Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προτάσεις εξόδου από το τέλμα

  • [01] Προτάσεις εξόδου από το τέλμα

    Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος, ωστόσο, σημείωσε ότι "ροκανίζεται" η κυβέρνηση, στην ομιλία του κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

    Με αφορμή δε το θέμα που έχει προκύψει με τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μανώλη, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ επεσήμανε ότι δεν μπορεί όλη η χώρα, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, να ασχολείται με το αν θα πέσει ή όχι η κυβέρνηση.

    «Η χώρα είναι γύρω - γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης. Όλη η χώρα ασχολείται αν είναι στενοχωρημένος και αν ο κ.Μανώλης κρατήσει ή όχι τα νεύρα του. Έχετε κρίση στο κόμμα σας», σημείωσε ο κ.Καρατζαφέρης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε:

    «Μέσα στο κόμμα σας, πιστεύουν ότι είναι περίοδος αντιβασιλείας για να έρθουν αυτοί. Ροκανίζεται η κυβέρνηση σε βάρος του τόπου».

    Ο κ.Καρατζαφέρης στο σημείο αυτό έφερε ως παράδειγμα τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο,σημειώνοντας:

    «Βλέπουμε τα πρωτοσέλιδα με τον κ. Αβραμόπουλο. Δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι απαράδεκτο να πεθαίνει ένας άνθρωπος επειδή δεν υπήρχαν για 100 ευρώ αυτοκόλλητα στον απινιδωτή.Όμως, αν ήταν ο κ.Κιλτίδης ή ο κ.Νικηφοράκης δεν θα γινόταν τόσος θόρυβος και ο νοών νοείτο»

    Και ο κ.Καρατζαφέρης πρόσθεσε:

    «Βιάζεστε κ.πρωθυπουργέ να παραδώσετε την εξουσία ή στην κα Μπακογιάννη ή στον κ. Παπανδρέου.Το πρόβλημα που έχουμε στη χώρα δεν είναι οικονομικό, αλλά -το είπε χθες και ο Αλέκος Παπαδόπουλος - είναι πρόβλημα του πολιτικού συστήματος».

    Ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, κάνοντας λόγο για επιπόλαια λύση, γιατί, όπως υποστήριξε, τα λεφτά αυτά μπορεί να δοθούν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

    «Τόσο εύκολα και επιπόλαια λένε να πάμε σε εκλογές; Εμάς μας συμφέρουν οι εκλογές, γιατί θα αυξήσουμε τη δύναμη μας. Όμως, εμείς κοιτάμε τι συμφέρει την πατρίδα και τι είναι πιο υπεύθυνο», συμπλήρωσε.

    Αναφερόμενος στο πρόβλημα της οικονομίας,ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρότεινε, μεταξύ άλλων, την επανεξέταση όλων των φορολογικών απαλλαγών.

    «Υπάρχουν 117 συνολικά φορολογικές απαλλαγές. Πρέπει όλες να τις επανεξετάσουμε, με κοινωνική ευαισθησία και επ' ωφελεία του κοινωνικού συνόλου»,τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 February 2009 - 13:30:14 UTC