Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Λαϊκό μέτωπο δράσης"

  • [01] "Λαϊκό μέτωπο δράσης"

    «Δεκανίκι» του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον Συνασπισμό η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της απόψε στην Καβάλα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας της στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

    Η κα Παπαρήγα είπε ότι γίνεται λόγος για τρικομματικό σύστημα, κάτι που δεν ισχύει, αφού αυτό θα καταλήξει είτε σε διπολισμό μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ή το ΠΑΣΟΚ «θα πάρει σαν δεκανίκι το Συνασπισμό για ένα διάστημα, και στη συνέχεια, αφού ενδυναμωθεί, θα καταλήξουμε και πάλι στο δικομματισμό». «Δεν κάνουμε στυγνό εκλογικό ανταγωνισμό», σημείωσε και κάλεσε σε «συγκρότηση λαϊκού μετώπου δράσης ενάντια στο μονοπώλιο».

    «Το Κομμουνιστικό Κόμμα», είπε η κα Παπαρήγα, εγκαινιάζει στις σημερινές συνθήκες μια νέα πορεία στο λαό για τον «"απεγκλωβισμό" εγκλωβισμένων από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», υπογραμμίζοντας ότι σημαντικό σημείο σε αυτή την προσπάθεια είναι τα προβλήματα των εργαζομένων και η "κατάπτυστη", όπως τη χαρακτήρισε Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

    «Έχουμε μπροστά μας και άλλους αγώνες», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «στους αγώνες αυτούς πρέπει να υπάρχει στρατηγική, γιατί, όταν οι αγώνες δεν είναι ενταγμένοι σε μια στρατηγική, εύκολα έχουν αρχή και τέλος».

    "Απάντηση" στην πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ, η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους και την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, με τη συμμαχία των εργατοϋπαλλήλων με τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες.

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη, που, όπως είπε, δεν είναι άλλο από το Ευρωσύνταγμα που καταψηφίστηκε. Εκανε αναφορά σε παραμέτρους της Συνθήκης, εκφράζοντας την αντίθεση του κόμματός της και κάνοντας λόγο για "γενική ανυπακοή" και "απειθαρχία".

    Η κα Παπαρήγα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο θέμα της "αξιοποίησης του εισαγόμενου λιθάνθρακα", όπως το χαρακτήρισε. Για το θέμα είπε ότι χρειάζεται «πανεθνικός σχεδιασμός ενέργειας σε αντίθεση με το σχεδιασμό του μονοπωλίου». Όπως είπε, «πρώτα πρέπει να αναπτύξουμε τα εγχώρια αποθέματα ενέργειας, και αφού αυτά εξαντληθούν, τότε να στραφούμε σε άλλες μορφές».

    Το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου στην Ξάνθη, η κα Παπαρήγα ανέφερε ότι «το ΚΚΕ δεν είναι διατεθειμένο, ούτε θέλει ούτε μπορεί, να πάρει μέρος στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού που υπάρχει ως στόχος» και τόνισε πως το κόμμα της «δεν πρόκειται να προσφέρει στήριγμα σε καμία κυβέρνηση αντιλαϊκή. Δεν πρόκειται να προσφέρει καμία βοήθεια σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο είναι διάτρητο, έχει δυσκολίες και πάνω απβ όλα σαπίζει».

    Η δική μας πολιτική εκστρατεία θα λειτουργήσει ως "αντιντόπινγκ", στο γενικό ντοπάρισμα, γιατί θεωρούμε ότι σήμερα είναι πιο ώριμες σημαντικές λαϊκές δυνάμεις για να αναζητήσουν ένα δρόμο που τις συμφέρει, πρόσθεσε.

    Η γγ του ΚΚΕ εκφράζοντας την ανησυχία της για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου, «γιατί μπορεί να πυροδοτήσει και συγκρούσεις εθνικιστικές» , κάλεσε τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση και σε αγώνα «κατά του ιμπεριαλισμού, κατά του διαίρει και βασίλευε».

  • **Αύριο το απόγευμα η κα Παπαρήγα θα μιλήσει σε εκδήλωση - συζήτηση για την «ευρωσυνθήκη», τις συνέπειες που θα έχει σε βάρος της ζωής του λαού και της νεολαίας, καθώς και για την αναγκαία συσπείρωση δυνάμεων και οργάνωση της λαϊκής πάλης, που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ.

    Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι μαζικών και κοινωνικών φορέων. Επίσης, θα μιλήσει ο Μεχμέτ Κουζουγκίλ, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας και ο Γκάρεθ Μούρφι, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιρλανδίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 April 2008 - 20:30:17 UTC