Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού"
  • [02] "Πολιτική ενίσχυσης και φύλαξης των λιμανιών"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] Σύσκεψη για τη νέα γρίπη

  • [01] "Διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού"

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδριάζει στις 12 η Κυβερνητική Επιτροπή. Το απόγευμα, υπό την προεδρία του κ.Κ.Καραμανλή, θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή Ευρωεκλογών της ΝΔ με τη συμμετοχή και της επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. κ. Μαριέττας Γιαννάκου, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος.

    Χθες το πρωί, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Υπουργείο Ανάπτυξης και ενημερώθηκε από την πολιτική του ηγεσία για την πορεία εφαρμογής του κυβερνητικού έργου.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι παράγεται σημαντικό έργο τόσο για τη στήριξη της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή, τη ρευστότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και στις διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες.

    Σταθερή προτεραιότητα είπε ο πρωθυπουργός, είναι η προστασία του καταναλωτή μέσα από τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και την καταπολέμηση των καρτέλ.Γι'αυτό αναβαθμίζουμε την επιτροπή ανταγωνισμού και την υπηρεσία εποπτείας της αγοράς, ενώ ψηφίστηκε ο νόμος για τις εισπρακτικές εταιρίες, ελήφθησαν μέτρα για την αγορά του γάλακτος, ενώ προωθούνται νέα μέτρα για την αγορά πετρελαιοειδών, υπογράμμισε.

    Οι μειώσεις τιμών και οι ανακλήσεις αυξήσεων είναι πολύ περισσότερες από τις αυξήσεις που καταγράφονται, είπε ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται σημαντική μείωση τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

    Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των επιχειρήσεων, ανέφερε ότι χρηματοδοτήθηκαν μέσω του ΤΕΜΠΜΕ πάνω από 27.000 επιχειρήσεις με δάνεια ύψους 2,3 δισ. ευρώ, ενώ ακόμη 50.000 επιχειρήσεις θα ενισχυθούν με δάνεια στη δεύτερη φάση του προγράμματος, με το συνολικό ύψος των δανείων να φτάνει τα 9,5 δισ. ευρώ.

    Επίσης,τόνισε ότι μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, πόροι ύψους 3,2 δισ. ευρώ θα πάνε για την ανάπτυξη της χώρας, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την έρευνα, σημειώνοντας ότι στόχος είναι έως τον Οκτώβριο να έχει εκταμιευτεί το 40% του προγράμματος.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε, ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην ενίσχυση της πράσινης οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης και τόνισε, ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το πρόγραμμα για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων, οι πολιτικές για την εξοικονόμηση ενέργειας, είναι μερικές από τις δράσεις που βάζουν την Ελλάδα δυναμικά στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης.

    Σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι την τελευταία πενταετία η εγκατεστημένη ισχύς από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τριπλασιάστηκε.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κυβέρνηση ενισχύει την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας με νέες πολιτικές όπως αυτή που εξαγγέλθηκε πριν από λίγες μέρες για τις έρευνες υδρογονανθράκων, ενώ ξεκίνησε η προσπάθεια για την εξασφάλιση αξιόπιστου στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΠΑ και ταυτόχρονα συνεχίζεται η πορεία εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ.

    Αναφερόμενος αναλυτικότερα στις διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες, οι οποίες όπως είπε ο πρωθυπουργός φέρνουν νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, ενώ θωρακίζουν την ενεργειακή ασφάλεια και ενισχύουν σημαντικά τη γεωστρατηγική σημασία της χώρας, υπενθύμισε ότι ο αγωγός Ελλάδας - Τουρκίας - Ιταλίας (ITGI) οδεύει με γοργά βήματα προς την ολοκλήρωσή του, ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη προχωρά χωρίς εμπόδια, ενώ προωθείται και ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου διπλής ροής, Κομοτηνή - Χάσκοβο. Σχεδιάζουμε είπε ο κ. Καραμανλής νέο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στη βόρεια Ελλάδα.

    Σημείωσε, ότι έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η υπογραφή την περασμένη Παρασκευή στο Σότσι της Ρωσίας, η βασική συμφωνία συνεργασίας για τη σύσταση εταιριών με σκοπό την κατασκευή και την εκμετάλλευση του αγωγού Southstream, ο οποίος θα ολοκληρωθεί το 2015. Ο αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ελλάδα, την Ιταλία και την κεντρική Ευρώπη.

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει με συνέπεια μια υπεύθυνη πολιτική πολλαπλών οδεύσεων και εναλλακτικών λύσεων που ενισχύει τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και συμβάλλει καθοριστικά στην ενεργειακή εξασφάλιση της ΕΕ.

    Καταλήγοντας στις δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής, είπε ότι η εντολή που έδωσε στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι να συνεχίσει με την ίδια μεθοδικότητα και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ώστε κάθε εβδομάδα να αναλαμβάνει και μια καινούργια δράση που θα κάνει τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη, καθώς και τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

    Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε, λέγοντας ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια εξωστρέφεια και την ίδια αποτελεσματικότητα την εφαρμογή της ενεργειακής πολιτικής και να προωθούμε με υπευθυνότητα τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

    [02] "Πολιτική ενίσχυσης και φύλαξης των λιμανιών"

    Τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, στο Μοσχάτο, θα επισκεφθεί στις 11.30 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στο ζήτημα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις που έκανε μετά την επίσκεψή του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας.

    Οπως ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, διαπίστωσε «την πλήρη και συνολική αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της αντιμετώπισης των προσφύγων».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι «να ταλαιπωρούνται και να υποφέρουν οι τοπικές κοινωνίες, να ευτελίζονται οι ζωές μεταναστών και προσφύγων, αλλά και να ταλαιπωρούνται οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα».

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «μια σοβαρή κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει έξι πράγματα που σήμερα δεν γίνονται» και εξειδίκευσε.

    «Σήμερα -όπως είπε- δεν υπάρχει σοβαρή φύλαξη των συνόρων μας, διότι έχουμε την πλήρη υποβάθμιση του Λιμενικού Σώματος από πλευράς μέσων και ανθρώπινου δυναμικού.

    Υπάρχει έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής για το πώς και ποιος χαρακτηρίζεται πολιτικός πρόσφυγας και ποιος επαναπροωθείται. Υπάρχει παντελής έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής για το πώς εντάσσουμε τους νόμιμους μετανάστες και πρόσφυγες στην ελληνική κοινωνία και οικονομία».

    Επίσης, όπως είπε, «υπάρχει έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής ενίσχυσης και φύλαξης των λιμανιών, ώστε να περάσουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλα τα κυκλώματα της λαθρομετανάστευσης, ότι δεν επιτρέπουμε η Ελλάδα να είναι πύλη διαφυγής των λαθρομεταναστών προς την υπόλοιπη Ευρώπη».

    Ακόμη ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε ενεργοποιήσει τις διμερείς μας συμφωνίες με τη γείτονα Τουρκία, που προβλέπουν την επαναπροώθηση όσων λαθρομεταναστών έρχονται στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας», κάτι που όπως σημείωσε, «μπορούσαμε και είχαμε εφαρμόσει, όταν εμείς ήμασταν κυβέρνηση».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στη δημιουργία και λειτουργία καταυλισμών, τόνισε ότι η κυβέρνηση «ψάχνει για μπαλώματα, όπως με τη λογική των καταυλισμών, που όμως επιδεινώνουν την κατάσταση και δεν λύνουν το πρόβλημα». Και κατέληξε: «Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί από μια σοβαρή κυβέρνηση, μέσα από τη συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, ενημερώθηκε από τον νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Καστικόπουλο, τον δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα, τον περιφερειακό διοικητή του Λιμενικού Δημήτριο Μπαντιά και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πάτρας Αθανάσιο Αθανασόπουλο, για τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

    Απάντηση Π. Παυλόπουλου

    «Μιλώντας στην Πάτρα για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και για το μεγάλο ζήτημα του καταυλισμού, ο κ. Παπανδρέου, δυστυχώς, έδωσε για μια ακόμη φορά δείγματα της πολιτικής του ανευθυνότητας και της πλήρους έλλειψης μεταναστευτικής πολιτικής», υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Σύσκεψη και δηλώσεις Δ. Αβραμόπουλου για το πρώτο κρούσμα του νέου ιου Η1Ν1 στην Ελλάδα (08:00:00, Αθήνα/Λεωφόρος Κηφισίας). Η σύσκεψη θα γίνει στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας στη Λ. Κηφισίας.Οι δηλώσεις του υπουργού είναι στις 9 π.μ.

  • Συμβολικός αποκλεισμός των οδών Αγ. Δημητρίου, στο ύψος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ (08:30) και Εθνικής Αμύνης, στο ύψος του νοσοκομείου Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ (09:00) από εργαζομένους στα δύο νοσοκομεία (08:30:00, Θεσσαλονίκη)

  • Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (11:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκη με αντιπροσωπεία της ΕΝΑΕ (11:30:00, Αθήνα/υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης)

  • Συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος της «2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης», στην αποθήκη Γ' του ΟΛΘ ( 12:00:00, Θεσσαλονίκη/Λιμάνι)

  • Συνέντευξη Τύπου του ΕΚΕΒΙ για την 6η διεθνή έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης (12:00:00, Αθήνα/γραφεία ΕΚΕΒΙ-Αθ.Διάκου 4)

  • Τελετή εγκαινίων του νέου πρότυπου πρακτορείου της ΟΠΑΠ Α.Ε. στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" (12:00:00, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών)

  • Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής (12:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)

  • Συνέντευξη Τύπου για το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής (12:30:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Χίλτον")

  • Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση νέας δισκογραφικής δουλειάς του Γιώργου Νταλάρα (12:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μουσικής)

  • Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στο ΥΜΑΘ, με θέμα την ετοιμότητα των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών για την Αντιπυρική Περίοδο 2009 (12:30:00, Θεσσαλονίκη/ΥΜΑΘ). Σημείωση: Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Κορτσάρης, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και της Π.Υ. στη Β.Ελλάδα, εκπρόσωποι του ΕΚΕΠΥ, του ΕΚΑΒ και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ.

  • Ευρεία σύσκεψη φορέων με θέμα τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, στο Μακεδονία Παλάς συγκαλεί ο Δήμος (13:00:00, Θεσσαλονίκη/Μακεδονία Παλάς)

  • Ομιλία ΓΓ Αλέκας Παπαρήγα στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων (13:00:00, Ιλιον/λεωφ. Φυλής & Σπ. Θεολόγου 1)

  • Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής Ευρωεκλογών ΝΔ (17:30:00, Αθήνα/Γραφεία ΝΔ-Ρηγίλλης)

  • Σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. θα αναγορευτεί ο ομότιμος Καθηγητής Αιματολογίας του St Georgeβs Hospital, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Edward Colin Gordon-Smith (παλιά φιλοσοφική) (18:00:00, Θεσσαλονίκη/Α.Π.Θ.)

  • Κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (19:30:00, Θεσσαλονίκη/πλατεία Αγίας Σοφίας)

  • Ομιλία Γ. Παπαντωνίου με θέμα την οικονομία σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου (19:30:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Μ. Βρετανία")

  • Επίσκεψη Παπούλια στη Δανία

  • Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης δικάζεται ο 21χρονος φοιτητής του ΑΠΘ (γνωστός ως «φοιτητής με τα πράσινα παπούτσια», που συνελήφθη το Μάιο 2007 για συμμετοχή σε επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη

  • Επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Δένδια στη Θεσσαλονίκη. Συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. 11 π.μ. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.12.30 μ.μ. Συνάντηση με τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. 7 μ.μ. Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης κατά την τελετή ορκωμοσίας της 15ης σειράς σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

  • Συμπόσιο με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, διοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το TΕΕ/ΤΚΜ, σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας (Θεσσαλονίκη).Κατά τη διάρκεια του συμποσίου θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα: "Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Κτίρια". Η είσοδος στην ημερίδα θα είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία ελληνικών και γερμανικών.

    Αθλητική ατζέντα

  • Μπάσκετ-Α1 Ανδρών: Συνέντευξη Τύπου ενόψει των τελικών - 14:30:00, Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (Αίθουσα ΙΛΙΣΣΟΣ)

  • Μπάσκετ-ΕΣΑΚΕ-Συνέντευξη Τύπου για τη σειρά των τελικών και των μικρών τελικών - 14:30:00, DIVANI CARAVEL

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (πλέι οφ, α΄ φάση, 3ος αγώνας): ΝΕ Πατρών-Χίος - 18:00:00, Πάτρα (GRC)

  • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (τελική φάση, 2η ημέρα)-Προαγγελία

    [04] Σύσκεψη για τη νέα γρίπη

    Εκτακτη σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας-ΕΚΕΠΥ, συγκάλεσε για σήμερα το πρωί ο κ.Δ.Αβραμόπουλος, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος του ιού της νέας γρίπης στην Ελλάδα.Στη συνέχεια, θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

    Όπως επεσήμανε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Υγείας, Γ. Παπαγεωργίου, πρόκειται για 19χρονο φοιτητή που βρισκόταν στη Ν. Υόρκη των ΗΠΑ από την αρχή του χρόνου και επέστρεψε το Σάββατο, στην Αθήνα.

    ?Ο ασθενής μολύνθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αμερική, έγινε η επώαση και τα συμπτώματα εμφανίστηκαν στην Ελλάδα?, είπε ο κ. Παπαγεωργίου.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο 19χρονος ήταν εντελώς ασυμπτωματικός το Σάββατο, ενώ τα συμπτώματα της γριπώδους συνδρομής εμφανίστηκαν την Κυριακή. Ο ασθενής έκανε χρήση αντιπυρετικών και αντιβιοτικών στο σπίτι του.

    Το πρωί της Δευτέρας και ?έχοντας στα χέρια του φυλλάδιο του ΚΕΕΛΠΝΟ?, ο ασθενής επικοινώνησε, περίπου στις 7:30-8:00 με το Σισμανόγλειο και έως τις 9:00 είχε μεταβεί στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε.

    Εκεί ελήφθη δείγμα αίματος και φαρυγγικού επιχρίσματος από τον ασθενή και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του έως ότου επιβεβαιώθηκε το κρούσμα. Όταν έγινε η επιβεβαίωση, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακόμισε τον ασθενή στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Σισμανόγλειο.

    ?Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, είναι περιστατικό όχι βαρύ αλλά ελαφρύ?, τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου και πρόσθεσε ότι ο ασθενής δεν έχει υψηλό πυρετό (37,2). Επεσήμανε δε ότι για το περιστατικό έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

    Σ' αυτή την πρόκληση η χώρα μας απέδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια, τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου.

    Μάλιστα, τόνισε ότι το κρούσμα που επιβεβαιώθηκε στη χώρα μας, είναι ανάλογης ηπιότητας με αυτά που εντοπίστηκαν και στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υφυπουργός Υγείας είπε ότι ο 19χρονος από την άφιξή του και έπειτα, δεν βγήκε από το σπίτι του και πέρα από την οικογένειά του, δεν υπήρξε επαφή με άλλους.

    Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σ. Τσιόδρας, είπε ότι ομάδα επιδημιολόγων βρίσκεται στο σπίτι του ασθενούς και διερευνά την πορεία του από τη Ν. Υόρκη στην Αθήνα.

    Επιπλέον, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι είναι γνωστή η πτήση με την οποία ο ασθενής επέστρεψε στην Ελλάδα, και τόνισε ότι ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες.

    ?Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για το ποιοι συνεπιβάτες πρέπει να εξεταστούν, πρόσθεσε και επεσήμανε πως τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης όσο και για ώρες μετά, δεν εμφανίστηκε καμία συμπτωματολογία.

    Επίσης, ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι κατά την παρουσία του στο νοσοκομείο, ο ασθενής δεν ήλθε σε επαφή με άλλους, καθώς πήγε σε συγκεκριμένο ιατρείο όπου το προσωπικό έλαβε τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 May 2009 - 4:30:21 UTC