Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Συντονισμός και συνεργασία της ΕΕ"
  • [02] "Προστασία εισοδήματος και κοινωνικού κράτους"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Επίθεση σε βάρος των λαών"

  • [01] "Συντονισμός και συνεργασία της ΕΕ"

    Η οικονομική κρίση που πλήττει την ΕΕ, θέματα ενέργειας, η κλιματική αλλαγή, η Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και η Ανατολική Εταιρική Σχέση, οι Σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ και η Συνθήκη της Λισαβόνας, βρίσκονται στην ατζέντα της συνόδου κορυφής, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα.

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ κατέληξαν χθες το βράδυ σε συμφωνία για σχέδια επενδύσεων ύψους έως και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ κυρίως στον τομέα της ενέργειας, ανακοίνωσαν διπλωμάτες.

    Πρόκειται για τη μόνη συμβολή του προϋπολογισμού της ΕΕ στα σχέδια για την ανάκαμψη της οικονομίας.

    "Υπάρχει κατ'άρχήν συμφωνία" των ευρωπαίων ηγετών που συναντήθηκαν στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών για δύο ημέρες, η οποία είχε στόχο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, δήλωσε ένας από τους διπλωμάτες.

    Οι ευρωπαϊκές χώρες διαπραγματεύονταν χωρίς αποτέλεσμα εδώ και περισσότερους από τρεις μήνες το σχέδιο αυτό, το οποίο είχε αναδείξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χώρες της ΕΕ για να δώσουν μία κοινή απάντηση στην οικονομική ύφεση.

    Τα σχέδια επενδύσεων, τα οποία είχε προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφορούν κυρίως τον τομέα της ενέργειας, σε ύψος περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, και το υπόλοιπο ποσό την πρόσβαση στο Ίντερνετ.

    Η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αρνείτο να αποδεχθεί αυτήν την συμβολή από τον προϋπολογισμό, καθώς έκρινε ότι η πλειοψηφία των σχεδίων αφορούσε μακροπρόθεσμους στόχους, την ώρα που το επείγον ήταν η άμεση ανάκαμψη της οικονομίας.

    Σύνοδος του ΕΛΚ

    Οι δράσεις για την αντιμετώπιση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, η στήριξη της υποψηφιότητας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για την ανανέωση της θητείας του και το μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενόψει ευρωεκλογών, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός, μετά τη λήξη της Συνόδου, δήλωσε ότι κάτω από τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες χρειάζεται "περισσότερη Ευρώπη".

    Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι οι ηγέτες του ΕΛΚ συμφώνησαν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται περισσότερο συντονισμό και συνεργασία, καθώς επίσης περισσότερη αποτελεσματικότητα και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων.

    "Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από τη διεθνή οικονομική κρίση, εφόσον όλοι δράσουν με αλληλεγγύη, προστατεύοντας το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο", δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

    Νωρίτερα, ο Κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Αρχισε η Σύνοδος Κορυφής

    Με τη φιλοδοξία να λάβουν ουσιαστικά και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ξεκίνησαν οι αρχηγοί των κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ τη Σύνοδο Κορυφής. Οι "27" αναμένεται να συμφωνήσουν ότι δεν θα αυξήσουν τις επενδύσεις τους όσον αφορά τα μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ θα υποστηρίξουν ότι αυτό που προέχει είναι να μπουν συγκεκριμένοι κανόνες εποπτείας στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον οικονομικές καταστροφές παρόμοιες με τη σημερινή.

    Παρά τις εκκλήσεις των ΗΠΑ να ενισχύσουν το πακέτο στήριξης της οικονομίας, οι "27" αναμένεται να προβάλλουν τις αντιρρήσεις τους, τονίζοντας ότι τα 400 δισ. ευρώ (3,3% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ) που έχουν ήδη επενδύσει σε αυτό τον τομέα είναι αρκετά και ότι χρειάζεται χρόνος, μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ορατά τα αποτελέσματα αυτών των επενδύσεων στην οικονομία. "Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να εφαρμοστούν τα εθνικά προγράμματα στήριξης της οικονομίας στην ΕΕ", δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι αν κάποιες χώρες της ΕΕ θεωρούν ότι έχουν περιθώρια να επενδύσουν περισσότερα, να το κάνουν.

    Σε ό,τι αφορά την πολιτική των δημόσιων οικονομικών, οι "27", σε γενικές γραμμές, αναμένεται να συμφωνήσουν ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να επιστρέψουν σε συνθήκες δημοσιονομικής σταθερότητας, το συντομότερο δυνατό, ώστε να σταλούν θετικά μηνύματα στις διεθνείς αγορές. Επιπλέον, θα τονίζουν ότι η οικονομική ανάκαμψη θα πρέπει να γίνει, στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

    Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της Συνόδου των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, οι "27", αναμένεται να ταχθούν υπέρ της εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα (hedge funds, κερδοσκοπικά κεφάλαια, αμοιβές στελεχών, ίδια κεφάλαια, αποθεματικά τραπεζών κτλ). Την άποψη αυτή, έχουν υποστηρίξει με κοινή επιστολή τους, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

    Εξάλλου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δυσκολεύονται να συμφωνήσουν ως προς το θέμα της χρηματοδότησης έργων για την ενέργεια και το Ιντερνετ, με ποσό ύψους 5 δισ. ευρώ. Στα έργα αυτά περιλαμβάνεται και η δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου, "Ναμπούκο", που θα διοχετεύεει φυσικό αέριο στην Ευρώπη, μέσω της Κασπίας Θάλασσας. Η Γερμανία έχει εκφράσει καθαρά την αντίθεσή της προς τη χρηματοδότηση του "Ναμπούκο", ενώ αντίθετα, η Πολωνία και η Ουγγαρία θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος αγωγός θα διευκόλυνε την απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

    Τέλος, οι 27 είναι διχασμένοι ως προς το ενδεχόμενο αύξησης της έκτακτης χρηματοδότησης προς τις χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης, των οποίων οι οικονομίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. Τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΕ αύξησε το ποσό χρηματοδότησης προς τις χώρες εκτός ευρωζώνης από τα 12 δισ. στα 25 δισ. ευρώ. Από το πακέτο αυτό έχουν ήδη λάβει οικονομική βοήθεια η Ουγγαρία, η Λετονία και η Ρουμανία.

    [02] "Προστασία εισοδήματος και κοινωνικού κράτους"

    «Μπροστά στην οικονομική κρίση απαιτείται μια άλλη πολιτική», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, λίγο μετά το τέλος των εργασιών της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

    «Η Ευρώπη χρειάζεται μια γενναία, προοδευτική πολιτική με αναπτυξιακή προοπτική και τόνωση της πραγματικής οικονομίας», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «η αδράνεια δεν μπορεί να οδηγήσει στη επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η οικονομική κρίση». Τόνισε επίσης, την ανάγκη στήριξης της απασχόλησης, αλλά και προστασίας των ασθενέστερων οικονομικώς στρωμάτων, μέσω της ενεργοποίησης του κράτους προνοίας.

    Αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη τόνωσης της «πράσινης ανάπτυξης», μέσω δημοσίων και κοινοτικών επενδύσεων και κατέληξε, λέγοντας ότι ενώπιον της οικονομικής κρίσης «δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, αλλά πράξεις και συγκεκριμένο σχέδιο, που οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές διαθέτουν».

    Στο περιθώριο της σημερινής συνόδου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με πολλούς πρωθυπουργούς και αρχηγούς σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης, καθώς και με κοινοτικούς παράγοντες, όπως ο Επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια, και ο εκπρόσωπος της ΕΕ για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, Ξαβιέ Σολάνα.

    Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου

    «Ορισμό της πολιτικής εξαπάτησης και της χρεωκοπίας της κυβέρνησης», χαρακτήρισε τα φορολογικά μέτρα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επικαλούμενος παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν ή να επιβληθούν νέοι φόροι και προσθέτοντας ότι τα μέτρα δεν ελήφθησαν λόγω της κρίσης αλλά «λόγω της δημοσιονομικής ανικανότητας της κυβέρνησης».

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει πως ενισχύει τους ασθενέστερους αυτό γίνεται «με 80 λεπτά έως 1,5 ευρώ την ημέρα γιατί αυτά αναλογούν στους συνταξιούχους με βάση τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Παπαθανασίου χθες».

    «Γελάμε πικρά όταν μας λένε ότι περιορίζονται οι προσλήψεις στο δημόσιο γιατί αυτό έρχεται μετά την ανακοίνωση για τις προσλήψεις 60000 με stage στο δημόσιο, μετά τις πολλαπλές ανακοινώσεις για προσλήψεις στο χώρο της Υγείας -που πρέπει να γίνουν- και μετά τις αποκαλύψεις του ΠΑΣΟΚ για πάνω από 700000 εγκρίσεις προσλήψεων στον δημόσιο τομέα από τις 7 Μαρτίου 2004», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ απέναντι σε αυτά έχει συνολική φορολογική πολιτική εμφορούμενη από "ριζικά διαφορετική φιλοσοφία", το πλαίσιο της οποίας περιλαμβάνει:

    -Ενιαία φορολογική κλίμακα για όλους και για όλες τις πηγές εισοδήματος.

    -Θέσπιση αφορολόγητου ορίου για όλους το οποίο θα αυξάνεται με ένα φορολογικό συντελεστή ο οποίος θα αυξάνεται προοδευτικά με το εισόδημα και με αναπροσαρμοζόμενες ετησίως φορολογικές κλίμακες.

    -Μείωση του συντελεστή φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων που επανεπενδύονται και γίνονται θέσεις εργασίας με ταυτόχρονη φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών ως εισόδημα φυσικού προσώπου.

    -Φορολογία των κερδών από χρηματιστηριακές συναλλαγές με συνυπολογισμό των ζημιών.

    Ερωτηθείς τι απαντά σε όσους υποστηρίζουν ότι και το ΠΑΣΟΚ τα ίδια ή ανάλογα μέτρα θα έπαιρνε σε τέτοιες περιπτώσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «σε καμία περίπτωση το ΠΑΣΟΚ δεν θα ελάμβανε παρόμοια μέτρα σε αντίστοιχη κατάσταση γιατί κατ' αρχήν θα είχε φροντίσει να υπάρχει συνολικό σχέδιο με διαφορετική κατανομή δαπανών και άλλη λογική στην φορολογία».

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε «με ποιες θέσεις, με ποιές συμφωνίες και με ποιες διαπραγματεύσεις, πηγαίνει ο κ.Καραμανλής στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ», προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «είναι εκεί με τα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες», ενώ η ατζέντα του Συμβουλίου περιλαμβάνει τις προόδους για σταθερότητα και διαφάνεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος,το πρόγραμμα ανάκαμψης, την Στρατηγική της Λισσαβόνας και την προετοιμασία για το G - 20.

    Σημείωσε, δε, ότι ενώ από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΕ έχει υιοθετήσει σχέδιο ανάκαμψης των οικονομιών, που περιλαμβάνει ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης, άμεσες ενέργειες για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, χρήση της στήριξης στις Τράπεζες ώστε να εξασφαλιστεί ότι αυτές «επιστρέφουν» στην πιστωτική τους λειτουργία και ότι τα κεντρικά επιτόκια επιστρέφουν στους δανειολήπτες, λήψη δημοσιονομικών μέτρων με δημόσιες επενδύσεις, προσωρινές μειώσεις σε συντελεστές ΦΠΑ και μείωση των φόρων και ασφαλιστικών εισφορών των απασχολούμενων, «η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει κάνει τίποτα απβ όλα αυτά».

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε επιπλέον ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «κρίνοντας τα δύο βασικά κείμενα που έχει καταθέσει η χώρα μας, δηλαδή το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων και το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης έχει απορρίψει και τα δύο ως ανεπαρκή και έχει ζητήσει μέτρα εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να κάνει τα προφανή και να μπορέσει να βγάλει την χώρα από την κρίση».

    Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν θα βοηθήσουν το κλίμα των επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός στην Ευρώπη, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «δεν ξέρω τι περιμένει να εισπράξει με αυτά τα μέτρα, εγώ τονίζω ότι η Επιτροπή ζήτησε μόνιμα και διαρθρωτικά μέτρα και αυτά (της κυβέρνησης) είναι έκτακτα και βεβαίως δεν διορθώνουν διαρθρωτικές αδυναμίες».

    Για δημόσια τάξη και ασφάλεια

    "Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ασφάλεια, σε ποιό ακριβώς κλίμα θα υλοποιηθούν και τί κάνει η κυβέρνηση για να μπορέσει να δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία ένα αίσθημα ότι τα μέτρα αυτά θα μπορέσουν να προωθήσουν την ασφάλεια του πολίτη", διερωτήθηκε κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι διάφορα κυβερνητικά στελέχη έχουν αναγάγει σε ζήτημα εκείνο του πανεπιστημιακού ασύλου, τονίζοντας ότι "παίζοντας με τις εντυπώσεις, ούτε πολιτική γίνεται στο μείζον ζήτημα της ασφάλειας του πολίτη, ούτε τα προβλήματα λύνονται".

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου καταδίκασε την ενέργεια της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Ζήτησε δε απάντηση από την κυβέρνηση έρευνα για τις συνθήκες υπο τις οποίες σημειώθηκε ο θάνατος κρατουμένης κατά την μεταφορά της από την Κρήτη στην Αθήνα.

    Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο χρήσης καμερών, όπως -σύμφωνα με την διατυπωθείσα ερώτηση - άφησε "ανοιχτό" ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "μένουμε στην χρήση καμερών, όπως έχει ζητήσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων".

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Καραμανλής, Βρυξέλλες.

  • Ο Γιώργος Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, Βρυξέλλες.

  • Συνέδριο του "Εκόνομιστ" για την ενέργεια (09:00:00, Αθήνα/"Ιντερκοντινένταλ") .Ομιλίες Χρ. Φώλια, Μ. Χρυσοχοΐδη, Α.Ανδριανόπουλου, Κ.Χατζηδάκη.

  • Παγκόσμια Ημέρα Νερού-Συνέδριο ΕΥΔΑΠ (09:30:00, Αθήνα/Ζάππειο Μέγαρο). Κεντρικός ομιλητής ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς.

  • Διεθνής Ημερίδα με θέμα "Νέες Τεχνολογίες στη Διαχείριση Υδάτων" διοργανώνει το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος, στο "NOESIS" (09:30:00, Θεσσαλονίκη/NOESIS).

  • Θεμελίωση των Πιστών Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην περιοχή της Ν. Ραιδεστού του Δήμου Θέρμης (10:00:00, Θεσσαλονίκη/Θέρμη).

  • Εκδήλωση στο Μουσείο Ύδρευσης για το Νερό, με τη συμμετοχή 150 παιδιών (10:00:00, Θεσσαλονίκη/26ης Οκτωβρίου 49).Σημείωση: Οι μαθητές, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που παρακολουθούν, θα παρουσιάσουν εργασίες τους για τη λειψυδρία, την εξοικονόμηση νερού, το βιολογικό καθαρισμό, ενώ θα σκιαγραφήσουν και το προφίλ της ΕΥΑΘ, όπως την "είδαν" μες στη σχολική αίθουσα.

  • Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό διοργανώνει το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, στην αίθουσα διαλέξεων του Τομέα Υδραυλικής & Τεχνικής Περιβάλλοντος (11:00:00, Θεσσαλονίκη/ΑΠΘ)

  • Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 8ης επιστημονικής συνάντησης, με θέμα, "Νέες εξελίξεις στην πρόληψη και αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου", στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς (11:00:00, Θεσσαλονίκη/Μακεδονία Παλάς).

  • Συνέντευξη Τύπου του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των ειδικών επιχειρηματικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του έργου για την ανάπτυξη εξωστρέφειας των ΜΜΕ της διασυνοριακής περιοχής (11:00:00, Θεσσαλονίκη/Daios Hotel). Στην εκδήλωση θα παραστεί ο ΥΜΑ-Θ Σταύρος Καλαφάτης.

  • Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας διοργανώνει συγκέντρωση αγελαδοτρόφων για να συζητηθεί το θέμα της απορρόφησης του γάλακτος και των τιμών παραγωγού, στο ξενοδοχείο Porto Palace (11:00:00, Θεσσαλονίκη/Porto Palace). Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για τα προβλήματα στο χώρο της αγελαδοτροφίας.

  • Η Υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς Ντίνα Μπέη θα συναντηθεί με το νέο Αττικάρχη, Υποστράτηγο κ. Γιάννη Ραχωβίτσα (12:00:00, Αθήνα/ΓΑΔΑ).

  • Εγκαίνια του κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής του ΙΚΑ από την Υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά (12:00:00, Αθήνα/Ηπείρου 17)

  • Συνέντευξη Τύπου από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" (12:30:00, Αίγλη Ζαππείου). Συμμετέχουν οι εταιρίες:ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ,COSMOTE, DIAGEO Hellas και GENESIS Pharma.

  • Συνέδριο με θέμα "Γλώσσα ελληνική - Γραφή και τέχνη" - Χαιρετισμοί από Α. Σαμαρά και Α. Σπηλιωτόπουλο (16:30:00, Αθήνα/Παλαιά Βουλή)

  • Ο Όμιλος ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά διοργανώνει το 2ο ετήσιο "Leaders of the New Economy Forum", στο ξενοδοχείο Hyatt (18:00:00, Θεσσαλονίκη/Θέρμη). Το φετινό Leaders Forum στοχεύει στην ανάδειξη των Ελληνίδων πρωταγωνιστριών τςη Νέας Οικονομίας και της Κοινωνικής Ευθύνης. Την εκδήλωση έχουν κληθεί να προλογίσουν οι κ.κ. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, Αλίκη Περρωτή και Νίκη Γουλανδρή.

  • Παρουσίαση του βιβλίου "Τα Βαλκάνια των Ελλήνων" του Βασίλη Γούναρη (19:00:00, Αθήνα/Στοά Βιβλίου). Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Θάνος Βερέμης, Μαριέττα Γιαννάκου, Ευάγγελος Κωφός.

    Πρόγραμμα Βουλής

    10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

    -του βουλευτή της ΝΔ Ελευθερίου Αυγενάκη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου,

    -του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Έκτορα Νασιώκα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την επάρκεια και ποιότητα νερού της περιοχής Φαρσάλων

    -του βουλευτή του ΚΚΕ Νικολάου Μωραϊτη προς τον Υπουργό Υγείας για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας στην περιοχή του Μεσολογγίου

    -του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με τη λειτουργία της ΕΛΑΣ

    -του βουλευτή του ΛΑΟΣ Σπυρίδωνος-Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα της Νέας Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

    -του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηλία Λαμπίρη προς τον Υπουργό Υγείας για τη λήψη μέτρων για την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία

    -της βουλευτού του ΚΚΕ Λίλας Καφαντάρη προς τον Υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με τη διασφάλιση της λειτουργίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

    -του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, σχετικά με την αντιμετώπιση των εργασιακών προβλημάτων των καθαριστριών στις εφορίες Αττικής

    -του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστεριού Ροντούλη προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για την ολοκλήρωση του έργου εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου

    11:00 (ολομέλεια) Επερώτηση αρμοδιότητας Υπουργείου ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια.

    Αθλητική ατζέντα

  • Βόλεϊ-Κύπελλο Συνομοσπονδίας ανδρών (φάιναλ φορ): Συνέντευξη Τύπου (14:00:00, Ομόνοια, Ξενοδοχείο Classical 2 Fashion House Hotel).

  • Βόλεϊ-Κύπελλο Συνομοσπονδίας Ανδρών (φάιναλ-4): Προαγγελία.

    [04] "Επίθεση σε βάρος των λαών"

    «Πιστεύω ότι ενόψει της Συνόδου του G20 θα προσπαθήσουν να βάλουν έναν φερετζέ στις φαγωμάρες τους. Εκεί που θα συμφωνήσουν σίγουρα είναι η επίθεση σε βάρος όλων των λαών, η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων», δήλωσε η κ. Αλ. Παπαρήγα, αναφερόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

    "Όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια και όλα αυτά που προγραμματίζουν να έρθουν μπροστά μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι συνέπειες και τα επακόλουθα της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Για όσους νεότερους δεν είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν, να μελετήσουν τι είναι το Μάαστριχ, δεν χρειάζεται να διαβάσουν. Είναι αυτά που ζουν καθημερινά», πρόσθεσε η γγ του ΚΚΕ.

    Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «τα προβλήματα των υπαλλήλων των νομαρχιών είναι οξυμμένα και έχουν άμεση σχέση με τη φύση του θεσμού, που για εμάς είναι ένας μηχανισμός του κράτους και αντιλαϊκός, προβλήματα που έχουν σχέση και με τις χαμηλές αμοιβές, με τις διαφορές στο εισόδημα λόγω των διαφορετικών εργασιακών σχέσεων, των πολλαπλών εργασιακών σχέσεων».

    «Σε αυτή την κατάσταση», κατέληξε η γγ του ΚΚΕ, «βεβαίως συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα ως κόμμα έχουμε την πρόβλεψη να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για την ακόμα χειρότερη κατάσταση που θα επικρατήσει με τη νέα διοικητική δομή του κράτους και τις αλλαγές που θα επέλθουν σε όλη την κλίμακα των δήθεν τοπικοαυτοδιοικητικών θεσμών, της περιφέρειας, της νομαρχίας και του δήμου, γνωρίζοντας ότι όσο πιο έγκαιρα κανείς ξέρει τι έρχεται, τόσο καλύτερα είναι ετοιμασμένος για να αποκρούσει τα αντιλαϊκά μέτρα που σε συνθήκες μάλιστα κρίσης θα έχουν ακόμα βαθύτερες αρνητικές επιπτώσεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 March 2009 - 5:32:29 UTC