Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρονοδιάγραμμα για το Ασφαλιστικό
  • [02] Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία
  • [03] "Ανυπακοή και αντιπαράθεση"

  • [01] Χρονοδιάγραμμα για το Ασφαλιστικό

    Συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Αλ.Κοντό θα έχει ο πρωθυπουργός στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης συζήτησε και ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλη Πετραλιά μετά τη συνεδρίαση τόνισε ότι από την 1η Ιουνίου θα ενταχθούν στο ΙΚΑ ορισμένα Ταμεία και ακολούθως από την 1η Αυγούστου θα γίνουν οι ενοποιήσεις άλλων Ταμείων. Οι ημερομηνίες που έχουν προβλεφθεί για το τετράμηνο και το εξάμηνο θα εφαρμοστούν, είπε η κα Πετραλιά και από την 1η Οκτωβρίου θα περάσουμε στην επόμενη φάση.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προτάσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για πάγωμα των μισθών και περιορισμένες αυξήσεις, η κα Πετραλιά ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τις προτάσεις του κ.Γκαργκάνα, αλλά η πολιτική ασκείται από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την αύξηση των ορίων απολύσεων που προτείνει η επιτροπή Κουκιάδη, η κα Πετραλιά τόνισε πως οι επιστημονικές επιτροπές κάνουν εκθέσεις αλλά την πολιτική και στα εργασιακά την χαράσσει η κυβέρνηση και η αρμόδια υπουργός.

    [02] Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία

    Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιάννη Ραγκούση, αποτελούμενο από μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και πολιτικούς εκπροσώπους, θα μεταβεί σήμερα στην Ηλεία.

    Το κλιμάκιο θα κάνει στάση το πρωί στις 9 στα διόδια της Ελευσίνας όπου θα μοιράσει στους διερχόμενους φυλλάδιο για την ακρίβεια και στις 11.30 θα βρεθεί στη Νέα Μανωλάδα όπου υπήρξε πρόβλημα τις τελευταίες ημέρες με τους εργαζόμενους στην παραγωγή φράουλας.

    Το απόγευμα στις 5 ο κ. Ραγκούσης και το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα μετέχουν σε σύσκεψη του Νομαρχιακού Συντονιστικού Οργάνου των πυροπλήκτων και στη συνέχεια θα επισκεφθούν πυρόπληκτα χωριά.

    Η πορεία της υγείας του Γ.Παπανδρέου

    "Η πορεία της νοσηλείας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου συνεχίζεται όπως είχε προγραμματισθεί κατά την εισαγωγή του. Τις επόμενες ημέρες θα εξέλθει από το Νοσοκομείο". Αυτά αναφέρονται στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται ο κ. Παπανδρέου μετά το ατύχημα που είχε την Κυριακή. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει το πρόγραμμα αποθεραπείας στο σπίτι του.

    Ο κ.Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο, ενώ τον επισκέφθηκε και ο Μανώλης Γλέζος.

    Τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση εξέφρασαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, στελέχη, μέλη και φίλοι του Κινήματος, αλλά και απλοί πολίτες. Ο κ.Παπανδρέου, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου Γ.Παπακωνσταντίνου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του «για την μεγάλη αλληλεγγύη που έδειξαν στο πρόσωπο του οι πολίτες, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, καθώς και το σύνολο της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.

    Γ.Παπακωνσταντίνου για τον ΟΤΕ

    Νέα ερωτήματα σχετικά με την πώληση του ΟΤΕ έθεσε το ΠΑΣΟΚ δια του εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Το πρώτο ερώτημα που έθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου αφορά στο τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση και ρώτησε αν διαπραγματεύεται τον δημόσιο έλεγχο του Οργανισμού, τις επενδύσεις, τις κινητές αξίες, τις υπεραξίες στα Βαλκάνια ή το μέλλον των εργαζομένων.

    Το δεύτερο ερώτημα αφορούσε στο ποιό είναι το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για τις επικοινωνίες καθώς και γιατί ο έλεγχος των επικοινωνιών της χώρας πρέπει να περάσει στα χέρια ενός ξένου ανταγωνιστή. Το τρίτο ερώτημα αφορά στο ποιές θα είναι οι επιπτώσεις όλων των προηγουμένων στον Έλληνα καταναλωτή.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου ρώτησε επίσης την κυβέρνηση πόσα είναι τα διαφυγόντα κέρδη του δημοσίου από όλες τις κινήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα για τον ΟΤΕ, καθώς επίσης και ποιός είναι ο ρόλος των τριών τραπεζών συμβούλων που ανέλαβαν έναντι αμοιβής την ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τον ΟΤΕ, καθώς και γιατί καμία από τις τράπεζες αυτές δεν πρότεινε την "Ντόιτσε Τέλεκομ". Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε επίσης λόγο για το ενδεχόμενο να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, στην περίπτωση τουλάχιστον κατά την οποία υπήρξε υπόδειξη προς τις τράπεζες να μην ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό.

    Επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου διατύπωσε το ερώτημα πως είναι δυνατόν να μην ανακαλύψουν οι τρεις τράπεζες την "Ντόιτσε τέλεκομ" όταν αυτό μπόρεσε να το κάνει ένας Έλληνας επιχειρηματίας, χαρακτηρίζοντας την εταιρία του "προξενήτρα". τέλος ο κ. Παπακωνσταντίνου απηύθυνε ερώτημα και στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς την οποία ρώτησε γιατί σιωπά ενόψει των χρηματιστηριακών κινήσεων που έγιναν τον τελευταίο καιρό και αφορούσαν στο μέλλον του ΟΤΕ.

    Γ. Παπακωνσταντίνου για πρωτόκολλο Κιότο και EUROSTAT

    "Ημέρα της κόκκινης κάρτας" χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου την απόφαση του ΟΗΕ για αποπομπή της χώρας μας από τους ευέλικτους μηχανισμούς του πρωτοκόλλου του Κιότο καθώς δεν πληρεί τα κριτήρια και στις επιφυλάξεις της EUROSTAT σχετικά με το έλλειμμα της χώρας.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι για μια ακόμη φορά η χώρα έχει μια αρνητική πρωτιά και αυτή τη φορά μένει εκτός συστήματος διαχείρισης των δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ερωτήματα σχετικά με την κυβερνητική πολιτική αλλά και με την στάση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, ο οποίος όπως τόνισε κρύβεται μπροστά σε ένα μείζον ζήτημα. Αναρωτήθηκε επίσης μέχρι πότε η κυβέρνηση θα επιχειρεί να μεταθέτει τις ευθύνες της στο ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η χθεσινή ανακοίνωση του κ. Καλογιάννη θα ήταν αστεία, αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό.

    Επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου αναρωτήθηκε για την έννοια όσων είπε ο πρωθυπουργός πριν από έναν μήνα, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα ήταν έτοιμη μέσα στις προθεσμίες να υπερκαλύψει τις υποχρεώσεις της. "'Η δεν τον πληροφόρησε σωστά ο αρμόδιος υπουργός ή ο πρωθυπουργός παραπληροφορούσε τον ελληνικό λαό" τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

    Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα παραίτησης του κ. Σουφλιά, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αφού προηγουμένως ο κ. Σουφλιάς προσέλθει στη Βουλή και δώσει σχετικές εξηγήσεις.

    Αναφερόμενος στη "δεύτερη κόκκινη κάρτα" όπως χαρακτήρισε τις επιφυλάξεις της EUROSTAT, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το έλλειμμα της χώρας είναι πάνω από 3% και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραποιεί και δίνει ψευδή στοιχεία.

    Σημείωσε επίσης ότι όχι μόνο υπάρχουν "αστερίσκοι από την πλευρά της EUROSTAT" αλλά και ευθεία αμφισβήτηση των στοιχείων που δίνει η κυβέρνηση. Και αναφέρθηκε στην πρόσφατη έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος αναφέρει ότι έχουν χαθεί ένα δισ. ευρώ από την αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και επίσης ότι δεν προκύπτουν επιπτώσεις στον προϋπολογισμό της γενικής κυβέρνησης από τον διακανονισμό με την Ολυμπιακή Αεροπορία.

    Εν κατακλείδι, τόνισε ο κ. παπακωνσταντίνου, η κυβέρνηση παρουσιάζει έναν εκτελεσθέντα προϋπολογισμό του 2007 με ψευδή στοιχεία και έναν προϋπολογισμό υπό εκτέλεση του 2008 ο οποίος έχει εκτροχιαστεί και ζήτησε από τον κ. Αλογοσκούφη να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στη Βουλή για όλα αυτά.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στις τελευταίες δηλώσεις του κ. Γκαργκάνα ο οποίος, όπως τόνισε, επιβεβαίωσε τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας τα οποία συνίστανται στην επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, στην έξαρση των πληθωριστικών πιέσεων, στην συνεχή κάμψη της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και στην αναποτελεσματικότητα των μέτρων της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η κυβέρνηση επιτίθεται στις αυξήσεις των μισθών αντί να ενισχύει τα εισοδήματα, ρίχνει άσφαιρα πυρά στον αέρα (όπως χαρακτήρισε τα 41 μέτρα κατά της ακρίβειας του κ. Φώλια) αντί να τα βάλει με τα καρτέλ, παγώνει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αντί να ενισχύει τις επενδύσεις και αγνοεί τις τεκμηριωμένες προτάσεις του κ. Παπανδρέου για τους δανειολήπτες οι οποίοι βρίσκονται σε δινή θέση.

    Η κυβέρνηση τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε μια δυναμική οικονομία και σε τέσσερα χρόνια την οδήγησε σε αδιέξοδο και τα ελληνικά νοικοκυριά σε απόγνωση.

    [03] "Ανυπακοή και αντιπαράθεση"

    Επίσκεψη στο Κέντρο βρεφών «Η Μητέρα» θα πραγματοποιήσει σήμερα η κ.Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΚΚΕ για το παιδί.

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ θα επισκεφθεί τα τμήματα του Κέντρου και θα έχει συναντήσεις με τη διοίκηση, το σωματείο των εργαζομένων και τους εργαζόμενους.

    ΚΚΕ για τις δηλώσεις Γκαργκάνα

    Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας για μια ακόμα φορά εξέφρασε με κυνικό τρόπο τις αντιδραστικές απαιτήσεις του κεφαλαίου προκειμένου να συνεχιστεί η υψηλή κερδοφορία. Οι θέσεις που διατύπωσε δεν είναι προσωπικές του απόψεις. Είναι βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ που και η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουν συμφωνήσει και υπηρετούν με την πολιτική τους, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    Το ΚΚΕ τονίζει ότι είναι "μονόδρομος για τους εργαζόμενους η ανυπακοή και η αντιπαράθεση με την ΕΕ και την πλουτοκρατία. Στον «ευρωμονόδρομο» λύση υπέρ των εργαζομένων δεν υπάρχει".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 April 2008 - 4:34:27 UTC