Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζητούν διασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων
  • [02] Απεργία της ΑΔΕΔΥ
  • [03] "Μέτρα για τον Ασωπό"
  • [04] "Τεχνητή πόλωση"
  • [05] "Δε θα μάθουμε την αλήθεια"

  • [01] Ζητούν διασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων

    Εκατόν πενήντα ως διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να βγουν στους δρόμους της Μαδρίτης, των Βρυξελλών, της Πράγας και του Βερολίνου κατά τις τρεις "ευρωπαϊκές ημέρες δράσης" που οργανώνονται από σήμερα εως και το Σάββατο, από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων.

    "Μέσα σ' ένα πλαίσιο κρίσης όπου η ανεργία σημειώνει έκρηξη, τα ευρωπαϊκά συνδικάτα θα διαδηλώσουν για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και για να υπενθυμίσουν πως πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα για να διατηρήσουν οι εργαζόμενοι τις θέσεις εργασίας τους", υπογραμμίζει η συνομοσπονδία.

    "Θέλουμε κοινωνικές πολιτικές και πολιτικές απασχόλησης που να επικεντρώνουν στην ασφάλεια και όχι στην ευελιξία. Αυτή είναι η προϋπόθεση για να αποκτήσει η κοινωνική Ευρώπη όλη τη σημασία της", προσθέτει.

    Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν σήμερα στη Μαδρίτη (αναμένονται τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι), την Παρασκευή στις Βρυξέλλες (40.000) και το Σάββατο στην Πράγα (25.000) και το Βερολίνο (60.000), διευκρινίζει η Συνομοσπονδία, η οποία αντιπροσωπεύει 82 συνδικαλιστικές οργανώσεις σε 36 ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και 12 ομοσπονδίες τομέων.

    Οι τελευταίες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάνουν λόγο για απώλεια 8,5 εκατομμυρίων θέσεων απασχόλησης το 2009 και το 2010 σε όλη την ΕΕ. Προβλέπεται αύξηση της ανεργίας στο 9,9% για φέτος στις χώρες της ζώνης του ευρώ, 11,5% το 2010, με αιχμές 20,5% στην Ισπανία την ερχόμενη χρονιά και 16% στην Ιρλανδία.

    [02] Απεργία της ΑΔΕΔΥ

    Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει και πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία με κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

    Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του δημοσίου διεκδικούν άμεση χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και ενιαία μόνιμη εργασιακή σχέση στο Δημόσιο.

    Στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχει προκηρυχθεί απεργία και άρα όλα τα μέσα συγκοινωνίας θα κινηθούν κανονικά. Αναμένονται, όμως, ματαιώσεις και αλλαγές στις πτήσεις της Ολυμπιακής και της Aegean, λόγω συμμετοχής της ΟΣΥΠΑ στην απεργία. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

    Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στην περιοχή ευθύνης της Νομαρχίας Αθηνών.

    Οπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ "οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κυβερνητική πολιτική με ιδιαίτερη οξύτητα : στη μείωση των μισθών, του διαθέσιμου εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης, ενώ το επόμενο πεντάμηνο θα υπερβούν τις 20.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ και ο χρόνος καταβολής της κύριας σύνταξης υπερβαίνει τους επτά (7) μήνες.

    Η επιχείρηση «ξεκαθαρίσματος» των δημοσιονομικών προβλημάτων με «αποδιοπομπαίους τράγους» τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους και με τη νέα επικείμενη φοροεπιδρομή μέσα από την αύξηση των έμμεσων φόρων, φέρνει σε απελπιστική κατάσταση εκατομμύρια πολίτες".

    [03] "Μέτρα για τον Ασωπό"

    Περιοδεία στο εργοστάσιο "Κατσέλης" πραγματοποιεί σήμερα η κ.Αλέκα Παπαρήγα.Θα συναντηθεί με το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων και θα μιλήσει σε συγκέντρωση.

    «Να παρθούν μέτρα από τους βιομήχανους για τις βιομηχανίες τους και ταυτόχρονα να προχωρήσει ένα σύγχρονο έργο που το αποτέλεσμά του θα είναι 100% καθαρό νερό και ατμόσφαιρα στην περιοχή» ζήτησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε τον Ασωπό ποταμό και συζήτησε για το πρόβλημα του νερού σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Οινοφύτων, τις επιτροπές αγώνα της περιοχής για το νερό, το Ινστιτούτο Αειφόρου Ανάπτυξης και τον Σύλλογο Αειφορίας, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Οινοφύτων.

    Η κα Παπαρήγα έκανε λόγο για "τεράστιο σκάνδαλο", στο οποίο πρέπει να συγκεντρώσει την προσοχή του ολόκληρος ο ελληνικός λαός, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής των Οινοφύτων και ευρύτερα, υποφέρουν από το μολυσμένο νερό αλλά «πάνω απβ όλα υποφέρουν από την κοροϊδία που η κυβέρνηση κάνει τα δύο τελευταία χρόνια, όταν αποφάσισε να αντιμετωπίσει το ζήτημα, όπου κυριολεκτικά με μελέτες ροκανίζει το χρόνο μη ξεκινώντας από το πρώτο: Να λύσει το θέμα σε πρωτοβάθμια βάση στις βιομηχανίες ... [οι οποίες] πρέπει να καθαρίζουν τα απόβλητα ούτως ώστε να υπάρξει ένα ευρύτερο έργο και καθαρισμός της περιοχής».

    Η γγ του ΚΚΕ είπε πως συμφωνεί με την άποψη των κατοίκων και των ειδικών ότι η μελέτη του 1996 πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να λάβει υπόψη τα νέα στοιχεία και σημείωσε ότι «δεν μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη ούτε στις μελέτες ούτε στις προθέσεις του υπουργείου, αλλά σε μια περίοδο που και τα δύο κόμματα εξουσίας αγκαλιάζονται ή προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του ΣΕΒ, δεν περιμένει κανείς ότι θα βάλουν το νυστέρι στο κόκαλο».

    [04] "Τεχνητή πόλωση"

    Με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, θα συναντηθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ.Αλέξης Τσίπρας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει το απόγευμα στο ξενοδοχείο Athens Imperial (πλατεία Καραϊσκάκη) εκδήλωση με θέμα: «Με την Ευρωπαϊκή Αριστερά και τα κινήματα των πολιτών. Δράσεις και παρεμβάσεις για το περιβάλλον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

    "Το κόλπο της τεχνητής πόλωσης είναι παλιό και δεν πιάνει πλέον στο κόσμο. Οι πολίτες ζητούν διάλογο επί της ουσίας και όχι δικομματικό καυγά για το πάπλωμα της εξουσίας. Το άθροισμα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στις 7 Ιουνίου πάει για αρνητικό ρεκόρ", δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Παπαδημούλης αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις.

    Από την πλευρά του, ο κ.Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε λόγο για "αρνητικά δεδομένα στην πορεία της ελληνικής οικονομίας που ξεπερνούν και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις και προδιαγράφουν μια βαθύτερη και μακροπρόθεσμη ύφεση".

    Μίλησε για "κύκλο των χαμένων ευκαιριών της τελευταίας εικοσαετίας κινδυνεύει να επαναληφθεί με μια νέα χαμένη δεκαετία για την οικονομία που θα δώσει τη χαριστική βολή στη χώρα"

    [05] "Δε θα μάθουμε την αλήθεια"

    Η οικονομολόγος κα Νίκη Τζαβέλα ηγείται του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ, το οποίο παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη Τύπου, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

    Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο "υψηλών προδιαγραφών" και υποστήριξε ότι οι ευρωεκλογές δεν υπολείπονται των εθνικών εκλογών, καθόσον πάνω από το 65% των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή μας προέρχεται από την ευρωβουλή.

    Αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα είπε ότι το κλείσιμο της Βουλής δεν είναι συνταγματική εκτροπή.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επέρριψε ευθύνες και στον κ. Παπανδρέου για το κλείσιμο της Βουλής, λέγοντας ότι μετέτρεψε τη Βουλή σε ανακριτικό γραφείο της οδού Ευελπίδων. Αναφέρθηκε στην πρότασή του, η οποία δεν έγινε δεκτή, να παραμείνει η Βουλή έως τις 8 Ιουνίου και μετά να συναποφασίσουν οι πολιτικοί για το τί θα πράξουν με τις υποθέσεις των σκανδάλων και είπε ότι το κλείσιμο της Βουλής δεν εξυπηρετεί μόνο τη ΝΔ αλλά και άλλα κόμματα. Από το κλείσιμο της υπόθεσης SIMENS, υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης εξυπηρετείται και το ΠΑΣΟΚ, όχι γιατί υπήρχε φόβος για παραπομπή στελεχών του αλλά για ηθικούς λόγους, διότι θα το έπληττε ο θόρυβος που θα γινόταν.

    Για την υπόθεση "Γερμανός" υπάρχει κόμμα που αντιδρά με περίεργο τρόπο και μόνο στο άκουσμα του ονόματος της υπόθεσης, πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Τέλος υποστήριξε πως δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια γύρω από την υπόθεση Βατοπεδίου, την υπόθεση Παυλίδη και άλλες και "δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι υπουργοί ''τα πήραν''", όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Άσκησε κριτική στους δύο πολιτικούς αρχηγούς για το ότι δεν είπαν τίποτε για τα φλέγοντα ευρωπαϊκά ζητήματα, ενώ είπε ότι θα ζητάει ένα ντιμπέιτ την εβδομάδα με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να ενημερωθεί ο λαός για το τι πιστεύουν για όλα τα θέματα.

    Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι υπήρξαν Έλληνες ευρωβουλευτές κατά την τελευταία πενταετία που ψήφισαν για τη διατήρηση των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και τη διατήρηση του κάζους μπέλι.

    Το ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:

    Μετά την κ. Τζαβέλα ακολουθούν: Αθανάσιος Πλεύρης, δικηγόρος, Νίκος Σαλαυράκος, δικηγόρος, Αγγελος Κολοκοτρώνης, δημοσιογράφος, Χαράλαμπος Καραθάνος, φαρμακοποιός, Αρτεμις Τσικνιά, γιατρός, Ανέστης Χαριτάντης, δικηγόρος, Παύλος Αλτίνης, δικηγόρος, Ελένη Αξιόγλου, δικηγόρος, Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, στέλεχος επιχειρήσεων, Γιώργος Ρούσος, οικονομολόγος, Ευαγγελία Δέσκα, δικηγόρος, Ιωάννα Μπαζντιάρα, βιολόγος, Γιάννης Φαλκονάκης, επικοινωνιολόγος, Τάνια Κυριακίδου, πρωταθλήτρια στίβου, Παναγιώτης Καράμπελας, πολιτικός επιστήμων, Σπύρος Ελευθερίου, αγρότης, Βασίλειος Τσάτσαρης, αξιωματικός εν αποστρατεία, Παναγιώτης Αρώνης, πιλότος ΟΑ, Αθηνά Κρεμύδα, φυσικοθεραπεύτρια, Δημοσθένης Ευσταθίου, φαρμακοποιός. Στην τελευταία τιμητική θέση τοποθετήθηκε ο απερχόμενος ευρωβουλευτής, πρέσβης Γιώργος Γεωργίου.

    Τέλος, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι ο "πήχυς είναι το 4,2%" που είχε συγκεντρώσει το κόμμα του στις προηγούμενες ευρωεκλογές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 May 2009 - 6:30:21 UTC