Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αφετηρία ανακατατάξεων"

  • [01] "Αφετηρία ανακατατάξεων"

    Περιοδεία στην Κοζάνη πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, όπου το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    H μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία μεγάλων ανακατατάξεων στο πολιτικό σκηνικό, μεγάλων ανατροπών και αλλαγών προς όφελος των αναγκών και των συμφερόντων των πολλών και σε βάρος των συμφερόντων των λίγων και προνομιούχων, τόνισε ο κ. Τσίπρας μιλώντας χθες το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Πειραιά, με την οποία εγκαινίασε την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αυτές οι Ευρωεκλογές βρίσκουν την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο μπροστά σε μια μεγάλη οικονομική κρίση την οποία όμως δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι άνθρωποι των μικρών επιχειρήσεων. Την κρίση, πρόσθεσε, τη δημιούργησε η στρατηγική της αποθέωσης των χρηματαγορών και του κέρδους, η στρατηγική του χρηματιστηριακού τζόγου οι τράπεζες και οι χρηματαγορές και αυτοί πρέπει να την πληρώσουν και όχι η κοινωνία. Αυτό είναι το μήνυμα της Αριστεράς.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτίμησε ότι θα περίμενε κανείς η κρίση να γίνει μια ευκαιρία για τις κυρίαρχες πολιτικές ομάδες της Ευρώπης, την ευρωπαϊκή δεξιά και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και για τα κόμματά τους που κυβερνάνε τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας, να ξανασκεφτούν τον προσανατολισμό τους. Αντ αυτού όμως, πρόσθεσε, ακούμε ότι τώρα είναι η ώρα για βάθεμα των πολιτικών τους επιλογών: «Είναι η ώρα για προσαρμογή και για σκληρά μέτρα - Είναι η ώρα να κόψουμε τις θέσεις εργασίας στη μέση - Είναι η ώρα να ξηλώσουμε ότι έχει απομείνει από το ασφαλιστικό σύστημα - Είναι η ώρα να ξεμπερδέψουμε τελείως με την δημόσια υγεία και την δημόσια παιδεία - Να ξεπουλήσουμε τον δημόσιο πλούτο και τις υποδομές».

    «Εμείς λοιπόν τους απαντάμε. Είστε βαθιά γελασμένοι», είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «οι ώρες οι δικές σας είναι πια μετρημένες και όχι οι ώρες των πολλών».

    Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, η απάντηση της Αριστεράς είναι σαφής. Δεν χρειάζεται απλά να περάσουμε σε μια εποχή αλλαγών αλλά χρειάζεται να περάσουμε σε αλλαγή εποχής.

    Ο κ. Τσίπρας επέκρινε έντονα τον πρωθυπουργό για τη στάση του σε υποθέσεις σκανδάλων και τη διακοπή των εργασιών της Βουλής ενώ αναφερόμενος στον κ. Παπανδρέου είπε ότι ο πρόεδρος του, ΠΑΣΟΚ μας εξέπληξε, χρησιμοποιώντας το ερώτημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Με την επισήμανση ότι «σε αυτή τη χώρα κοντεύουμε να πάθουμε όλοι παράκρουση», αναφέρθηκε σε πολιτικές επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ όπως «η καθιέρωση των stage η θεσμοθέτηση των εργολαβιών στο δημόσιο, η εργοδοτική αυθαιρεσία και η υπερεκμετάλλευση που γεννάει περιπτώσεις όπως αυτή της Κωνσταντίνας Κούνεβα κλπ»

    Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι η ώρα να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα: «Οι προθέσεις για νέα σκληρά μέτρα θα λάβουν τέλος στις 7 Ιούνη.

    Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πρέπει να τους ταρακουνήσει. Να τους κάνει να ξεχάσουν τα φιλόδοξα αντικοινωνικά σχέδια που έχουν στο συρτάρι τους».

    Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό οι τρεις πρώτοι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Χουντής, η Ελένη Σωτηρίου και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου

    Χθες το μεσημέρι, ο κ.Τσίπρας παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγράψει το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγράψει μέχρι τώρα, και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη, λέγοντας ότι η αποχή είναι ό,τι καλύτερο για αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή κρίση.

    Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, εκφράζει τον κοινωνικό συνασπισμό της αριστεράς, συμμετέχουν εξίσου άντρες και γυναίκες και εκπροσωπεί τα σημαντικότερα κινήματα της χώρας μας τα τελευταία χρόνια.

    Επισήμανε ότι ενώ το περιλαμβάνει 22 υποψηφίους, η 22η στη σειρά δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα βρίσκεται στα εκλογικά κέντρα γιατί η υποψήφια η κα Καντίτζα Σάνκο μετανάστρια και σπουδάστρια, αν και έχει γεννηθεί και σπουδάζει στην Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Η κα Σάνκο είχε συνοδεύσει τον κ. Τσίπρα στην περσινή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την επιλογή αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να στείλει ένα μήνυμα για τα δικαιώματα περίπου 200.000 μεταναστών που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα, ουσιαστικά είπε, δεν υπάρχουν καθόλου με στόχο να αποκτήσουν ταυτότητα και φωνή.

    Τέλος, ο κ. Τσίπρας, επανέφερε την πρότασή του για τη διεξαγωγή τηλεοπτικών συζητήσεων, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και με θεματική αντζέντα.

    Το πλήρες ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το εξής:

    1. Χουντής Νίκος, γραμματέας του ΣΥΝ

    2. Σωτηρίου Ελένη, συνδικαλίστρια

    3. Παπαδημούλης Δημήτρης, πρώην Ευρωβουλευτής

    4. Παπαδημητρίου Μάνια, ηθοποιός

    5. Τριγάζης Πάνος, οικονομολόγος

    6. Σπανούδη Δέσποινα, από τον οικολογικό χώρο

    7. Θεωνάς Γιάννης, πρώην ευρωβουλευτής, συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ

    8. Ντιλέτ Χαμπίτ, κοινωνιολόγος από τη Θράκη

    9. Αλεξάκης Βασίλης, συγγραφέας

    10. Ταχταλίδου Ντίνα, συνδικαλίστρια

    11. Γιαμπουράνης Χρήστος, οδηγός δικύκλου, εργαζόμενος σε εταιρεία ''Κούριερ''

    12. Φωτάκη Στέλλα, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων με stage

    13. Παπαδόπουλος Νίκος, αγρότης

    14. Κωνσταντοπούλου Ζωή, δικηγόρος

    15. Μπασιούκας Κώστας, γιατρός

    16. Κουλουμπή Νάντια, γιατρός

    17. Τζουλιάνι Τζουλιάνο, συνδικαλιστής Ιταλός

    18. Φραντζεσκάκη Αναστασία, συνδικαλίστρια

    19. Πάντζας Γιώργος, ηθοποιός

    20. Νόρμα Ριζμάουϊ, ιδιωτική υπάλληλος, Παλαιστίνια

    21. Βεργόπουλος Κώστας, πανεπιστημιακός

    --. Καντίτζα Σάνκο, σπουδάστρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 May 2009 - 10:30:11 UTC