός ότι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος ετέθη μια γυναίκα η οποία πρεσβεύει την ελληνοτουρκική προσέγγιση, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως "στην ευρώπη μάθαμε στη σύνθεση" και πρόσθεσε πως αν απέκλειε κανείς από τα ψηφοδέλτια υποψηφίους που σπούδασαν στην Αμερική, δεν θα έμεναν πολλοί από όλα τα κόμματα. "Είμαστε υπερήφανοι για την επιλογή της Νίκης Τζαβέλλα και θα αξιοποιήσουμε τις γνωριμίες της διεθνώς".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 May 2009 - 18:30:20 UTC