Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αγορά και κράτος στην υπηρεσία του πολίτη"
  • [02] Αύριο ψηφίζουν οι φοιτητές
  • [03] "Να τα αλλάξουμε όλα"

  • [01] "Αγορά και κράτος στην υπηρεσία του πολίτη"

    Το κλείσιμο της Βουλής από την κυβέρνηση είχε στόχο την παραγραφή αδικημάτων τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Συμπόσιο των Αθηνών που έχει ως θέμα "Η σοσιαλδημοκρατία και οι προκλήσεις του μέλλοντος. Ποιό θα είναι το προοδευτικό μοντέλο για την Ευρώπη;"

    Ανοίγοντας την ομιλία του, ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι στην πολιτική ζωή του τόπου δεν είναι όλα τόσο φωτεινά. Η κυβέρνηση αποφάσισε αιφνιδιαστικά το κλείσιμο της Βουλής με στόχο την παραγραφή αδικημάτων, με τον τρόπο αυτό φάνηκε πώς οι νεοσυντηρητικοί αντιλαμβάνονται τους δημοκρατικούς θεσμούς.

    Η πρόκληση σήμερα για τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης είναι η ποιότητα της δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και ανακύπτει εύλογο το ερώτημα ποιός κυβερνά τον τόπο, την Ευρώπη, τον πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια με το νεοσυντηρητισμό και την παγκοσμιοποίηση είχαμε τεράστια συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας στους λίγους. Υπήρξε μια εποχή τεράστιων ανισοτήτων και η διαχείριση τεράστιου πλούτου από χρηματοπιστωτικά συστήματα σε πολλές περιπτώσεις αιχμαλώτισε το πολιτικό σύστημα.

    Ο ευρωπαίος πολίτης αισθάνεται περιθωριοποιημένος και είναι ανάγκη η επαναφορά του πολίτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και η επαναφορά της αγοράς και του κράτους στην υπηρεσία του πολίτη. Πρέπει να εγγυηθούμε κοινωνικά δικαιώματα πρόσβαση στη γνώση μεγαλύτερη συμμετοχή του πολίτη στην οικονομία, πράσινη ανάπτυξη, νέες μορφές συμμετοχής του πολίτη στη δημοκρατία όπως για παράδειγμα μέσα από το Διαδίκτυο, είπε.

    Το ερώτημα που ανακύπτει είναι δημοκρατία και σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Μιλώντας για τις ευρωεκλογές τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να καταστεί πρότυπο δημοκρατίας, να εμβαθύνει στους δημοκρατικούς θεσμούς και τη συμμετοχική δημοκρατία.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε εκτενή αναφορά στο τι διακυβεύεται στις ευρωεκλογές και ποιοί είναι οι στόχοι των σοσιαλιστών. Επίσης είπε ότι οι νεοσυντηρητικές κυβερνήσεις της Ευρώπης αντιμετωπίζουν με αμηχανία τις Ηνωμένες Πολιτείες του Ομπάμα. Είναι ευκαιρία να προβληθούν αρχές διεθνούς δικαίου στις ευρωεκλογές, είναι η στιγμή που πολλοί κοιτάζουν προς τη σοσιαλδημοκρατία.

    Τον κ. Παπανδρέου διαδέχθηκε στο βήμα η κ. Σεγκολέν Ρουαγιάλ η οποία τόνισε ότι σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι και οι λαοί δεν εμπιστεύονται την Ευρώπη. Χρειάζεται το εγώ να αντικατασταθεί από την αλληλεγγύη. Ζούμε μια πρόκληση. Χρειαζόμαστε μια δίκαιη οικονομική, πολιτική και οικολογική τάξη.

    Οι δεξιές κυβερνήσεις αλλάζουν ένδυση και χωρίς ντροπή χρησιμοποιούν τη γλώσσα της αριστεράς. Η κρίση που διερχόμαστε είναι ηθική και πολιτιστική και η κρίση αυτή αποκάλυψε την κοινή μας μοίρα ως Ευρωπαίων. Είναι υποχρέωση της γενιάς μας να οικοδομήσει μια νέα αρμονία χάρη του κοινού μας μέλλοντος. Η κ. Ρουαγιάλ αναφέρθηκε στα κοινωνικά κινήματα και τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι σοσιαλιστές θα ξαναβρούν την ενότητά τους και θα δώσουν νέες αξίες.

    Το συμπόσιο των Αθηνών πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής υπό την αιγίδα των εφημερίδων Το Βήμα και El Pais σε συνεργασία με το "Βήμα ιδεών" και την κίνηση desirs d' avenir της Γαλλίας. Συντονιστής του συμποσίου είναι ο Γάλλος δημοσιογράφος Ζαν-Μαρί Κολομπανί. Στο συμπόσιο μετέχουν διακεκριμένες προσωπικότητες, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες, της Ιταλίας Μάσιμο ντ' Αλέμα, ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ενρίκε Μπαρόν Κρέσπο, οι βουλευτές και πρώην υπουργοί Αννα Διαμαντοπούλου, Ζαν Λουί Μπιανκό από τη Γαλλία, Ντένις Μακ Σέιν από τη Βρετανία, Λάιφ Παγκρότσκι από τη Σουηδία, η βουλευτής Αγγέλικα Σβαλ-Ντίρεν από τη Γερμανία και οι οικονομολόγοι καθηγητές Γκάρι Ντίμσκι, Τάσος Γιαννίτσης, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ που έχει στείλει βιντεοσκοπημένο μήνυμα και ο Φίλιπ Αγκιόν.

    Παρέμβαση έκανε ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα.

    «Επενδύσεις για "πράσινη" ανάπτυξη»

    Τη θέση ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προωθήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αναπτύξει τις επενδύσεις προς την κατεύθυνση της "πράσινης" οικονομίας, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο για την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή ασφάλεια που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Αθήνα το Ινστιτούτο για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως η χώρα είναι πίσω σε ό,τι αφορά τις υποδομές για την "πράσινη" ανάπτυξη και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ θέτει ως βασική προτεραιότητα την προώθηση αυτής της πολιτικής με έμφαση στις δημόσιες επενδύσεις. Όπως εξήγησε, η χώρα πρέπει να στραφεί στα ποιοτικά προϊόντα και στη χρήση των νέων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς (μεταφορές, υγεία, τουρισμός κλπ). Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως έχει μεγάλη σημασία η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό (μέσω της εκπαίδευσης) προκειμένου να καλύψουν υψηλής ποιότητας θέσεις εργασίας.

    Στη συνέχεια της παρέμβασης του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει μια χώρα όπως η Ελλάδα (εξαιτίας της γεωμορφολογίας της και των καιρικών συνθηκών) σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολική, γεωθερμία κλπ) ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία της αποκέντρωσης μέσα από την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη. Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως η γραφειοκρατία και η διαφθορά αποτελούν τις βασικές αιτίες που δεν επιτρέπουν την προώθηση τους.

    Σχετικά με την προσεχή Διάσκεψη της Κοπεγχάγης, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι βασική πρόκληση των εργασιών της θα είναι η προώθηση μιας χρηστής διακυβέρνησης του πλανήτη μας, προκειμένου να ακουστεί η φωνή όλων των κρατών που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση. Όπως σημείωσε χρειάζεται συνεργασία και χρηστή διακυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως η Ελλάδα θα μπορούσε, στο πλαίσιο αυτό, να παίξει σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης και της Μεσογείου. Μάλιστα, σημείωσε πως μια τέτοια διαδικασία θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά και σε ό,τι αφορά τις διενέξεις που υπάρχουν στην περιοχή (το περιέγραψε με τον όρο "πράσινηΒ¨ διπλωματία").

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η πράσινη ανάπτυξη πρέπει να προωθηθεί με στόχο ένα βιώσιμο πλανήτη και καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους πολίτες, αλλά, και για έναν ακόμα γεωπολιτικό λόγο: όπως σημείωσε αν συνεχίσουμε στον τομέα της ενέργειας με τις πηγές που χρησιμοποιούμε σήμερα, ο ανταγωνισμός για τα εναπομείναντα αποθέματα θα προκαλέσει νέες συγκρούσεις.

    Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Κίνα

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ΣΔ), Γιώργος Παπανδρέου αναχωρεί αύριο για το Πεκίνο, για μια συνάντηση κορυφής μεταξύ της ηγεσίας της Διεθνούς και της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα της ΛΔ της Κίνας, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο και θα προεδρεύσει της επιτροπής της ΣΔ για την "βιώσιμη παγκόσμια κοινωνία", παρουσία των συντονιστών της επιτροπής, του πρώην πρωθυπουργού της Σουηδίας Γκόραν Πέρσον και του πρώην προέδρου της Χιλής Ρικάρντο Λάγος.

    [02] Αύριο ψηφίζουν οι φοιτητές

    Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τις αυριανές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, και μόλις σήμερα άρχισε να "ζεσταίνεται" η ατμόσφαιρα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    Τα τραπεζάκια με το προεκλογικό υλικό των παρατάξεων στήθηκαν σε όλες τις σχολές, τα μεγάφωνα άρχισαν να εκπέμπουν μουσική και συνθήματα, τα πανό απλώθηκαν, κι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν αύριο, με την ανατολή του ηλίου οι κάλπες, απ΄όπου όλες οι παρατάξεις προσδοκούν οφέλη, σε μια κρίσιμη, πολιτικά, συγκυρία, αφού σε λιγότερο από ένα μήνα διεξάγονται οι ευρωεκλογές.

    Μεγάλη είναι η αγωνία των παρατάξεων σχετικά με τη συμμετοχή στην αυριανή διαδικασία. Ορισμένοι, μάλιστα, θεωρούν ότι μπορεί τουλάχιστον αυτό το στοιχείο να είναι περισσότερο χρήσιμο απο οποιοδήποτε άλλο, πάλι σε σχέση με τις ευρωεκλογές. Αλλωστε, πολλοί φοιτητές υπολογίζουν στην αύξηση της συμμετοχής, μια και κάτι ανάλογο παρατηρήθηκε πρόσφατα και στις εκλογές της Ομοσπονδίας καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ).Το ζητούμενο και φέτος είναι η επανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ. Ενα "στοίχημα" που έχουν χάσει οι φοιτητές εδώ και χρόνια, ωστόσο κάθε φορά επανέρχονται σε αυτό, αν και γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί. Και φέτος, οι περισσότεροι φοιτητές εκτιμούν ότι οι παρατάξεις θα εκδώσουν χωριστά αποτελέσματα και δεν θα καταφέρουν να ανακοινώσουν κοινώς αποδεκτά.

    Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που είναι πρώτη δύναμη, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της, εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι και πάλι η παράταξή τους θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη, ενώ και η ΠΑΣΠ, που έρχεται δεύτερη, προσδοκά να αυξήσει τα ποσοστά της, λόγω της πολιτικής συγκυρίας που διανύουμε. Πολλοί φοιτητές πάντως, εκτιμούν ότι ως ένα βαθμό μπορεί οι φετινές φοιτητικές εκλογές να αποτυπώσουν τις πολιτικές εξελίξεις.

    Ελπίδες για αύξηση των ποσοστών τους έχουν και οι φοιτητές και σπουδαστές που πρόσκεινται στις παρατάξεις της Αριστεράς. Συγκεκριμένα, αυτοί που ανήκουν στην Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και Αριστερή Ενότητα (ΣΥΡΙΖΑ), όπως επίσης και η Ενιαία Αριστερή Ανεξάρτητη Κίνηση που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, έχουν ελπίδες για αύξηση των ποσοστών τους

    Κάθε παράταξη, πάντως, διαθέτει ικανό "οπλοστάσιο" επιχειρημάτων, που ενδεχομένως συγκρούονται μεταξύ τους, αλλά οι φοιτητές ελπίζουν ότι θα πείσουν τους ψηφοφόρους τους και γι' αυτό μιλούν για αύξηση των ποσοστών τους. Τα αιτήματα στον πανεπιστημιακό χώρο συνδέονται σε ένα μεγάλο βαθμό με τα όποια αδιέξοδο υπάρχουν στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και έχουν να κάνουν κυρίως με τις σπουδές και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

    Οι κάλπες, που θα ανοίξουν νωρίς αύριο το πρωί, θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου, ενώ σε όποιες σχολές παρατηρηθούν "ουρές", θα δοθεί παράταση για να ψηφίσουν όλοι. Αποτελέσματα θα αρχίσουν να έρχονται στα κεντρικά γραφεία των παρατάξεων μετά το κλείσιμο της κάλπης και πρώτα από την περιφέρεια και τις σχολές με μικρό αριθμό φοιτητών, ενώ στις μεγάλες σχολές, όπως παράδειγμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου, τα αποτελέσματα αναμένονται αργά το βράδυ. Πάντως, οι παρατάξεις, δηλώνουν πανέτοιμες για τη διαδικασία, αφού όλες θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα με τη σειρά που τους έρχονται.

    Ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε δήλωσή του σχετικά με τις αυριανές εκλογές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, υπογραμμίζει τη βεβαιότητά του ότι οι εκλογές "θα αποτελέσουν μια μεγάλη δημοκρατική γιορτή για το Πανεπιστήμιο και τα αποτελέσματά τους θα συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της ενιαίας θεσμικής εκπροσώπησης των φοιτητών με πλουραλισμό, δημοκρατικές αξίες, προωθητικούς στόχους και οράματα".

    Ο υπουργός εξήρε το ρόλο των φοιτητών στην προσπάθεια για την άνοδο της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας -όπως αναφέρει- της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης της χώρας, σε ένα πλαίσιο κατοχυρωμένης αυτονομίας και άνθησης της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

    "Οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές", τονίζει, "συνιστούν τη δημοκρατική βάση νομιμοποίησης ενός δυναμικού φοιτητικού κινήματος, το οποίο οφείλει να θέτει και να υπηρετεί ποιοτικούς, σπουδαστικούς στόχους προς όφελος της νέας γενιάς και της ελληνικής κοινωνίας".

    Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφέρεται και στην "κρίσιμη όσο και μεταβατική φάση" που βρίσκουν φέτος οι εκλογές το Πανεπιστήμιο και καταλήγει ευχόμενος στις παρατάξεις "καλή επιτυχία".

    [03] "Να τα αλλάξουμε όλα"

    Υπερήφανος για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία της Κοζάνης και αναφέρθηκε αναλυτικά στα πρόσωπα που το απαρτίζουν και το τι εκπροσωπούν.

    Παράλληλα επισήμανε ότι ξέρει πως κάποιοι θα βρουν αφορμή να επιτεθούν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α γι΄ αυτές τις επιλογές του και παρατήρησε: «Τέτοιες επιθέσεις μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι βαδίζουμε σε σωστό δρόμο. Ότι ενοχλούμε αυτούς που θέλουν να χαϊδεύουν συντηρητικά αυτιά. Ότι δείχνουμε τον δρόμο της αλληλεγγύης, της ενότητας και των κοινωνικών αγώνων, όπως πρέπει να κάνει η ριζοσπαστική αριστερά».

    Ενόψει των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε: «Είμαστε δίπλα σε αυτόν τον κόσμο που μας παρακολουθεί με ενδιαφέρον, ακόμα κι αν ξέρουμε ότι διστάζει να κάνει το βήμα και να μας ψηφίσει. Παρακολουθεί όμως και σε μεγάλο βαθμό υιοθετεί τις προγραμματικές προτάσεις που απευθύνουμε στο ΠΑΣΟΚ, προτάσεις για κοινή δράση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα. Και αναρωτιέται γιατί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι σε θέση να απαντήσει. Αναρωτιέται γιατί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αρνείται οποιαδήποτε συγκεκριμένη προγραμματική δέσμευση και εξαντλείται σε γενικόλογες αναφορές. Είμαστε δίπλα σε αυτόν τον κόσμο, τον σεβόμαστε, μα πάνω από όλα θέλουμε να είμαστε μαζί τους ειλικρινείς και έντιμοι. Και γι αυτό τους λέμε ευθέως : Σας λογαριάζουμε και σας υπολογίζουμε. Ξέρουμε ότι χωρίς εσάς δε μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Αλλά τα πράγματα δε θα αλλάξουν αν ο ΣΥΡΙΖΑ από μέρος της λύσης γίνει κομμάτι της κρίσης του πολιτικού σκηνικού. Τα πράγματα θα αλλάξουν και μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα αν κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στις 7 του Ιούνη. Αν αποδείξουμε ότι κανένας δεν είναι στο τσεπάκι κανενός. Αν κάνουμε τη μεγάλη έκπληξη και διαμορφώσουμε τους συσχετισμούς εκείνους που πέρυσι την άνοιξη τρόμαξαν πολλούς καρεκλοκένταυρους της εξουσίας. Οι οποίοι βάλθηκαν με σθένος να πολεμήσουν την Άνοιξη της ελπίδας, την Άνοιξη μιας νέας ενωτικής αριστεράς που θα αλλάξει το τοπίο και θα ανατρέψει τα πράγματα, που θα φέρει μια νέα μεταπολίτευση από τα κάτω. Αυτή την Άνοιξη μπορούμε να τη φέρουμε μαζί και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να κάνουμε ένα πρώτο μεγάλο βήμα στις ευρωεκλογές του Ιούνη».

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε εξοργισμένος με τις αναφορές του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου για το πολιτικό σύστημα και σημείωσε: «Άκουσα με μεγάλη έκπληξη τον πρόεδρο του ΣΕΒ, τον κ. Δασκαλόπουλο, να επιτίθεται στο πολιτικό σύστημα και να ασκεί κριτική στην μεταπολιτευτική δημοκρατία. Δεν προκαλεί μόνο το ότι ο κ. Δασκαλόπουλος μιλάει εκ μέρους της πλέον κρατικοδίαιτης παρέας της ελληνικής οικονομίας. Που επιδοτείται συστηματικά με φοροαπαλλαγές και προκλητικούς δήθεν αναπτυξιακούς νόμους, και που κοιτάζει πως θα περιορίσει τα εργασιακά δικαιώματα. Και που μόλις τελειώσει το κρατικό χρήμα, απειλεί πως θα μεταφέρει τα μαγαζιά έξω από τη χώρα. Δεν προκαλεί το ότι η ίδια η επιχείρηση του κ. Δασκαλόπουλου πρωτοστατεί στη δημιουργία καρτέλ, κρατώντας από τον λαιμό παραγωγούς και καταναλωτές. Το πιο εξοργιστικό είναι ένας οικονομικός παράγοντας να διακηρύσσει το τέλος της μεταπολίτευσης και να υποδεικνύει το πως πρέπει να αναπροσαρμοστεί η δημοκρατία για να εξασφαλίσει την ευημερία τη δική του και των φίλων του».

    Πρόσθεσε πως είναι ενοχλητικό ότι δεν αντέδρασαν ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που τον άκουσαν να τα λέει, και απέδωσε τη στάση τους στο ότι «οι κραυγές του κ. Δασκαλόπουλου που ζητάει να μπει η χώρα σε έναν νέο οικονομικό γύψο, όσο προκλητικές και αν είναι, δεν βρίσκουν αντίθετη ούτε την κυβέρνηση, ούτε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ» και υπογράμμισε: «Το αν υπάρχει διαφθορά και κρίση στο πολιτικό σύστημα, θα το κρίνει ο λαός, με την ψήφο του και με την πολιτική του στάση. Η εποχή των εθνοσωτήρων του πολιτεύματος και της οικονομίας έχει περάσει, όσο και αν κάποιοι την νοσταλγούν πλέον τόσο ανοιχτά και προκλητικά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 May 2009 - 18:30:16 UTC