Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Τολμούμε δύσκολες αποφάσεις"
  • [02] "Αποδυνάμωση των δομών πρόνοιας"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Απέναντι στο κεφάλαιο"
  • [05] "Εφικτός στόχος"
  • [06] "Δεν υπάρχει σχεδιασμός"

  • [01] "Τολμούμε δύσκολες αποφάσεις"

    Η Κεντρική Επιτροπή Ευρωεκλογών της ΝΔ θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στις 10.00. Το μεσημέρι, ο κ.Κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρουμανάις Τραϊάν Μπασέσκου.

    Την πρόθεσή του να λάβει όποιες αποφάσεις είναι αναγκαίες, με όποιο κόστος κι αν χρειαστεί, για να βγει η χώρα μας με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις από την οικονομική κρίση επισήμανε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στο συνέδριο του Εκόνομιστ.

    «Τολμούμε δύσκολες αποφάσεις που εγγυώνται σημαντικό μελλοντικό όφελος. Αν δεν το κάνουμε η χώρα δεν θα απαλλαγεί ποτέ από τα βάρη που σηκώνει. Αν μείνουμε σε εύκολες αποφάσεις και ευχάριστα λόγια, η χώρα δεν θα αναπτύξει ποτέ την ταχύτητα προόδου που μπορεί να έχει» είπε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ.Καραμανλής στην ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα αίτια της κρίσης, στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να περιορίσει τις επιπτώσεις, και στην πρόθεσή του να συνεχίσει αταλάντευτα τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην διεθνή οικονομική κρίση και είπε ότι προκλήθηκε από ισχυρές δόσεις ανευθυνότητας σε πολλά επίπεδα της δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας, από την ανεπάρκεια των κανόνων διαφάνειας και από αλληλουχία ανεύθυνων αποφάσεων που συσσώρευσαν και διόγκωσαν ένα εκρηκτικό τοξικό μείγμα, όπως είπε.

    Ο Κώστας Καραμανλής έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και πρόταξε την ανάγκη ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων και της στήριξης της απασχόλησης περιγράφοντας τον πρώτο άξονα του σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Μεταξύ άλλων ανέφερε τις επιχορηγήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ για την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων, την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, την επιδότηση νέων επιστημόνων για το δικό τους επαγγελματικό ξεκίνημα, και τόνισε ότι ενώ η ανεργία στην Ευρώπη καταγράφει ρεκόρ δεκαετιών, στην Ελλάδα είναι πολύ πιο χαμηλά από το 2004.

    Ο δεύτερος άξονας του σχεδίου αφορά στην στήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας είπε ο Κώστας Καραμανλής και ανέφερε μεταξύ άλλων την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 1,3 δισ. Ευρω, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, το εμπόριο την μεταποίηση και τις υπηρεσίες.

    Τρίτος άξονας του σχεδίου, είπε ο πρωθυπουργός, είναι η δημοσιονομική εξυγίανση. Περιορίζονται οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, και μειώθηκαν κατά 10% όλοι οι κωδικοί που αφορούν ελαστικές δαπάνες, ενώ προχωρά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, γίνεται πράξη η συγχώνευση εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και προχωρά με βάση το χρονοδιάγραμμα το πρόγραμμα για την διαφάνεια στα δημόσια νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

    «Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες πολιτών για επίορκους λειτουργούς που είτε επιδιώκουν παράνομη συναλλαγή, είτε κωλυσιεργούν κατά τρόπο ύποπτο, στην εκπλήρωση του έργου τους. Τα φαινόμενα αυτά έχουν βαθιές ρίζες στο χρόνο και προχωρούμε στο ξερίζωμά τους. Γίνονται ιδιαίτερα αυστηροί έλεγχοι στην αγορά αλλά και στους εισπρακτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς» είπε, στέλνοντας μήνυμα προς όλους όσοι στελεχώνουν τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς.

    «Η φοροδιαφυγή είναι μια κατεξοχήν αντικοινωνική συμπεριφορά την οποία δεν μπορεί να αντέξει άλλο ο τόπος. Η σύγκρουση συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση» ανέφερε.

    Έμφαση έδωσε και στην συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για να βγει η χώρα ενισχυμένη από την κρίση, και αυτό θα επιτευχθεί με υπεύθυνη πολιτική όπως είπε: «θα το πετύχουμε με δύσκολες αποφάσεις. Ευχάριστες συνταγές σε δύσκολες ώρες δεν υπάρχουν» τόνισε ο πρωθυπουργός. Τέλος αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις και είπε ότι προσέκρουσαν αρχικά στο συντηρητισμό των βολεμένων, όσο και στην αντιπολιτευτική αντιδραστικότητα.

    «Στα τελευταία πέντε χρόνια έγινε σημαντικό έργο. Πάνω απ' όλα η χώρα μπήκε σε μεταρρυθμιστική στρατηγική που δεν σταματά, δεν εγκαταλείπεται. Σήμερα αναγνωρίζεται ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι πιο αναγκαίες και πιο επιτακτικές από ποτέ. Η μεταρρυθμιστική συζήτηση έχει ανοίξει στην Ελλάδα και αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση» είπε ο κ. Καραμανλής.

    Συνεδρίαση Διυπουργικής Οικονομικής Επιτροπής

    Το μεσημέρι, συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή η Διυπουργική Οικονομική Επιτροπή.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, παρουσιάστηκε το σχέδιο συγχώνευσης και κατάργησης φορέων του δημοσίου εντός του τετραμήνου, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση.

    Το σχέδιο περιλαμβάνει τη συγχώνευση-κατάργηση 255 φορέων από τους 620 που εξετάστηκαν μέχρι σήμερα.

    Ο κ. Παπαθανασίου πρόσθεσε ότι οι συγχωνεύσεις αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τετράμηνο. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι συνεχίζεται και η εξέταση των υπολοίπων φορέων.

    Επισήμανε, επίσης, ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι πάρα πολύ απαιτητικό, αλλά είναι σίγουρα αναγκαίο, όχι μόνο για την εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για την αποτελεσματικότερη και πιο ευέλικτη λειτουργία του κράτους.

    Απαντώντας σε ερώτηση πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν, ο κ. Παπαθανασίου παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν από τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.

    [02] "Αποδυνάμωση των δομών πρόνοιας"

    Διακαναλική συνέντευξη Τύπου, ενόψει των ευρωεκλογών, θα παραχωρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στις 3 το μεσημέρι, στο Ζάππειο Μέγαρο.

    "Είναι απαράδεκτη η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που αποδυναμώνει συστηματικά τις δομές πρόνοιας που έχει ανάγκη ο τόπος", δήλωσε ο κ.Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχικής Υγείας των Δήμων Χολαργού και Αγ. Παρασκευής "ΑΡΓΩ".

    "Χιλιάδες οικογένειες που πλήττονται από το πρόβλημα της εξάρτησης από ναρκωτικά, αλλά και από άλλες εξαρτήσεις, έχουν ανάγκη τα κέντρα πρόληψης που δυστυχώς σήμερα υποχρηματοδοτούνται", είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι τα κέντρα αυτά που δημιουργήθηκαν επί των ημερών μας, θα έπρεπε σήμερα να λειτουργούν και να αυξάνονται, όμως έκλεισαν ακόμα και το Κέντρο Εκπαίδευσης Στελεχών των Κέντρων Πρόληψης".

    "Αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει, για μας η πρόληψη είναι προτεραιότητα, για να κάνουμε πιο ανθρώπινη την κοινωνία και θα την κάνουμε", κατέληξε ο κ. Παπανδρέου, ευχαριστώντας και όλους όσους εργάζονται στα Κέντρα αυτά.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής Ευρωεκλογών ΝΔ υπό τον Κ. Καραμανλή (10:00:00, Αθήνα/Γραφεία Ρηγίλλης)

  • Συνάντηση Γ. Βαληνάκη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας Wilmath Szabo (10:00:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ)

  • Τελετή Υπογραφής Νέων Δανείων για τη Στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ATEbank και MARFIN ΕGNATIA BANK (10:30:00, Αθήνα/Μεγάλη Βρετανια)

  • Συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλη Τρεμόπουλου, στα γραφεία τους (Φιλίππου 51) (10:30:00, Θεσσαλονίκη/Φιλίππου 51)

  • Συνέντευξη Τύπου υπ. Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη. Θα παρουσιάσει τα προγράμματα για την «Πράσινη Επιχειρηματικότητα» (10:30:00, Αθήνα/αμφ/τρο υπουργείου)

  • Συνέντευξη Τύπου στο ΥΜΑ-Θ για την παρουσίαση του προγράμματος "Θερινή Απόδραση στην Καινοτομία" (11:00:00, Θεσσαλονίκη/ΥΜΑ-Θ). Σημείωση: Τη συνέντευξη διοργανώνουν ο υπουργός Μακεδονίας-Θρακης κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας κ. Γιάννης Αντωνόπουλος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών. Στόχοι του προγράμματος, είναι η γνωριμία των παιδιών με την επιστήμη και την τεχνολογία, η εξοικείωση με την έρευνα, η αναγνώριση της αξίας της γνώσης, της εφευρετικότητας και της καινοτομίας, η ενίσχυση της κοινωνικότητας και εμπλουτισμός σε εμπειρίες, η ανίχνευση δεξιοτήτων και η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος

  • Ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος θα προεδρεύσει σύσκεψης, που έχει συγκαλέσει στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Λ. Κηφισίας), της Επιτροπής Παρακολούθησης της Νέας Γρίπης (11:00:00, Αθήνα/Λ.Κηφισίας)

  • Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας θα συναντηθούν την Τετάρτη, 27/5, στις 11.00 π.μ. με εκπροσώπους μεταναστευτικών κοινοτήτων (11:00:00, Αθήνα/Βουλή)

  • Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των συντελεστών και του προγράμματος της φετινής Παραθινούπολης, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα, (Κοιτώνες, είσοδος από Σοφούλη) (12:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΕΘ, για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων (12:00:00, Θεσσαλονίκη/ΕΕΘ)

  • Κοινή συνέντευξη των ΥΠΕΣΔΔΑ και Singular Logic με θέμα:"Συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο" (13:30:00, Αθήνα/Ζάππειο Μέγαρο)

  • Συνέντευξη Τύπου SOLIDUS ΑΕΠΕΥ, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της ARTION ΑΕΠΕΥ (13:30:00, King George)

  • Οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Α' και Β΄ Θεσσαλονίκης μαζί με το Βουλευτή Καστοριάς, Φίλιππο Πετσάλνικο θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για την προεκλογική περίοδο στην Θεσ/νίκη (14:00:00, Θεσσαλονίκη/Βασ. Ηρακλείου 30 )

  • Συνέντευξη Τύπου προέδρου ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ενόψει Ευρωεκλογών (15:00:00, Αθήνα/Ζάππειο Μέγαρο)

  • Κηδεία Μ. Παπαγιαννάκη (18:00:00, Καλλιθέα/Δημοτικό Νεκροταφείο)

  • Παρουσίαση του βιβλίου "Το Μακεδονικό και η Βουλγαρία" στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας Μακεδονιών Σπουδών (19:00:00, Θεσσαλονίκη/Εθνικής Αμύνης 4)

  • Εκδήλωση-Ημερίδα με θέμα "Ημέρα Μνήμης Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου", στο αμφιθέατρο της Μονής Λαζαριστών (19:30:00, Θεσσαλονίκη/Μονή Λαζαριστών). Σημείωση: Την εκδήλωση διοργανώνει το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα

  • Εκδήλωση με θέμα, "ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία του δάσους Σέιχ Σου" διοργανώνουν οικολογικές κινήσεις, στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων (Ρετζίκι)(19:30:00, Θεσσαλονίκη/Θεσσαλονίκη)

  • Προεκλογική συγκέντρωση του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ (20:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

  • Επίσκεψη Προέδρου της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου στην Αθήνα

    11:30 - Συνάντηση με τον Πρόεδρο Παπούλια

    13:00 - Συνάντηση και γεύμα με τον Κ. Καραμανλή

    -16:00 - Οικονομικό φόρουμ (ΕΒΕΑ)

    - 21:00 - Επίσημο δείπνο

    Αθλητική ατζέντα

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (Πλέι οφ, τελική φάση, 1οι αγώνες) - 19:00:00, ΤΕΛΙΚΟΣ

    Ολυμπιακός-Πανιώνιος

    ΘΕΣΕΙΣ 3-4

    ΝΕ Πατρών-Βουλιαγμένη

    [04] "Απέναντι στο κεφάλαιο"

    Περιοδεία στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά πραγματοποιεί σήμερα η κ.Αλέκα Παπαρήγα, όπου θα μιλήσει στους εργαζόμενους.

    Να μετατρέψουν τη μάχη των ευρωεκλογών σε ανάχωμα στο συντηρητισμό κάθε μορφής και συνθηματολογίας, κάλεσε χθες τους πολίτες η κα Αλέκα Παπαρήγα. Η συμμετοχή στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ θα κάνει τη διαφορά στις 8 Ιουνίου, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου για τις ευρωεκλογές, κατά τη διάρκεια της οποίας άσκησε έντονη κριτική στα άλλα κόμματα, ενώ αρνητικές ήταν οι τοποθετήσεις που έκανε και για το επικείμενο debate των πολιτικών αρχηγών.

    Η κα Παπαρήγα ξεκίνησε την τοποθέτησή της καταγγέλοντας τη συνάντηση εργοδοτικών οργανώσεων με τη ΓΣΕΕ και χαρακτήρισε ντροπή μιά πιθανή συμφωνία των δυο πλευρών, κάνοντας λόγο για υποταγή της ΓΣΕΕ.

    Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η κα Παπαρήγα για το debate των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας ότι αναγκάζεται να πάρει μέρος, παρά την αντίθεση θέση της, επειδή, όπως είπε, έχει ευθύνες έναντι του κόμματος. Πρόσθεσε ότι τα debate πρέπει ή να αλλάξουν ή να καταργηθούν.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ πρότεινε, για παράδειγμα, κοινές ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να συγκρίνονται οι απαντήσεις και τόνισε ότι το κόμμα της ουδέποτε έθεσε θέμα ποιοί δημοσιογράφοι θα πάρουν μέρος. Αντίθετα, είπε, το ΚΚΕ πρότεινε να παίρνουν μέρος και δημοσιογράφοι από ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες.

    Επίσης, η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι ακόμα και το πιο ζωντανό debate δεν μπορεί να διαμορφώσει τη συνείδηση των ψηφοφόρων, ούτε διαμορφώνει συσχετισμούς. Ετσι όπως γίνονται τα debate είναι ό,τι πρέπει για εκπομπές κους-κους, πρόσθεσε. Ωστόσο, είπε, θα πάρω μέρος γιατί έχω ευθύνες απέναντι στο κόμμα.

    Αναφερόμενη στις θέσεις με τις οποίες το ΚΚΕ προσέρχεται στην εκλογική αναμέτρηση, η κα Παπαρήγα είπε:

    "Εμείς χαράζουμε μια βαθιά και αμετακίνητη διαχωριστική γραμμή απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπωλιακά συγκροτήματα γενικότερα, τους επιχειρηματικούς ομίλους που επιδιώκουν το υπερκέρδος με κάθε μέσο και κάθε αντιλαϊκό όπλο. Δίπλα σε αυτούς βάζουμε εκείνους τους μεσαίους επιχειρηματίες που τα συμφέροντά τους είναι κοντά στα μονοπώλια, αποτελούν στεφάνι τους. Δίπλα σε αυτούς βάζουμε την εργατική αριστοκρατία και όλα τα εκείνα τρωκτικά και παπαγαλάκια, που είναι ομοτράπεζοι της πλουτοκρατίας, καθώς χρηματίζονται από αυτή και τα κοινοτικά κονδύλια, όλους εκείνους που κρατικοδίαιτοι ή ΕΟΚοδίαιτοι, μισθοφόροι των επιχειρηματικών μεγαθηρίων, επιδιώκουν να παραπλανήσουν το λαό, του λένε ψέμματα και τον τρομοκρατούν ώστε να τον κρατάνε στο δόκανο".

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε επίσης ότι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη μπορεί να γίνει ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την ανασύνταξη της λαϊκής πάλης και μπορεί να αναγεννηθεί, στις σύγχρονες συνθήκες, ένα ρωμαλέο και αποτελεσματικότερο σε πίεση κίνημα.

    Η κα Παπαρήγα επανέλαβε ότι "ακριβώς επειδή το ΚΚΕ είναι ασυμφιλίωτος αντίπαλος της ΕΕ των μονοπωλίων, γι'αυτό και αξίζει να πάνε πάλι τρεις ευρωβουλευτές του στην Ευρωβουλή".

    Αναφερόμενη στην αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η κα Παπαρήγα είπε ότι "έχει ευτελιστεί ο τσακωμός ανάμεσά τους" και πρόσθεσε ότι δεν είναι η ΝΔ χειρότερη από το ΠΑΣΟΚ, ούτε χειρότερο το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. Είναι ίδιοι και όμοιοι στη στρατηγική, είπε.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Θ. Πάγκαλου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι δεν υπάρχει καμιά προσωπική βεντέτα με κανέναν πολιτικό, πρόσθεσε δε ότι το ΚΚΕ δεν έχει απευθύνει ποτέ προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε κανέναν πολιτικό ηγέτη και, όπως είπε, εμείς χτυπάμε συμφέροντα, κόμματα και πολιτικές. Στο τι είναι αντικομμουνισμός, είπε επίσης η κα Παπαρήγα, έχουμε απαντήσει πολλές φορές και δεν απολογούμαστε. Οι κατηγορούμενοι είναι αυτοί που απολογούνται, είπε και πρόσθεσε ότι σε τελική ανάλυση αντικομμουνισμός είναι όταν χρησιμοποιείς βρώμικα και ανέντιμα μέσα απέναντι στον άλλον.

    Ερωτηθείσα γιατί το ΚΚΕ δημοσκοπικά δεν φαίνεται να κερδίζει, σε αντίθεση, για παράδειγμα, με τους Οικολόγους, η κα Παπαρήγα είπε ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση μεταξύ της δυσφορίας του κόσμου και της ψήφου, ωστόσο σημείωσε ότι ο κόσμος κατανοεί σήμερα πολύ περισσότερο τις θέσεις του ΚΚΕ.

    Για τους Οικολόγους η κα Παπαρήγα είπε ότι έξω από το λεκανοπέδιο δεν τους ξέρει κανείς, γιατί δεν τους έζησε ο κόσμος, ούτε στα εργοστάσια, ούτε στις απεργίες και ούτε τα ονόματά τους δεν ξέρουν.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη λέξη "χρηματίζονται" από κοινοτικά κονδύλια διάφοροι εργαζόμενοι ή συνδικαλιστές, λέξη την οποία ανέφερε, η κα Παπαρήγα διευκρίνισε ότι πολύς κόσμος πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και "βρωμάει ο τόπος"- όπως είπε - και πρόσθεσε ότι "δεν λέω ότι κλέβουν, αλλά ότι παίρνουν χρήματα".

    Τέλος σε ερώτηση για το ποσοστό που θα ικανοποιούσε το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, η κα Παπαρήγα απάντησε ότι η στρατηγική και η πολιτική του κόμματος δεν καθορίζεται από το αποτέλεσμα της κάλπης και ότι το κόμμα θα μελετήσει τα εκλογικά αποτελέσματα.

    Και στην ερώτηση αν η ίδια θα ηγηθεί του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές, απάντησε λέγοντας ότι κανέναν δεν ενδιαφέρει αυτό και ότι ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ας μην ψάχνουμε για υποκατάστατα.

    [05] "Εφικτός στόχος"

    Ο Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Πετρούπολη. Η περιοδεία θα καταλήξει στην καφετέρια «TERRA PETRA» όπου ο Πρόεδρος του ΣΥΝ θα συνομιλήσει με νέους της περιοχής.

    Με εκπροσώπους μεταναστευτικών κοινοτήτων, θα συναντηθούν, στις 11 το πρωί, Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας.

    Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον Γιώργο Παπανδρέου που τους θεωρεί συνεπεύθυνους της "βαρβαρότητας" της πολιτικής που ασκεί και η ΝΔ εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στα ΝΕΑ, υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τους πολίτες ως χρυσόψαρα χωρίς μνήμη.

    Ταυτοχρόνως υπερασπίζεται την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ να επικρίνει και τα δύο μεγάλα κόμματα ενώ αφήνει αιχμές μόνο για τους Οικολόγους Πράσινους προς τους οποίους φέρεται να έχει απώλειες ο χώρος του. Οσον αφορά πάντως τη δημοσκοπική πτώση του χώρου επιμένει ότι εξακολουθεί να έχει το καλύτερο ποσοστό που είχε ποτέ σε κάλπη αλλά κι ότι ..Κυριακή κοντή γιορτή!

    Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο

    Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε τρίτη δύναμη και η εκλογή 3 ευρωβουλευτών, είναι οι στόχοι της παράταξης στις ευρωεκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

    «Στόχος δύσκολος, αλλά εφικτός» είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το βράδυ των εκλογών να σημειωθούν εκπλήξεις, αρνητικές ή θετικές, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Υπογράμμισε, όμως, ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μαζική συμμετοχή στις εκλογές και η δυσαρέσκεια των πολιτών να στραφεί με ψήφο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό.

    Η απουσία των δυσαρεστημένων από την κάλπη θα είναι ανάσα για τον δικομματισμό, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, επιρρίπτοντας ευθύνες στα δύο μεγάλα κόμματα, γιατί, όπως είπε, έντεχνα καλλιεργούν την αποχή.

    Ο κ. Τσίπρας έκανε και άνοιγμα προς τους Οικολόγους, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους αντιμετωπίζει ανταγωνιστικά και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν κοινοί αγώνες και διεκδικήσεις στο επόμενο διάστημα.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι θα ήταν ευχής έργο οι Οικολόγοι να συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ και όχι με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτίμησε ότι αν υπάρξει αυξημένη συμμετοχή, το βράδυ των εκλογών θα καταγραφεί το χαμηλότερο άθροισμα για τα δύο μεγάλα κόμματα και επίσης για πρώτη φορά οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα αναδειχθούν σε τρίτη δύναμη.

    Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι παραδοσιακά οι δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές δεν ήταν πάντα οι καλύτερες, πρόσθεσε, όμως, ότι είναι στο χέρι μας να ενισχύσουμε την συσπείρωσή μας και να αναδειχθούμε σε τρίτη δύναμη.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενότητα της Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει αποφύγει την κριτική στο ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι όσοι γυρνούν την πλάτη στην ενότητα της Αριστεράς θα χρεωθούν και τις συνέπειες.

    Σε ερωτήσεις σχετικά με τη συμμετοχή του Αλέκου Αλαβάνου και όχι του ιδίου στο debate των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον ρόλο του από το μοντέλο του πολιτικού αρχηγού που κυριαρχεί σήμερα. Κάνω ό,τι μπορώ ώστε να τεθούν σε θέση μάχης όλα τα στελέχη της παράταξης και αν δώσουμε συλλογικά τη μάχη θα πετύχουμε, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές εξακολουθούν να αποτελούν ένα προσωπικό, αλλά και συλλογικό στοίχημα.

    Η σύγκριση που γίνεται μεταξύ εμού και του Αλέκου Αλαβάνου είναι υποτιμητική για τον κ. Αλαβάνο, που είναι ο Νέστορας της παράταξης, ενώ εγώ έχω σχεδόν 1,5 χρόνο στην ηγεσία του κόμματος, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στα δύο μεγάλα κόμματα για την μεταξύ τους αντιπαράθεση, κάνοντας λόγο για μια ανούσια σκιαμαχία σε κλίμα τεχνητής πόλωσης, γιατί, όπως είπε, δεν έχουν ουσιαστικό λόγο να συζητήσουν τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές. Και αυτό το κάνουν γιατί δεν τους συμφέρει, καθώς είναι γνωστό ότι τα δύο μεγάλα κόμματα ψήφισαν από κοινού σε πολλά θέματα και σε ποσοστό περίπου 97% στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε επίσης ότι η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μας επανέφερε στη σκληρή πραγματικότητα και δήλωσε ότι είναι ευκαιρία να τοποθετηθούν και τα δύο μεγάλα κόμματα επί της ουσίας, δηλαδή πως θα αντιμετωπίσουμε τις κατευθύνσεις αυτές για πάγωμα μισθών, συντάξεων, προσλήψεων, αλλαγές στο ασφαλιστικό και περιορισμό των δημοσίων δαπανών.

    Η ΝΔ δεν θα πει τίποτε, προέβλεψε ο κ.Τσίπρας, αλλά, τόνισε ότι στο συρτάρι της έχει μέτρα για την επομένη των εκλογών και κάλεσε την κυβέρνηση να ανακοινώσει από τώρα ποια θα είναι τα μέτρα που θα πάρει.

    Το ΠΑΣΟΚ θα καταγγείλει την κυβέρνηση, αλλά δεν θα υπερασπιστεί μια άλλη πολιτική απ' αυτή που προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Για όλους αυτούς τους λόγους, είπε ο κ.Τσίπρας, καλούμε όλους να αντιληφθούν την κρισιμότητα της ψήφου, να αντιληφθούν ότι μπορούν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, ενισχύοντας την Ριζοσπαστική Αριστερά, γιατί αυτό θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα για την επομένη των εκλογών, ώστε το πακέτο μέτρων που έχουν έτοιμο να μείνει στα συρτάρια τους. Να υπάρξει, δηλαδή, μια ανατροπή στο μίζερο και διαφθαρμένο πολιτικό σκηνικό.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια με μετανάστες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θέλει να γίνει μάντης κακών, ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές και τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται κλείνοντας τα μάτια. Είναι ανάγκη, είπε, να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό οι μετανάστες, με σεβασμό στις αξίες και στα έθιμά τους και δήλωσε ότι είναι αδιανόητο να μην έχει δημιουργηθεί ακόμα νεκροταφείο και ένας χώρος προσευχής για τους Μουσουλμάνους.

    Πρόκειται για ένα εκρηκτικό θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με ορθολογισμό και σύνεση, είπε.

    Στην ερώτηση αν αισθάνεται κουρασμένος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πράγματι νιώθει μια ευχάριστη κούραση, γιατί βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη των ευρωεκλογών και κάνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα σε όλη τη χώρα.

    Για το θάνατο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη

    Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, με αναφορά στο θάνατο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, λέγοντας ότι "σήμερα χάσαμε ένα κομμάτι της ιστορίας μας, του κομματικού μας πλούτου και νιώθουμε συγκλονισμένοι από την απώλεια του Μιχάλη".

    [06] "Δεν υπάρχει σχεδιασμός"

    Τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής - ΜΑΤ, στην Καισαριανή, θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

    "Πάσχουμε σε σχεδιασμό και αποφασιστικότητα για να δώσουμε λύσεις σε ένα καίριο ζήτημα, την Υγεία, που πάσχει από μακρό χρονικό διάστημα", δήλωσε ο κ.Γ.Καρατζαφέρης κάτα την επίσκεψή του στο ΙΚΑ Πειραιά.

    "Χρειάζονται να γίνουν πολλά και πάνω απ΄ όλα νομίζω ότι πρέπει να εντάξουμε όλους τους γιατρούς κάτω από τον ίδιο φορέα. Αυτή τη στιγμή άλλοι γιατροί του Ι.Κ.Α ανήκουν στο Υπουργείο Εργασίας άλλοι γιατροί είναι στο Υπουργείο Υγείας και κάποιοι άλλοι στο Υπουργείο Παιδείας", ανέφερε.

    Ο κ.Γ.Καρατζαφέρης, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τα πρόσφατα επεισόδια με λαθρομετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, δήλωσε:

    "Πρέπει να διαφυλάξουμε την ειρηνική διαβίωση στον τόπο συνάντησης των πολιτών, σε αυτό το κύτταρο της κοινωνίας που λέγεται πλατεία. Τον τελευταίο καιρό έχει διαταραχθεί αυτή η κοινωνική συμβίωση από θορυβοποιούς λαθρομετανάστες. Δεν σημαίνει ότι όλοι είναι ίδιοι ή ότι όλοι είναι κακοποιοί, όμως μια ενοχλητική μειοψηφία δημιουργεί προβλήματα.

    Έχω την αίσθηση, αλλά και την βεβαιότητα, ότι και οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί θα αντιληφθούν την σοβαρότητα του θέματος, όπως το έχει κατανοήσει και ο ΛΑ.Ο.Σ, και την επόμενη των ευρωεκλογών θα καθίσουμε κάτω σοβαρά και υπεύθυνα να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό το κοινωνικό φαινόμενο που τείνει να καταστρέψει ό,τι με προσπάθεια όλοι πετύχαμε τα τελευταία 50 χρόνια".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 May 2009 - 4:30:26 UTC