Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ
  • [02] "Αξιοπρέπεια στη σχέση κράτους - πολίτη"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Εγκρίθηκε το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ

    Στο 4ο Διεθνές Συνέδριο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την Ευρυζωνικότητα με θέμα: "Ευρυζωνική Σύγκλιση Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης", θα μιλήσει ο πρωθυπουργός στις 9.30 το πρωί.

    Το απόγευμα, ο κ.Κ.Καραμανλής θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Περιστέρι, σε εκδήλωση που οργανώνει η Γραμματεία Παραγωγικών Τάξεων του Κόμματος.

    Κυβερνητική Επιτροπή

    Το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστας Καραμανλή.

    Ο υπουργός Μεταφορών, Ευ. Στυλιανίδης, έκανε λόγο για σημαντική μεταρρύθμιση, καθώς όπως είπε, «το συσσωρευμένο χρέος του οργανισμού αγγίζει τα 9 δισ. ευρώ, ενώ η αναλογία εσόδων - εξόδων είναι ένα προς οκτώ, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι οκτώ προς δέκα».

    «Ο Ελληνας πολίτης πληρώνει δύο εκατομμύρια ευρώ την ημέρα για τη συντήρηση ενός δικτύου, το οποίο, δυστυχώς, από επιλογές του παρελθόντος απαξιώθηκε και επιβιώνει και λειτουργεί χάρη στη φιλοτιμία των εργαζομένων», τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε:

    «Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε τολμηρά στην εξυγίανση, να επανασυνδέσουμε την Ελλάδα με τους σημαντικούς ευρωπαϊκούς και διεθνείς σιδηροδρομικούς άξονες και να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους Ελληνες πολίτες, ώστε να βγάλουμε την ελληνική περιφέρεια από την απομόνωση».

    Ο κ. Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι πρόκειται για εξυγίανση, και όχι ιδιωτικοποίηση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η απελευθέρωση επιτρέπει και τη συμμετοχή ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών».

    Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι ήδη έχει ξεκινήσει διαβούλευση και η κυβέρνηση προτείνει ένα πρόγραμμα μισθωτής εφεδρίας, το οποίο θα μειώσει σαφώς τον αριθμό των εργαζομένων με τέτοιο τρόπο όμως, ώστε να μην διακόπτεται η λειτουργία του οργανισμού.

    Σημείωσε ακόμη, ότι παράλληλα με την προσπάθεια εξυγίανσης γίνεται προσπάθεια επιτάχυνσης των έργων, που εκτελούνται στην κεντρική γραμμή της ΠΑΘΕΠ.

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα για τον προαστιακό και παλιές προμήθειες, ο κ. Στυλιανίδης παρέπεμψε σε απάντηση του ΟΣΕ.

    Συνεδρίαση Επιτροπής Ευρωεκλογών

    Αισιόδοξη εμφανίστηκε η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ κ. Μαριέττα Γιαννάκου, μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ευρωεκλογών στην Ρηγίλλης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Υπάρχει πολύ αισιοδοξία και σε μένα προσωπικά και για την συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωεκλογές και για την προτίμηση στη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε η κ. Γιαννάκου. Πρόσθεσε ότι με την συνθήκη της Λισαβόνας ενισχύεται ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου και των πολιτών. Η υπευθυνότητα που έδειξε διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη χώρα μας την θέση που της αξίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε ακόμη η κ. Γιαννάκου.

    Στο δίλημμα των Ευρωεκλογών αναφέρθηκε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Ζαγορίτης.

    Η επιλογή, είπε ο κ. Ζαγορίτης, είναι απλή ανάμεσα στην υπεύθυνη στάση και στο λαϊκισμό. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται, ξέρει ποιό είναι το σωστό και το λάθος και αυτό θα φανεί στις κάλπες.

    Ο κ. Ζαγορίτης ρωτήθηκε για τις δηλώσεις που έκανε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Ραγκούσης. Νομίζω ότι συνήθως έκανε δηλώσεις ο κ. Παπακωνσταντίνου ως εκπρόσωπος του κόμματος, είπε ο κ. Ζαγορίτης και πρόσθεσε "ο κ. Ραγκούσης ας μάθει καλύτερα τι σημαίνει το σύμφωνο σταθερότητας. Στις χώρες που είναι εκτός συμφώνου το εισόδημα των πολιτών μειώθηκε κατά 25%".

    [02] "Αξιοπρέπεια στη σχέση κράτους - πολίτη"

    Συνεδριάζει στις 11 το πρωί, υπό την προεδρία του κ.Γ.Παπανδρέου, η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις Ευρωεκλογές. Το βράδυ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην Ξάνθη.

    Τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, στο Μοσχάτο, επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όπου συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, καθώς και με εργαζόμενους, με τους οποίους συνομίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Αμέσως μετά, ο κ. Παπανδρέου, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

    «Τρία απλά, αλλά καθοριστικά ζητήματα, πρέπει να αλλάξουν στη χώρα μας. Πρώτα απβ όλα, το φορολογικό μας σύστημα είναι άδικο. Ευνοούνται τα μεγάλα εισοδήματα και η μεγάλη ακίνητη περιουσία, ενώ το μεγάλο βάρος πέφτει στη μέση ελληνική οικογένεια, στη φτωχότερη ελληνική οικογένεια. Δέσμευσή μας είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου της χώρας μας.

    Δεύτερον, έχουμε μεγάλη αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου πλούτου στην Ελλάδα. Με σωστό τεχνολογικό εξοπλισμό και την πολιτική μας βούληση, μπορούμε να δώσουμε τη μάχη απέναντι στη διαφθορά, με αποτελεσματικό τρόπο. Δέσμευσή μας είναι ότι, τα έσοδα που θα έχουμε από την καταπολέμηση της διαφθοράς, θα πάνε στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και την ανάπτυξη της χώρας μας.

    Τρίτον, ξέρουμε και μπορούμε να διαμορφώσουμε μια αποτελεσματική ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Και ηλεκτρονική διακυβέρνηση, σημαίνει αποτελεσματική αντιμετώπιση της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας και πολυνομίας, που σήμερα αντιμετωπίζει ο πολίτης. Δέσμευσή μας είναι να ξαναφέρουμε την αξιοπρέπεια στη σχέση κράτους - πολίτη, να απελευθερώσουμε τον πολίτη, τον επιχειρηματία, την κοινωνία, από αυτή τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, αυτό το μεγάλο βάρος που σηκώνει στις πλάτες του ο Ελληνικός λαός».

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • «Ο θεολογικός διάλογος μεταξύ της Ορθοδόξου και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας» είναι το θέμα της Επιστημονικής Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και διοργανώνεται από το Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. (09:30:00, Θεσσαλονίκη)

  • Στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους, η Δημοτική Αστυνομία μαζί με μαθητές του 43ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης θα δώσουν για δεύτερη φορά «μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής» στους οδηγούς (09:30:00, Θεσσαλονίκη)

  • Ομιλία Κ. Καραμανλή στο Διεθνές συνέδριο για την ευρυζωνικότητα - Εισαγωγική ομιλία από τον Ευρ. Στυλιανίδη (09:30:00, Βουλιαγμένη/Divani Apollon Palace)

  • Συνέντευξη του δημάρχου Ασσήρου για το ΧΥΤΑ Μαυροράχης, στην ΕΣΗΕΜ-Θ (10:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Τελετή παράδοσης-παραλαβής της Υπηρεσίας Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας και των καθηκόντων του Εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών (10:30:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ)

  • Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος "ΝΕΟΝΙΛΛΗ, Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Δημιουργική Απασχόληση παιδιών πολυμελών οικογενειών", στο χώρο της βιβλιοθήκης του ΥΜΑ-Θ (11:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Η πρώτη επιστημονική συνάντηση μεταξύ των εταίρων ενός νέου ερευνητικού προγράμματος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (mEducator - Ανταλλαγή και επαναστόχευση εκπαιδευτικού υλικού πολλαπλών μορφών στην Ιατρική Εκπαίδευση). (11:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις Ευρωεκλογές του ΠΑΣΟΚ (11:00:00, Αθήνα/Ιπποκράτους 22)

  • Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της νόσου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (12:00:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Χίλτον")

  • Συνάντηση της ΥΠΕΞ Ντ. Μπακογιάννη με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Ντάουνερ (12:00:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ)

  • Συνέντευξη Τύπου των διοικήσεων της ΔΕΘ ΑΕ και του ΔΕΚΑΜΑΘ ενόψει των εγκαινίων της 18ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης "Θράκη 2009", στο κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στην Κομοτηνή (12:00:00, Κομοτηνή)

  • Συνέντευξη Τύπου για την επιστημονική διημερίδα, με θέμα, "Ψυχιατρική: Δίκαιο και Κοινωνία-Ζητήματα εξαρτήσεων και ψυχιατροδικαστικής", στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου (12:00:00, Θεσσαλονίκη/πλ. Αριστοτέλους 4)

  • Συνέντευξη Τύπου υπουργού Πολιτισμού Α. Σαμαρά για το νέο μουσείο της Ακρόπολης (12:00:00, Αθήνα/ΥΠΠΟ)

  • Η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» διοργανώνει συνέντευξη Τύπου με θέμα : "Πεζόδρομος της Ικτίνου - Κατάληψη του δημόσιου χώρου, στον πεζόδρομο της Ικτίνου (12:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Δηλώσεις της υπερνομάρχου Αθηνών-Πειραιώς Ντίνας Μπέη για το θέμα της απόδοσης του ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ (12:15:00, Αθήνα/Κηφισίας 125-Υπερνομαρχία)

  • Ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος θα απονείμει τα Εθνικά Βραβεία Ποιότητας Υπηρεσιών του Δημοσίου (12:30:00, Αθήνα/ξενοδοχείο «Divani Caravel»). Η απονομή θα γίνει στο πλαίσιο Ημερίδας με τίτλο: «Καλές Πρακτικές Εφαρμογής Σύγχρονων Μεθόδων Διοίκησης στον Δημόσιο Τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», την έναρξη στις οποίας θα κηρύξει στις 09:30 ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης

  • Συνέντευξη Τύπου των Μ. Χρυσοχοΐδη, Φ. Σαχινίδη και Α. Κατσιφάρα με θέμα την κατάσταση στην αγορά καυσίμων, την ανταγωνσιστικότητα των επιχειρήσεων και τη βιομηχανική δραστηριότητα (12:30:00, Αθήνα/Ιπποκράτους και Ναυαρίνου 1)

  • Συνέντευξη Τύπου της αντιπροσωπείας Κουρδιστάν-Ιράκ στην Ελλάδα (13:00:00, Αθήνα/λεωφ. Συγγρού 149)

  • Ομιλία Κ. Καραμανλή σε εκδήλωση της Γραμμ. Παραγωγικών Τάξεων της ΝΔ (19:00:00, Αθήνα/ΚΥΒΕ (Εθν. Μακαρίου 1) Περιστέρι)

  • Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στην Ξάνθη. Θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Μπαλτατζή (19:30:00, Ξάνθη)

  • Ομιλία Ντ. Μπακογιάννη σε εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Αφρικής (20:30:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Μ. Βρετανία")

  • Επίσκεψη Παπούλια στη Δανία

  • Ημερίδα με θέμα: "το νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων μέσω ΤΕΜΠΜΕ" διοργανώνουν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ζακύνθου( 19.00 μ.μ.-Ζάκυνθος)

  • Επίσκεψη Γ. Καρατζαφέρη στο Ηράκλειο Κρήτης

  • Επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης Ν.Δένδια στη Θεσσαλονίκη

  • Επίσκεψη Α. Παπαρήγα στα Ιωάννινα (14:45: Δηλώσεις στα ΜΜΕ κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, 20:00: Ομιλία σε συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων)

  • 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο, με τίτλο: «3rd International Symposium on Saffron: Forthcoming challenges for cultivation, research and economics» (Θεσσαλονίκη )

  • Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ιωάννης Μπούγας, θα επισκεφτεί την Καβάλα

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (πλέι οφ, 4η αγωνιστική),

    17:00 ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Alpha

    19:00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ - NOVA

  • Ποδόσφαιρο-Ατρόμητος: Παρουσίαση Γιώργου Δώνη (12:00:00, Περιστέρι, Αθλητικές εγκαταστάσεις Ατρομήτου)

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (Β΄ φάση)-Προαγγελία

  • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (πλέι οφ, α` φάση, 2η ημέρα)
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 May 2009 - 4:30:19 UTC