Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική Επιτροπή για θέματα Παιδείας
  • [02] "Δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

  • [01] Κυβερνητική Επιτροπή για θέματα Παιδείας

    Θέματα Παιδείας θα βρεθούν στο επίκεντρο της Κυβερνητικής Επιτροπής που συνεδριάζει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στις 12.00.

    Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, παρουσία των υπουργών Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου και Απασχόλησης Φάνης Πάλλη-Πετραλιά είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Κώστας Καραμανλής.

    Στη συνάντηση, που έγινε μετά από αίτημα της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας, συζητήθηκαν η οικονομική κρίση και οι εργασιακές σχέσεις και βασικό αίτημα από την πλευρά της ΓΣΕΕ ήταν να απαγορευθούν οι απολύσεις σε επιχειρήσεις που προσφεύγουν στην κρατική βοήθεια και κυρίως που χρηματοδοτούνται από τις τράπεζες, χρησιμοποιώντας την κρατική ενίσχυση των 28 δισ. ευρώ.

    Ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου υπογράμμισε ότι όλοι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες από την κρίση και πως το 2009 θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Ανέφερε ότι όλοι διαβάζουμε και ακούμε καθημερινά πως σε όλες τις χώρες του κόσμου χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας και μειώνονται μισθοί.

    Σημείωσε ακόμη ότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχουν υπογράψει η ΓΣΕΕ και οι κοινωνικοί εταίροι θα έχει θετικό εισόδημα για τους εργαζόμενους, ενώ σημείωσε πως στόχος είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

    Η υπουργός Απασχόλησης υπογράμμισε ότι στόχος είναι η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και η ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων, σημειώνοντας ότι η κρίση δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για κανέναν. Η κυβέρνηση, είπε, θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις που σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος από την πλευρά του ανέφερε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται αποτελούν "ασπιρίνες και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη ασθένεια", ζήτησε να απαγορευθούν οι απολύσεις στις επιχειρήσεις που προσφεύγουν στην κρατική βοήθεια ή χρηματοδοτούνται από τράπεζες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητάς τους, ενώ είπε για τη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή ότι "τώρα δεν συναντήσαμε πυγμή αλλά θέληση κατανόησης".

    Ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Κώστας Πουπάκης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είδε με ενδιαφέρον τις θέσεις της Συνομοσπονδίας και σημείωσε πως θα γίνει σχετική επεξεργασία και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με την κ. Πετραλιά.

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν κινητοποιήσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική της, ενώ ο Γιώργος Πέρρος από το ΠΑΜΕ πρότεινε άμεσες κινητοποιήσεις και συνέχιση του αγώνα.

    [02] "Δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση"

    Οι κύκλοι εργασίας Κοινωνικής Πολιτικής και Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζουν σήμερα, υπό την προεδρία του κ.Γ.Παπανδρέου.

    Αποτίμηση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας έγινε στην πρώτη σύσκεψη του νεοσύστατου κύκλου οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου και κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες.

    Κοινή εκτίμηση ήταν ότι «επαληθεύτηκαν από τις εξελίξεις, όλες οι προβλέψεις και η κριτική, που είχε ασκήσει το Κίνημα, πριν και κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, καθώς επίσης και η κριτική που άσκησε στις οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης». Τονίσθηκε, επίσης, ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης, που υπέβαλε η κυβέρνηση, επιβεβαιώνει την αποτυχία των πολιτικών της.

    Το ζητούμενο για την ελληνική οικονομία, όπως αναφέρθηκε, είναι ένα «σχέδιο εξόδου από την κρίση και ανάκαμψης της οικονομίας, με τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των αδύναμων κοινωνικών ομάδων και μεσοπρόθεσμων μέτρων στη βάση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου».

    Όπως ειπώθηκε, «το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται στην επόμενη φάση της προγραμματικής του δουλειάς, ενόψει των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν και παράλληλα πρέπει να σηματοδοτήσει τη βούλησή του να προωθήσει τις αναγκαίες τομές που πρέπει να γίνουν».

    Ενόψει όλων αυτών, αλλά και ενόψει των επικείμενων εκλογών, η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να θέσει νέα ερωτήματα, όπως:

    -Ποιος προστατεύει καλύτερα τον Έλληνα πολίτη;

    -Ποιος διαπραγματεύεται καλύτερα για την Ελλάδα;

    -Ποιος θέτει στο επίκεντρο των πολιτικών του τον πολίτη;

    -Ποιος ανοίγει δημιουργικούς δρόμους για τους Έλληνες;

    Στην αρχή της συνεδρίασης μίλησε για λίγα λεπτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναφέρθηκε στη δουλειά των έξι νεοσύστατων κύκλων εργασίας του Κινήματος, τονίζοντας ότι δουλειά τους είναι: να παρακολουθούν και να εκτιμούν, κάθε φορά, που υπάρχει ανάγκη διαβούλευσης και διαμόρφωσης κοινωνικών συμμαχιών, να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενιαίου πολιτικού λόγου, να διερευνούν τις συνέργειες μεταξύ των κύκλων εργασίας και να προτείνουν ανάλογες δράσεις.

    Ομιλία στη Βουλή

    Εφ όλης της ύλης επίθεση κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο κ.Γ.Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή επί της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση διακομματικής επιτροπής για τον εκδημοκρατισμό της Ελληνικής Αστυνομίας.Την κατηγόρησε για απουσία σχεδίου εξόδου από την οικονομική κρίση, για ψηφοθηρική, πελατειακή και ρουσφετολογική πολιτική και για λογική κομματικοποίησης. Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν παίζει με τους θεσμούς.

    «Θέλετε στο παρά πέντε να αλλάξατε τον εκλογικό νόμο. Εμείς, παρότι με στενά μικροκομματικά κριτήρια θα μας συνέφερε, δεν μπαίνουμε σε τέτοιες λογικές και δεν παίζουμε με τους θεσμούς, όπως κάνατε εσείς με την Αναθεώρηση του Συντάγματος», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, ενώ εμφανίστηκε έντονα επικριτικός και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης με τους αγρότες της Κρήτης.

    Αναφερόμενος στα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά, κατηγόρησε την κυβέρνηση για "αυταρχισμό και βία" και ότι, δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις, επιδιώκοντας την οξύτητα. Οδηγήσατε σε επικίνδυνες καταστάσεις. Επικίνδυνες καταστάσεις, απέναντι σε αγρότες που ήρθαν να διαδηλώσουν ειρηνικά, με αποτέλεσμα ακόμα και να τραυματισθεί συνάδελφός μας, τόνισε.

    «Η κυβέρνηση εξυπηρετεί μειοψηφίες ειδικών συμφερόντων και η συντηρητική αντίληψη διακυβέρνησης οδηγεί σε ανομία και κατάρρευση κάθε έννοιας κράτους δικαίου», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και έκανε λόγο για "κομματισμό και αναξιοκρατία στο σώμα της αστυνομίας, καθώς και την επιβράβευση φαινομένων αστυνομικής βίας".

    Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου συμφώνησε με την πρόταση σύστασης διακομματικής επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι, «δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ της ασφάλειας του πολίτη και της Δημοκρατίας». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση για συμφωνία του Κινήματος για τον εκλογικό νόμο, που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «η κυβέρνηση παίζει με τους θεσμούς για καθαρά μικροκομματικούς λόγους, όπως έπαιξε και με την διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος».

    Δηλώσεις Γ.Παπακωνσταντίνου

    Την Παρασκευή "δεν παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αλλά ανακοινώσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και κάλεσε την κυβέρνηση να το καταθέσει στη Βουλή προκειμένου να συζητηθεί.

    "Ζητάμε δημόσια συζήτηση", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, καλώντας επιπλέον την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή προς συζήτηση και νέο προϋπολογισμό.

    Αναφερόμενος στα επεισόδια που έγιναν στο λιμάνι του Πειραιά επέκρινε τη λειτουργία της κυβέρνησης και της Αστυνομίας, κάλεσε την κυβέρνηση να επιδείξει ευθύνη και να συζητήσει με τους αγρότες, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για εσπευσμένη αναχώρηση στις Βρυξέλλες προκειμένου να μη συναντηθεί, όπως είπε, με τους αγρότες.

    Κληθείς να σχολιάσει αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι "τα δακρυγόνα δεν συνιστούν βία, αλλά προσπάθεια απώθησης όσων δημιουργούν προβλήματα στο κέντρο της πόλης" ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για "υπερβολική και αλόγιστη χρήση δακρυγόνων, πολύ παραπάνω από όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν για να διαφυλαχθεί η κοινωνική ειρήνη σε μια πόλη".

    Σε ό,τι αφορά τα του εκλογικού νόμου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για επιχείρηση -μέσω συντονισμένων προσπαθειών τριών υπουργών- "αλλαγής της ατζέντας" και υποστήριξε ότι "δεν φταίει ο εκλογικός νόμος που η χώρα είναι ακυβέρνητη και δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση".

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου διατύπωσε ακόμα μια φορά το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για "εκλογές τώρα", είπε ότι το Κίνημα δεν θα μπεί σε "επικοινωνιακά παιχνίδια" και πρόσθεσε ότι η "κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει νέο εκλογικό νόμο στα πρότυπα του γερμανικού μοντέλου με στόχο την αυτονομία της πολιτικής".

    Επιπλέον ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ένα τέτοιο μοντέλο έχει δεσμευτεί δημόσια ότι το στηρίζει και η υπουργός Εξωτερικών.

    "Οι επόμενες εκλογές θα αναδείξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ", ήταν η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου σε σχετική ερώτηση, ενώ σε σχέση με τη μη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή εκλογικού νόμου είπε ότι "η κυβέρνηση φοβάται τις εκλογές γιατί έχει χάσει τη στήριξη της κοινωνίας".

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση μόνη της ψήφισε τον εκλογικό νόμο που ισχύει από τις μεθεπόμενες εκλογές.

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή εκλογικό νόμο που να προσομοιάζει στο γερμανικό μοντέλο, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε "να σταματήσουν οι υποθέσεις, ας φέρει κάτι στη Βουλή και τότε θα δούμε".

    Για "φιάσκο εν εξελίξει" έκανε λόγο ο κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, επικρίνοντας την κυβέρνηση για χειρισμούς στους οποίους προέβη χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις γενικότερες συνθήκες της διεθνούς οικονομίας αλλά και όσα έπρεπε να διαφυλάξει.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση του κόμματος για "βιώσιμη Ολυμπιακή στηριζόμενη σε δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια" και κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τα επίσημα στοιχεία αποτίμησης της εταιρείας.

    Ως "άλλο ένα βήμα της προετοιμασίας για τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ" χαρακτήρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου τη συγκρότητηση "επιτελικών κύκλων" από τον Γιώργο Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για "ένα βήμα σύνθεσης μεταξύ Πολιτικού Συμβουλίου, πολιτικών εκπροσώπων και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων".

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι τα υπάρχοντα σχήματα και η κατανομή ρόλων στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να ισχύουν, απέκλεισε το ενδεχόμενο "εσωστρέφειας" στο Κίνημα, ενώ στο ερώτημα αν οι κκ "Ραγκούσης, Αθανασάκης και Ρέππας θα συνιστούν μια άτυπη "τρόικα" στο ΠΑΣΟΚ" είπε ότι "τώρα δεν χρησιμοποιούμε αυτήν τη λέξη, τα τρία αυτά στελέχη εκ των πραγμάτων έχουν συντονιστικό ρόλο".

    Ερωτηθείς αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπολογίζει στα στελέχη στα οποία δεν έχει αναθέσει ρόλους, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "η κατανομή ρόλων αλλάζει με τον χρόνο, όλα τα στελέχη είναι στρατευμένα για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ".

    Εξάλλου, απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι οι επιτελικού αυτοί κύκλοι δεν συνιστούν αλλαγή οργάνων στο ΠΑΣΟΚ.

    Κληθείς να τοποθετηθεί στο σχετικό με αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι στο διάλογο "θα συζητηθούν εναλλακτικές προτάσεις", προσθέτοντας ότι οι σκέψεις του κ. Βενιζέλου είναι στοιχεία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος, ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ φοβάται "πλαγιοκόπηση λόγω της υπόθεσης Siemens", ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "δεν πλαγιοκοπούμαστε από τίποτα όταν η θέση μας είναι όλα στο φως όποιον κι αν αφορούν", ενώ σημείωσε ότι "εμείς ζητήσαμε Εξεταστική Επιτροπή για την Siemens".

    Οι έξι Επιτελικοί Κύκλοι

    Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, οι επιτελικοί κύκλοι που συγκροτήθηκαν με απόφαση του κ. Παπανδρέου έχουν ως εξής:

    Οικονομία: Λ. Κατσέλη, Θ. Πάγκαλος, Χ. Παπουτσής, Μ. Χρυσοχοϊδης, Γ. Παπακωνσταντίνου

    Πολίτης-Κράτος-Αυτοδιοίκηση: Ντ. Ρόβλιας, Ε. Βενιζέλος, Χ. Καστανίδης, Φ. Πετσάλνικος, Μ. Μπόλαρης, Γ. Παπαδημητρίου

    Κοινωνική Πολιτική: Φ. Γεννηματά Γ. Φλωρίδης, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Κ. Σκανδαλίδης

    Παιδεία-Νεολαία-Πολιτισμός: Σ. Ράπτη, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Δαμανάκη, Σ. Σακοράφα, Τ. Xυτήρης

    Εξωτερική Πολιτική - Άμυνα: Μ. Καρχιμάκης, Π. Μπεγλίτης, Α. Λοβέρδος, Β. Παπανδρέου

    Πράσινη Ανάπτυξη-Περιβάλλον: Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Α. Γκερέκου, Β. Έξαρχος, Σ. Κουβέλης, Γ. Μαγκριώτης, Ν.Σηφουνάκης, Ε. Τσουρή

    Στους επιτελικούς κύκλους θα μετέχουν επίσης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Ρέππας, και ο Γενικός Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

    Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα μπορούν να μετέχουν και στους επιτελικούς κύκλους που αναφέρονται στην κατανομή των κοινοβουλευτικών τους αρμοδιοτήτων.

    Θα καλούνται επίσης στις συνεδριάσεις, οι Γραμματείς των αντίστοιχων Τομέων, οι εισηγητές των αντίστοιχων ΚΤΕ, οι ευρωβουλευτές και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ σε διεθνείς Οργανισμούς, όπως ο Πέτρος Ευθυμίου, ως αντιπρόεδρος του ΟΑΣΕ, ανάλογα με την ημερήσια διάταξη, καθώς και η Διευθύντρια της Κοινοβουλευτική Ομάδας, Ρεγγίνα Βάρτζελη.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνάντηση υπουργού Παιδείας Α.Σπηλιωτόπουλου με εκπροσώπους της ΔΟΕ (10:00:00, Αθήνα/γραφεία ΔΟΕ-Ξενοφώντος 15Α)

  • Σύσκεψεις υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (10.30 Χαρ. Τρικούπη)

  • Συνέντευξη Τύπου του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., με θέμα την έκθεση, "Το Τελλόγλειο της Αλίκης και του Νέστορα", στο καφέ Art02 του Ιδρύματος (11:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνέντευξη Τύπου των εργαζομένων της "ΦΙΛΚΕΡΑΜ ΤΖΟΝΣΟΝ" και της διοίκησης του ΕΚΘ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην εταιρία (11:30:00, Θεσσαλονίκη/Αριστοτέλους 32)

  • Η καθιερωμένη συνάντηση του δημάρχου με τους δημοσιογράφους (12:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό για θέματα Εθν. Παιδείας και Θρησκευμάτων (12:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)

  • Έναρξη εργασιών Ιεράς Συνόδου (12:00:00, Μ. Πετράκη)

  • Ο πρόεδρος του Αρ. Πάγου στον υπουργό Δικαιοσύνης (12:30:00, Υπ. Δικαιοσύνης)

  • Συνάντηση του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Σταύρου Καλαφάτη με τους δημοσιογράφους, στο εστιατόριο "Garcon Brasserie". (13:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Το αγροτικό μπλόκο του Προμαχώνα θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος. (13:30:00, Σέρρες)

  • Έναρξη του νέου κύκλου επιστημονικών ομιλιών με θέμα το Δαρβίνο και τη θεωρία της εξέλιξης, που διοργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Βρετανικό Συμβούλιο και η Γαλλική πρεσβεία/Γαλλικό Ινστιτούτο (19:00:00, Αθήνα/Βασ.Κων/νου 48)

  • Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος θα συζητήσει με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στην ΕΔΟΘ, τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. (19:30:00, Θεσσαλονίκη)

  • Επίσκεψη ΥΠΕΞ Ντ. Μπακογιάννη στην Πρίστινα, Κόσσοβο

    Αθλητική ατζέντα

  • Μπάσκετ-Α2 Ανδρών- Προαγγελία 17ης Ημέρας

  • Ποδόσφαιρο-Γ' Εθνική (22η αγωνιστική)-Προαγγελία

  • Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδας (προημιτελικοί)-Προαγγελία

    [04] Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

    Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις 04:15 τα ξημερώματα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού.

    Άγνωστοι πυροβόλησαν πολλές φορές και πέταξαν χειροβομβίδα εναντίον του Α.Τ. με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός.

    Οι δράστες εξαφανίστηκαν και αναζητούνται ενώ έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 February 2009 - 5:30:19 UTC