Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Λειτουργία του Ορφέα" σε CD
  • [02] "Προκαλούν οι τράπεζες"

  • [01] "Η Λειτουργία του Ορφέα" σε CD

    Ιδιαίτερα ευτυχής σήμερα, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, παρουσίασε το CD του συμφωνικού του έργου "Η Λειτουργία του Ορφέα", που κυκλοφορεί πλέον σε διεθνή διανομή, από την εταιρεία κλασικής μουσικής "ΝΑXΟS".

    Ο συνθέτης, είχε παρουσιάσει πριν λίγα χρόνια το έργο στο Ηρώδειο, με τον διάσημο Βέλγο βαρύτονο, Jose Van Damm.

    Στη νέα, διεθνή της κυκλοφορία, τη "λειτουργία του Ορφέα", που βασίζεται σε αρχαία ορφικά κείμενα και συνδετικά κείμενα του Πάνου Θεοδωρίδη, ερμηνεύει ο Jose Van Damm και συμμετέχει η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη.Τους δύο λυρικούς τραγουδιστές συνοδεύει η ορχήστρα και η χορωδία της όπερας της Φλάνδρας, υπό την διεύθυνση του Edwin Abrath.

    "Η σιωπή των αρχαίων κειμένων ωθεί στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση", εξηγεί ο Γιάννης Μαρκόπουλος. "Στη μουσική μου χρησιμοποιώ φιλοσοφικά στοιχεία,γιατί θεωρώ ότι οι νόμοι της επιστήμης πρέπει να περνούν στη μουσική και να τη στηρίζουν".

    Μέχρι την άνοιξη θα κυκλοφορήσουν ακόμα δύο συμφωνικά έργα του Γιάννη Μαρκόπουλου.Το κονσέρτο για λύρα και ορχήστρα και το κονσέρτο για πιάνο, έργο εμπνευσμένο από την θεωρία περί κινήσεως των πλανητών,η οποία αποδίδεται στον Πυθαγόρα.

    [02] "Προκαλούν οι τράπεζες"

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ, ζήτησε από τις τράπεζες "να σταματήσουν να προκαλούν", γιατί, όπως είπε, έχουν ευθύνες για την κρίση και πρέπει να ανταποκριθούν στις καινούργιες συνθήκες.

    Ο κ. Αλαβάνος κάλεσε την κυβέρνηση "να απαιτήσει και όχι να περιμένει ελεημοσύνη, την εγγύηση από την ΕΕ μέσω ομολόγων ή ειδικού ταμείου για τον δανεισμό της χώρας μας". Επίσης, πρόσθεσε, "να σταματήσει να προκαλεί η Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία υπερέβη κάθε άλλον, τη στιγμή που ζητάει 3% όριο ελλείμματος, ακόμη και για το 2009".

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την "εθνικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας" και απολογισμό σχετικά με τη διάθεση των 28 δισ. ευρώ από τις τράπεζες.

    Διάλογος υπό προϋποθέσεις

    Θα πάμε στο διάλογο για την Παιδεία «φτάνει να είναι διάλογος κι όχι νομιμοποίηση ειλημμένων αποφάσεων της ΝΔ» δηλώνει σε συνέντευξή του στον βΕλεύθερο Τύπο της Κυριακήςβ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος.

    Ερωτηθείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει άνοιγμα στη μεσαία τάξη, ο κ. Αλαβάνος σημειώνει ότι πάντα υπήρχε προσανατολισμός στη μικρή και μεσαία επιχείρηση, στο χώρο της αγροτιάς, της δευτερογενούς παραγωγής, του τουρισμού: «Νομίζω όμως πια οι απόψεις μας είναι πιο τεκμηριωμένες, πιο εξειδικευμένες, πιο ρεαλιστικές».

    Για το εάν η απλή αναλογική αποτελεί όρο «εκ των ων ουκ άνευ» για προγραμματική σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι δεν αποτελεί «ένα επαρκές αντίτιμο για να εκποιήσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές αρχές μας και την αξιοπρέπειά μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 February 2009 - 15:30:17 UTC