Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: «Είμαι αισιόδοξος»
  • [02] Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της Αττικής Οδού
  • [03] Ταϋλάνδη: Ελεύθερος ο Χ. Νικολαΐδης
  • [04] Χ. Κλίντον: "Συνεργασία ΗΠΑ-Κίνας"

  • [01] Κ. Παπούλιας: «Είμαι αισιόδοξος»

    «Είμαι αισιόδοξος ότι παρά την κρίση που επέρχεται, η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα, τις ικανότητες να αντιμετωπίσουν τις αντίξοες περιστάσεις. Είμαι βέβαιος ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα».

    Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε δήλωσή του μετά τη μεγάλη παρέλαση που ολοκληρώθηκε στα Ιωάννινα για την 96η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

    Επίσης ο κ. Παπούλιας επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντική μέρα, μια λαμπρή μέρα σήμερα στα Γιάννινα, μια ημέρα ιστορικής μνήμης, απότισης φόρου τιμής στις αρετές του λαού μας, στις αρετές του στρατού μας, στην αγαστή συνεργασία και σύμπνοια στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας που ανέτρεψε τα δεδομένα των βαλκανικών πολέμων, που ενδυνάμωσε την ελληνική διπλωματία στις συναντήσεις εκείνης της εποχής για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης και που σήμερα είναι χρήσιμα τα διδάγματα: ενότητα, πάθος του λαού μας, συνεργασία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ψυχραιμία και εντιμότητα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή».

    Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε τα αποκαλυπτήρια αγάλματος του βασιλιά Πύρρου στην ομώνυμη κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων και στη συνέχεια παρακάθισε σε επίσημο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του από το διοικητή της 8ης Μεραρχίας στη Λέσχη Αξιωματικών.

    Στην αντιφώνησή του κατά τη διάρκεια του γεύματος ο κ. Παπούλιας τόνισε: «Ας μείνει ο αγώνας όλων αυτών που αγωνίστηκαν για την πατρίδα παράδειγμα, που θα εμπνέει όλους εμάς και τις μελλοντικές γενιές. Αφορμή για να αναλογιστούμε ότι η εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια απαιτεί από όλους μας διαρκή εγρήγορση και συνεχή αγώνα για τη διατήρησή της».

    [02] Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της Αττικής Οδού

    Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009 από τις 00:00 το βράδυ έως τις 05:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου 2009, θα πραγματοποιηθεί ολική διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα της Αττικής Οδού με κατεύθυνση προς Ελευσίνα, από τον κόμβο της Λ. Κηφισίας έως τον κόμβο της Λ. Κύμης, για την τοποθέτηση μεταλλικής πεζογέφυρας στο Σταθμό «Νερατζιώτισσας» του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    Τα οχήματα θα εξέρχονται στην Λ. Κηφισίας και μέσω των Λ. Κηφισίας - Σπ. Λούη και Λ. Κύμης, θα εισέρχονται εκ νέου στη Αττική Οδό χωρίς πληρωμή διοδίου.

    Κατά την διάρκεια του αποκλεισμού δεν θα καταβάλλονται διόδια σε όλες τις εισόδους προς Ελευσίνα της Αττικής Οδού από Αεροδρόμιο και Κατεχάκη μέχρι την Κύμης.

    Η είσοδος στην Αττική Οδό προς Ελευσίνα από την Λ. Κηφισίας θα είναι κλειστή.

    Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και νβ ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

    [03] Ταϋλάνδη: Ελεύθερος ο Χ. Νικολαΐδης

    Με απονομή βασιλικής χάριτος, αφέθηκε ελεύθερος ο ομογενής συγγραφέας Χάρης Νικολαΐδης που κρατείτο σε φυλακή της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε το Σάββατο ο δικηγόρος του, Μαρκ Ντιν, σύμφωνα με τον οποίο η επιτυχής έκβαση της υπόθεσης οφείλεται στη συνδρομή της αυστραλιανής κυβέρνησης.

    "Είμαστε ευτυχείς που η υπόθεση του Χάρη επιλύθηκε τόσο γρήγορα", δήλωσε ο κ. Ντιν.

    Ο ομογενής συγγραφέας που κατοικεί στην Αυστραλία, συνελήφθη τον Αύγουστο στην Ταϊλάνδη και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για δυσφήμιση του πρίγκιπα διαδόχου της χώρας, μέσα από το βιβλίο του Verisimilitude ("Αληθοφάνεια").

    Το βιβλίο εκδόθηκε το 2005 και είχε πουλήσει μόνο επτά αντίτυπα.

    [04] Χ. Κλίντον: "Συνεργασία ΗΠΑ-Κίνας"

    Στην ανάγκη "συνεργασίας" των ΗΠΑ και της Κίνας σε "ευρύ φάσμα ζητημάτων" στάθηκε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον στις επαφές της στο Πεκίνο σήμερα Σάββατο.

    "Είναι κατά την άποψή μας επιτακτική ανάγκη οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα να συνεργαστούν σε ένα φάσμα ζητημάτων, από την οικονομία ως την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, την ανάπτυξη και τόσα άλλα", είπε η Κλίντον στον Κινέζο ομόλογό της, Γιανγκ Γιέτσι.

    Την Παρασκευή, η Κλίντον είχε πει ότι η Ουάσινγκτον θα πιέσει το Πεκίνο για το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσθέτοντας πάντως ότι αυτό δε θα εμποδίσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συνεργαστεί με την Κίνα σε θέματα όπως η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση και η "απειλή" για την διεθνή ασφάλεια που θέτει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

    Η Κίνα είναι ο τέταρτος --και τελευταίος-- σταθμός της Κλίντον στην περιοδεία της στην ΑσίαΒ· μετέβη ήδη στη Νότια Κορέα, στην Ινδονησία και στην Ιαπωνία. Είναι το πρώτο της ταξίδι μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, γεγονός που αναλυτές θεωρούν σημαντικό όσον αφορά τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης.

    Νωρίτερα ο Γιανγκ είπε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει μια σειρά "μεγάλων και πιεστικών" προβλημάτων. "Η κατάσταση απαιτεί οι δύο χώρες μας να ενισχύσουν τον διάλογο. . .και να συνεργαστούν για να ανεβάσουν τη σχέση μας σε ένα νέο επίπεδο", δήλωσε.

    Η Ουάσινγκτον κατηγορεί επί μακρόν την Κίνα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πιέζει το Πεκίνο να παραχωρήσει μεγαλύτερη αυτονομία στο Θιβέτ. Το 1995, σε ομιλία της στην Κινεζική πρωτεύουσα, η Κλίντον είχε ασκήσει ανοικτά κριτική στην κυβέρνηση της χώρας για τα ζητήματα αυτά.

    Η ΜΚΟ Human Rights Watch σε ανακοινωθέν της ανέφερε ότι οι δηλώσεις της Κλίντον έστειλαν "λάθος μήνυμα" στο Πεκίνο, διότι η υπουργός "υπογράμμισε τις μεταρρυθμίσεις" όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έκανε ακόμη λόγο για "αδιέξοδο διάλογο κωφών".

    Η Κλίντον θα έχει αργότερα σήμερα Σάββατο με τον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο και τον πρωθυπουργό Ουέν Τζιαμπάο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 February 2009 - 13:30:19 UTC