Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ανάγκη συνεννόησης στα αυτονόητα"
  • [02] Νέες προσφορές για την Ολυμπιακή
  • [03] Γυναικεία & νεανική επχειρηματικότητα
  • [04] ΚΕΔΚΕ για το τέλος παρεπιδημούντων
  • [05] Εταιρεία Φίλων Ν.Καζαντζάκη: Διακρίσεις
  • [06] "Αποδίδουν τα μέτρα"
  • [07] "Παγκόσμια λύση στην κρίση"

  • [01] "Ανάγκη συνεννόησης στα αυτονόητα"

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και τις εξελίξεις στη διεθνή οικονομική κρίση, αλλά και για τις επιπτώσεις που έχει στη χώρα μας.

    Ο κ. Καραμανλής, σε δηλώσεις του κατά την έξοδο από το Προεδρικό Μέγαρο, ανέφερε ότι η Ευρώπη βιώνει την πιο μεγάλη κρίση και πως χρειάζεται συντονισμός δράσεων για να αντιμετωπιστεί. Είναι μια κρίση πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, που εξελίσσεται κάθε μέρα με τέτοιο τρόπο, ώστε κανείς να μην μπορεί να προβλέψει την έκταση, το μέγεθος και το βάθος των συνεπειών της.

    Για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές και κυρίως οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, αλλά και συνεχής επαγρύπνηση προκειμένου να προσαρμόζουμε τη δράση μας στα δεδομένα που αλλάζουν.

    Τόνισε, επίσης, πως χρειάζεται υπευθυνότητα και ωριμότητα από όλους, πολιτικούς φορείς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, από όλους τους πολίτες.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι χρειάζεται να υπάρξει συνεννόηση στα βασικά και αυτονόητα, καθώς όπως ανέφερε, όταν η κρίση χτυπάει την πόρτα μας κανείς δεν μπορεί να κωφεύει.

  • ** Αύριο, ο κ.Κ.Καραμανλής θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου (11:00), τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα (12:30), τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη (14:00) και τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο (17:00). Αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι η οικονομική κατάσταση και η διεθνής οικονομική κρίση.

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και τον ενημέρωσε για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση.

    Ο κ. Σιούφας δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι και ολόκληρος ο κόσμος και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη, μετά τον πόλεμο, οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις της οποίας ακουμπούν και την Ελλάδα».

    Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε, ότι αυτή η κρίση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνες του ΄70 και του ΄80, αλλά και των αρχών της τρέχουσας δεκαετίας.

    Πρόσθεσε πως ουδείς μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια το βάθος και την ένταση της κρίσης, αλλά σημείωσε «είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι η κρίση αυτή μπορεί να μετατραπεί σε μια σημαντική ευκαιρία για την οικονομία, την κοινωνία και το ίδιο το έθνος. Με σύνεση, με ψυχραιμία, με εθνική συνεννόηση, κοινωνική αλληλεγγύη και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορούμε να περιορίσουμε δραστικά τις επιπτώσεις».

    Ο κ. Σιούφας κατέληξε: «Aυτό είναι ευθύνη όλων μας, των πολιτικών ηγεσιών, των κοινωνικών εταίρων, του τραπεζικού συστήματος, αλλά και της ίδιας της επιχειρηματικής κοινότητας».

    Δηλώσεις Ε.Αντώναρου για τις συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων

    Στην σχετική απάντηση του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ε. Αντώναρος ερωτηθείς για τις προσδοκίες της κυβέρνησης από τις αυριανές συναντήσεις του κ. Καραμανλή με τους πολιτικούς αρχηγούς (σ.σ. ο κ.Καραμανλής είχε αναφέρει ότι ακόμα και αν δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συναίνεση σε όλα, είναι σίγουρο ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία τουλάχιστον σε μερικά βασικά θέματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα όρια αντοχής της οικονομίας και τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα στο πλαίσιο της ΕΕ, τονίζοντας ότι "η ύπαρξη συναινετικού κλίματος θα συνέβαλε στην ταχύτερη έξοδο από την κρίση").

    "Θέλω να πιστεύω ότι όσοι προσέρχονται στο διάλογο, δεν προσέρχονται με προσχηματική πρόθεση", πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος και υπογράμμισε πως δεν θέλει να προκαταλάβει ούτε το περιεχόμενο, ούτε την έκβαση αυτών των συζητήσεων.

    "Σημασία έχει ότι ο διάλογος γίνεται και ότι οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις του πρωθυπουργού. Αυτό κρατώ και τίποτα άλλο", πρόσθεσε. "Άλλοι προκαταλαμβάνουν τις αυριανές συζητήσεις. Όχι η κυβέρνηση", απάντησε σε άλλο ερώτημα και ανέφερε πως "οι ακραίες τοποθετήσεις της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, του κ. Παπανδρέου, ασφαλώς και δεν συμβάλουν θετικά στην οικοδόμηση κλίματος συνεννόησης. Την κυβέρνηση όμως δεν την εγκαταλείπει η ελπίδα". Για το ενδεχόμενο νέου κύκλου τέτοιων συναντήσεων στη περίπτωση που δεν υπάρξει συναίνεση στην αυριανές επαφές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η συνεχής άρνηση δεν οδηγεί πουθενά και δεν θα αφαιρέσει από την κυβέρνηση το καθήκον της να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον. "Η συνεχής εκλογολογία βλάπτει το δημόσιο συμφέρον", είπε σε επόμενη ερώτηση αν η άρνηση οδηγεί σε εκλογές.

    Ερωτηθείς πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ζητά συναίνεση για μία πολιτική που έχει αποτύχει, ο κ. Αντώναρος τόνισε πως πρώτη η κυβέρνηση διέγνωσε την κρίση και δεν ωραιοποίησε τίποτα. Επεσήμανε πως πρώτη η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή πήρε έγκαιρα πρωτοβουλίες όπως την αύξηση του εγγυημένου ορίου για τις τραπεζικές καταθέσεις ενώ είμαστε μεταξύ των 3-4 χωρών των οποίων τα σχέδια πρώτα εγκρίθηκαν. "Εμείς κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να δίνονται λύσεις και οι επιπτώσεις να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες από αυτή την κρίση", συμπλήρωσε και μετά από άλλη ερώτηση είπε ότι η κυβέρνηση φροντίζει ώστε αφενός να εξασφαλίζεται η ρευστότητα για την οικονομία και αφετέρου να συμπαραστέκεται μέσα στα όρια των αντοχών της οικονομίας, στις ομάδες του πληθυσμού που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

    Σε ό,τι αφορά τη λήψη πρόσθετων μέτρων, παρέπεμψε στην απάντηση του κ. Καραμανλή στις Βρυξέλλες ενώ σε ερώτηση για σχετικές απόψεις που φέρεται να διατύπωσε μέσα στην κυβερνητική επιτροπή ο κ. Σουφλιάς, ο κ. Αντώναρος είπε ότι τα Μέσα μπορεί να γράφουν διάφορα αλλά την κυβέρνηση δεσμεύουν οι επίσημες δηλώσεις.

    [02] Νέες προσφορές για την Ολυμπιακή

    Τις δικές τους πρότασεις για την απόκτηση της Ολυμπιακής, υπέβαλαν σήμερα επισήμως η Aegean Airlines και η Chrysler Aviation. Κατ΄αρχήν θετικό χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερες προσφορές.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Aegean, η εταιρεία προσφέρει για το πτητικό έργο 90 εκατομμύρια ευρώ, ποσό διπλάσιο της ελάχιστης αποτίμησης των συμβούλων του Ελληνικού Δημοσίου και για την τεχνική βάση 20 εκ. ευρώ. Παράλληλα διατίθεται να εξαγοράσει την Πάνθεον στην καθαρή αξία των ιδίων κεφαλαίων της που υπολογίζονται σε 60 εκατ. ευρώ.

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι στόχος της Aegean και των μετόχων της, είναι η δημιουργία μίας ισχυρότερης ελληνικής αεροπορικής εταιρίας με το απαραίτητο κρίσιμο μέγεθος, ώστε να μπορεί να σταθεί με ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές στον διεθνή ανταγωνισμό στο πλαίσιο του ενιαίου Ευρωπαϊκού χώρου.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "σε περίπτωση που η πρότασή μας τύχει της αποδοχής του Ελληνικού δημοσίου, είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε μέρος της δραστηριότητας εσωτερικού ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω ο υπάρχων ανταγωνισμός στην εγχώρια αγορά, στην οποία ήδη άλλωστε έχουν ενταχθεί πρόσφατα νέοι παίκτες. Φυσικά η υποβολή πρότασης για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών παραμένει υποχρέωση της εταιρείας μας".

    Επισημαίνεται ακόμη ότι η Aegean δεσμεύεται για την εκτέλεση της συμφωνίας και την ανάληψη του έργου σε διάστημα όχι μεγαλύτερο από 60 ημέρες από την υπογραφή της τελικής συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο. Με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εξοικονομούνται εκατοντάδες εκατ. ευρώ λειτουργικών ζημιών, που θα επιβάρυναν το Ελληνικό Δημόσιο, σε περίπτωση ανάληψης του έργου και της ιδιοκτησίας της ΟΑ από άλλον φορέα σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα.

    Παράλληλα και η Chrysler Aviation κατέθεσε σήμερα προσφορά για το σύνολο του Ομίλου της Ολυμπιακής ύψους 210 εκατ. ευρώ. Η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Chrysler Aviation κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του συνόλου του ομίλου της Ολυμπιακής (ΠΑΝΘΕΟΝ, επίγεια εξυπηρέτηση και Τεχνική Βάση) ύψους 210 εκ. ευρώ. Επίσης, η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει προσφορά και για την εξαγορά των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων του ομίλου της Ολυμπιακής. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρία θα προτείνει στο Ελληνικό Δημόσιο να κρατήσει ποσοστό έως 25%.

    Δηλώσεις Χατζηδάκη

    Κατ΄αρχήν θετικό χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερες προσφορές για την Ολυμπιακή.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης τόνισε:

    «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την MIG και την Swissport ως το τέλος της εβδομάδας. Θα σεβαστούμε τον αποκλειστικό χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων. Θα εξετάσουμε και άλλες προσφορές που κατατέθηκαν με βάση συγκεκριμένες αρχές: τις προβλέψεις των νόμων, το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο ανταγωνισμού, τα πραγματικά στοιχεία των προτάσεων και τις εισηγήσεις του επιτρόπου παρακολούθησης».

    [03] Γυναικεία & νεανική επχειρηματικότητα

    Ξεκινούν αύριο, τα δυο προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας και μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για είναι ένα δίμηνο. Αυτά ανακοινώθηκαν σήμερα από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη ο οποίος πρόσθεσε ότι οι προτασεις που θα εγκρίνονται αφορούν για προϋπολογισμούς επιχειρησιακών έργων ύψους από 30.000 έως 200.000 ευρώ.

    Μπορούν να υποβάλλονται προτάσεις από νέους 18 έως 39 ετών και από γυναίκες έως 55 ετών. Η χρηματοδότηση θα ανέρχεται έως και 50% του έργου και για κάποιες περιοχές όπως μικρά νησιά θα φτάνει η χρηματοδότηση το 60%.

    Σημειώνεται ότι το 30% της ίδιας συμμετοχής μπορεί να χρηματοδοτηθεί με δάνεια από το ΤΕΜΠΜΕ και μια καινοτομία του προγράμματος είναι ότι το 35% του προϋπολογισμού μπορεί να δίνεται ως προκαταβολή με την εγγυητική επιστολή τράπεζας. Ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα 250 εκατ ευρώ και σε ότι αφορά στον πρώτο κύκλο που ανακοινώθηκε το ποσό που θα διατεθεί είναι 80 εκατ ευρώ ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στο 2009 και άλλοι κύκλοι. Εξαιρούνται από το πρόγραμμα αρκετές δραστηριότητες όπως νυκτερινά κέντρα, φαστφουντάδικα καμπαρέ κλπ.

    Ο υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι όχι η στήριξη της επιχειρηματικότητας ανάγκης αλλά η επιχειρηματικότητα ευκαιρίας και πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα προκηρυχθεί ένα ακόμα πρόγραμμα που θα αφορά σχέδια εκσυγχρονισμού μεταποιητικών επιχειρήσεων.

    Απαντώντας στις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει ακρίβεια στην αγορά και μεγάλες διαφορές τιμών από τον παραγωγό στη λιανική, ο υπουργός σχολίασε ότι ''οι πολίτες μπορούν να κάνουν μπουκοταζ σε όποιο κόμμα θέλουν και ήδη έχουν κάνει μποϊκοταζ στο ΠΑΣΟΚ δύο φορές ενώ σημείωσε ότι ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ ο κ. Χρυσοχοϊδης γνωρίζει τις δυσκολίες στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και ο ίδιος δεν μπόρεσε να την πατάξει οριστικά'' πρόσθεσε δε ότι ''αντιμετωπίζουμε δυσκολίες αλλά έχουν γίνει σημαντικά βήματα.

    [04] ΚΕΔΚΕ για το τέλος παρεπιδημούντων

    Την απόφασή του να υποβάλει την παραίτησή του απο την προεδρία της ΚΕΔΚΕ την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων απο το 2% στο 0,5%, ανακοίνωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ.

    Με τη διάταξη αυτή η τοπική αυτοδιοίκηση θα έχει απώλειες της τάξης των 350 εκατ. ευρώ, πόροι οι οποίοι προορίζονται για την καθαριότητα και τις τουριστικές υποδομές.

    Η παραίτηση του Νικήτα Κακλαμάνη θα υποβληθεί εφόσον δεν αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη απο το νομοσχέδιο ή εφόσον δεν υπάρξει ρητή δέσμευση για την αναπλήρωση των απολεσθέντων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση φόρων σε νομοσχέδια των υπουργείων Εσωτερικών ή Οικονομικών ή Τουριστικής Ανάπτυξης.

    Το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ αποφάσισε να παραστούν εκπρόσωποί του σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να υποστηρίξουν τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Παράλληλα στο προεδρείο κατατέθηκε πρόταση σύγκλησης εκτάκτου συνεδρίου για τα οικονομικά θέματα των δήμων.

    Χθες, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ι. Παπαθανασίου, στο πλαίσιο συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η οποία επεξεργάζεται το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη σχετική ρύθμιση, κάλεσε τους δήμους να συμβάλουν και αυτοί στη συλλογική προσπάθεια για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. «Δεν μπορεί σε αυτή την προσπάθεια να μη συμβάλουν και οι δήμοι». Ο κ. Παπαθανασίου σημείωσε παραστατικά ότι "εάν σκοτώσουμε την αγελάδα που δίνει στους τουριστικούς δήμους το 2% ή το 0,5%, οι δήμοι δεν θα έχουνε μετά από πουθενά να πάρουν". Αναφερόμενος στην πρόταση που κατέθεσε η ΚΕΔΚΕ για την υποκατάσταση του τέλους του 2%, σε μια πιο δίκαιη βάση, είπε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να την εξετάσει. Κατέστησε ωστόσο σαφές ότι «αυτή τη χρονιά, ενόψει του προβλήματος που υπάρχει, δεν μπορεί να μη βοηθήσουμε τη μικρή και μεσαία επιχείρηση ειδικά σε τομείς που αναμένουμε δυσάρεστες επιπτώσεις».

    Η συζήτηση στη Βουλή

    «Υποκριτικό» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, το αίτημα για αναπλήρωση των απωλειών των δήμων, εξαιτίας της μείωσης του τέλους παρεπιδημούντων.

    Σε παρέμβασή του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι η αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 20% «έγινε ακριβώς για να αντικατασταθεί στους δήμους η απώλεια, που θα προερχόταν από την ήδη τότε συζητούμενη κατάργηση τους τέλους παρεπιδημούντων».

    Ο κ. Αλογοσκούφης, που υπενθύμισε ότι το σύνολο σχεδόν των πόρων από τα τέλη κυκλοφορίας πηγαίνει στους δήμους (από το 50% αυξήθηκε στο 90%), παρότρυνε την ΚΕΔΚΕ «να μετρήσει τις απώλειες για τους τουριστικούς δήμους, και τα επιπλέον έσοδα που παίρνει από το 20% της αύξησης στα τέλη κυκλοφορίας, να τα δώσει κατά προτεραιότητα στους τουριστικούς δήμους».

    Κληθείς να τοποθετηθεί επί της ρύθμισης, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Κ. Τζανακούλας επισήμανε ότι η πρόβλεψη του νόμου για την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, κατά 20%, και η απόδοση 90% αυτών (από 50%) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «αφορά αποκλειστικά και μόνο στις μεταφερθείσες μέχρι τώρα αρμοδιότητες». «Εμείς -υπογράμμισε ο κ. Τζανακούλας- δεν αποδεχθήκαμε ποτέ ότι με αυτά θα καλυφθεί και το 2% του τέλους παρεπιδημούντων».

    Όπως διευκρίνισε ο κ. Αλογοκούφης η αύξηση του ποσοστού των τελών κυκλοφορίας, που θα δίδονται στους δήμους, από το 50% στο 90%, έγινε πράγματι για να χρηματοδοτηθούν οι νέες αρμοδιότητες, που έχουν αναλάβει: «Η αύξηση του 20%, που ποτέ δεν συζητήθηκε με την ΚΕΔΚΕ, έγινε μονομερώς από την κυβέρνηση τότε, διότι (σσ. η κυβέρνηση) είχε στο μυαλό της ακριβώς ότι θα καταργούσε τα τέλη παρεπιδημούντων».

    «Αυτό -πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης- ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό τον περασμένο Δεκέμβριο και η ΚΕΔΚΕ το ήξερε».

    «Δεν υπάρχει κανένα πραξικόπημα», υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης σημειώνοντας παράλληλα ότι «εάν η κυβέρνηση θέλει να δώσει παραπάνω χρήματα στους δήμους θα είμαι ο τελευταίος που θα διαφωνήσει».

    [05] Εταιρεία Φίλων Ν.Καζαντζάκη: Διακρίσεις

    Την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και όσους έχουν συμβάλει στην προώθηση των στόχων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη, τίμησε η Εταιρεία, δια του προέδρου της Γιώργου Στασινάκη.

    Η Εταιρεία Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη συνεστήθη πριν από 21 χρόνια στη Γενεύη, όπου ζούσε η Ελένη Καζαντζάκη, και έχει στόχο την προώθηση του έργου και της σκέψης του μεγάλου έλληνα διανοητή και μέσω αυτού του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού.

    Τιμούμε την υπουργό Εξωτερικών για την "υλική και ηθική" της συνεισφορά στο έργο μας, είπε ο πρόεδρος της Εταιρείας, απονέμοντάς της τιμητική πλακέτα και την ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την κινητοποίηση των ελληνικών πρεσβευτικών αρχών ανά τον κόσμο, σε σχέση με τις εκδηλώσεις που οργάνωσε η Εταιρεία το 2007, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από το θάνατο του Καζαντζάκη.

    Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε και στην πρώην υπουργό Παιδείας της Κύπρου Κλαίρη Αγγελίδου, η οποία αναφέρθηκε στον «ανυπότακτο ανθρωπο που αναζητούσε τον αληθινό Θεό μέσα από δύσβατα μονοπάτια».

    Οι πρέσβεις της Γαλλίας και της Ελβετίας στην Αθήνα, Κριστόφ Φαρνό και Πολ Κόλερ, αντίστοιχα, τιμήθηκαν για τη βοήθεια που προσφέρουν στη διάδοση του έργου του Καζαντζάκη. Ο κ. Φαρνό μίλησε για έναν "διανοητή της Ευρώπης".

    Ο κ. Στασινάκης τίμησε και ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης Πάνο Λειβαδά και τη Γενική Γραμματέα Επικοινωνίας Μαρία Παπαδά για τη συμβολή τους και την κινητοποίηση των Γραφείων Τύπου σχετικά με τις διεθνείς εκδηλώσεις της Εταιρείας.

    Την "τιμητική" του είχε και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο βραβεύθηκε, στο όνομα της υπεύθυνης του τμήματος ομογενειακών ειδήσεων Διαμαντένιας Ριμπά. Η κ. Ριμπά είπε ότι η διεύθυνση του ΑΠΕ-ΜΠΕ στηρίζει το συγκεκριμένο τμήμα και θα είναι πάντα ακούραστα στο πλευρό της ομογένειας.

    Επίσης, βραβεύθηκε η ΕΡΑ 5 και ο δημοσιογράφος Νώε Παρλαβάντζας, για τη διάδοση του έργου της Εταιρείας.

    Τέλος, ένα "μεγάλο ευχαριστώ", αφού η τιμητική διάκριση έχει ήδη δοθεί, επιφυλάχθηκε για τον πρόεδρο του Ιδρύματος του Μουσείου Καζαντζάκη, πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργο Γραμματικάκη, ο οποίος προσκάλεσε τους παρευρισκομένους στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου στους Βαρβάρους-Μυρτιά Κρήτης (κοντά στο Ηράκλειο) που θα γίνουν σύντομα.

    [06] "Αποδίδουν τα μέτρα"

    Σε κάμψη είναι οι τιμές των προϊόντων που θα δώσει στη δημοσιότητα το επόμενο διάστημα η γενική γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης κι αυτή αποδίδεται αφενός στο πλέγμα των 41 μέτρων στη μάχη κατά της ακρίβειας, αφετέρου στη μείωση των πρώτων υλών και στον αγώνα που δίνεται για συμπίεση των περιθωρίων κέρδους από τις επιχειρήσεις.

    Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα Εμπορίου, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο υπόλοιπο Αττικής Γεώργιος Βλάχος, καλώντας τους καταναλωτές και τις οργανώσεις τους να κάνουν τη δική τους επανάσταση για την προστασία του πορτοφολιού τους.

    Η κυβέρνηση επισημαίνει ο Γιώργος Βλάχος έχει θεσμοθετήσει τα κοστολογικά στοιχεία για να έχει υπό διαρκή έλεγχο τις αλλαγές τιμών στα προϊόντα, γιατί ελεύθερη αγορά, δεν σημαίνει ασύδοτη αγορά και το υπουργείο Ανάπτυξης έχει την πολιτική βούληση να συγκρουσθεί με στρεβλώσεις, με αγκυλώσεις, με συμφέροντα για να επιτευχθεί η εξυγίανση της αγοράς.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης θεωρεί την Επιτροπή Ανταγωνισμού "εργαλείο" για τη λειτουργία της αγοράς και της κοινωνίας γενικότερα και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση προχωρά με νόμο στην αναβάθμισή της.

    Ο βουλευτής του υπολοίπου Αττικής δηλώνει αισιόδοξος και εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει και τρίτη εκλογή.

    Η συνέντευξη του Γ. Βλάχου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

    ΕΡ: Κύριε υπουργέ εν μέσω της μεγάλης διεθνούς κρίσης οι επιχειρήσεις φαίνεται να αγνοούν την απόγνωση της κοινωνίας για την ακρίβεια και συνεχίζουν τις ανατιμήσεις σε ορισμένα προϊόντα. Ποια πρόσθετα μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για να αναχαιτισθεί αυτό το φαινόμενο;

    ΑΠ: Δεν θα έλεγα ότι η εικόνα που υπάρχει στην αγορά είναι αυτή που πολλοί θέλουν να παρουσιάσουν. Με δεδομένα τα στοιχεία που αναφέρουν ότι στα ελληνικά super market διακινούνται περί τους 85.000 κωδικούς. Από το Σεπτέμβριο του 2008 που δίνουμε συνεχώς απολογιστικά δελτία έχουμε 20.000 μειώσεις και ανακλήσεις σε 4.000 έως 4.500 ανατιμήσεις που σημαίνει ένα μικρό ποσοστό των διακινουμένων στα super market γενικά και στην αγορά αγαθών, έχει αλλάξει τιμή με τις περισσότερες αλλαγές να είναι προς τα κάτω. Δεν είναι λοιπόν αυτή η εικόνα.

    Νομίζω ότι είναι λάθος να προσπαθούμε να εμφανίσουμε ότι όλα στην Ελλάδα είναι μαύρα. Αν περάσει αυτή η νοοτροπία στους συμπολίτες μας τότε δεν αξίζει και τον κόπο κανείς να αντιδράσει. Είναι μια χαμένη υπόθεση.

    Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης λέμε ότι πρέπει ο κάθε συμπολίτης μας, ο κάθε καταναλωτής να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Να το παλέψει. Να το ψάξει. Διότι η αγορά δίνει διαφορετικές ευκαιρίες, διαφορετικές τιμές και πρέπει αυτές να τις αξιοποιήσει. Ο καταναλωτής είναι εκείνος που θα επιβραβεύσει το σωστό επιχειρηματία με την προτίμησή του και συγχρόνως θα γυρίσει την πλάτη στον επιχειρηματία εκείνο που εκτιμά ότι κερδοσκοπεί. Άρα, πρέπει να ξεσηκώσουμε τον κόσμο. Πρέπει ο κόσμος να ενδιαφερθεί. Πρέπει ο κόσμος να πάρει την τύχη, το συμφέρον του -αν θέλετε- στα χέρια του με τις επιλογές του. Εμείς αυτό τον αγώνα δίνουμε στο υπουργείο. Να οργανώσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τις καταναλωτικές οργανώσεις. Να ενημερώνουμε πληρέστερα τους καταναλωτές. Να πάρουν πρωτοβουλία, να αντιδράσουν. Με ποιο τρόπο αντιδράσουν ας το αποφασίσει η κάθε καταναλωτική οργάνωση, αλλά και ο καθένας από μας. Η τύχη του καθενός μας, η τύχη του πορτοφολιού μας είναι στο χέρι μας σε πολύ μεγάλο βαθμό.

    Με τα δεδομένα που υπάρχουν δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις, δεν είπα ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, δεν είμαστε κοινωνία Αγγέλων, αλλά αυτή είναι η κοινωνία μας. Εμείς πιστεύουμε ότι το υγιές εμπόριο πάει πλάι πλάι με τον καταναλωτή, με τα συμφέροντα του καταναλωτή. Αυτό το υγιές εμπόριο θέλουμε να στηρίξουμε γιατί προστατεύει τα συμφέροντα του καταναλωτή. Υγιές εμπόριο θα υπάρξει αν υπάρξουν κανόνες. Αυτούς τους κανόνες θεσμοθετούμε σιγά σιγά. Με την καταναλωτική του συμπεριφορά, με την καταναλωτική του συνείδηση εάν ο κάθε συμπολίτης είναι αδιάφορος δεν κάνουμε τίποτα. Ότι μέτρα και να πάρουμε, ότι και να θεσμοθετήσουμε, ότι και να πούμε, αν η αντιμετώπιση είναι μία απέραντη απαξίωση δεν κάνουμε τίποτα.

    ΕΡ: Η κυβέρνηση παρακολουθεί το ύψος του κέρδους που επιβαρύνει η κάθε επιχείρηση τις τιμές των προϊόντων;

    ΑΠ: Βεβαίως. Εδώ και πολλούς μήνες με την παρουσία μας στο υπουργείο Ανάπτυξης καθιερώσαμε την υποχρέωση προσκόμισης κοστολογικών στοιχείων όλων των παραγόμενων στην Ελλάδα προϊόντων.

    Τι σημαίνει λοιπόν; Όταν έρχεται ένας καινούργιος τιμοκατάλογος με ανατιμήσεις, καλείται η συγκεκριμένη εταιρεία να δώσει κοστολογικά στοιχεία μέσα από τα οποία θα τεκμηριώνει αυτές τις αυξήσεις. Μια αύξηση δεν μπορεί να έρχεται από το πουθενά επειδή είναι ελεύθερη αγορά; Έτσι μου αρέσει; Είναι κι αυτή μια προσέγγιση. Αλλά δεν νομίζω ότι θα τολμήσει κανείς να το πει απέναντι στην κοινωνία απέναντι και στο υπουργείο! Γι' αυτό λοιπόν λέμε: άλλαξαν οι τιμές των πρώτων υλών; Δικαιολογείται αυτή η ανατίμηση; Εμείς πρώτοι θα πούμε ότι τεκμηριώνεται αυτή η ανατίμηση με τα στοιχεία τα οποία προσκομίζονται. Αλλά, αν δεν είναι έτσι, γιατί; Από συνήθεια; Γιατί άλλαζαν οι τιμές κάθε αρχή νέου χρόνου προς τα επάνω πρέπει να αλλάξουν και τώρα; Ε, όχι δεν θα αλλάξουν! Ε, όχι δεν θα αλλάξουν! Το λέμε απόλυτα προς κάθε κατεύθυνση. Δεν θα αλλάξουν γιατί πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες, καλές και κακές που είχαμε από το παρελθόν γιατί τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Είναι η στιγμή που ο καθένας από μας και κυρίως οι επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να αναλάβει την κοινωνική του ευθύνη.

    ΕΡ: Όσον αφορά τα εισαγόμενα ποια μέτρα παίρνετε;

    ΑΠ: Τα εισαγόμενα είναι άλλη κατηγορία. Επειδή κατά καιρούς γίνεται μια μεγάλη κουβέντα στην Ελλάδα ακριβά στο Βέλγιο φθηνά, στην Ελλάδα ακριβά στη Γερμανία φθηνά είναι οι υπέρ απλουστεύσεις για τις οποίες σας μίλησα. Προσπαθούν κάποιοι να πουν ότι η Ελλάδα είναι μια απέραντη κόλαση κι όλες οι άλλες χώρες είναι παράδεισος. Αν κάποιος επισκεφθεί αυτές τις χώρες διαπιστώνει ότι τα ίδια περίπου προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι χώρες αυτές και δεν μπορεί να είναι διαφορετικά. Για να τελειώνει αυτή η παραφιλολογία που μπορεί αν θέλετε εγώ να παραδεχτώ να έχει και μια δόση αλήθειας ως ένα βαθμό. Μπορεί να υπάρχουν και πραγματικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό θεσμοθετήσαμε την υποχρέωση εταιρειών που δραστηριοποιούνται εντός διεθνών ομίλων να έχουν φάκελο τεκμηρίωσης των τιμών στις ενδοομιλικές τους συναλλαγές.

    Δεν μπορούμε ελαφρά την καρδία στην Ελλάδα να καθορίζουμε μία τιμή γιατί έτσι μας αρέσει. Ελεύθερη αγορά, δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν αυτό εμείς το απορρίπτουμε και επαναλαμβάνω ότι βάζουμε τελεία και παύλα σ' αυτές τις προσεγγίσεις. Ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει ασύδοτη αγορά. Δεν ποινικοποιούμε το κέρδος. Είναι σεβαστό, είναι θεμιτό. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Δεν στοχοποιούμε κανέναν. Συμπεριφορές δείχνουμε και συμπεριφορές ζητούμε ν' αλλάξουν για το καλό της κοινωνίας που αυτή υπηρετούμε όλοι. Όχι μόνο οι πολιτικές ηγεσίες, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος και όλοι μας.

    ΕΡ: Η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη για τα αποτελέσματα από τα 41 μέτρα που είχε πάρει υπουργείο σας στη μάχη κατά της ακρίβειας;

    ΑΠ: Πριν περίπου ένα χρόνο ανακοινώσαμε μία δέσμη μέτρων κι είπαμε τότε ότι κανένα μέτρο από μόνο του δεν πρόκειται να δώσει λύσεις και θεαματικά αποτελέσματα. Το κάθε μέτρο ερχόταν να συμπληρώσει το άλλο κι όλα μαζί να φτιάξουν ένα πλέγμα νέας λειτουργίας της αγοράς. Αυτό σιγά σιγά επιτυγχάνεται. Κι όπως είπαμε ότι δεν θα έχουμε θεαματικά αποτελέσματα έτσι κι έγινε.

    Βλέπετε όμως και πρέπει να το ομολογήσουμε όλοι, ότι η φετινή χρονιά δεν είναι ίδια με την περσινή, είναι αρκετά βελτιωμένη. Ετοιμαζόμαστε να δώσουμε τώρα για παράδειγμα πίνακες με τιμές όπως αντίστοιχα δώσαμε την περσινή περίοδο και οι τιμές είναι σε κάμψη. Η πλέον τρανή απόδειξη αυτού ότι ο πληθωρισμός έχει περιορισθεί για το μήνα Ιανουάριο στο 1,8%.

    Ο πρώτος λόγος είναι η κάμψη των τιμών στις πρώτες ύλες. Δεν είναι ούτε γιατί εμείς κάναμε θαύματα, ούτε γιατί εμείς πατήσαμε κουμπιά. Δεν είμαστε θαυματοποιοί. Συμπιέζουμε παρακολουθώντας την κίνηση της αγοράς και αναγκάζουμε όλες τις επιχειρήσεις να συμπιέσουν τις τιμές, αφού πέφτουν οι τιμές των πρώτων υλών. Ξέρουμε ότι πολεμάμε έναν εχθρό που έχει πολλά πλοκάμια. Η ακρίβεια δεν χτυπιέται εύκολα σε καμία χώρα. Και στην Ελλάδα τη χτυπάς σήμερα εδώ, εμφανίζεται διαφορετικά. Έχουμε την πολιτική βούληση να συγκρουσθούμε με στρεβλώσεις, με αγκυλώσεις, με συμφέροντα για να φέρουμε την εξυγίανση στην αγορά. Όποιος έχει προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς που θα προστατεύει το υγιές εμπόριο και τα συμφέροντα των καταναλωτών, η πόρτα μας είναι ανοικτή.

    ΕΡ: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού παράγει έργο. Ωστόσο, αργεί στην έκδοση αποφάσεων με συνέπεια τα όποια μέτρα κατά παραβατών να μην έχουν λόγω παρέλευσης του χρόνου τις ανάλογες επιπτώσεις. Σκοπεύετε να πάρετε μέτρα που θα επιταχύνουν την έκδοση των αποφάσεων;

    ΑΠ: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού τα τελευταία χρόνια πάει αρκετά καλά. Και το αρκετά καλά δεν έχει να κάνει μ' αυτό που θέλουμε, αλλά μ' αυτό που ίσχυε μέχρι τότε. Είναι κάθε χρόνο και πολύ καλύτερα. Γι' αυτό και δεν δεχόμαστε την κριτική που γίνεται από κάποιες πολιτικές δυνάμεις που είχαν την ευθύνη στο παρελθόν. Την εποχή δηλαδή που δεν έμπαιναν πρόστιμα, που δεν πήγαιναν θέματα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και σήμερα βάζουν τον πήχη πολύ ψηλά, λες και δεν έχουν παρελθόν. Λες και δεν έχουν δείξει δείγμα γραφής. Με σοβαρότητα αντιμετωπίζουμε το θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Δεν υπάρχει παρέμβαση στις αποφάσεις. Αυτό να γίνει ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση. Με ρωτάτε αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ναι υπάρχουν.

    Μέσα στον επόμενο μήνα θα φέρουμε νομοσχέδιο που θα αλλάζει τη λειτουργία της Επιτροπής. Θα την αναβαθμίζει, θα τις δίνει άλλες δυνατότητες παρέμβασης με μόνο κριτήριο και στόχο τη γρηγορότερη εκδίκαση των υποθέσεων γιατί θέλουμε πραγματικά: πρώτον η Επιτροπή Ανταγωνισμού να ασχολείται με λίγες, με μερικές δεκάδες υποθέσεις, και δεύτερον οι αποφάσεις της να σηματοδοτούν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

    Αυτό νομίζω ότι θα το πετύχουμε με τις αλλαγές που σχεδιάζουμε. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι ένα κρίσιμο "εργαλείο" για τη λειτουργία γενικότερα της αγοράς και της κοινωνίας.

    ΕΡ: Κύριε υπουργέ να περάσουμε και στα πολιτικά. Τα οφέλη του πρόσφατου ανασχηματισμού της κυβέρνησηςφαίνεται σχεδόν να εξανεμίζονται και το ΠΑΣΟΚ παγιώνει μια διαφορά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Διαθέτετε ακόμη περιθώρια ανατροπής του κλίματος αυτού;

    ΑΠ: Πολιτεύομαι σε μια περιφέρεια που έχει πενήντα έξι δήμους και είναι και λίγο πρωτεύουσα και λίγο επαρχία, την περιφέρεια Αττικής. Από την καθημερινή μου επαφή με τον κόσμο και στο γραφείο μου κι έξω στην εκλογική μου περιφέρεια που πολιτεύομαι δεν καταγράφω αυτό που προσπαθούν να δείξουν οι δημοσκοπήσεις. Πιστεύω ότι τα πράγματα δεν είναι ασφαλώς ότι καλύτερο για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν είναι αυτά που εμφανίζονται. Είναι καλύτερα. Κι είναι καλύτερα τόσο, όσο να μπορούμε να ανατρέψουμε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος μας από ατυχή ή αν θέλετε από μεμονωμένα περιστατικά τα οποία ανήκουν στο παρελθόν και να μπει πολύ σύντομα και πάλι η Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κυρίαρχα στην πολιτική ζωή του τόπου.

    Οι πολίτες παρά το θυμό, παρά την κριτική, δίκαιη ή άδικη -εδώ υπάρχει και μια παραπληροφόρηση πολλές φορές, ό,τι καλύτερο ελπίζουν αυτή την ώρα το περιμένουν από τον Κώστα Καραμανλή και τους συνεργάτες του. Απλώς πρέπει κι εμείς οι συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε στιγμή ότι είμαστε σοβαροί, υπεύθυνοι, αποτελεσματικοί σ' αυτό που έχουμε αναλάβει κι απέναντι στον πρωθυπουργό που μας εμπιστεύτηκε, αλλά κι απέναντι στην κοινωνία που μας παρακολουθεί και μας κρίνει όλους μας αυστηρά και καλά κάνει. Εάν αυτό το επόμενο διάστημα το περπατήσουμε, τα μηνύματα θα είναι καλά. Η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να ανατρέψει αυτό το κακό σκηνικό που εμφανίζεται αυτή την ώρα και με βάση την αποτελεσματικότητά της και τις παρεμβάσεις της θα μπορέσει να διεκδικήσει τρίτη εκλογή από τον ελληνικό λαό. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι θα το πετύχουμε.

    [07] "Παγκόσμια λύση στην κρίση"

    Η παγκόσμια οικονομική κρίση κυριαρχεί στις συνομιλίες του Μπαράκκ Ομπάμα με τον Γκόρντον Μπράουν στην Ουάσινγκτον, με τον τελευταίο να ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο για την ενίσχυση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

    Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, το πως θα κάνουν πιο αυστηρότερο το νομικό πλαίσιο που καλύπτει το χρηματοπιστωτικό τομέα, βασικό αντικείμενο στην ατζέντα της συνάντησης του G20 που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου στο Λονδίνο.

    "Πρόκειται για παγκόσμιο πρόβλημα. Χρειάζεται λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχει παγκόσμια κατάρρευση των τραπεζών, με τις συνέπειες της οποίας ασχολούμαστε στην κάθε χώρα" δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός στο σταθμό National Public Radio.

    Εξάλλου, ο αμερικανός πρόεδρος -κατά τη διάρκεια ομιλία του στο υπουργείο Μεταφορών- δήλωσε πως "η απόδοση της οικονομίας στο τελευταίο τρίμηνο του 2008 ήταν η χειρότερη τα τελευταία 25 χρόνια. Και ειλικρινά το πρώτο τρίμηνο αυτού του έτους αφήνει ελάχιστες υποσχέσεις για καλύτερες αποδόσεις".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 March 2009 - 13:30:31 UTC