Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Προοδευτική και αναπτυξιακή πολιτική"

  • [01] "Προοδευτική και αναπτυξιακή πολιτική"

    «Η μεγαλύτερη κρίση σήμερα είναι η κρίση διακυβέρνησης της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία υπό την προεδρία του.

    «Με μεγάλη ανησυχία ακούσαμε σήμερα τον πρωθυπουργό να ψάχνει άλλοθι αντί να απολογηθεί για τα πραγματικά προβλήματα», σχολίασε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε πως «ο πρωθυπουργός παραποιεί συστηματικά την αλήθεια και σήμερα φάνηκε η τεράστια έλλειψη αξιοπιστίας απέναντι στον πολίτη και τους ευρωπαίους εταίρους μας. Εμείς είχαμε επισημάνει τα προβλήματα, αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα έφθανε σε αυτό το ακραίο σημείο αναξιοπιστίας».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «σήμερα χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα στοιχεία τα οποία δεν διαθέτει η κυβέρνηση» και ότι «τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι άδικα και αναποτελεσματικά, η πολιτική του χρεοκόπησε, όμως δεν πρέπει να χρεοκοπήσει η χώρα».

    Αναφερόμενος στην ΕΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «η συντηρητική πλειοψηφία στην Ευρώπη δεν είναι αντάξια των κρίσιμων περιστάσεων. Απαιτείται διαφορετική προοδευτική και αναπτυξιακή πολιτική για να βγει η Ευρώπη από την κρίση, η οποία είναι ευκαιρία για να παίξει η ΕΕ ηγετικό ρόλο».

    Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου

    «Η χώρα προσήλθε στις Βρυξέλλες για άλλη μια φορά ως πρόβατο επί σφαγή, χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και επιβαρυμένη από μια δημοσιονομική πολιτική πενταετίας, που έχει συσσωρεύσει χρέη και ελλείμματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την παρουσία την Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου χρέωσε την κυβέρνηση με «τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας», ενώ σχολιάζοντας την αποστροφή του πρωθυπουργού περί «έκτακτης εισφοράς» όταν ρωτήθηκε για τους νέους φόρους, είπε ότι «ο πρωθυπουργός διασύρει το ελληνικό λεξιλόγιο, όπως όταν μιλούσε για επανίδρυση του κράτους και εννοούσε το κομματικό κράτος, όταν μιλούσε για συναίνεση και εννοούσε συνενοχή στις αποτυχίες του, όταν μιλούσε για διαφάνεια και εννοούσε φαινόμενα διαφθοράς, όταν μιλούσε για μεταρρυθμίσεις και εννοούσε απορρυθμίσεις».

    Σχολιάζοντας την απάντηση του πρωθυπουργού ότι «η αναχρηματοδότηση του χρέους γίνεται με κανονικό τρόπο», ο κ. Παπακωνσταντίνου διερωτήθηκε «αν είναι κανονικός τρόπος η Ελλάδα να έχει, για πρώτη φορά μετά την ένταξή της στη ΟΝΕ, τέτοια τεράστια περιθώρια επιτοκίων, που φθάνουν ως και 300 μονάδες πάνω από τα γερμανικά επιτόκια, με τον Έλληνα φορολογούμενο να πληρώνει τη σημαντικότατη επιβάρυνση».

    Σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της σπατάλης του δημοσίου και όσα είπε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε «πότε είχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έλλειμμα 2,5% και πότε ακριβώς είχε έλλειμμα κάτω από τα όρια του Συμφώνου Σταθερότητας».

    «Αυτές οι μειώσεις, που είπε ο πρωθυπουργός, είναι μειώσεις μετά την ψευδεπίγραφη απογραφή που έκανε και που ακόμα πληρώνει η χώρα και βέβαια, οφείλονται στο γεγονός ότι μείωσε όλες τις δαπάνες, που έχει ανάγκη η χώρα, ενώ δεν κατάφερε να μειώσει την κρατική σπατάλη στο δημόσιο», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Αναφορικά με το δημόσιο χρέος ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε «ότι με αυτή την κυβέρνηση το χρέος αυξάνεται κατά 18 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, ενώ η μείωση του χρέους, ως ποσοστό του ΑΕΠ, επί κυβερνήσεων ΝΔ είναι μικρότερη από την αντίστοιχη μείωση επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ».

    Σε ό,τι αφορά το ερώτημα «ποιος πληρώνει την κρίση» και την απάντηση του πρωθυπουργού ότι «είναι λάθος η φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η αντίληψη αυτής της κυβέρνησης. Δεν πληρώνουν οι τράπεζες και οι μεγαλομέτοχοι των επιχειρήσεων, ο απλός πολίτης πληρώνει».

    «Πότε ακριβώς έχουν αποδοθεί πολιτικές ευθύνες από τον κ. Καραμανλή», διερωτήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την απάντηση του πρωθυπουργού στο θέμα της ασφάλειας.

    «Η κυβέρνηση προσήλθε στις Βρυξέλλες με μια αδιέξοδη και ατελέσφορη πολιτική και είναι σαφές και στους ευρωπαίους εταίρους μας ότι πρόκειται για μια ανυπόληπτη κυβέρνηση χωρίς σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Γι' αυτό χρειάζεται αλλαγή πορείας», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 March 2009 - 17:30:33 UTC