Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση"
  • [02] "Αμοιβαία αποδεκτή ονομασία"
  • [03] Περιβάλλον και Ανάπτυξη

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση"

    Για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ συνεδρίασε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβερνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Η υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της τόνισε ότι στη σημερινή συνεδρίαση έγινε προεργασία για τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα και πάρθηκαν οι τελικές αποφάσεις.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις ελληνικές θέσεις και την άσκηση βέτο η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι οι θέσεις της Ελλάδας είναι γνωστές και καταγεγραμμένες και έχουν δηλωθεί στη Βουλή των Ελλήνων και σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων.

    Η ελληνική κυβέρνηση, υπογράμμισε η υπουργός των Εξωτερικών, ξεκινά αυτή τη δύσκολη διαδικασία, έχοντας το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στο πλευρό της, με τους ίδιους στόχους και τις ίδιες προϋποθέσεις.

    Ιδιαίτερα κρίσιμες διπλωματικές διαπραγματεύσεις διεξάγονται, ένα 24ωρο πρίν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς στενεύουν τα περιθώρια για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    «Μόνο αμοιβαία αποδεκτή λύση, επικυρωμένη από το Συμβούλιο Ασφαλείας, δηλαδή μια λύση συνεκτική και σφαιρική, με επαρκείς εγγυήσεις εφαρμογής, μπορεί να είναι η βάση για την οικοδόμηση συμμαχικών σχέσεων και σχέσεων αλληλεγγύης», τόνισε ο κ. Κ.Καραμανλής. Εάν όχι, υπογράμμισε, είναι ξεκάθαρο ότι στο στάδιο αυτό της πολύχρονης και συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης «δεν θα έχουμε λύση. Και μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση».

    Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι (στην περίπτωση αυτή) η Ελλάδα θα συνεχίσει να μετέχει στην υπό τον ΟΗΕ διαπραγματευτική διαδικασία, με τη μετριοπάθεια και την αποφασιστικότητα που διακρίνει τη στάση της.

    Δηλώσεις Ντόρας Μπακογιάννη

    «Η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει ένα στόχο. Να εξομαλύνει πλήρως τις σχέσεις της με τα Σκόπια, βασισμένη πάνω σε μια κοινά αποδεκτή λύση για το όνομα. Μέχρι εκείνη την ώρα έχουμε πει και είμαστε απολύτως σαφείς, ότι συμμαχικές σχέσεις δεν μπορούν να χτιστούν όταν δεν υπάρχουν καλές γειτονικές σχέσεις».

    Τη δήλωση έκανε η υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε ερώτηση - παρατήρηση ότι ο Πρόεδρος Μπους σε νέες του δηλώσεις λέει ότι πρέπει να προχωρήσει η διεύρυνση και ότι η κα Κοντολίζα Ράις είναι ενοχλημένη από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την ελληνίδα Υπουργό των Εξωτερικών.

    Σε ερώτηση, αν μεθοδεύεται η είσοδος της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με το όνομα FYROM, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε:

    «Έχουμε απαντήσει και γι΄αυτό. Έχουμε πει ότι η Ελλάδα θέλει κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος διότι αυτό θεωρούμε ως βάση συμμαχικών σχέσεων. Θέλω να προσθέσω μια φράση: ότι οι σημερινές και χθεσινές προκλήσεις και εκφράσεις μισαλλοδοξίας δεν βοηθούν τη χώρα που θέλει να γίνει σύμμαχος, αντίθετα, επιβεβαιώνουν την ελληνική θέση, η οποία αποτελεί τη βάση για την περαιτέρω εξέλιξη στο θέμα της συμμαχίας».

    Τέλος στο ερώτημα αν το βέτο είναι ζωντανό, η Υπουργός σημείωσε:

    «Η θέση μας είναι γνωστή. Την έχουμε πει, την έχουμε θέσει ξανά. Ας την επαναλάβω: Μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση».

    Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος ερωτηθείς για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και αν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για λύση μέχρι τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ,δήλωσε ότι αυτό απαντιέται από τους χρόνους.

    Πρόσθεσε ότι αν υπάρξει τέτοια πρόταση η οποία να μπορεί να συζητηθεί και, στο μεταξύ, γίνει κι η διαδικασία που πρέπει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η απάντηση είναι θετική,ενώ σε διαφορετική περίπτωση αρνητική.

    Συμπλήρωσε λέγοντας ότι είναι γνωστή η ξεκάθαρη θέση της ελληνικής κυβέρνησης,η οποία - όπως σημείωσε - δεν χωράει κανενός είδους παρερμηνεία, βρίσκει σύμφωνες τις περισσότερες,αν όχι όλες,τις πολιτικές δυνάμεις και την ανέπτυξε πολλές φορές ο πρωθυπουργός, όπως την Παρασκευή, στη Βουλή.

    Ερωτηθείς αν δεχόμαστε πιέσεις από τις ΗΠΑ κι αν υπάρχει πιθανότητα συνάντησης του Κώστα Καραμανλή με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπους,ο Θόδωρος Ρουσόπουλος σημείωσε ότι το πρώτο ερώτημα έχει απαντηθεί πολλές φορές, για δε το δεύτερο είπε ότι δεν έχει κάτι τέτοιο υπόψη του.

    "Δεν αποκλείεται να γίνει οποιαδήποτε συνάντηση ζητηθεί",πρόσθεσε και στη συνέχεια αναφερόμενος σε δημοσίευμα των "Νew York Times" είπε ότι δεν σχολιάζει σχόλια δημοσιευμάτων κι ότι η Ελλάδα είναι σε διαδικασία εξεύρεσης λύσης.

    "Τη θέλουμε, την επιθυμούμε.Έχουμε κάνει τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να μπορέσουμε να πείσουμε τους γείτονές μας ότι θα πρέπει να κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση της λύσης. Δεν είμαστε, βεβαίως,διατεθειμένοι να κάνουμε υποχωρήσεις πέραν των σημείων των οποίων έχουμε πάει,τα οποία είναι ξεκάθαρα και θεωρούμε ότι μπορούν να ικανοποιήσουν και το αίσθημα του έλληνα πολίτη,αλλά και το δίκαιο που απορρέει από την ιστορία",ανέφερε.

    Και πρόσθεσε πως είναι βέβαιο ότι οι επόμενες ημέρες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η δε θέση μας είναι παγιωμένη και γνωστή σε όλους.

    Για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εκβιασμό που φέρεται να δέχεται η κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν υπάρχει εκβιασμός και ότι η κυβέρνηση και η χώρα δεν εκβιάζονται.

    "Θα ήθελα να παρακαλέσω να κρατήσουμε όλοι τόνους τέτοιους οι οποίοι θα βοηθήσουν την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας μας",είπε.

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μιας πρόσκλησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ υπό αίρεση, απάντησε αρνητικά.

    "Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού",τόνισε και σε επόμενη ερώτηση αν θα αντέξουμε την απομόνωση, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ, η Γερμανία κι άλλες χώρες έχουν ταχθεί υπέρ της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, απάντησε λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει, με βάση το δίκαιο,για την ιστορία στην περιοχή,για τη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε πραγματικά να βελτιωθούν οι σχέσεις στα Βαλκάνια μεταξύ των γειτόνων.

    Σημείωσε δε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ εδώ και 55 χρόνια κι έχει αποδείξει τη δυναμική της και τόνισε πως όταν έχει ξεκάθαρη θέση επιμένει και πολεμάει με κάθε όπλο, στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων.

    Όσο για το ενδεχόμενο μιας πρόσκλησης στο ΝΑΤΟ της γειτονικής χώρας ως ΠΓΔΜ, όπως αναφέρεται και στην Ενδιάμεση Συμφωνία,ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι υπάρχουν - στη συγκεκριμένη συμφωνία - και αναφορές στις σχέσεις καλής γειτονίας, δηλαδή μία σειρά από ζητήματα, πέρα των τυπικών στοιχείων.

    Ερωτηθείς αν αποτελεί καταγγελία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας η θέση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκου κατά της ένταξης της γειτονικής χώρας ως ΠΓΔΜ,είπε ότι δεν θα έκανε αυτή την ερμηνεία.

    "Η θέση μας είναι γνωστή για να γίνουν τα Σκόπια μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Σεβόμαστε τους διεθνείς κανόνες. Αυτό πρέπει να αποδεικνύει κάθε χώρα που θέλει να ενταχθεί σ'αυτούς τους οργανισμούς",είπε.

    Σε ερώτηση αν υπήρξε αιφνιδιασμός της κυβέρνησης μετά το τηλεφώνημα της κας Κ. Ράις στην κα Ντ. Μπακογιάννη,ανέφερε ότι σε μία διαδικασία,όπως αυτή,δεν αιφνιδιάστηκε, σε καμία περίπτωση,η κυβέρνηση και δεν θα ήταν νοητό να αιφνιδιαστεί από την προσπάθεια της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ να επιχειρηματολογήσει υπέρ της ένταξης των νέων χωρών στο ΝΑΤΟ.

    "Η Ντόρα Μπακογιάννη επιχειρηματολόγησε με σοβαρά,δυνατά,δυναμικά επιχειρήματα τα οποία έχουν ακουστεί στην άλλη πλευρά,όχι μόνο στις χώρες -μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά και σε άλλες χώρες,οι οποίες έχουν δείξει ενδιαφέρον και έχουν ενημερωθεί από εμάς",ανέφερε.

    Ο εκπρόσωπος παρέπεμψε σε δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα της προσβολής της ελληνικής σημαίας στη γείτονα.

    Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος Μπους μπορεί να είναι εγγυητής για σχέσεις καλής γειτονίας,είπε ότι τις σχέσεις καλής γειτονίας τις εγγυώνται οι διεθνείς συνθήκες,ενώ για το λόγο που ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε σε γεωγραφικό προσδιορισμό στις πρόσφατες τοποθετήσεις του, απάντησε ότι ο κ. Καραμανλής έχει αναφερθεί σε προσδιορισμό κι η θέση μας είναι γνωστή σε όλους.

    Σε ερώτηση αν θα συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,είπε ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να πει και σημείωσε ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σχέδιο Ανάν και η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δείξει το σεβασμό της σ' αυτή την υπόθεση, ενώ συμπλήρωσε ότι η ξεκάθαρη θέση της βρίσκει ένα πολύ μεγάλο μέρος των πολιτικών δυνάμεων σύμφωνο για το χειρισμό.

    Σε άλλη ερώτηση αν μια πρόταση μπορεί να έρθει πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ή και κατά τη διάρκειά της,είπε ότι υπάρχει διαδικασία για τον ΟΗΕ και τόνισε ότι "δεν πρόκειται να αρνηθούμε συζήτηση σε καμία περίπτωση και στη διάρκεια που θα είμαστε στο Βουκουρέστι από όποιον σύμμαχο θελήσει να συζητήσουμε.Θα επιδιώξουμε και συζητήσεις όπως έγινε και πρόσφατα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ώστε να ενημερώσουμε για το θέμα των Σκοπίων".

    Επίσης είπε ότι η πρωτοβουλία για λύση ανήκει στον ΟΗΕ και πρέπει να πληρωθούν οι κανόνες, υπό τον ΟΗΕ, για να βρεθεί λύση.

    [02] "Αμοιβαία αποδεκτή ονομασία"

    «Θέλουμε μια σύνθετη ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή και από τις δύο χώρες, με γεωγραφικό προσδιορισμό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Ο κ. Τσίπρας τάχθηκε κατά της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ σημειώνοντας πως «δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να υπάρξει λύση στο πρόβλημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας στο πλαίσιο των επιδιώξεων των ΗΠΑ» και τόνισε:

    «Αν υπάρχει μια θέση η οποία εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα, αυτή η θέση είναι η άρνηση της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή. Βέτο στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι η δική μας άποψη. Κι όταν λέω, διεύρυνση του ΝΑΤΟ, δεν αφορά μονάχα την ΠΓΔΜ αλλά και την Ουκρανία και τη Γεωργία και τις άλλες χώρες. Διότι η διεύρυνση και η εδραίωση του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, μονάχα αποσταθεροποίηση μπορεί να προσφέρει στο μέλλον».

    Ο κ.Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ), έκανε λόγο για "εργαζόμενους μιας χρήσης".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανάφερε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στον Ιππόδρομο που επί 20 χρόνια "προσλαμβάνονται το πρωί και απολύονται μετά το τέλος των ιπποδρομιών ... με συμβάσεις της μιας μέρας" ενώ "καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες".

    «Ο ΑΣΕΠ έχει βγάλει διαδοχικές αποφάσεις και η Διοίκηση του Οργανισμού δεν προχωράει στην μονιμοποίησή τους. Αντ΄ αυτού προχωράει στον αυταρχισμό, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Και έχουμε ένα ακραίο παράδειγμα της κας Καλαμπόκα, η οποία απελύθη ακριβώς γιατί έχει αναλάβει συνδικαλιστική δράση, είναι ενεργό μέλος της προσπάθειας των εργαζομένων να αναδείξουν το πρόβλημά τους. Και απελύθη με την αιτιολογία ότι δεν φορούσε την καρτέλα την ώρα εργασίας, που αναγράφει ότι είναι ευκαιριακά απασχολήσιμο προσωπικό» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και κατέληξε:

    «Ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την ανάλγητη πολιτική. Και ζητάμε από ένα δημόσιο οργανισμό να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΑΣΕΠ, που είναι δεσμευτικές».

    Στη συνέχεια, ο κ.Τσίπρας θα μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνει η Αριστερή Ενότητα στο Χημείο με θέμα: «Με τη Ριζοσπαστική Αριστερά, αλλάζουμε το τοπίο, τις σπουδές και τη ζωή μας».

    [03] Περιβάλλον και Ανάπτυξη

    «Είναι στρεβλή και άδικη για τη χώρα η εικόνα που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιοι για το περιβάλλον στην πατρίδα μας»,δήλωσε σήμερα ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργος Σουφλιάς.

    Στην ομιλία του στην 1η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013) ο κ. Σουφλιάς είπε συγκεκριμένα:

    «Για εμάς το Περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα στην πράξη και όχι στα λόγια, και αυτό όχι επειδή έγινε της μόδας τελευταία. Βέβαια, θέλω να τονίσω εδώ και κάτι ακόμη: Ότι είναι στρεβλή και άδικη για τη χώρα η εικόνα που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιοι για το περιβάλλον στην πατρίδα μας. Η Ελλάδα έχει συγκεκριμένα και όχι μεγάλης έκτασης προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζονται με πρόγραμμα και δουλειά. Και αδικούμε τους εαυτούς μας όταν παίζουμε παιχνίδια επικοινωνίας στην πλάτη του περιβάλλοντος και σε βάρος της ίδιας της πατρίδας μας. Και θέλω εδώ να αναφέρω ένα παράδειγμα που είπα στην ομιλία μου στην Βουλή πριν τέσσερις μέρες. Στις 23 Ιανουαρίου, στην Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν δημοσιεύθηκε κατάταξη 133 χωρών με κριτήριο έναν πρόσφατο δείκτη περιβαλλοντικής επιδόσεως, τον οποίο έχουν αναπτύξει τα γνωστά αμερικάνικα πανεπιστήμια Γέιλ και Κολούμπια. Σε μία κλίμακα από 1 έως 100 η χώρα μας βαθμολογείται με 80,2. Και μάλιστα κρίνεται ως καλύτερη από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο κ.ά. και σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με την Γαλλία και την Ιαπωνία. Θέλω, για μία ακόμη φορά, να επισημάνω και να το τονίσω οτι είναι αναγκαία η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πολίτη, αλλά όχι με υπερβολές και λαϊκισμούς που τον οδηγούν τελικά στην αδιαφορία.

    Και αυτό πρέπει να το προσέχουμε και να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας όλοι -και ιδίως όσοι υπηρετούμε το περιβάλλον από υπεύθυνες θέσεις. Είτε αυτές οι θέσεις είναι σε τοπικό επίπεδο, είτε είναι σε εθνικό, είτε είναι σε υπερεθνικό, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι χρέος μας είναι να υπηρετούμε το περιβάλλον και τον τόπο. Όχι προσωπικές πολιτικές».

    Ο κ. Σουφλιάς τόνισε ότι στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ο συνδυασμός της προστασίας του περιβάλλοντος από τη μία πλευρά και της ισόρροπης ανάπτυξης της χώρας από την άλλη, αποτελεί τη βασική προτεραιότητά μας. Περιβάλλον και Ανάπτυξη, νοούνται ως αλληλένδετες έννοιες. Δεν έχει νόημα η ανάπτυξη όταν γίνεται εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος. Μακροπρόθεσμα -ή και μεσοπρόθεσμα πολλές φορές- βγαίνουμε όλοι χαμένοι. Γιβ αυτό και πιστεύουμε μόνο στην ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον.

    Στοχεύουμε, δηλαδή, στην αειφόρο ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι όλη η δουλειά μας, αποσκοπεί στο να υπηρετήσουμε τρεις θεμελιώδεις σκοπούς:

  • Τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

  • Την προστασία του περιβάλλοντος.

  • Τη δημιουργία υποδομών που έχει ανάγκη η χώρα

    Υπηρετώντας με συνέπεια αυτούς ακριβώς τους σκοπούς, καταρτίσαμε το πρόγραμμα έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ για την 4η Προγραμματική Περίοδο. Για πρώτη φορά στη χώρα μας, δώσαμε τόσο μεγάλη έμφαση σε έργα και δράσεις για καλύτερο περιβάλλον. Και θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.

    Με συστηματική δουλειά και έχοντας υπόψη τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές για την προστασία του περιβάλλοντος, προχωρήσαμε στην κατάρτιση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης (ΕΣΣΑ) για τον Τομέα Περιβάλλοντος. Βάσει αυτού προσδιορίσθηκε ένας αριθμός έργων και δράσεων που κρίνονται ως πρώτης προτεραιότητας και συνεπώς πρέπει να επιδιωχθεί η υλοποίησή τους μέσα στην προγραμματική περίοδο (2007-2013). Ο προϋπολογισμός των έργων αυτών εκτιμάται σε περίπου 4,3 δισ. Ευρώ. Από αυτά, τα 2.769 εκ. είναι για το τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη «ΕΠΠΕΡΑΑ» του ΥΠΕΧΩΔΕ ενώ τα υπόλοιπα 1.539 για τα ΠΕΠ. Συγκρίνετε πρόσθεσε, αυτά τα ποσά με τα αντίστοιχα στο Γβ ΚΠΣ, όπου όπως γνωρίζετε υπήρχε μεγάλη δυσαναλογία σε βάρος του περιβάλλοντος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 April 2008 - 11:30:28 UTC