Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη MIG και η επίγεια εξυπηρέτηση
  • [02] Νέα προκήρυξη "Επαναστατικού Αγώνα"
  • [03] Χατζηδάκης για τιμές των τροφίμων
  • [04] Πονοκέφαλος... από οικονομική κρίση και κινητά
  • [05] "Ανάγκη προοδευτικής στροφής"
  • [06] Μαζικές διαδηλώσεις

  • [01] Στη MIG και η επίγεια εξυπηρέτηση

    Στη MIG περνάει και τυπικά πλέον, εκτός από το πτητικό έργο και την Τεχνική Βάση και το πακέτο της επίγειας εξυπηρέτησης της Ολυμπιακής. Το πράσινο φως για την εξέλιξη αυτή έδωσε το η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, η οποία έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων της Κυβέρνησης.

    Με αυτή την πράξη κλείνει το θέμα της αποκρατικοποίησης και των τριών πυλώνων της Ολυμπιακής, η αποκρατικοποίηση της οποίας θα φέρει στο κράτος ταμειακό όφελος 177,2 εκατ. Ευρώ, ενώ αργότερα αναμένεται να έχει και άλλο ταμειακό όφελος από τα πρόσθετα στοιχεία του ενεργητικού.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, οι Έλληνες φορολογούμενοι σταματάνε πλέον να πληρώνουν περίπου 350 εκατ. Ευρώ το χρόνο για την Ολυμπιακή, ενώ το κράτος θα εισπράττει πλέον 150 εκατ. σε εισφορές στο ΙΚΑ, σπατόσημο και φόρους μισθωτών υπηρεσιών.

    Το τίμημα για την επίγεια εξυπηρέτηση ανήλθε στα 44,8 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν άλλα 5 εκατ. ευρώ, που είναι η εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης.

    Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφούν οι συμφωνίες ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και στη MIG και στη συνέχεια οι συμβάσεις θα οδεύσουν προς την Βουλή για κύρωση.

    [02] Νέα προκήρυξη "Επαναστατικού Αγώνα"

    Νέα προκήρυξη έστειλε σήμερα η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" στην εφημερίδα "Ποντίκι", η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

    Η προκήρυξη απαντά σε δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" καθώς και σε δηλώσεις που είχε κάνει ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης. Επίσης γίνεται αναφορά και στην οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών".

    Η οργάνωση, επίσης, κάνει λόγο για πολιτική της εξουσίας που συμψηφίζει σκόπιμα την κοινωνική παραβατικότητα κάθε μορφής με την επαναστατική δράση.

    [03] Χατζηδάκης για τιμές των τροφίμων

    Μειώσεις τιμών ζήτησε από τις βιομηχανίες τροφίμων ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Τροφίμων, ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το δεύτερο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ, ''για να καλύψει σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση και ακόμα πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε ρευστότητα''.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι: ''το 2009 δεν είναι μια χρονιά συνηθισμένη. Είναι η χρονιά την οποία σημαδεύει η οικονομική κρίση που όμοιά της δεν υπήρξε μεταπολεμικά'' και πρόσθεσε ότι ''σ' αυτήν τη δύσκολη περίοδο, αναγκαστικά όλοι επωμιζόμαστε κάποιο βάρος για την υπέρβαση της κρίσης, περισσότερο όμως βάρος θα πέσει στους έχοντες. Και αυτό το σημειώνω εδώ, ενώπιον μιας κοινωνικής ομάδας που εκπροσωπεί αυτούς που διαθέτουν περισσότερα χρήματα, δηλαδή στους βιομηχάνους''.

    Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο υπουργός, αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στις επιχειρήσεις και περιμένει να αναλάβουν και οι επιχειρήσεις τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα. ''Έχουμε ξεκαθαρίσει και άλλη φορά, ότι θέλουμε ομαλή λειτουργία της αγοράς, εφαρμογή των αρχών του πραγματικού ανταγωνισμού'' είπε ο υπουργός και κατέθεσε με σαφήνεια και το αίτημα της Κυβέρνησης προς τη βιομηχανία τροφίμων να προχωρήσει σε περισσότερες και ακόμα πιο σημαντικές για τους καταναλωτές μειώσεις, μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της. ''Γνωρίζω ότι αυτό, σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να γίνει και είμαι βέβαιος ότι η ελληνική βιομηχανία τροφίμων θα αποδείξει για άλλη μια φορά ότι είναι ελληνική. Και καταλαβαίνετε τι εννοώ'' κατέληξε ο υπουργός.

    Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Δ. Δασκαλόπουλος από το βήμα της ίδιας εκδήλωσης σημείωσε ότι οι πολιτικοί πολλές φορές, από τη μία αναγνωρίζουν τον ρόλο του επιχειρηματικού κόσμου και από την άλλη τείνουν να χρησιμοποιούν τον επιχειρηματικό κόσμο ως σάκο του μποξ: "να τον θεωρούν υπεύθυνο σχεδόν για κάθε κακό, στραβό και ανάποδο που υπάρχει στην οικονομία και στην κοινωνία ωσάν οι επιχειρηματίες να κυβερνούν, να νομοθετούν, να αποφασίζουν και τον τρόπο αυτόν να απενοχοποιείται το πολιτικό σύστημα".

    Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι επί σειρά ετών ''η δαιμονοποίηση των επιχειρήσεων παγίως αποτελεί την εύκολη συνταγή υπεκφυγής της πολιτικής εξουσίας απέναντι στις ευθύνες της. Από ένα Κράτος, που ανακυκλώνει τα ελλείμματά του και ανατροφοδοτείται από τις πελατειακές σχέσεις''.

    Ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε ότι "ακόμα και στην επιτυχημένη κατάληξη της υπόθεσης της Ολυμπιακής η ιδιωτική πρωτοβουλία ήταν αυτή που έβγαλε από τα αδιέξοδα της την πολιτική, ενώ σε ότι αφορά στον κλάδο παραγωγής και διακίνησης τροφίμων είναι αυτός που μόνιμα βρίσκεται στο στόχαστρο και μόνιμα παραγνωρίζεται τη στιγμή που ο καταναλωτής επιβραβεύει και ο καταναλωτής τιμωρεί''. Σημείωσε ότι οι βιομηχανία είναι υπέρ της εφαρμογής των νόμων και ζήτησε από την Κυβέρνηση να στρέψει το βλέμμα της στην Ευρώπη όπου "εφαρμόζεται η νομιμότητα και οι θεσμοί και εκεί ο αντιεπιχειρηματικός λαϊκισμός δεν έχει πέραση και κανείς πολιτικός δεν προσπορίζεται κοινωνικά ένσημα ξιφουλκώντας προς την απροσδιόριστη κατεύθυνση της ασυδοσίας και των στρεβλώσεων και κανείς πολιτικός δεν επιδιώκει σταυροδοτικά ένσημα αναγορεύοντας όλες τις επιχειρήσεις σε μηχανισμούς κερδοσκοπίας''.

    Τόνισε ότι οι πολίτες σήμερα απαιτούν από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας καθαρές πράξεις, ότι οι σύγχρονες επιχειρήσεις αναδέχονται την ευθύνη που τους αναλογεί στην προσπάθεια εξόδου από αυτήν, σημειώνοντας παράλληλα ότι οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι από την κρίση αυτή ή θα βγούμε όλοι μαζί ενωμένοι και όρθιοι ή η διεθνής ανάκαμψη θα μας βρει διχασμένους και γονατιστούς.

    ''Τα μέτρα κατά της ακρίβειας έχουν στοιχεία παρεμβατισμού αφού δημιουργούν προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα και αυξάνουν τη γραφειοκρατία'' είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανιών Τροφίμων κ. Ευαγ. Καλούσης και πρόσθεσε ότι ''δαιμονοποιούμε την επιχειρηματικότητα για πολιτικές αισχροκέρδειας δημιουργώντας εχθρότητα εκ μέρους του καταναλωτικού κοινού''.

    [04] Πονοκέφαλος... από οικονομική κρίση και κινητά

    Η οικονομική κρίση και η χρήση κινητών τηλεφώνων μας προκαλούν πονοκέφαλο. Τους τελευταίους μήνες καταγράφεται αύξηση των περιστατικών κεφαλαλγίας λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ενώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, τα παιδιά και οι έφηβοι που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο παραπονούνται κατά κύριο λόγο για πονοκεφάλους.

    Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας. Αναφερόμενος στην αύξηση των πονοκεφάλων λόγω της οικονομικής κατάστασης, ο παθολόγος - κλινικός φαρμακολόγος, Αναστάσιος Σπαντιδέας, επισήμανε ότι έντονα στρεσογόνες καταστάσεις, όπως αυτές που προκαλούνται λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, συμπίπτουν με την εμφάνιση κεφαλαλγίας σε άτομα που δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα στο παρελθόν ή επιδεινώνουν τον πονοκέφαλο στους ανθρώπους που ήδη υποφέρουν.

    Οι πονοκέφαλοι που παρουσιάζονται σε αυτές τις περιπτώσεις εκδηλώνονται σαν δυνατό σφίξιμο γύρω από το κεφάλι, σαν ένα βάρος στο κεφάλι, σαν πιάσιμο στον αυχένα και τους ώμους. Τα άτομα που πάσχουν από ημικρανίες εμφανίζουν αύξηση της συχνότητας των ημικρανικών κρίσεων σε τέτοιο βαθμό που οι κρίσεις αυτές μπορεί να είναι σχεδόν καθημερινές και να συνυπάρχουν με γενικευμένη αγχώδη συνδρομή.

    Σύμφωνα με τον κ. Αν. Σπαντιδέα, το στρες που δημιουργούν τα οικονομικά προβλήματα προκαλεί σπασμούς στους μυς του αυχένα και της κεφαλής, καθώς και των αγγείων της κεφαλής, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση πονοκεφάλων. Στην περίπτωση μάλιστα των πονοκεφάλων τάσεων (όπως ονομάζονται οι πονοκέφαλοι από υπερένταση) οι μύες του αυχένα και της κεφαλής συσπώνται τόσο έντονα που πονούν ακόμη και με την πιο μαλακή ψηλάφηση.

    Εκτός όμως από την οικονομική κρίση, πονοκέφαλο σε παιδιά και εφήβους προκαλεί και η χρήση κινητών τηλεφώνων. Έρευνα του Τμήματος Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Orebro σε 2.000 Σουηδούς εφήβους ηλικίας 15-19 ετών, δείχνει ότι σε ποσοστό 95% οι χρήστες κινητών τηλεφώνων παραπονούνταν για πονοκεφάλους. Άλλα συμπτώματα που παρατηρήθηκαν ήταν η ζάλη, το άγχος, η δυσκολία στη συγκέντρωση, το αίσθημα κόπωσης και οι διαταραχές ύπνου. Τα κορίτσια εμφάνιζαν σε μεγαλύτερο βαθμό αυτά τα ενοχλήματα, ενώ διαπιστώθηκε ότι η χρήση hands-free ενσύρματων συσκευών δεν επηρέαζε το αποτέλεσμα.

    [05] "Ανάγκη προοδευτικής στροφής"

    Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος θα επισκεφθεί σήμερα την Κομοτηνή.

    Η Αριστερά είναι παρούσα στις εξελίξεις και ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για τις απόψεις της. Οι πολίτες, οι νέες και οι νέοι καταλαβαίνουν, είπε, ότι διέξοδος από την κρίση δεν μπορεί να δοθεί από τα σημερινά αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος. Ζούμε σε περίοδο σημαντικών αλλαγών, τόνισε ο κ.Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιοδεία του στην Τρίπολη.

    "Λεφτά δεν υπάρχουν για τους πολίτες, αλλά την ίδια ώρα υπάρχουν για τους τραπεζίτες" ανέφερε και κάλεσε τους πολίτες όποτε ακούν για μεταρρυθμίσεις, να προετοιμάζονται γιατί αυτό, όπως είπε, σημαίνει λίγοτερες δημόσιες δαπάνες, οριστικό ξύλωμα της δημόσιας υγείας, σημαίνει μισό μισθό, μισή ζωή, "αυτό που ακούτε ως μοντέλο ευέλικτης κοινωνικής εργασίας που δημιούργησε την Κούνεβα", υπογράμμισε.

    "Χρειάζεται ριζοσπαστική, προοδευτική στροφή, ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση τόνισε και αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε με τους φορείς της Αρκαδίας όπου διαπίστωσε, όπως είπε, πως η οικονομική κρίση μπορεί να οξύνει τα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα ακόμα περισσότερο αν δεν υπάρξει άμεσα μια εναλλακτική διέξοδος. Ο κ. Τσίπρας στάθηκε ακόμα στα προβλήματα που υπήρχαν, όπως είπε, και πριν ξεσπάσει η κρίση, αλλά και στους πυρόπληκτους, οι οποίοι, ανέφερε, παραμένουν με τις ηχηρές υποσχέσεις.

    "Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι ο βαθύς λαϊκισμός" τόνισε και συμπλήρωσε: "Χθες ανακάλυψαν ότι αυτό που έλειπε από τη χώρα είναι αυστηρότεροι νόμοι. Υποτίθεται για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της βίας και της εγκληματικότητας, το οποίο είναι υπαρκτό".

    Την ίδια στιγμή, είπε, το ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζει τις δικές του προτάσεις για διέξοδο από την κρίση και αναφερόμενος σε μια πρόταση νόμου που κατέθεσε για τα εργασιακά στην οποία αναφέρει απαλλαγή της εργοδοσίας από ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους κάτω των 25, ανέφερε ότι αυτό θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα, θα ανατινάξει τις εργασιακές σχέσεις στον αέρα. "Πρόκειται είπε για πρόταση νεοθατσερικού τύπου" είπε και συμπλήρωσε ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ λαϊκίζουν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Θεόδωρο Πάγκαλο.

    Στη συνέχεια ανέφερε τους τέσσερις βασικούς άξονες των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΝ για το τραπεζικό σύστημα, την κάλυψη των οργανικών θέσεων σε παιδεία, υγεία και κοινωνικές υπηρεσίες, τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων και την ανάληψη πρωτοβουλίας για την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας.

    Τέλος, σημείωσε ότι το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι από την μια πλευρά, "μια από τα ίδια" και από την άλλη "η αλλαγή σελίδας" και κάλεσε τους πολίτες "να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν την κοινωνία".

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων του νομού, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και άκουσε τις απόψεις τους, ενώ επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου μίλησε στους φοιτητές. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη συνέχεια, ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για «γενικευμένη κρίση, που απαιτεί αλλαγή πολιτικής, δημόσιο έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αντικατάσταση του συμφώνου σταθερότητας».

    «Αντί αυτού, η κυβέρνηση ακολουθεί τεχνάσματα και υιοθετεί πλήρως τη θέση της ακροδεξιάς. Έχουμε συγκυβέρνηση ΝΔ και δεξιάς με πρόσχημα την οικονομική κρίση», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και πρόσθεσε πως ουδείς θα παραξενευτεί αν δει «τον κ. Καρατζαφέρη αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον κ. Μίχαλο κυβερνητικό εκπρόσωπο». Πρόσθεσε δε, ότι «δε θα αιφνιδιαστούμε αν δούμε την επαναφορά του νόμου περί τεντιμποϊσμού».

    Για τις ευρωεκλογές σχολίασε ότι «το δίλημμα δεν είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, είναι αλλαγή σελίδας ή μια από τα ίδια». Για δε, τις δημοσκοπήσεις ότι «η καταγραφή των ποσοστών γίνεται στις εκλογικές αναμετρήσεις, δεν καταγράφουμε το μπόι μας στις δημοσκοπήσεις των δελτίων ειδήσεων».

    Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα βίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η παράταξή του έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, που μορούν να φέρουν αποτέλεσμα. «Το τελευταίο διάστημα γινεται προσπάθεια να αξιοποιηθούν μονομερώς κάποια γεγονότα και δεν αντιμετωπίζονται με το ίδιο ενδιαφέρον. Δεν είδαμε το ίδιο ενδιαφέρον, όταν εκρηκτικοί μηχανισμοί παλαιότερα μπήκαν στα γραφεία του ΣΥΝ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ή όταν δέχθηκε επίθεση μια καθαρίστρια με βιτριόλι. Πρέπει να είμαστε περισσότερο αντικειμενικοί για να αντιμετωπίσουμε την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα», είπε.

    Συνάντηση Αλαβάνου με εργαζόμενους στα Stage

    «Κατεπείγοντα και ουσιαστικά μέτρα για την πρόσληψη ανέργων» ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων με Stage, ενώ έκανε λόγο για «προσπάθεια ανακύκλωσης της ανεργίας με έναν ρουσφετολογικό τρόπο που καθιστά τους εργαζομένους ομήρους της κυβέρνησης».

    Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι στα Stage -στην πλειοψηφία τους γυναίκες, όπως είπε- και ζήτησε να μην υπάρξει «ούτε μια απόλυση» αλλά «ανανέωση των συμβάσεών τους με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα».

    Εξέφρασε, επίσης, την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ «να σταθεί δίπλα στη νεολαία, η οποία υφίσταται ήδη πολύ έντονα την κρίση», την οποία δεν πρόκειται « να κάμψει κανείς με υπαινιγμούς ή με εκφοβισμούς» και κάλεσε την κυβέρνηση «να μη δημιουργεί ένα θερμοκήπιο ανεργίας, φτώχειας, εξευτελισμού των νέων το οποίο το μόνο που θα παράγει θα είναι βία, πλιάτσικο και σπάσιμο των τζαμαριών».

    Τέλος, αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης για τους κουκουλοφόρους μίλησε για «μέτρα εντυπωσιασμού, αυταρχισμού και αποπροσανατολισμού και μπορεί να έχουν και σημαντικές νομικές επιπλοκές» και έκανε λόγο για «ανικανότητα ή σκοπιμότητα της κυβέρνησης σε σχέση με την έλλειψη προστασίας στον πολίτη».

    [06] Μαζικές διαδηλώσεις

    Πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές εκτιμάται ότι θα βγουν στους δρόμους των γαλλικών πόλεων στο δεύτερο γύρο των απεργιών και των διαδηλώσεων, που διοργανώνονται σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίον χειρίζεται ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί την οικονομική κρίση.

    Τραίνα, λεωφορεία, αεροδρόμια, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες θα πληγούν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που κλιμακώνονται καθώς εντείνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια για την ανεργία και το υψηλό κόστος διαβίωσης στη Γαλλία.

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 75% του εκλογικού Σώματος υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, που αποτελούν μία από τις πιο σκληρές προκλήσεις για τον πρόεδρο Σαρκοζί αφότου ανέλαβε την προεδρία, τον Μάιο του 2007.

    Τα συνδικάτα διοργανώνουν για σήμερα πάνω από 200 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα. Οι συνδικαλιστές ζητούν αύξηση στους χαμηλότερους μισθούς, μέτρα προστασίας των θέσεων εργασίας, αύξηση της φορολογίας για τα υψηλά εισοδήματα και πάγωμα της μείωσης των θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 March 2009 - 7:32:50 UTC