Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέδριο για την μεταναστευτική πολιτική
  • [02] Συνάντηση με υπουργό Εσωτερικών

  • [01] Συνέδριο για την μεταναστευτική πολιτική

    Στη διαχείριση του μεταναστευτικού φαινομένου, με δεδομένη την διεθνή οικονομική κρίση, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 5ου συνεδρίου με θέμα "Μεταναστευτικές συνεργασίες και διαδικασίες: βελτιώνοντας τα αναπτυξιακά αποτελέσματα των μεταναστών" που διοργανώθηκε σήμερα απο το ΙΜΕΠΟ (Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής) με καλεσμένους εκπροσώπους άλλων χωρών.

    Ειδικότερα, ο κ.Παυλόπουλος τόνισε πως πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία και υποστήριξη των χωρών προέλευσης των μεταναστών, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν οργανωμένα απο τη δική τους πλευρά τη μεταναστευτική ροή, διευκολύνοντας αφενός τους πολίτες τους που επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα και αφετέρου τους μετανάστες, οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους.

    Επίσης, πρέπει να μελετηθεί η εκπόνηση ευέλικτου προγράμματος και ιδίως προγράμματος επιστροφής καθώς και κυκλική μετανάστευση και κινητικότητα για την αποτροπή της διαρροής εγκεφάλων.

    Ενόψει του 3ου διεθνούς συνεδρίου για τη Μετανάστευση, που οργανώνει η Ελλάδα τον επόμενο Νοέμβρη, ο πρόεδρος του ΙΜΕΠΟ Αλέξανδρος Ζαβός τόνισε πως η οικονομική κρίση θα αποτελέσει ένα νέο στοιχείο, το οποίο θα επηρεάσει τις μεταναστευτικές ροές και γι' αυτό θα χρειαστούν νέες προσεγγίσεις του θέματος και μια πιο ρεαλιστική πολιτική.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Σουηδίας Ντομπίας Μπίλστρον, μίλησε για τη Μετανάστευση, η οποία μπορεί να αποτελέσει εργαλείο, που θα βοηθήσει να βγούμε απο την οικονομική κρίση.

    Στη Σουηδία τόνισε ο κ. Μπίλστρον, πριν ένα μήνα, τέθηκαν σε εφαρμογή νέοι κανόνες για τους μετανάστες, κανόνες οι οποίοι συνδέονται με τη ζήτηση στην αγορά εργασίας μεταναστών όλων των δεξιοτήτων. Στο εξής είπε ο Σουηδός υπουργός, οι μετανάστες στη χώρα του έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ντόπιους εργαζόμενους και θα μπορούν να φέρουν στη Σουηδία όλα τα μέλη της οικογένειάς τους.

    Οι εργασίες θα συνεχιστούν έως αργά το απόγευμα.

    [02] Συνάντηση με υπουργό Εσωτερικών

    Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις έως τώρα έρευνες της Αστυνομίας, σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας της αλλοδαπής συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, στον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο.

    "Αν η υπόθεση κουκουλωθεί -τόνισε ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών- η χώρα θα μετατραπεί σε Κολομβία όπου γίνονται απόπειρες εναντίον συνδικαλιστών και ποτέ δεν διαλευκάνονται".

    Πρόσθεσε μάλιστα πως ''αυτή τη στιγμή, υπάρχουν συνθήκες μεσαίωνα και μαφίας''.

    Ο κ. Τσίπρας είπε πως ο δράστης της δολοφονικής απόπειρας δεν προέρχεται από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, όπως αφήνεται να εννοηθεί και τόνισε, πως το θέμα παραμένει ανοιχτό καθώς ο εισαγγελέας έστειλε πίσω την έρευνα, ώστε να κατευθυνθεί εκ νέου εκεί όπου πρέπει να κατευθυνθεί.

    Τέλος, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε να δώσει πλήρη στοιχεία για την υπόθεση έως αύριο.

    ΣΥΝ για ανεργία

    "Εν μέσω της βαθύτατης οικονομικής κρίσης και με δεδομένο πλέον, ότι η κυριότερη επίπτωση για τους εργαζόμενους της χώρας μας μέσα στο 2009 θα είναι η δραματική αύξηση της ανεργίας, τα μέτρα που εξήγγελλε η υπουργός Απασχόλησης είναι «σαν να δίνει απλές ασπιρίνες στον ετοιμοθάνατο», δήλωσε ο κ.Δ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής.

    Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει, ότι οι άνεργοι και οι οικογένειές τους έχουν μπουχτίσει πλέον από τα λόγια και θέλουν έργα, ότι ζητούν δουλειές και όχι δούλεμα, τόνισε και υπογράμμισε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί, ότι πρέπει να αυξηθεί δραστικά το επίδομα ανεργίας στη χώρα μας που είναι σήμερα το χαμηλότερο σε όλη την Ευρώπη και που αποκλείονται από αυτό τα 2/3 των ανέργων της χώρας μας, αφού δεν δίνεται στους μακροχρόνια ανέργους (ανέργους περισσότερο από 12 μήνες) και στους νέους που αναζητούν για πρώτη φορά εργασία. Να φτάσει στο 80% του μισθού και να δίνεται σε όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας τους".

    Η επαπειλούμενη δραματική αύξηση της ανεργίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με ευχολόγια ούτε με χάλκευση των στοιχείων από την κυβέρνηση ούτε με τη γενίκευση της μερικής ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης εργασίας, ανέφερε ο κ.Στρατούλης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 January 2009 - 11:30:13 UTC